_tzo_
Banned
Re: The Sony NEX Thread.
Υπάρχουν και τα retractable lens caps αν σ' ενοχλεί το βάλε-βγάλε του καπακιού.
Υπάρχουν και τα retractable lens caps αν σ' ενοχλεί το βάλε-βγάλε του καπακιού.

μονο ο zeiss εχει τοσο, οπως ειπες, λογω ονοματος.
Οι αλλοι ειναι πιο οικονομικοι και μη ξεχνας οτι εχουν και σταθεροποιηση.
Oυτε στις m4/3 ειναι φτηνες οι τιμες... για κοιτα πχ ποσο εχουν οι oly 75mm 1.8 , Oly 12mm f/2 , Pany 25mm 1.4 , Oly 17mm 1.8 κλπ και τα ξαναλεμε :ernaehrung004:
YΓ.. οι παραπανω φακοι στο m4/3 ειναι για μενα η απολυτη συλλογη που αξιζει να "επενδυσεις" , μαζι με τον πιο value for money Oly 45mm 1.8 !
ήμουν και εγώ σε δίλημμα και επίσης μου είχε προταθεί η xz-2
δεν την πήρα με βάση το ακόλουθο σκεπτικό
ήταν μια ΜΗ αναβαθμίσιμη μηχανή
δλδ θα την αγοραζες , θα τραβαγες , θα μαθαινες (οτι και να σημαινει για τον καθεναν αυτο) και στο τελος (ανθρωπινη φυση ειναι αυτη) θα τη χορταινες ρε παιδι μου καποια στιγμη .. και μετα ? μετα αγορα καποιας αλλης
η nex απο την αλλη εχει τα παραπανω συν του οτι σε βαζει πιο ομαλα στο παιχνιδι της φωτογραφιας με χρηση πολλων φακων
αλλαζεις φακους και αλλαζει "ταυτοτητα" η μηχανουλα , διαβαζεις ψαχνεις δοκιμαζεις
φυσικα δε συζητω για τιμες στους φακους της που ειναι αλλου ,
αλλα αν διαβασει καποιος το thread απο την αρχη (σε λιγο το τελειωνω για 2η φορα) , θα δει προτασεις απο 50Ε μεχρι το θεο
επισης ολο και καποιος γνωστος θα υπαρχει (εγω εχω τλχ) που θα δωσει και καποιο φακο και με τη χρηση ενος ανταπτορα να χρησιμοποιηθει
Να ξεκαθαριστεί οτι δεν θα έχεις καλύτερη ποιότητα με την ΧΖ-2 απο άποψη θορύβου τουλάχιστον.
Στον θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό και στα εστιακά μήκη που συμπίπτουν ανάμεσα στις δύο η ΝΕΧ-3Ν υπερέχει απο αισθητά στα ευρυγώνια εως λίγο στο τέρμα ζοομ αλλά .. η XZ-2 έχει αισθητά μεγαλύτερο τελε άκρο (112mm vs 75mm) και αυτό θα σε βολέψει συχνά.
Θα έλεγε κανείς οτι η ΝΕΧ-3Ν + 16-50 υπερέχει και στο οτι έχει πιο ευρυγώνιο άκρο που είναι σημαντικότερο ίσως απο το τελε άκρο για ορισμένα θέματα αλλά είναι τόσο υποβαθμισμένο το ευρυγώνιο άκρο με αυτόν τον 16-50 που πρέπει να το δείς για να αποφασίσεις αν σου δίνει κάτι ..
... ..
την κουρτινα 2 ...
την 3n πηρα
ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΠΟΣΤ.
Τα παραπάνω τα έγραψα βασιζόμενος μόνο στο μέγεθος των αισθητήρων και την ονομαστική φωτεινότητα των φακών.
Επιγραμματικά ο αισθητήρας της ΝΕΧ ειναι 3 στοπ πιο μεγάλος οπότε σε όσο ευρος ζοομ η διαφορά φωτεινότητας είναι λιγότερο απο 3 στοπ η NEX υπερτερεί.
Ομως έπρεπε να βάλω και την τεχνολογία - υλοποίηση σαν παράγοντα ..
Απο τις μετρήσεις της DxO προκύπτει οτι η διαφορά αντι του θεωρητικού 3 στοπ είναι στα επίπεδα των 2 - 2 1/3 στοπ.
Επομένως NEX-3N +16-50/f3.5-5.6 σε σύγκριση με την XZ2 έρχονται σχεδον ισοπαλία (1/3 στοπ υπεροχή της ΝΕΧ) στο ευρυγώνιο ενω μετά η ΧΖ2 αρχίζει να υπερέχει φθάνοντας σε αισθητή διαφορά απο τα 30mm και πάνω .. (γύρω στο 1/2 στοπ υπερ της ΧΖ2)
Οπότε ετσι δικαιολογείται και η εντυπωση του Γιάννη απο την χρήση και των δυο ..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.