Sony SLT a65/a77

Απάντηση: Re: Sony SLT a65/a77

Αστο Φρα.Πε., εδω δεν ειναι Apple, θα σε μαδησει ο roboJohn :p

Χαχαχα

Πάντως μη τρελαθούμε μια χαρά κάνεις δουλειά και με την d7000 και μάλιστα με ποιότητα/ευκολίες που πριν 1-2 χρόνια έπρεπε να σκάσεις πολύ χρήμα...
σε καθε περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ HOMEVIDEOS καθημερινότητας....

Δηλαδή, αυτοί (οι όχι και τόσο ερασιτέχνες φαντάζομαι) που θα έστηναν rigs με follow focus και monitor, τώρα θα αρκεστούν στο focus peaking;

edit: Επίσης, οι ίδιοι (οι όχι και τόσο ερασιτέχνες) πρόκειται να χρησιμοποιήσουν autofocus;

Ετσι ειναι τι να λεμε.Στην παρεα εχουμε 2χ60d και η μια δουλευει επαγγελματικο βιντεο.Πως να παρεις τετοιο αποτελεσμα με AF?

http://vimeo.com/29223766

Μαλλον δεν ασχολειστε... ή δεν εχετε δει τι μπορει να κανει μια SLT.

Ηδη πολλοι επαγγελματιες εχουν γυρισει σε SLT , οι υπολοιποι απλα ειτε βαριουνται να μαθουν κατι νεο, ειτε εχουν επενδυσει πολλα λεφτα σε φακους κι εξοπλισμο .
Ειναι οι ιδιοι που οταν βγηκε το νεο FCPX , τραβαγαν τα μαλια τους, χωρις ακομη να το εχουν δουλεψει ...

Δεν τραβας μονο με auto focus, αυτο ειναι που πολλοι δεν καταλαβαινουν.

Η μηχανη , δουλευεται κυριως manual (απο επαγγελματιες) , ΑΛΛΑ εχουν 2 πολυτιμα εργαλεια (λογω SLT).

1) Focus peaking , σου δειχνει ακριβως που εχεις εστιασει και γλυτωνεις οντως ακριβο εξοπλισμο και ανθρωπους για focus pooling.

2) και σημαντικοτερο ... εχεις ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΗ επιβεβαιωση εστιασης στο βιντεο, οταν εστιαζεις εκει που θελεις (manual), με τη ταχυτητα που θελεις.

Μπορεις να επιλεξεις οποιο απο τα 15-25 σημεια, ζωνες ακομη και face-object tracking.

Δηλ. εχεις manual λειτουργια (με οτι σημαινει αυτο) , ΑΛΛΑ δεν χρειαζεσαι ολον αυτο το περιτο εξοπλισμο .

Ηδη εχω κανει ενα βιντεο κλιπ, και ο σκηνοθετης του, ενθουσιαστηκε τοσο που απλα παρρηγγειλε 2 Α77 ηδη, και θα δωσει την Canon 7D (που πηρε απο μενα) και την 5D !

Oταν δε ξερουμε λοιπον, καλο ειναι να ρωταμε...:grinning-smiley-043

Δειτε.. http://www.youtube.com/watch?v=hlL8IGJ_mWM&feature=share

Last edited:
Δηλαδή, αυτοί (οι όχι και τόσο ερασιτέχνες φαντάζομαι) που θα έστηναν rigs με follow focus και monitor, τώρα θα αρκεστούν στο focus peaking;

edit: Επίσης, οι ίδιοι (οι όχι και τόσο ερασιτέχνες) πρόκειται να χρησιμοποιήσουν autofocus;

Αυτο το εκαναν, γιατι μεχρι τωρα δεν υπηρχε κατι αναλογο με τις SLT... τωρα μπορεις να τα δωσεις, αυτο εκανα κι εγω.

Αυτο το εκαναν, γιατι μεχρι τωρα δεν υπηρχε κατι αναλογο με τις SLT... τωρα μπορεις να τα δωσεις, αυτο εκανα κι εγω.

Βρε κι'εγω αν ηθελα βιντεο σημερα την 77 θα διαλεγα,αλλα θα τραβανε με AF στο βιντεο οι επαγγελματιες ?αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Oταν δε ξερουμε λοιπον, καλο ειναι να ρωταμε...:grinning-smiley-043

Εγώ ερωτηση έκανα πάντως :HTEHETH63:
Γιατί όντως δεν ξέρω. Αρχίζεις και με πείθεις, όμως, ότι θα πρόκειται περί καταπληκτικής... βιντεοκάμερας.
Και με προχωρημένες (όχι κορυφαίες όπως διαφαίνεται) φωτογραφικές δυνατότητες, μάλιστα.

Βρε κι'εγω αν ηθελα βιντεο σημερα την 77 θα διαλεγα,αλλα θα τραβανε με AF στο βιντεο οι επαγγελματιες ?αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Παλι δε μ επιασες!!!:smash:

Δεν θα τραβανει με auto focus... manual focus θα εχουν, αλλα ταυτοχρονα , θα ξερεις που εχεις εστιασει (μεσω των 2 τεχνολογιων focus peaking - focus confirmation) , κι ετσι δε θα χρειαζεσαι εχτρα εξοπλισμο και ανθρωπους.

Manual ρυθμισεις στο βιντεο , και manual focus (για τους επαγγελματιες).-bye-

Οταν τη παρω στα χερια μου, θα σε φωναξω να το δεις απο κοντα...

Παλι δε μ επιασες!!!:smash:

Δεν θα τραβανει με auto focus... manual focus θα εχουν, αλλα ταυτοχρονα , θα ξερεις που εχεις εστιασει (μεσω των 2 τεχνολογιων focus peaking - focus confirmation) , κι ετσι δε θα χρειαζεσαι εχτρα εξοπλισμο και ανθρωπους.

Manual ρυθμισεις στο βιντεο , και manual focus (για τους επαγγελματιες).-bye-

Οταν τη παρω στα χερια μου, θα σε φωναξω να το δεις απο κοντα...
Εισαι σιγουρος? αλλωστε συμφωνω απολυτα εδω ... θα την διαλεγα αν ειχα σαν προτεραιοτητα το βιντεο , (οπου δηλωνω ασχετος τεχνικα αλλα οχι αισθητικα) με κλειστα ματια.
Ολα τα λεφτα στο βιντεο ειναι νομιζω η κινηση και η εστιαση , οπου το AF τα κανει μπαχαλο.
Απ'οτι ειδα απο τα 2 κλιπακια που τραβηξα με την Κ5 παρα πολυ καλη δουλεια κανει και η σταθεροποιηση ...ειναι κομπλε η 77 στο βιντεο.
Αλλα επειδη αγαπαω την φωτογραφια , σαν ερασιτεχνης χωρις προικα σε καποιο συστημα (edit μεταξυ των 2 μην πεσει και μας πλακωσει:laugh:) θα επελεγα την Νικον , οχι για την καλυψη σε φακους ,φλας κλπ (αλλωστε αγορασα Πενταξ) αλλα επειδη ειναι καλυτερη σαν φωτογραφικη (ISO,DR) χωρις να με απασχολει αν εχει phase detection στο βιντεο..ειπαμε γουστα.

Και εννοειται -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony SLT a65/a77

Ωρέ χωριανοί να μεταφέρουμε το νήμα στην κατηγορία Video? :tongue::p

To χω γράψει και το χω σβήσει (χωρίς τελικά να το ποστάρω) 5 φορές από το πρωί!

Kακως... το νημα εχει ανοιχτει στη κατηγορια εξοπλισμος, οχι στη κατηγορια φωτογραφια.
Οσο σημασια εχει για πολλους η φωτογραφια, αλλο τοσο εχει για καποιους αλλους ΚΑΙ το βιντεο.
Εγω δινω σημασια εξισου και στα 2...

Kακως... το νημα εχει ανοιχτει στη κατηγορια εξοπλισμος, οχι στη κατηγορια φωτογραφια.
Οσο σημασια εχει για πολλους η φωτογραφια, αλλο τοσο εχει για καποιους αλλους ΚΑΙ το βιντεο.
Εγω δινω σημασια εξισου και στα 2...

Αν και με αφηνει αδιαφορο προς το παρον το βιντεο ,εχεις απολυτο δικιο...οχι ομως οτι θα υπστηριξω και μεχρι θανατου το δικαιωμα σου αυτο :smash: ειδικα αν αρχισεις να ενθουσιαζεσαι και με το GPS -bye- .