Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Ρε παιδιά, συγνώμη αλλά κάνετε πλάκα έτσι; Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση και κρίσεις στηριγμένες πάνω σε αυτές τις φωτογραφίες; Έλεος δηλαδή.
Είμαστε και τεχνικό forum (υποτίθεται). Θα γελάει ο κόσμος μαζί μας.

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ρε παιδιά, συγνώμη αλλά κάνετε πλάκα έτσι; Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση και κρίσεις στηριγμένες πάνω σε αυτές τις φωτογραφίες; Έλεος δηλαδή.
Είμαστε και τεχνικό forum (υποτίθεται). Θα γελάει ο κόσμος μαζί μας.

Γιατί θα γελάει μαζί μας; Εγώ θα ήθελα μια τεκμηριωμένη εξήγηση...

Η τηλεόραση με την μεγαλύτερη έκθεση φωτισμού θα βγάλει πιο φωτεινή ,έως καμένη φωτό από αυτή με την μικρότερη.
Έτσι η σύγκριση μεταξύ διαφορετικών φωτεινών πηγών ακόμα και στον ίδιο χρόνο έκθεσης δεν θα δώσει ούτε σωστό ούτε το ίδιο αποτέλεσμα .
Ειδικά όταν η μέτρηση του φωτόμετρου της μηχανής γίνεται από μία πηγή για να μετρήσει 3 διαφορετικές .

Δηλαδή αν ήταν στην μέση η Panasonic και δίπλα οι άλλες τότε το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό . Βάση αυτού που κοιτάζουμε για παράδειγμα η Panasonic θα έδειχνε σωστά η kuro σκοτεινά με έλλειψη πληροφορίας % και η Phillips αρκετά ακόμα πιο σκοτεινά με εμφανή προβλήματα στην απεικόνιση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες..

Γιατί θα γελάει μαζί μας; Εγώ θα ήθελα μια τεκμηριωμένη εξήγηση...

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;
Οι συγκεκριμένες φωτοφραφίες, ειδικά για εξαγωγή συμπερασμάτων τέτοιου είδους, είναι άθλιες.
Ελπίζω οτι θα καταλάβεις με τι πνεύμα το λέω και δεν θα το πάρεις προσωπικά αφού για να βγάλεις στοιχειωδώς καλές φωτογραφίες κάτω απ´αυτές τις συνθήκες, και ειδικά να φωτογραφίσεις τηλεόραση κι όχι πανί προβολέα, που είναι πολύ πιό εύκολο, χρειάζεσαι πάρα πολύ καλό εξοπλισμό και τεράστια εμπειρία. Και μία μία τηλεόραση, ποτέ τρείς μαζί.
Και πάλι όμως, κατά πάσα πιθανότητα θα κάνεις μιά τρύπα στο νερό.
Τώρα αν εσύ νομίζεις οτι αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να μας δείξουν κάτι, έστω το παραμικρό, συνέχισε, τι να σου πώ;
Η άποψη η δική μου είναι οτι αυτό δεν γίνεται, είναι τουλάχιστον αστείο για να μην πώ και επικίνδυνο γαι καινούρια μέλη που διαβάζουν και προσπαθούν κι αυτοί να διακρίνουν διαφορές, πολύ δε περισσσότερο να βγάλουν και συμπεράσματα.

Last edited:

Δηλαδή; Τα μάτια της canon D500 ήταν, με λίγο παραπάνω έκθεση για να φανούν οι διαφορές στο μαύρο. Τις οποίες μπορούσες να δεις και εκεί.
Αν θες ανέλυσε το λίγο...
ΝΑ το αναλυσω πολυ. Δε ξερω για ποιο λογο αλλα οι φωτογραφιες ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ εχουν με την πραγματικοτητα. Και αν ειναι να μεινουν εδω καλο ειναι να πουμε στους φιλτατους συνforumιτες να μη τις λαβουν καθολου υπ'οψιν τους για την αξιολογηση των 3 τηλεορασεων.

Οντως, οι φωτο δεν εχουν καμια χρησιμοτητα και καλο θα ηταν να φυγουν απο το θεμα για να μην μπλεκονται οσοι μας διαβαζουν και δεν ηταν παροντες στο συγκριτικο...

Οι φωτογραφίες έχουμε πει εκατοντάδες φορές ότι είναι μόνο για μια γεύση. Ούτε για ασφαλή συμπεράσματα είναι, ούτε για να βοηθήσουν όσους δεν είδαν τις συσκευές από κοντά να ψηφίσουν. Απλά, απλούστατα, δίνουν μια ιδέα, λίγο χρώμα ανάμεσα στα γράμματα των ποστ. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Το μόνο σίγουρο και αυτό που μένει είναι ο κόπος του Γιώργου και η διάθεσή του να μας μεταδώσει κλίμα μέσα από το ''γήπεδο''...

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι υπήρχε κάποιος μαγικός φωτογραφικός τρόπος ώστε να αποδοθεί η εν λόγω κόντρα όσο πιο πιστά γίνεται....πάλι μισή ''δουλειά'' θα κάναμε αφού ο καθένας μας βλέπει τις φωτογραφίες σε διαφορετικό μόνιτορ με τελείως άλλες ρυθμίσεις....οπότε πάλι δώρον άδωρον...

Εν ολίγοις, όποια δουλειά κάνουν τα κερασάκια στην τούρτα έκαναν και οι φωτογραφίες στο παρόν νήμα.

άδωρον...

Εν ολίγοις, όποια δουλειά κάνουν τα κερασάκια στην τούρτα έκαναν και οι φωτογραφίες στο παρόν νήμα.
Να τις σβησουμε δηλαδη ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες..

Κάθε άλλο.....έχεις δει τούρτα χωρίς κερασάκια???-bye--bye-

Είπαμε, δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος ο Γιώργος.....το γενικότερο κλίμα από το ''γήπεδο'' μια χαρά το μετέφερε...

Αν και δεν παραβρεθηκα στο test καθως βρισκομαι περιπου 700χλμ μακρια νομιζω οτι μετα απο 27 σελιδες με posts οι διαφορες αντιπαραθεσεις για την ποιοτητα των 3 τηλερασεων καθως και εαν μπορουμε να κρινουμε τις τηλεορασεισ μεσα απο φωτογραφιες εχουν γινει πλεον κουραστικες για καποιον σαν εμενα ο οποιος ουτε ειδικος ειμαι ουτε εμπειρος τοσο που να κρινω την ποιοτητα μεσα απο την εικονα μιας φωτογραφιας ειτε αυτη ειναι τελεια τραβηγμενη ειτε οχι.Και δεν λεω εξαιρετικο το τεστ και η ολη προσπαθεια και μπραβο σε οσους συνεβαλαν σ'αυτο, ομως αποτελεσμα υπαρχει?καποιοι περισοτερο ειδικοι οπως ο Μανωλης μπορουν να μας πουν με την εμπειρια τους τι ειδαν?παραμενει ως τηλεοραση αναφορας η KURO η πλεον ο βασιλιας πεθανε ζητω ο βασιλιας?Η ερωτηση μου βεβαια ειναι για καθαρα εγκυκλοπαιδικη γνωση καθως καποιος μελοντικος αγοραστης με βαση το αυριο μονο σε μια PANASONIC θα πηγαινε μιας και αλλες 2 ειναι πλεον δυσκολο να βρεθουν για αγορα αλλα δεν υποστηριζουν και το 3d.Θα ηθελα τελος με αφορμη το post μου αυτο να ζητησω εαν ειναι δυνατον ενα νεο συγκριτικο το οποιο ομως θα αφορα τις τηλεορασεις 3d στην κατηγορια τιμης της vt20 καθως πιστευω οτι ενα τετοιο συγκριτικο θα ηταν και πιο χρησιμο για καποιον μελλοντικο αγοραστη αλλα και πιο ουσιωδες μιας και πλεον ειμαστε στην εποχη του 3d ολοι οι κατασκευαστεσ εχουν παρουσιασει τα μοντελα τους και πολλοι πιστευω θα ηθελαν να μαθουν πια ειναι η κορυφαια 3d τηλεοραση για το 2010.Ελπιζω να μην σας κουρασα.

Νομίζω ότι η βάση της διαφωνίας είναι το εξής: οι περισσότεροι βλέπετε τις φωτογραφίες σαν μια απεικόνιση της πραγματικότητας, σαν αυτό που το μάτι βλέπει όταν είναι εκεί. Εγώ βλέπω τον αισθητήρα της μηχανής σαν ένα ακριβέστατο αισθητήρα, ικανό να αποτυπώσει με ακρίβεια (μεγαλύτερη από αυτή του ματιού) τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των τηλεοράσεων.
Εγώ νομίζω ότι αν δει κανείς τις φωτογραφίες σαν διαφορές, δεν υπάρχει κάποιο συμπέρασμα που βγήκε από κάποιον που ήταν εκεί που να μην μπορεί να βγει και από τις φωτογραφίες.
Ταυτόχρονα όμως μου δημιουργούν και πολλές απορίες, τις οποίες γνωρίζω ότι δεν μπορώ να λύσω. Οι τηλεοράσεις έχουν μεγάλες αποκλίσεις σε θερμοκρασία, φωτεινότητα και γάμμα. Και πραγματικά θα ήθελα να δω τα διαγράμματα, και να τα συγκρίνω με τις ιστορίες που λένε οι φωτογραφίες.

Όσον αφορά τους νέους χρήστες, εγώ νομίζω ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο, περισσότερο επιμορφωτικό θα το έλεγα...

Οντως, οι φωτο δεν εχουν καμια χρησιμοτητα και καλο θα ηταν να φυγουν απο το θεμα για να μην μπλεκονται οσοι μας διαβαζουν και δεν ηταν παροντες στο συγκριτικο...

Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σβήσιμο. Από μένα έχετε το οκ να τις σβήσετε όλες... :ernaehrung004:

Νομίζω ότι η βάση της διαφωνίας είναι το εξής: οι περισσότεροι βλέπετε τις φωτογραφίες σαν μια απεικόνιση της πραγματικότητας, σαν αυτό που το μάτι βλέπει όταν είναι εκεί. Εγώ βλέπω τον αισθητήρα της μηχανής σαν ένα ακριβέστατο αισθητήρα, ικανό να αποτυπώσει με ακρίβεια (μεγαλύτερη από αυτή του ματιού) τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των τηλεοράσεων.
Εγώ νομίζω ότι αν δει κανείς τις φωτογραφίες σαν διαφορές, δεν υπάρχει κάποιο συμπέρασμα που βγήκε από κάποιον που ήταν εκεί που να μην μπορεί να βγει και από τις φωτογραφίες.
Ταυτόχρονα όμως μου δημιουργούν και πολλές απορίες, τις οποίες γνωρίζω ότι δεν μπορώ να λύσω. Οι τηλεοράσεις έχουν μεγάλες αποκλίσεις σε θερμοκρασία, φωτεινότητα και γάμμα. Και πραγματικά θα ήθελα να δω τα διαγράμματα, και να τα συγκρίνω με τις ιστορίες που λένε οι φωτογραφίες.

Όσον αφορά τους νέους χρήστες, εγώ νομίζω ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο, περισσότερο επιμορφωτικό θα το έλεγα...

Ναι, επιμορφωτικο στο τι ΔΕΝ πρεπει να δινουν σημασια οταν διαβαζουν ενα τετοιο thread..
Καταλαβαινω οτι εφαγες πολυτιμο χρονο για να ανεβασεις τοσες φωτογραφιες και ευχαριστουμε γι'αυτο. Ομως, καλως ή κακως, δεν μεταφερουν σε καμια περιπτωση το παραμικρο απο οσα ειδαμε στο συγκριτικο, οποτε θα τις χαρακτηριζα "παραπλανητικες" για την εξαγωγη οποιουδηποτε σοβαρου συμπερασματος. Και μην το παρεις προσωπικα. Δεν φταινε οι δικες σου φωτο. Αυτο ισχυει για ολες για τους λογους που προαναφερθηκαν..

Ομως, καλως ή κακως, δεν μεταφερουν σε καμια περιπτωση το παραμικρο απο οσα ειδαμε στο συγκριτικο, οποτε θα τις χαρακτηριζα "παραπλανητικες" για την εξαγωγη οποιουδηποτε σοβαρου συμπερασματος.

Συμφωνώ, αρχικά, μαζί σου για το ρόλο των φωτογραφιών, γενικώς και όχι μόνο ειδικώς για τις συγκεκριμένες. Τι θα πει όμως ''παραπλανητικές'' για σοβαρά συμπεράσματα? Πώς εξάγονται τα σοβαρά συμπεράσματα? Με τις ψήφους των παρισταμένων?

Μα φυσικα με την διατυπωση των αποψεων των παρισταμενων και μονο!
Δεν μπορει να προσφερει κατι παραπανω ενα thread σαν και αυτο!

Μα φυσικα με την διατυπωση των αποψεων των παρισταμενων και μονο!
Δεν μπορει να προσφερει κατι παραπανω ενα thread σαν και αυτο!

Η διατύπωσή σου χαρακτηρίζεται από αρκετό motion blur, οπότε ας μείνουμε μόνο στις απόψεις των παρισταμένων, όση ''βαρύτητα'' και να 'χουν...-bye--bye-

Κάποιες από τις φωτογραφίες μπορούν να οδηγήσουν, σε συνδυασμό με τις αναφορές των αυτοπτών μαρτύρων, σε κάποια μικρά, επιμέρους συμπεράσματα (π.χ. μπορεί κάποιος να πάρει μία ιδέα από το image retention, το halo του local dimming, το ότι σβήνουν εντελώς τα LED σε απόλυτο μαύρο, κτλ.).

Φυσικά όμως, θα ήταν ΛΑΘΟΣ να μείνει κάποιος με την εντύπωση πως η εικόνα των φωτογραφιών μπορεί να του δώσει οποιαδήποτε αξιόπιστη γνώση ή άποψη ως προς το πως παίζουν οι τηλεοράσεις ζωντανά...

Μια εικόνα-χίλιες λέξεις.Και,ειδικότερα,για το παρόν νήμα : Μια,ελλειπής έστω,φωτογραφία-διακόσιες π.χ. λέξεις....
Πόσο,μάλλον,που οι φωτογραφίες είναι πάρα πολλές και ο petasis "μόχθησε"...
Για μένα,που δεν παρακολούθησα το συγκριτικό,οι φωτογραφίες είναι κάτι.Μια αφετηρία,έστω.Αν και,γνωρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται με "ακρίβεια" στην πραγματικότητα,μου δίνουν,ωστόσο, την ώθηση να το ψάξω.Να το δω και-live-με τα μάτια μου.Και συνδυάζοντάς τις με αυτά που λέγονται-γράφονται εδώ μέσα,πιθανά,να αποφασίσω για την επόμενη αγορά μου....
Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως οι φωτογραφίες δεν πρέπει να σβηστούν.
Το νήμα τιτλοφορείται "Εντυπώσεις και φωτογραφίες", άλλωστε.

Η διατύπωσή σου χαρακτηρίζεται από αρκετό motion blur, οπότε ας μείνουμε μόνο στις απόψεις των παρισταμένων, όση ''βαρύτητα'' και να 'χουν...-bye--bye-

Η διατυπωση μου και η αποψη μου ηταν "crystal clear".. Αν για διπλωματικους λογους θες να την βαπτισεις... motion blur, be my guest...-bye-