Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Δεν αναρωιέμαι σε σχέση με την φίλιπς, αναρωτιέμαι σε σχέση με την κούρο. Τι ήταν αυτό που ενόχλησε στην πανασόνικ σε σχέση με την κούρο, ώστε να υπάρχει μαι τόσο μεγάλη διαφορά;
Την περίμενα πολύ μικρότερη σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους.

Για εμενα, οι δυο τηλεορασεις ηταν πολυ κοντα, αλλα η Kuro υπερτερουσε στα σημεια. Φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και για τους υπολοιπους...

Είσαι σίγουρος; Γιατί όλοι οι κατασκευαστές στις ρυθμίσεις καταστήματος βάζουν ψυχρά χρώματα, με θερμοκρασίες λευκού στους 8 και 9 χιλιάδες βαθμούς.
Δεν νομίζω να υπάρχει τηλεόραση που σε κατάσταση "εντυπωσιασμού" έχει θερμοκρασία 6 ή 5 χιλιάδες βαθμούς Κέλβιν...

Εγω, αλλο παρατηρω: θερμα "τουμπανο" (υπερκορεσμενα) χρωματα, που τραβανε το ματι, αλλα οι επιδερμιδες ειναι "ινδιανικες"....

Re: Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Δεν μας ενδιαφερει το "φυσικο" στα μεσα προβολης (tv, projectors). Μας ενδιαφερει να ειναι πιστα στα χρωματικα προτυπα πανω στα οποια εγινε η παραγωγη του προγραμματος που παρακολουθουμε με αυτα (πχ Rec-709 για τα bluray). Αυτο μπορει να μετρηθει ευκολα απο εναν επαγγελματια με τα απαραιτητα οργανα & (αν το επιτρεπει η συσκευη μας) να διορθωθει κατα τα προτυπα...

Το οποίο οδηγεί σε μια μεγάλη (και χωρίς απάντηση) ερώτηση: ποια ήταν η χρωματική πιστότητα των 3 τηλεοράσεων που είδαμε;
Εγώ δεν θα υποθέσω ότι ήταν η κούρο, προτού δω το χρωματικό διάγραμμα και το ΔΕ στα 3 κύρια και 3 δευτερεύοντα χρώματα... :a0210:

Το οποίο οδηγεί σε μια μεγάλη (και χωρίς απάντηση) ερώτηση: ποια ήταν η χρωματική πιστότητα των 3 τηλεοράσεων που είδαμε;
Εγώ δεν θα υποθέσω ότι ήταν η κούρο, προτού δω το χρωματικό διάγραμμα και το ΔΕ στα 3 κύρια και 3 δευτερεύοντα χρώματα... :a0210:

Γι'αυτο θα σε διαφωτησει ο Μανωλης που εκανε τις ρυθμισεις...
Παντως, πιο ισορροπημένη μου φανηκε η Kuro...

Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κανεις λαθος σε αυτο , το ΔΕ μετραει την διαφορα με καποια προτυπα.

Δεν αναφερεται πουθενα οτι μετραει την "φυσικοτητα".

Εdit. Ταυτοχρονα γραφαμε Τακη.

Πριν από λίγο δεν μου είπες ότι είναι "φυσικό" να είναι το πράσινο πράσινο και το πρόσωπο όχι κόκκινο ή μπλε; Δεν εννοούσες την χρωματική πιστότητα;

Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Σε εικόνα, ναι..... :a0210:

Στατική; Μπορεί να συμφωνήσω... :flipout:
Αρκεί να μην έχει μεγάλη επιφάνεια μαύρου και δω το μωβ υπόβαθρο... :flipout:
(Αν και το χρωματικό ΔΕ ανά χρώμα δεν ξέρω πόσο είναι...)

[Ναι, δυστυχώς για το φόρουμ γύρισα από το ταξίδι... :flipout:
Και ότι είχε ηρεμήσει το νήμα... :flipout:]

Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Για να ξεκινησουμε απο τα βασικα δεν εχει ανορθογραφιες και κινεζικα στα μενου και δεν δειχνει μιση τηλεοπτικο καναλι και μιση PS3.:flipout:

Για τους λατρεις τυχερων παιγνιων βεβαια η 9705 ειναι καλυτερη , αν και δεν ξερω αν ο Κουλοχερης ειναι νομιμος.:firstprize:

Μα αν δεν ψάχνεις το κάτι παραπάνω (που δεν το έχουν οι άλλες μάρκες), γιατί να πάρεις φίλιπς;;;; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Το on/off contrast εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια στην εικονα (αλλα αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα).
Το δε Ansi Contrast των Kuro ειναι αστρονομικο σε σχεση με οτιδηποτε (οι παλιες ξεκινουσαν απο 2.700 προς 1, οι νεες νομιζω ειναι περιπου στα διπλασια)..
Χρωματικα, εξαρταται απο την ρυθμιση. Εχει αρκετα ρυθμιστικα, αλλα οχι πληρες CMS. Παντως out of the box ειναι πολυ καλη.

Εγώ πάντως θα ήθελα να ακούσω γιατί το on/off contrast έχει μεγάλη σημασία, γιατί το θεωρώ ένα εντελώς πλασματικό νούμερο. :a0210:
Τα μόνα διαγράμματα που έχω δει για τα χρώματα των κούρο είναι αυτά του hdtvtest:

cie.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

Συμπαθητικά είναι, αλλά όχι αναφοράς. Αλλά πάλι από το διάγραμμα δεν μπορείς να δεις και πολλά πράγματα...

Απάντηση: Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Στατική; Μπορεί να συμφωνήσω... :flipout:
Αρκεί να μην έχει μεγάλη επιφάνεια μαύρου και δω το μωβ υπόβαθρο... :flipout:
(Αν και το χρωματικό ΔΕ ανά χρώμα δεν ξέρω πόσο είναι...)

[Ναι, δυστυχώς για το φόρουμ γύρισα από το ταξίδι... :flipout:
Και ότι είχε ηρεμήσει το νήμα... :flipout:]

Κοιτα, καμια απο τις τηλεορασεις του εμποριου δεν ειναι reference monitor.
Ομως, το να κακολογεις την Κουρο, υποστηριζοντας την Philips στο θεμα ποιοτητας απεικονισης, ειναι σαν να κοροιδευεις μια porche εχοντας ενα golfακι... ;)

Εγω, αλλο παρατηρω: θερμα "τουμπανο" (υπερκορεσμενα) χρωματα, που τραβανε το ματι, αλλα οι επιδερμιδες ειναι "ινδιανικες"....

Α, οκ. Εγώ με το θερμό/ψυχρό εννοώ θερμοκρασία λευκού, και εσύ αυξημένη τιμή του ρυθμιστικού χρώμα"... :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Εγώ πάντως θα ήθελα να ακούσω γιατί το on/off contrast έχει μεγάλη σημασία, γιατί το θεωρώ ένα εντελώς πλασματικό νούμερο. :a0210:
Τα μόνα διαγράμματα που έχω δει για τα χρώματα των κούρο είναι αυτά του hdtvtest:

cie.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

Συμπαθητικά είναι, αλλά όχι αναφοράς. Αλλά πάλι από το διάγραμμα δεν μπορείς να δεις και πολλά πράγματα...

Γιατι οσο υψηλοτερο on/off εχεις, τοσο καλυτερο μαυρο και σε συνδυασμό με υψηλοτερες τιμες gamma, μπορεις να εχεις πολυ μεγαλυτερο "βαθος" στην εικονα σου.. Αυτος ειναι ο λογος που οι CRT ειχαν τοσο καλη εικονα στα σκοτεινα παρα το αθλιο ansi contrast τους..
Αν εχεις ορεξη για διαβασμα, υπαρχει πολυ υλικο στην κατηγορια των προβολεων.. ;)

Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Ενα πολυ ωραιο αρθρο για την σημασια του on/off (ή αλλιως full field) contrast σε σχεση με το ansi contrast, θα βρειτε εδω (στα αγγλικα).

Re: Απάντηση: Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Κοιτα, καμια απο τις τηλεορασεις του εμποριου δεν ειναι reference monitor.
Ομως, το να κακολογεις την Κουρο, υποστηριζοντας την Philips στο θεμα ποιοτητας απεικονισης, ειναι σαν να κοροιδευεις μια porche εχοντας ενα golfακι... ;)

Πότε κακολόγησα την κούρο σε βάρος της φίλιπς; :flipout:
Όμως ο φαινόμενο κούρο με προβληματίζει. Θεωρώ ότι την τηλεόραση αυτή ακολουθεί μια φήμη, που δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Βασισμένη σε μια καλή αντίθεση και ένα καλό grayscale, θεωρείται η "κορυφαία" τηλεόραση. Και όταν την βλέπουμε σε ένα συγκριτικό, θεωρούμε εξ' ορισμού ότι αυτό είναι το "πρότυπο": κρίνουμε το τι βλέπουμε με βάση τι κάνει αυτή. Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε ποια είχε τα πιο σωστά χρώματα, αμέσως θα πει η κούρο. Είναι σωστό όμως; Έχει τα σωστότερα χρώματα; Εγώ δεν ξέρω να σας πω.

Μετά, μπαίνεις στο συγκριτικό και βλέπεις το μωβ μαύρο. Δεν πειράζει, της το συγχωρούμε. Μετά βλέπεις την κίνηση, να προσθέτει περισσότερο judder από όσο έχει το υλικό. Δεν πειράζει, είναι η κούρο της το συγχωρούμε. Μετά βλέπουμε τα phosphor trails να είναι περισσότερα. Δεν πειράζει, είναι η κούρο της το συγχωρούμε. Μετά την μικρότερη φωτεινότητα και το ελαφρύ flickering. Δεν πειράζει, είναι η κούρο της το συγχωρούμε...

Επόμενο δεν είναι να αναρωτηθώ στα πόσα συγχωροχάρτια παύει να είναι μια τηλεόραση η κορυφή; :flipout:

Και έχουμε δίπλα μια τηλεόραση χωρίς μωβ μαύρο, με μεγαλύτερη φωτεινότητα, καλύτερη κίνηση και μειωμένα phosphor trails. Αλλά χάνει στα "σημεία". Να μην θέλω να μάθω τα σημεία;

Γιατί έτσι όπως πάμε, μας βλέπω στο συγκριτικό του 2020 να αναρωτιόμαστε γιατί σταμάτησε η pioneer να βγάζει τηλεοράσεις, και πότε θα βγάλει η πανασόνικ την τεχνολογία που αγόρασε μαζί με τους μηχανικούς... Φυσικά καλύτερη τηλεόραση θα βγαίνει η γνωστή... :flipout:

Re: Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Γιατι οσο υψηλοτερο on/off εχεις, τοσο καλυτερο μαυρο και σε συνδυασμό με υψηλοτερες τιμες gamma, μπορεις να εχεις πολυ μεγαλυτερο "βαθος" στην εικονα σου.. Αυτος ειναι ο λογος που οι CRT ειχαν τοσο καλη εικονα στα σκοτεινα παρα το αθλιο ansi contrast τους..
Αν εχεις ορεξη για διαβασμα, υπαρχει πολυ υλικο στην κατηγορια των προβολεων.. ;)

Ενα πολυ ωραιο αρθρο για την σημασια του on/off (ή αλλιως full field) contrast σε σχεση με το ansi contrast, θα βρειτε εδω (στα αγγλικα).

Τα διάβασα αυτά που παράθεσες. Νομίζω δεν διάβασα κάτι που δεν ήξερα, και θα έλεγα ότι το on/off contrast μπορεί να δώσει τη πληροφορία που αναφέρεις υπό προϋποθέσεις. Η βασικότερη είναι να μπορεί να αποδοθεί η μετρούμενη τιμή στο μαύρο ενώ δείχνει εικόνα: αν η τιμή του μαύρου είναι μόνο όταν δείχνει εντελώς μαύρο, τότε είναι μάλλον άχρηστη.
Για παράδειγμα, μια LCD μπορεί να σου δώσει μέτρηση 0 στο μαύρο, αλλά αυτό να γίνει 0.08 μόλις εμφανιστεί ο δείκτης του ποντικιού στην οθόνη.
Αν το on/off contrast είναι με το 0.08 είναι χρήσιμο, αν είναι με το 0 είναι χρήσιμο; Νομίζω όχι...

Άσχετο: υπάρχουν βιντεοπροβολείς που σβήνουν εντελώς το φως όταν πρέπει να δείξουν μαύρο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Πότε κακολόγησα την κούρο σε βάρος της φίλιπς; :flipout:
Όμως ο φαινόμενο κούρο με προβληματίζει. Θεωρώ ότι την τηλεόραση αυτή ακολουθεί μια φήμη, που δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Βασισμένη σε μια καλή αντίθεση και ένα καλό grayscale, θεωρείται η "κορυφαία" τηλεόραση. Και όταν την βλέπουμε σε ένα συγκριτικό, θεωρούμε εξ' ορισμού ότι αυτό είναι το "πρότυπο": κρίνουμε το τι βλέπουμε με βάση τι κάνει αυτή. Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε ποια είχε τα πιο σωστά χρώματα, αμέσως θα πει η κούρο. Είναι σωστό όμως; Έχει τα σωστότερα χρώματα; Εγώ δεν ξέρω να σας πω.

Μετά, μπαίνεις στο συγκριτικό και βλέπεις το μωβ μαύρο. Δεν πειράζει, της το συγχωρούμε. Μετά βλέπεις την κίνηση, να προσθέτει περισσότερο judder από όσο έχει το υλικό. Δεν πειράζει, είναι η κούρο της το συγχωρούμε. Μετά βλέπουμε τα phosphor trails να είναι περισσότερα. Δεν πειράζει, είναι η κούρο της το συγχωρούμε. Μετά την μικρότερη φωτεινότητα και το ελαφρύ flickering. Δεν πειράζει, είναι η κούρο της το συγχωρούμε...

Επόμενο δεν είναι να αναρωτηθώ στα πόσα συγχωροχάρτια παύει να είναι μια τηλεόραση η κορυφή; :flipout:

Και έχουμε δίπλα μια τηλεόραση χωρίς μωβ μαύρο, με μεγαλύτερη φωτεινότητα, καλύτερη κίνηση και μειωμένα phosphor trails. Αλλά χάνει στα "σημεία". Να μην θέλω να μάθω τα σημεία;

Γιατί έτσι όπως πάμε, μας βλέπω στο συγκριτικό του 2020 να αναρωτιόμαστε γιατί σταμάτησε η pioneer να βγάζει τηλεοράσεις, και πότε θα βγάλει η πανασόνικ την τεχνολογία που αγόρασε μαζί με τους μηχανικούς... Φυσικά καλύτερη τηλεόραση θα βγαίνει η γνωστή... :flipout:

Για το πως την κακολογεις (ή αλλιως "σφαζεις με το γαντι") διαβασε ξανα τα γραφομενα σου.
Δεν μπορω να καταλαβω πως σε προβληματιζει παντως το αυτονοητο: οτι η Kuro ειναι ακομα η καλυτερη τηλεοραση σημερα. Αυτο ειναι η αποψη οσων ασχολουνται σοβαρα με την εικονα και παρα τις οποιες αδυναμιες της (ειπαμε "δεν υπαρχει τελεια τηλεοραση".Η overall αποδοση εχει σημασια).

Τα διάβασα αυτά που παράθεσες. Νομίζω δεν διάβασα κάτι που δεν ήξερα, και θα έλεγα ότι το on/off contrast μπορεί να δώσει τη πληροφορία που αναφέρεις υπό προϋποθέσεις. Η βασικότερη είναι να μπορεί να αποδοθεί η μετρούμενη τιμή στο μαύρο ενώ δείχνει εικόνα: αν η τιμή του μαύρου είναι μόνο όταν δείχνει εντελώς μαύρο, τότε είναι μάλλον άχρηστη.
Για παράδειγμα, μια LCD μπορεί να σου δώσει μέτρηση 0 στο μαύρο, αλλά αυτό να γίνει 0.08 μόλις εμφανιστεί ο δείκτης του ποντικιού στην οθόνη.
Αν το on/off contrast είναι με το 0.08 είναι χρήσιμο, αν είναι με το 0 είναι χρήσιμο; Νομίζω όχι...

Άσχετο: υπάρχουν βιντεοπροβολείς που σβήνουν εντελώς το φως όταν πρέπει να δείξουν μαύρο;
Σοβαρα τωρα, διαβασε προσεκτικοτερα αυτο που σου παραθεσα, γιατι προφανως δεν καταλαβες τι γραφει. Το καλο on/off contrast, σημαινει πολυ καλο επιπεδο μαυρου οχι μονο στο 0 IRE (απολυτο μαυρο) αλλα και στα υπολοιπα χαμηλα IRE (10,20, 30,40) οπου εχει τεραστια σημασια, μιας και αν δεν υπαρχει καλο μαυρο, θα βλεπουμε πεπλαρισμενο γκριζο.. Εξαιρεση φυσικα οι LED προβολεις/τηλεορασεις, που μπορει στα 0 IRE να σβηνουν τελειως οποτε να εχουμε μαυρο κατραμι, αλλα μολις μπει εστω και λιγο φως στην εικονα, εκει φαινεται το ποσο πραγματικα μετριο native on/off contrast εχουν..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Για το πως την κακολογεις (ή αλλιως "σφαζεις με το γαντι") διαβασε ξανα τα γραφομενα σου.
Δεν μπορω να καταλαβω πως σε προβληματιζει παντως το αυτονοητο: οτι η Kuro ειναι ακομα η καλυτερη τηλεοραση σημερα. Αυτο ειναι η αποψη οσων ασχολουνται σοβαρα με την εικονα και παρα τις οποιες αδυναμιες της (ειπαμε "δεν υπαρχει τελεια τηλεοραση".Η overall αποδοση εχει σημασια).

Δεν ξέρω αν σφάζω με το γάντι (μπορεί... :flipout:), αλλά εγώ παράθεσα 6-7 σημεία που θεωρώ ότι η πανασόνικ υπερέχει. Θα ήθελα να ακούσω και τα σημεία υπεροχής της κούρο από την πανασόνικ, μήπως καταλάβω και εγώ την υπεροχή (ή την αυτονόητη υπεροχή :flipout:)...

Σοβαρα τωρα, διαβασε προσεκτικοτερα αυτο που σου παραθεσα, γιατι προφανως δεν καταλαβες τι γραφει. Το καλο on/off contrast, σημαινει πολυ καλο επιπεδο μαυρου οχι μονο στο 0 IRE (απολυτο μαυρο) αλλα και στα υπολοιπα χαμηλα IRE (10,20, 30,40) οπου εχει τεραστια σημασια, μιας και αν δεν υπαρχει καλο μαυρο, θα βλεπουμε πεπλαρισμενο γκριζο.. Εξαιρεση φυσικα οι LED προβολεις/τηλεορασεις, που μπορει στα 0 IRE να σβηνουν τελειως οποτε να εχουμε μαυρο κατραμι, αλλα μολις μπει εστω και λιγο φως στην εικονα, εκει φαινεται το ποσο πραγματικα μετριο native on/off contrast εχουν..

Ξαναδιάβασα το λινκ που έβαλες (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=865202&postcount=55), και πάλι δεν βλέπω αυτά που λες.
(Αν θες, μπορείς να μου βάλεις τα αποσπάσματα...)
Τι εννοείς με μέτρηση μαύρου στα 10/20/30/40 IRE;
Σίγουρα πάντως αν μιλάμε για 5 τιμές, δεν μιλάμε για on/off contrast όπως το βρίσκουμε στα reviews των τηλεοράσεων (και αυτό που ξεκίνησε αυτή την κουβέντα...).

Το κομμάτι της αλλαγής του γάμμα κατά το δοκούν για να πάρουμε παραπάνω "αντίθεση", θα το αφήσω ασχολίαστο... :a0210:

Εγώ πάντως δεν είμαι τόσο σίγουρος... Δεν ξέρω τι ANSI contrast έχει η 8000, αλλά η 7000 και η 9000 είναι στο 500:1. Πολύ λίγο (η 9705 έχει ~ 3000:1)...

Για τί εύρος γωνίας από τον άξονα ισχύει αυτό το ANSI contrast; :p

Όταν καθόμαστε στον άξονα, το βλέπουμε το ίδιο μέχρι τα άκρα της οθόνης; :p :p

Το on/off contrast εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια στην εικονα (αλλα αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα).

Nα μην επιτυγχάνεται όμως με δυναμικές ίριδες... :p :p :p

:flipout: -bye- :ernaehrung004:

Ξαναδιάβασα το λινκ που έβαλες (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=865202&postcount=55), και πάλι δεν βλέπω αυτά που λες.
(Αν θες, μπορείς να μου βάλεις τα αποσπάσματα...)
Τι εννοείς με μέτρηση μαύρου στα 10/20/30/40 IRE;
Σίγουρα πάντως αν μιλάμε για 5 τιμές, δεν μιλάμε για on/off contrast όπως το βρίσκουμε στα reviews των τηλεοράσεων (και αυτό που ξεκίνησε αυτή την κουβέντα...).

Το κομμάτι της αλλαγής του γάμμα κατά το δοκούν για να πάρουμε παραπάνω "αντίθεση", θα το αφήσω ασχολίαστο... :a0210:

To αρθρο που παραθεσα ειναι γραμμενο απο τον κορυφαιο calibrator/reviewer στον κοσμο (Greg Rogers) και εξηγει την σημασια & την επιδραση που μπορει να εχει στην εικονα μας το υψηλο on/off contrast ειδικα εαν συνδυαστεί με σκοτεινοτερο gamma. Εσυ παραπανω, εγραψες οτι θεωρεις το υψηλο on/off contrast "εντελως πλασματικο νουμερο". Τι να συζητησουμε τωρα; Οτι η γη δεν ειναι επιπεδη;