Σταθεροποιητής τάσης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σταθεροποιητής τάσης

Νομίζω ότι με κάτι σαν αυτό που πρότεινα προηγουμένως
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701165
θα είσαι μια χαρά. Αν δεις τα χαρακτηριστικά του, μπορεί να σηκώσει όλα όσα θέλεις.

Όπως είπαν άλλοι, για τον προτζέκτορα καλό είναι να έχεις και μπαταρία για να κρυώσει η λάμπα (δεν το γνώριζα). Στην άλλη τροφοδοσία δηλαδή.

Νίκο, αυτά το πολύμπριζα ασφαλείας σκεφτόμουνα να βάλω αρχικά. Αλλά σε συνομιλία με τον ηλεκτρολόγο μου, που μου έκανε και τις εγκαταστάσεις του σπιτιού, μου είπε ότι πρέπει να αγοράσω έναν καλό σταθεροποιητή τάσης, ο οποίος είναι σαφώς προτιμότερος για τις διακυμάνσεις του ηλεκτρικού μας ρεύματος. Πρέπει απλά να υπολογίσω τα συνολικά WATTS που θέλω να συνδέσω πάνω του για να επιλέξω και το κατάλληλο τροφοδοτικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σταθεροποιητής τάσης

Νίκο, αυτά το πολύμπριζα ασφαλείας σκεφτόμουνα να βάλω αρχικά. Αλλά σε συνομιλία με τον ηλεκτρολόγο μου, που μου έκανε και τις εγκαταστάσεις του σπιτιού, μου είπε ότι πρέπει να αγοράσω έναν καλό σταθεροποιητή τάσης, ο οποίος είναι σαφώς προτιμότερος για τις διακυμάνσεις του ηλεκτρικού μας ρεύματος. Πρέπει απλά να υπολογίσω τα συνολικά WATTS που θέλω να συνδέσω πάνω του για να επιλέξω και το κατάλληλο τροφοδοτικό.
Aυτό που σου ανέφερε δεν είναι απλό πολύμπιζο ασφαλείας, αλλά έχει και σταθεροποιητή τάσης. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σταθεροποιητής τάσης

Aυτό που σου ανέφερε δεν είναι απλό πολύμπιζο ασφαλείας, αλλά έχει και σταθεροποιητή τάσης. ;)

Το ξέρω, αλλά εαν δεν βρω κάτι άλλο, μια χαρά δεν είναι και αυτό??
Φυσικά όπως ξαναείπα δεν το χρειάζομαι καθόλου σαν UPS, αλλά μόνο σαν σταθεροποιητή. Τώρα εαν έχει κι αυτή την ιδιότητα, δεν θα με χαλάσει. :2thumb22sup:

Βάλε τις ανάγκες σου σε πρωτεραιότητα, αποφάσισε το budget που διαθέτεις και μετά ξεκίνα την έρευνα.

Αν διαθέτεις λίγα λεφτά και θέλεις μόνο σταθεροποιητή. Τότε η λύση του φίλου είναι σπέσιαλ.

Αλλά το βασικό είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις...

Εγώ πήρα τον παρακάτω σταθεροποιητή τάσης από "ψαγμένο" κατάστημα ηλεκτρονικών:
http://www.amarad.gr/full_product.php?prod_id=SVC-1000
bigSVC%201.jpg

Πήρα το μοντέλο των 1000VA με 50 ευρώ.
Από οτι μου είπε ο πωλητής είναι με ρότορα που είναι οτι καλύτερο για την προστασία στο δύκτιο της ΔΕΗ.
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι παράγει ενα ελαφρύ βόμβο όλη την ώρα και στιγμιαίο θόρυβο του ρότορα σε τυχαίες στιγμές (όταν υπάρχει μεταβολή τάσης).
Κάποιος που έχει τον APC http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152
μπορεί να μου πει εάν κάνει κάποιο θόρυβο?

Απάντηση: Re: Σταθεροποιητής τάσης

Εγώ πήρα τον παρακάτω σταθεροποιητή τάσης από "ψαγμένο" κατάστημα ηλεκτρονικών:
http://www.amarad.gr/full_product.php?prod_id=SVC-1000
bigSVC%201.jpg

Πήρα το μοντέλο των 1000VA με 50 ευρώ.
Από οτι μου είπε ο πωλητής είναι με ρότορα που είναι οτι καλύτερο για την προστασία στο δύκτιο της ΔΕΗ.
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι παράγει ενα ελαφρύ βόμβο όλη την ώρα και στιγμιαίο θόρυβο του ρότορα σε τυχαίες στιγμές (όταν υπάρχει μεταβολή τάσης).
Κάποιος που έχει τον APC http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152
μπορεί να μου πει εάν κάνει κάποιο θόρυβο?
Aυτο που δειχνεις στην φωτο ειναι ο MVR-2000VA πραγμα που δικαιολογη την υπαρξη θορυβου οταν υπαρχει μεταβολη τασης .Αυτη η σελιδα που στελνεις με το λινκ ομως δειχνει τον SVC-1000 ο οποιος αν ειναι με σερβο-λογο του προθεματος S-δεν δικαιολογη θορυβο λογο μεταβολης τασης.

Re: Απάντηση: Re: Σταθεροποιητής τάσης

Aυτο που δειχνεις στην φωτο ειναι ο MVR-2000VA πραγμα που δικαιολογη την υπαρξη θορυβου οταν υπαρχει μεταβολη τασης .Αυτη η σελιδα που στελνεις με το λινκ ομως δειχνει τον SVC-1000 ο οποιος αν ειναι με σερβο-λογο του προθεματος S-δεν δικαιολογη θορυβο λογο μεταβολης τασης.

Εχεις δίκιο αλλά ο δικός μου είναι ακριβώς σαν αυτόν στην φωτογραφία μόνο που είναι 1000VA. Μόλις πάω σπίτι θα κοιτάξω να δώ πως ακριβώς είναι το μοντέλο...
Και επειδή φένεσαι να ξέρεις ποιός από τους 2 τύπους είναι καλύτερος? Αξίζει να υποστώ το θορυβο αυτού που έχω πρός χάρην της αποτελεσματικότητας ή να τον αλλάξω με έναν με "σερβο" που όπως λες δεν έχει θόρυβο?
Ο APC τί τεχνολογίας είναι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σταθεροποιητής τάσης

Εχεις δίκιο αλλά ο δικός μου είναι ακριβώς σαν αυτόν στην φωτογραφία μόνο που είναι 1000VA. Μόλις πάω σπίτι θα κοιτάξω να δώ πως ακριβώς είναι το μοντέλο...
Και επειδή φένεσαι να ξέρεις ποιός από τους 2 τύπους είναι καλύτερος? Αξίζει να υποστώ το θορυβο αυτού που έχω πρός χάρην της αποτελεσματικότητας ή να τον αλλάξω με έναν με "σερβο" που όπως λες δεν έχει θόρυβο?
Ο APC τί τεχνολογίας είναι?
Για τον APC απαντησε ο SMOOTH:grinning-smiley-043 .Τωρα ποιος ειναι ποιο αποτελεσματικος δεν γνωριζω,εγω οταν κοιταζα για σταθεροποιητη κοιταζα με σερβο λογο του θορυβου που για μενα ηταν ενοχλητικος λογο κακου δικτυου της ΔΕΗ αρα και τα τικ´´τακ ηταν συνεχομενα.Κοιτα λιγο τις τιμες εγω ειχα βρει χωρις πολυ ψαξιμο 2000VA με σερβο και δυο πριζες εξοδου κανονικες χωρις να χρειαζονται μετατροπεις οπως θελει APC στα 65 ευρω.-bye-

Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο συφιλιδιτικο η ενασχοληση με τους μετατροπεις στον APC αλλα ενα μελος που τον ανοιξε ειπε οτι μπορεις να βαλεις μονο ενα πολυμπριζο μιας και δεν εδινε λογο συνδεσμολογιας σε καθε μπριζα ξεχωριστα.
Με λιγα λογια μετατρεπεις το ηδη υπαρχων ( εχει 2 μεσα ) και αρκει , αα και εχει 51+ ευρω νομιζω και οχι 65 .

Το εχω ξαναπει, ειχα καψει 3 (ναι 3) 32αρες crt JVC μεσα σε 3 μηνες, οι οποιες αλλαχθηκαν (με δακρυα στα ματια) απο την αντιπροσωπια. Με το που εβαλα τον APC (4 χρονια τωρα) ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Και την πλασμα εκει την εχω. Νομιζω λοιπον οτι ΚΑΝΕΙ δουλεια.

Το εχω ξαναπει, ειχα καψει 3 (ναι 3) 32αρες crt JVC μεσα σε 3 μηνες, οι οποιες αλλαχθηκαν (με δακρυα στα ματια) απο την αντιπροσωπια. Με το που εβαλα τον APC (4 χρονια τωρα) ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Και την πλασμα εκει την εχω. Νομιζω λοιπον οτι ΚΑΝΕΙ δουλεια.

Πες μας που κανεις διακοπες το καλοκαιρι και ποτε ...........για να ξερουμε αν θα παμε πριν η μετα την πυρκαϊα :flipout::flipout::flipout:

Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο συφιλιδιτικο η ενασχοληση με τους μετατροπεις στον APC αλλα ενα μελος που τον ανοιξε ειπε οτι μπορεις να βαλεις μονο ενα πολυμπριζο μιας και δεν εδινε λογο συνδεσμολογιας σε καθε μπριζα ξεχωριστα.
Με λιγα λογια μετατρεπεις το ηδη υπαρχων ( εχει 2 μεσα ) και αρκει , αα και εχει 51+ ευρω νομιζω και οχι 65 .

Σωστός... Εγώ το είχα πει. Το δικό μου το έχω ανοίξει, και όλες οι έξοδοι είναι παράλληλα. Τον άνοιξα για να σφίξω τις βίδες του μετασχηματιστή που έχει μέσα, γιατί είχαν χαλαρώσει και έκανε βόμβο.

φροντηστε να αντεχει τις φαπες απο το ρευμα
γιατι εχουν χαλασει αρκετα πραματα μετα απο φαπες
και ναμην χαλα την εικονα

Τελικά καλά είχα γράψει το μοντέλο, τον SVC-1000VA έχω και ναί κάνει θόρυβο σαν να γυρίζει ένα γρανάζι οταν έχει μεταβολή τάσης. Από οτι μου είπαν στο κατάστημα αυτοί που κάνουν τικ-τακ είναι με ρελέ και είναι υποδεέστεροι από αυτούς με ρότορα(όπως ο δικός μου).
Τώρα τι έιναι καλύτερο στην πραγματικότητα ας μας πέι κάποιος που ξέρει:nounder:

Μολις αναψε την κουζινα η γυναικα μου η οποια μαζι με το pc και το ψυγειο (και ενα φως ) ειναι οι μονες συσκευες που ειναι αναμενες το APC ειναι μονιμα σε χαμηλη ταση και δεν πρασινιζει με τιποτα , προσεξτε τις συσκευες σας μαγγες τωρα με τη ζεστη και τα κωλοερκοντισιον .-bye-

Τωρα ειναι μονο το pc , ψυγειο κι ενα φως και ακομα ειμαι μονιμα σε red mode στο APC ,ουτε την τιβι δεν μπορω ν ανοιξω........Ειδες η ΔΕΗ ?:flipout::flipout:

καλησπέρα σε όλους
έχω ένα ups mustek 1000VΑ
θέλω να πάρο και αυτό
http://www.sdac.gr/e-shop/product_i...=1611&osCsid=f3f630034e327dd95aa6606240340477
να το βάλω πριν το ups

Αυτό τι ακριβώς κάννη??
το DELAY ΤΙΜΕ(ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ)
Θέλω σε κάθε υπέρταση τις δεη να κόβεται το ρεύμα για λίγο χρόνο 20 με 30 δευτερόλεπτα και να ξεκινάει το ups με τις μπαταρίες ,αυτό με το delay τime, το καταφέρνει??

Χωρις να ξερω και να ειμαι ειδικος .........δεν νομιζω να εννοει τετοιου ειδους καθυστερηση (σε δευτερολεπτα) .
Πιθανον να ειναι τα μιλισεκοντ που ενεργοποιητε μετα απο υπερταση -υποταση.

Τελικα σαν συμπερασμα,ποια ειναι η καλυτερη λυση για προστασια tv,ενισχυτων και πηγων?Σταθεροποιητης τασης,ups,ή κατι αλλο?