Λογικό είναι σε ένα forum που μπαίνουν 10.000 άτομα να υπάρχουν τριβές μεταξύ τους.
Λογικό είναι να υπάρχουν παρεξηγήσεις μιας και ο γραπτός λόγος δεν έχει καμία σχέση με τον προφορικό.
Λογικό είναι επίσης να υπάρχει και η ποινή του ban ώστε να μαζεύεται κάπως η όλη κατάσταση πριν φτάσει αλλού.
Για την περίπτωση του Browser δεν γνωρίζω προσωπικά για να την κρίνω.
Από εκεί και πέρα, αυτό που βλέπω είναι ότι τα παιδιά της διαχείρισης δεν έχουν το δάχτυλο στο ban αλλά το παλεύουν με χίλιους δύο άλλους τρόπους!
Σύμφωνα με την εμπειρία μου τους βλέπω να είναι και πολύ ελαστικοί! Ίσως παραπάνω από ότι πρέπει.
Όταν κάνουμε λάθη σαν χρήστες, τις λίγες φορές που έχουμε τα κότσια να το παραδεχτούμε δημόσια, ζητάμε να υπάρχει ελαστικότητα γιατί κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα.
Γιατί όμως όταν έρθει η στιγμή ζητάμε από τη διαχειριστική ομάδα να έχει το αλάθητο;
Τι το παραπάνω έχουν δηλαδή από τους χρήστες εκτός από το κουμπάκι "edit" στα μηνύματά μας;
Πολλά!
Το άγχος του να συμαζέψουν τον κακό χαμό που μπορεί να δημιουργήσουμε με κάποιο μήνυμα.
Το άγχος να είναι δίκαιοι και να μην μας προσβάλουν.
Το άγχος να προλάβουν μία κατάσταση χωρίς να δημιουργήσουν μία άλλη.
Το άγχος αν τελικά πράτουν σωστά και αν αυτή είναι η σωστή κίνηση!
Πως βλέπω να απαντάνε οι χρήστες;
Δημιουργούν θέμα για το οποιοδήποτε edit ή delete γίνει στο μήνυμά τους σε κάποιο forum όπου ο moderator δεν μπορεί να ελέγξει.
"Γιατί μου διαγράψατε το μήνυμα στη μουσική κατηγορία;"
Αν το διαγράψουν και αυτό πάει αλλού...
"Γιατί μου διαγράψατε το μήνυμα στην επί παντός που μιλούσα για τη διαγραφή του μηνύματός μου στη μουσική κατηγορία;"
Και πάει λέγοντας...
Αυτό δεν το κρίνουμε όμως.
Μας συμφέρει να κρίνουμε τους αλάθητους moderators μόνο.
Το αν θα δημιουργήσουμε πρόβλημα δεν μας χαλάει γιατί ως γνωστόν ξένος κώλος ξένος πόνος...
Sorry παιδάκια αλλά αν και απλός χρήστης σε αυτό το forum δεν μπορώ να παίρνω πάντα το μέρος των χρηστών.