Streaming audio. So far, so no good...

μακάρι να ξεκαθαρίσουν όλα μέσα στο κεφάλι σου.. εγώ που έχω πάει εκεί τόσες φορές, δεν ξεκαθάρισα τίποτα....

πχ, το "kernel" τι είναι ;;;;
Εγώ ξέρω σαν μυρωδιάς,ότι kernel είναι ο πυρήνας του κομπιούτερ.
Τι χρειάζεται και άλλος kernel για να παίξει ο GENTOO player, όντως δεν μπορώ να το καταλάβω .
Δηλαδή αν αγοράσω αυτόν τον player ,μπορώ να τον βάλω στο λάπτοπ ή στο τάμπλετ ή στο android dap που έχω??

Οκ ...μετά από ένα SMS πέντε λέξεων, μπήκα στο νόημα.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και αποχωρώ θριαμβευτικά από το νήμα.
Θεωρώ προσωπικό θρίαμβο,ότι σταματάω εδώ και δεν μπλέκω ΞΑΝΑ με το computer audio....ότι ξέρω, ξέρω.
ΟΧΙ ΑΛΛΆ DATA ΣΤΗΝ ΚΕΦΆΛΑ ΜΟΥ 😀😀

Μιας και τώρα θυμήθηκα ότι έχω nuc ...

Aκολουθει σεντόνι, πρόλογος -εξομολόγηση - θέλω να πω τον πόνο μου- τελικά πόσα κιλά μακακας είμαι 😁.
Αρχίζει.....
Ειλικρινά σας μιλάω ,το έχω πάνω από 6-7 χρόνια είναι συνδεδεμένο πάνω στο στερεοφωνικό και μόλις αντιλήφθηκα,ότι τελικά μιλάτε για raspberry με κάποιο Χ λειτουργικό, θυμήθηκα ότι το έχω 😵‍💫😵‍💫
Και μάλιστα δεν είχα πάρει το raspberry, γιατί '"αφού έχεις nuc ,τι το θες"' μου είχε πει ένας φίλος από εδώ μέσα.
Και καθόλου φτηνά δεν μου είχε κοστίσει.
Αν δεν κάνω λάθος κάνα 400αρι είχε πάει.
Είναι επώνυμο (σιγά μην θυμάμαι την μάρκα...εδώ σήμερα θυμήθηκα ότι το έχω😁) και ίσως μου τον ακούμπησαν ολίγον!!
Μήπως είναι Intel?
Υπάρχει τέτοια μάρκα nuc??
Τελείωσε....

Στο δια ταύτα.
Μπορώ στο nuc που έχω και έχει 10αρια windows,να βάλω το λειτουργικό GENTOO?

• Like
Reactions: alkman
A αααα και για να μην το ξεχάσω,το γράφω για να το θυμάμαι...
Και squeeze box touch έχω λεμεεεεεεε 😀
(βγαλμένο από την πρίζα εδώ και άλλα 5-6 χρόνια)

Με κατέστρεψε σαν hifiντελα και σαν άνθρωπο,το δαιμονισμένο Bluetooth 😁😁

TO NUC ειναι μινι pc και υπαρχει και απο την INTEL η υπηρχε δεν ξερω αν βγαινει ακομη
Δυσκολο βλεπω να μπαινει κατι απο το raspberry σε pc αλλα δεν το εχω ψαξει ποτε

• Like
Reactions: mdvq
Οκ ...μετά από ένα SMS πέντε λέξεων, μπήκα στο νόημα.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και αποχωρώ θριαμβευτικά από το νήμα.
Θεωρώ προσωπικό θρίαμβο,ότι σταματάω εδώ και δεν μπλέκω ΞΑΝΑ με το computer audio....ότι ξέρω, ξέρω.
ΟΧΙ ΑΛΛΆ DATA ΣΤΗΝ ΚΕΦΆΛΑ ΜΟΥ 😀😀
Εδώ είναι η υποκατηγορία του Computer Audio..
Παλιά δεν έμπαινα να διαβάσω ποτέ...
Τώρα σαν mod, πρέπει να μπαίνω μη τυχόν μαλλιοτραβηχτείτε....
Το φταίω ο καημένος;;;;;
Θέλω και γω να αποχωρήσω όπως εσύ... :cry:

• Haha
Reactions: Panoramix
Επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πήρα το nuc,δεν είμαι ακριβώς σίγουρος για αυτό που θα πω , αλλά νομίζω ότι αυτές τις συσκευές τις έδιναν χωρίς καν λειτουργικό και έβαζες εσύ ότι ήθελες ή με windows.
Εγώ επειδή ήμουν μυρωδιάς, προτίμησα την σιγουριά των windows.
Επομένως με τις φτωχές μου γνώσεις ,νομίζω ότι μπορώ να ξηλωσω τα windows και να βάλω Linux ή ακόμα καλύτερα κατευθείαν το GENTOO.
Τα λέω καλά??

Παιδιά γρήγορη ερώτηση επειδή μου φαίνονται κινέζικα όλα αυτά.

Οι συσκευές που αναφέρετε αφορούν ακρόαση μέσω pc, ακουστικών ή παλαιού ηχοσυστηματος;

Το raspberry είναι πιο μεγάλο από αυτό το nuc που έχω?
Έβαλα μια κασέτα για την τάξη μεγέθους.

Attachments

• IMG_20241203_204149.jpg
    IMG_20241203_204149.jpg
    3 MB · Views: 41
  • IMG_20241203_204020.jpg
    IMG_20241203_204020.jpg
    3.5 MB · Views: 40
Παιδιά γρήγορη ερώτηση επειδή μου φαίνονται κινέζικα όλα αυτά.

Οι συσκευές που αναφέρετε αφορούν ακρόαση μέσω pc, ακουστικών ή παλαιού ηχοσυστηματος;
Φίλε μου αν αυτά σου φαίνονται κινέζικα,σου συνιστώ να απέχεις από το κόλπο.
Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις 😵‍💫
Παθών και μαθών.
Βαρέλι δίχως πάτο.
Εκτός και αν έχεις φίλο γνώστη και το κυριότερο, με ποοοολυ μεγάλες ψυχικές αντοχές 😄🍻

Το raspberry είναι πιο μεγάλο από αυτό το nuc που έχω?
Έβαλα μια κασέτα για την τάξη μεγέθους.

Πολύ πιο μικρό.
Έβαλα μία κάρτα μνήμης γιατί αν έβαζα κασέτα δεν θα φαινόταν. 😂

20241203_221513.jpg

• Haha
Reactions: mdvq
Επειδη ο τιτλος του νηματος ειναι :
"Streaming audio. So far, so no good..."
γι αυτο το "no good" θα πω τη χθεσινοβραδυνη μου εμπειρια.
Δοκιμαζα στο cdplayer (Pioneer pd-s707 stable platter) κατι νεα "ποδαρακια" της iso, γιατι τα παλαια, λογω πολυχρονιας, ουσιαστικα ειχαν πολυμερισθει (πλαστικα ειναι)! Εκει που ακουγα λεω "δεν κανω και μια συγκριση ιδιο cd με ιδιο streaming απο το qobuz; Με το "Αmerica iv" του Johnny Cash - εξαιρετικος δισκος, τον εχω ως τεστ στα φωνητικα (βαρεθηκα πια την Νταιανα τη...νταλιανα!).
Πηγη το Pioneer με οπτικη, και streaming μεσω Roon με το nuc i5 με usb βεβαια, πανω στο dac Laiv Harmony (που κι αυτο, λογω πενθους, λιγες ωρες εχει, αρα αστρωτο). Συγκριση αμεση μιας και συγχρονιζα χρονικα τα κομματια, απλα αλλαζα πηγη στο dac με το remote control. Ενισχυτης φυσικα ο Leben cs600x (AEG el34) ηχεια Harbeth 30.1
Συμπερασμα: ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα! Ή αντε μια αδιορατη που την ξεχνουσες αμεσως.
Παλαιοτερα (με αλλο ντακ) υπηρχε μια καποια ακουστη διαφορά, που σε πολλους δισκους ηταν ...τρομακτικη! Τωρα τι αλλαξε; Ηταν καλο το αρχειο του qobuz, ειναι καλυτερο το ντακ (και πριν καλα ηταν), φταιει η μεγαλύτερη ταχυτητα του ιντερνετ (αυτο σιγουρα οχι) - ή μηπως η ακοη που πλεον τα "ισοπεδωνει" ολα (διαφορες ομως ακουει!);
Παντως ηταν μια αποδειξη πως ενα καλο streaming αξιζει και δεν ειναι ..."so far, so no good" οσο νομιζουμε. Λεω...😃

Υπαρχουν και χειροτερα..
Ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το youtube.
Σε αρκετα φροντισμενο συστημα παντως.

Λοιπόν...
Πριν λίγη ώρα γύρισα από μια σημαντική συνάντηση (για μένα😄) ,στο σπίτι ενός καλού φίλου,που ανέχτηκε την παρουσία πεντε μαντραχαλαδων ,αγογγυστα !
Εγώ πήγα γιατί ήθελα να μου περάσουν ένα καινούργιο firmware,οι άλλοι να συγκρίνουν κάτι μαύρα κουτιά ,που αν συγκράτησα καλά το όνομα τους ,ήτονε dac mac zac fac ,κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αφού λοιπόν έκανα την δουλειά μου (γιατί άμα το έκανα εγώ, η συσκευή θα σιωπούσε δια παντός) σκέφτηκα να την κάνω με ελαφριά πηδηματακια,γιατί χeστηκα πως ακούγονταν τα μαύρα κουτιά.
Κύριος,όπως συνηθίζω,είπα να πιω και αυτό το πικρό ποτήρι και κάθησα υπομονετικά ,να περάσει η ώρα ,γιατί μετά θα πηγαιναμε για κάνα τσίπουρο και όχι τίποτα άλλο,ήτονε και καλή παρέα.
Βάλανε λοιπόν να ζεσταθούν τα μαύρα κουτιά,λες και θα γινόταν μεγάλη παρεξήγηση,αν ηντοσαντουσαν κρύα και περιμέναμε σαν μακακες να ανεβάσουν πυρετό,μπας και ακούγαμε κανά τραγούδι.
Προηγούμενως περιμέναμε άλλο ένα αιώνα να ζεσταθεί ο λαμπατος,γιατί ήτονε και αυτός ζηλιάρης και δεν έπαιζε απυρετος.
Στο μεταξύ ακούγαμε κάτι τύπους,που νομίζω ότι ειχαν πιεί ή σόδες ή κόκα κολες και ρευοντουσαν συνέχεια.
Μετά κατάλαβα ότι μάλλον είχαν φάει κάτι που τους πείραξε και άρχισαν τους εμετούς!
Ρώτησα τι είχαν πάθει τα παληκάρια και μου είπαν ότι απλά τραγουδούσαν.
Αφού λοιπόν σηκώσαμε τα μανίκια από την ζεστή και είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε και τις μπλούζες μας,συνδέθηκαν τα μαύρα κουτιά (που λέει ο λόγος ,γιατί ώσπου να βρουν σε πια είσοδο του ενισχυτή είναι και να καταφέρουν να συνδέσουν το τάμπλετ με τα μαύρα κουτιά,ο ενισχυτής είχε αρχίσει να βράζει) βάλανε και μουσική.
Ήταν που λέτε,ένα παλληκάρι από την Αφρική,που ανεγγελνε στα μεγάφωνα ενός τραίνου της στάσεις που έκανε και αφού είπε όλο το δρομολόγιο,άρχισε να παίζει μουσική και μετά ένα σαξόφωνο,μας οδήγησε εσπευσμένα, να κλείσουμε ραντεβού με ωριλα για εξέταση ρίξης τυμπάνου.
Μετά βάλανε άλλο ένα κουτί εν σειρά,που καθάριζε τις βρωμιες και ο τύπος άρχισε πάλι το Κολιάτσου -Παγκρατι και ήτανε καλύτερο από το άλλο και πάλι δεν ήταν καλό.
Μετά βάλανε ακόμα ένα μαύρο κουτί που ισσοροπουσε στο πέφτω δεν πέφτω γιατι ητονε κομματάκι γομάρι, που είχε και ένα χρυσαφένιο κουμπί για να σπάει την μαυρίλα και αυτό μας λυπήθηκε και δεν μας έσπασε τα τύμπανα.
Ένα άλλο μαύρο κουτί που δεν είχε κάλυμμα,δεν το βάλανε να παίξει,γιατί πιθανολογω ότι τρόμαξαν ,μπας και ανατιναχθεί και τους τραβούσαμε στα δικαστήρια.
Εμένα δεν με ένοιαζε γιατι την δουλειά μου την είχα κάνει και αφού πέρασαν κάτι τέρμινα ώσπου να βγει άκρη με τις συνδέσεις ,είπαμε να πάμε για τα τσίπουρα (που ήταν ναι ο λόγος που είχα υποστεί όλο αυτό το μαρτύριο.)
Πέρασαν αλλά τόσα τέρμινα για να ξεσυνδεθουν όλα αυτά και να ξαναβρεθεί το πρώτο πρώτο πρώτο μαύρο κουτί ,που ήταν το κουτί που είχε ο οικοδεσπότης.
Τι θέλω να πω με αυτά τα ολίγα που σας περιέγραψα παραπάνω?
Απλά.....

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟ COMPUTER AUDIO, ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ ΕΙΔΉΜΟΝΕΣ.😸😸

(ενα εξαιρετικό πρωινό,με τρομερή παρέα, κατά τ'αλλα 🍻😄,έκανα και γω την δουλειά μου 🤠)

Μάικ να'σαι καλά να μας ανεχεσαι🍻