Streaming audio. So far, so no good...

Έχω και switch,γιατί έχω συνδέσει πάνω του ένα κάρο συσκευές και δεν μου έφτανε το ρούτερ.
Οπότε αρχίζω με το switch που είναι φτηνό και αργότερα βλέπουμε για ρούτερ.
Υποτίθεται ότι το Fritz που έχω ,είναι κορυφαίο.
Είναι όμως??
Και γιατι ν' αλλαξεις το σουιτς;
Αμα σου χαλασει ο ενισχυτης θ' αλλαξεις ηχεια γιατι ειναι πιο φτηνα;

καλωδιο ethernet kai switcher δεν ακους διαφορες period. Εαν μου εξηγησεις επιστημονικα πως ενα καλωδιο ethernet αλλαζει τον ηχο καλως. επιστημονικα ομως οχι ακουστικα με το τι ακους.
Μην εισαι αφοριστικος και δογματικος, οταν με το καλο φτιαξεις το συστημα σου στο νεο σπιτι και χωρις να ακολουθήσεις τις μπουρδες
που θα διαβασεις στο αλλο φορουμ, θα δεις οτι, ολα ακουγονται, φτανει να μπορει το συστημα και ο χωρος σου να τις αναδειξει αυτες τις διαφορες.
Οι περισσοτεροι που ειναι δογματικοι εχουν ενα συστημα της κακιας ωρας το οποιο ο,τι και να του βαλεις επανω, το ιδιο ακουγεται.

σε σχεση με αυτο που βρηκα με πολλες κριτικες εχει καμια διαφορα?
Aν διαβασεις το συγκριτικο που ανεβασα θα δεις οτι για τα switch της αγορας η προταση ειναι για τα D-link και netgear μετις 8 πορτες. Eφ'οσον απο θεμα τιμης ειναι στα ιδια με το tp-link γιατι να ψαχνεσαι? Στο d-link μαλιστα λενε οτι και το πακακι του ειναι της προκοπης και μπορεις να ζησεις μ'αυτο. Επισης υα παιδια εδω απ'οτι καταλαβα εχουν δοκιμασει και πειραματιστει με το zyxel που και αυτο νομιζω της ιδιας κατηγοριας ειναι. Οποτε...

Με γλύτωσες από ένα περιττό έξοδο.
Thanks mate 🙂
Switch χρειαζεσαι σε καθε περιπτωση ανεξαρτητα απο τις θυρες του router. Καλη προκτικη ειναι η συσκευες που εχουν σχεση με τον ηχο να ειναι εκτος router σε ξεχωριστο δικο τους switch.

• Like
Reactions: Λάκης
Και γιατι ν' αλλαξεις το σουιτς;
Αμα σου χαλασει ο ενισχυτης θ' αλλαξεις ηχεια γιατι ειναι πιο φτηνα;
Μπας και το zyxel ή το Cisco είναι καλύτερα από το tplink δεκαετίας που έχω.
Γι'αυτό!!

Μην εισαι αφοριστικος και δογματικος, οταν με το καλο φτιαξεις το συστημα σου στο νεο σπιτι και χωρις να ακολουθήσεις τις μπουρδες
που θα διαβασεις στο αλλο φορουμ, θα δεις οτι, ολα ακουγονται, φτανει να μπορει το συστημα και ο χωρος σου να τις αναδειξει αυτες τις διαφορες.
Οι περισσοτεροι που ειναι δογματικοι εχουν ενα συστημα της κακιας ωρας το οποιο ο,τι και να του βαλεις επανω, το ιδιο ακουγεται.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Switch χρειαζεσαι σε καθε περιπτωση ανεξαρτητα απο τις θυρες του router. Καλη προκτικη ειναι η συσκευες που εχουν σχεση με τον ηχο να ειναι εκτος router σε ξεχωριστο δικο τους switch.
Μα έχω tplink switch.
Επειδή το σύστημα είναι ολοκαίνουργιο και στηρίζεται πλέον στο ίντερνετ,λέω να αλλάξω και ένα switch.
Δεν θα με 'γονατίσει' ένα 50αρικο ακόμα.
Απλά δεν ξέρω πιο να διαλέξω ανάμεσα στο zyxel, στο Cisco και το dlink.
Για πετε καμμιά γνώμη βρε παληκάρια.😸

Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελικά τι λέει ρε παιδιά ο τύπος.
Ότι τα switch δεν επηρεάζουν τον ήχο αλλά το κομπιούτερ είναι πολύ ευαίσθητο στους θορύβους και εκεί μπορεί να γίνει η ζημιά.
Και από πού παίρνουν τους θορύβους τα κομπιούτερ??
Μπορεί κάποιος που ξέρει καλά αγγλικά,να μου εξηγήσει τι εννοεί??

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν ξέρει τι λέει ο συγκεκριμένος.

Ή απλά τα DAC τους δεν είναι τόσο καλά ώστε να αναδείξουν τις διαφορές (αμφίβολο - στην παρέα έχουμε ακούσει εντελώς ξεκάθαρες διαφορές με dac τιμής κάτω του χιλιάρικου).

• Like
Reactions: Λάκης and mdvq
Τελικά τι λέει ρε παιδιά ο τύπος.
Ότι τα switch δεν επηρεάζουν τον ήχο αλλά το κομπιούτερ είναι πολύ ευαίσθητο στους θορύβους και εκεί μπορεί να γίνει η ζημιά.
Και από πού παίρνουν τους θορύβους τα κομπιούτερ??
Μπορεί κάποιος που ξέρει καλά αγγλικά,να μου εξηγήσει τι εννοεί??
Λέει ότι μπορεί να φταίνε τα καλώδια ή ότι άλλο συνδέεται στο streamer αλλά όχι το switch (λες και αυτό δεν συνδέεται εκεί)….

Δε χρειάζεται να έχεις και πολλές τεχνικές γνώσεις για να καταλάβεις ότι λέει βλακείες

(Και είναι και μια ακόμη απόδειξη του πώς δουλεύουν τα πράγματα στον ήχο, aka «διάσημοι gurus» να λένε βλακείες)

• Like
Reactions: mdvq
Λέει ότι μπορεί να φταίνε τα καλώδια ή ότι άλλο συνδέεται στο streamer αλλά όχι το switch (λες και αυτό δεν συνδέεται εκεί)….

Δε χρειάζεται να έχεις και πολλές τεχνικές γνώσεις για να καταλάβεις ότι λέει βλακείες

(Και είναι και μια ακόμη απόδειξη του πώς δουλεύουν τα πράγματα στον ήχο, aka «διάσημοι gurus» να λένε βλακείες)
εγω εχω καταλαβει οτι στον αντιλογο ο ενας λεει βλακειες ο αλλος λεει βλακειες και τελικα μονο εδω μεσα και στο διπλα φορουμ ειναι ολοι οι γνωστες του αντικειμενου.
Ο ιδιος ο θεος να κατεβει και να πει κατι που δεν συμφερει θα τον βγαλουμε βλακα.
Αυτος δλδ που κατασκευαζει τα παντα απο dacs ενισχυτες ηχεια τοσα χρονια εν τελει ειναι ενας τυχαιος που δεν ξερει τι του γινεται?

• Like
Reactions: trav
εγω εχω καταλαβει οτι στον αντιλογο ο ενας λεει βλακειες ο αλλος λεει βλακειες και τελικα μονο εδω μεσα και στο διπλα φορουμ ειναι ολοι οι γνωστες του αντικειμενου.
Ο ιδιος ο θεος να κατεβει και να πει κατι που δεν συμφερει θα τον βγαλουμε βλακα.

Τι εννοείς "συμφέρει";
Απ' ότι ξέρω κανένας από τους συμμετέχοντες στην κουβέντα δεν έχει κάποιο συμφέρον από audiophile ethernet switches.
Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;

Αυτος δλδ που κατασκευαζει τα παντα απο dacs ενισχυτες ηχεια τοσα χρονια εν τελει ειναι ενας τυχαιος που δεν ξερει τι του γινεται?

Μπορεί να ξέρει από DACs, ενισχυτές, ηχεία κτλ αλλά προφανώς δεν έχει ασχοληθεί με την επίδραση των ethernet switches στον ήχο των DACs του. Αν είχε ασχοληθεί δεν θα έβγαινε και θα έλεγε τέτοιες μπούρδες.

Δεν είναι κακό να μην ξέρει κάποιος τα πάντα. Είναι κακό να κάνει ότι ξέρει τα πάντα.

Ο συγκεκριμένος δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί καν τι λέει.
Αν συνειδητοποιούσε θα άναβε ένα μεγάλο λαμπάκι πάνω από το κεφάλι του και θα πήγαινε να ψωνίσει καλό switch (ή έστω να βάλει ένα αξιοπρεπές γραμμικό τροφοδοτικό σε αυτό που έχει).

Όχι. Απλώς στον αντίλογο οι πλευρές πολλές φορές έχουν ατζέντα και παρουσιάζουν την αλήθεια κομμένη και ραμένη στα μέτρα τους. Θα αποκρύψουν μια μικρή λεπτομέρεια εδώ, θα μεγαλοποιήσουν μια άλλη εκεί και κάπως έτσι ο καθένας θα βρει μια αλήθεια που να του ταιριάζει καλύτερα.

Που να δεις πόσες διαφορετικές απόψεις θα βρεις σε πιο σύνθετα θέματα. Χαμούλης... . Η λύση όταν δεν μπορείς να βρεις πειστική απάντηση είναι να το δεχτείς χωρίς να το αποδεχτείς. Με τα χρόνια και με την τριβή θα έχεις πολλές ευκαιρίες να το δεις αυτό.

Ακουστε προσεκτικα τι λεει ιδιως στο τελος.
Η ολη αρχικη του επιχειρηματολογια ειναι στον οτι το switch δεν θα κανει διαφορα γιατι bits are bits και καποια στιγμη ολα τα βρεθουν στον προορισμο τους. Οκ και λοιπον αθτο ειναι το θεμα μας ? Φυσικα και οχι , τωρα που εφθασαν τι γινεται ? εδω αρχιζει η καλυμμενη κωλοτουμπα και βαζουμε στο παιχνισι το computer , τα καλωδια και αλλες συσκευες που δεν διαχειριζονται καλα τον θορυβο (τοσο καλα οσο τα δικα τους) και τωρα ναι μπορει να εχουμε προβλημα Χιουστον. Και καταληγει οτι η απαντηση του ειναι απαντηση πολιτικου
:p:p .

Καποιες συσκευες εχουν τοσο καλη απομονωση και φιλτραρισμα στην εισοδο τους που πιθανον να μη κανει διαφορα. Κατι τετοιο λεγεται για το Grimm αλλα εδω μιλαμε για 5ψηφια νουμερα. Ετσι ναι μπορει να μην εχει διαφορα.

Last edited:
Δειτε κατι απο τον ιδιο

Μα έχω tplink switch.
Επειδή το σύστημα είναι ολοκαίνουργιο και στηρίζεται πλέον στο ίντερνετ,λέω να αλλάξω και ένα switch.
Δεν θα με 'γονατίσει' ένα 50αρικο ακόμα.
Απλά δεν ξέρω πιο να διαλέξω ανάμεσα στο zyxel, στο Cisco και το dlink.
Για πετε καμμιά γνώμη βρε παληκάρια.😸
Επανέρχομαι στο ερώτημα μου και περιμένω με αγωνία μιαν απάντησην 😀

Αν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις το "μαμά" τροφοδοτικό με κάτι καλύτερο (γραμμικό), όλα τους λίγο πολύ τα ίδια είναι.

Επειδή δεν θα βρεις άνθρωπο που να τα έχει δοκιμάσει όλα τους και μάλιστα συγκριτικά μεταξύ τους, θα έλεγα να πάρεις το Zyxel που αν μη τι άλλο ξέρουμε ότι "ακούει" από βελτίωση στην τροφοδοσία.

• Like
Reactions: mdvq
Θα σου πει ο Τζιμισκουλας, mikrotik.

Ψιτ; Ένα έχω στημένο που σκέφτομαι να πουλήσω για να πάω σε μεγαλύτερο, δεύτερο δεν στήνω σε αυτή τη ζωή. :ROFLMAO:
Το mikrotik μπορεί να είναι φτηνό για αυτά που προσφέρει αλλά για να το στήσεις ρίχνεις περισσότερα ευαγγέλια από την Μεγάλη Πέμπτη.
Και θα το άφηνα εκεί αν δεν το έφτανα στα όρια του hardware του.
Μην μπερδεύουμε όμως τα router με τα switch. Άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο.

Χμμμμμ... ερωτησουλα. Θέλω να αποκτήσω πρόσβαση στο tidal connect την οποία δε μου παρέχει ο integra 8.4 ο οποιος παιζει μεσω της δικης του εφραμογης. Δε θέλω να επενδύσω πολλά. Σα λύση φαίνεται το wiim pro μέσω coaxial σε μια είσοδο του integra. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από το εν λόγω μηχάνημα σε ρόλο streamer?

Το wiim pro με ένα καλό πεντάβολτο τροφοδοτικό κάνει μια χαρά δουλίτσα.
Στο DAC χωλαίνει αλλά αφού δεν θα το χρησιμοποιήσεις, δεν θα έχεις θέμα.

Για τα switches και τα καλωδια ethernet ενα ειναι σιγουρο ....snake oil και τιποτα παραπανω.

Έχεις κάνει κάποια δοκιμή ή απλά το λες;
Και αν ναι, σε τι σύστημα;
Γιατί και εγώ το ίδιο πίστευα μέχρι που άκουσα ο ίδιος.
Και δεν μιλάμε για κάποιο πανάκριβο streamer με εξωτικό dac, όλο μαζί (dac + streamer + τροφοδοτικό) μου κόστισε κάπου στα 500€.

καλωδιο ethernet kai switcher δεν ακους διαφορες period.

Ακούς. period (έτσι θα το πάμε; ) :ROFLMAO:
Σε καλώδιο όντως δεν άκουσα διαφορά, σε switch με γραμμικό τροφοδοτικό, άκουσα.

Μπας και το zyxel ή το Cisco είναι καλύτερα από το tplink δεκαετίας που έχω.
Γι'αυτό!!

Όχι.
Κάτσε στα αυγά σου εσύ. :ROFLMAO:
Εκτός αν χρειάζεσαι περισσότερες θύρες. Αυτό είναι άλλο θέμα.