Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Δεν μένουν πολλά στο σύστημα όταν μιλάμε για συνδιασμό ενισχυτή με ηχεία.
Εσύ με ποια γνώση ή εμπειρία λες ότι οι λαμπάτοι δεν έχουν δύναμη να κουνήσου τα atc ;
Τα ATC που έχω και οδηγώ με λαμπάτο τόσα χρόνια.
Γνωρίζεις από απόσταση πως ακούω εγώ;
Εσύ μην αγριευεις μην σου πω τίποτα για τις λάμπες σου...😁
(Οι οποίες παίζουν μια χαρά τα ATC σου στον χώρο σου και στην απόσταση ακρόασης που ακούς)..😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Ο κόσμος ψωνίζει εκτιμώ περισσότερο με το ταμπελάκι οι "ψαγμένοι", και οι
οι απλοί καταναλωτές με το πώς θα το ακούσουν στο κάθε μαγαζί, και τις
προτάσεις του πωλητή, μαζί μετά οπτικά και
ακουστικά γουστα που ισχύουν και για τους ψαγμένους!
Τώρα τα specs των συσκευών όπως αναγράφονται, δεν βοηθούν και πολύ,
αλλά βγαίνει άκρη στους συνδυασμούς
amp ηχείων.
Υπάρχουν βέβαια και αξιόπιστες κριτικές στο net που παίρνεις πληροφορίες χρήσιμες αν ξέρεις
να τις διαβάσεις..
Για τα ηχοχρώματα ένας έμπειρος
σχεδιαστής μπορεί να βγάλει ότι θέλει
απο τις σχεδιάσεις ενισχυτών με φτηνά υλικά σαν τον Paravicini της M.F.
η τον εξαιρετικό Yves-Bernard André!
Στα ηχεία γίνονται πιο πολλά!
Με το ίδια μεγάφωνα μπορείς να βγει ο ήχος αέρινος, live , βαρύς, με laid back αίσθηση και καθαρός παίζοντας με σχεδιάσεις. Cross και box.
Πάντως γενικά αν και πιο ακριβά τα πράγματα είναι καλύτερα για τον ήχο και το ότι υπάρχουν τόσες επιλογές σχεδιασεων δείχνει ότι όλες έχουν δυνατά σημεία..
Επιλογές υπάρχουν για όλα...

• Like
Reactions: ihodemon
Ξεχναμε μια μεγαλη παραμετρο..........ισως τη μεγαλυτερη.
Ο χωρος..........
Ειχα ακουσει τα 5αρια της Harbeth σε 6 διαφορετικα σεταπ και χωρους. Μετρια αποτελεσματα.
Στον 7, απιστευτο αποτελεσμα .
Ο χώρος διαλέγει το σύστημα, πολύ σωστός..

Εσύ μην αγριευεις μην σου πω τίποτα για τις λάμπες σου...😁

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές έχω ακούσει ότι τα atc δεν οδηγούνται από λάμπες.
Μέχρι και πως ακούω ξέρουν.

Από αυτούς οι μισοί δεν έχουν ακούσει τον συνδιασμό, οι άλλοι μισοί δεν έχουν ακούσει καν τα atc και κρίνουν από τα specs και εγώ έχω ακούσει τα συγκεκριμένα atc με περισσότερους ενισχυτές από ότι όλοι μαζί.

Αν σου έλεγαν συνέχεια "τα DIY ηχεία δεν παίζουν, δεν έχεις ομοιογένεια" δεν θα άρπαζες;

Κατσε τωρα να σε περιλαβω!
Εχεις ακουσει τα ATC σπιτι σου με λαμπατο και βγαζεις αυτο το συμπερασμα;
Όχι.Ακομη κι όταν είχα τα παλαιοτερα ATC 20 τα έπαιζα με μεγάλο transistor ώστε ν' ακούσω ήχο ATC οδηγώντας τα σωστά.Τιποτα διαφορετικό απ' ό,τι συστήνει(και κατασκευάζει)η ΑΤC.
Δεν με πέτυχες όμως σφυριχθηκε γαυρικο φάουλ.

Όχι.Ακομη κι όταν είχα τα παλαιοτερα ATC 20 τα έπαιζα με μεγάλο transistor ώστε ν' ακούσω ήχο ATC οδηγώντας τα σωστά.Τιποτα διαφορετικό απ' ό,τι συστήνει(και κατασκευάζει)η ΑΤC.
Δεν με πέτυχες όμως σφυριχθηκε γαυρικο φάουλ.
Οποτε, δεν δικαιουσαι να ομιλεις!

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές έχω ακούσει ότι τα atc δεν οδηγούνται από λάμπες.
Μέχρι και πως ακούω ξέρουν.

Από αυτούς οι μισοί δεν έχουν ακούσει τον συνδιασμό, οι άλλοι μισοί δεν έχουν ακούσει καν τα atc και κρίνουν από τα specs και εγώ έχω ακούσει τα συγκεκριμένα atc με περισσότερους ενισχυτές από ότι όλοι μαζί.

Αν σου έλεγαν συνέχεια "τα DIY ηχεία δεν παίζουν, δεν έχεις ομοιογένεια" δεν θα άρπαζες;
Πρόσεξε, και εγώ είχα ενδοιασμούς για τον Copland με τα ATC σου μέχρι που ήρθα και τα άκουσα από κοντά..
Την γνώμη μου την ξέρεις στην έχω πει και το έχω αναφέρει και εδώ δημόσια, μια χαρά παίζουν..
Έχεις κάνει καλό συνδυασμό,...
Άντε μην έρθω και σου πάρω την ασφάλεια που έχεις μέσα στον Copland και λες μετά τι έπαθε ο ενισχυτής..😁😁😁

Πάντως είναι αρκετά σπάνιο τα ATC να ταιριάξουν με λάμπα και εσύ το έχεις καταφέρει για τα δεδομένα του χώρου σου και την απόσταση ακρόασης...
Τα καλά πρέπει να τα λέμε..😉

• Like
Reactions: Tzimisce
Οποτε, δεν δικαιουσαι να ομιλεις!
Δικαιούμαι επειδή επαναλαμβάνω ο,τι λέει η ATC η οποία γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.
Ισχυ και ρεύμα.Οχι για το φορτιο το οποίο ειναι πολύ εύκολο.
Τα ίδια λέει στα specs, τα ίδια είπε και σε σχετική ερώτηση μου στην παρουσίαση της πρώτης εισαγωγικής σειράς της σε Αθηναϊκό ξενοδοχείο.-Μην πεσεις κάτω από 100 ποιοτικά W ανά κανάλι αλλά αν μπορείς πάρε ενισχυτή 300W ανά κανάλι.Θ' ακούσεις αλλα ηχεία.
Τα ανωτέρω αφορούν μονο την οδήγηση.Οσο για τις χροιές είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη να κάνει τα ATC του να παίζουν ακόμη και σαν Chario.

Last edited:
Η ερώτηση είναι αν μπορεί (που μάλλον μπορεί) να παίξει δικάναλο για τους σκληροπυρηνικούς και σε αυτό πως βοηθά το waveforming. Χωρίς upmix.

Το WaveForming θέλει τα subs ενεργά.
Οπότε δικάναλο δεν θα παίξει, θα παίξει δικάναλο με subwoofers ενεργά.

Θα μπορούσε να γίνει πατέντα, να διπλοενισχυθούν τα ηχεία, και να δηλωθεί σαν subwoofer το woofer τους, αλλά πάλι θα χρειαστούν τα πίσω subwoofer (που θα κάνουν absorb το planar wave).
Δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο πράγμα, αλλά κατά 90% γίνεται.
Προφανώς δεν θα είναι ίδια η απόδοση με το αντίστοιχο setup με τα subs να παίζουν κανονικά μπρος πίσω και μόνο 2 ηχεία για το υπόλοιπο φάσμα του δικάναλου.

Το WaveForming θέλει τα subs ενεργά.
Οπότε δικάναλο δεν θα παίξει, θα παίξει δικάναλο με subwoofers ενεργά.

Θα μπορούσε να γίνει πατέντα, να διπλοενισχυθούν τα ηχεία, και να δηλωθεί σαν subwoofer το woofer τους, αλλά πάλι θα χρειαστούν τα πίσω subwoofer (που θα κάνουν absorb το planar wave).
Δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο πράγμα, αλλά κατά 90% γίνεται.
Προφανώς δεν θα είναι ίδια η απόδοση με το αντίστοιχο setup με τα subs να παίζουν κανονικά μπρος πίσω και μόνο 2 ηχεία για το υπόλοιπο φάσμα του δικάναλου.

Εννοείται ότι θα είναι ενεργά τα sub και όλα τα ηχεία. Αλλιώς πως θα δουλέψει; Εκεί πήγαινε η ερώτηση για το δικαναλο.
Άρα μπορείς να ακούσεις σκληροπυρηνικά stereo με αυτό το σύστημα.

Δικαιούμαι επειδή επαναλαμβάνω ο,τι λέει η ATC η οποία γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Για δείξε και που τα λέει.
Όσοι έχουν ακούσει το σύστημά μου σου λένε ότι κάνεις λάθος, εσύ που δεν το έχεις ακούσει επιμένεις για το αντίθετο.
Μάντεψε ποιος δεν ξέρει τι λέει.