Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Με μπερδεύεις με άλλον προφανώς.

Όσο για το να ρωτήσω την atc αν ο ενισχυτής μου οδηγά σωστά τα ηχεία μου, τι να πω...
Απλά ξεκόλλα το μυαλό σου και απάντησε σε αυτό που σε ρώτησα.
Ας πάνε αλλού τα μηνύματα γιατί δε βγαίνει άκρη.
Για να θυμηθείς ποιος μπερδεύεται διάβασε το δικό σου post 316(η απάντηση μου βρίσκεται στο 329)στο νήμα Το μικρό μου συστηματακι (νηματοθετης Bujinkan).
Σου απάντησα ήδη.Εισαι κάτω από την βάση στα specs.(75W)

Ε δεν είναι και λίγο να μαθαίνεις από άλλους που δεν το έχουν ακούσει, πως παίζει το σύστημα σου! 😂
Δεν έχω οδήγηση, χρειάζομαι sub...
αααααα όλα κι όλα, ένα σαμπ το θέλεις! μη τα ξαναλέμε!

• Haha
Reactions: Tzimisce
Σου απάντησα ήδη.Εισαι κάτω από την βάση στα specs.(75W)
Τα specs δε λένε πάντα και πλήρως την αλήθεια. Ακρόαση στον Ορφέα στη μεγάλη αίθουσα. Πάνε χρόνια βέβαια. Σετ προ τελικου Clearaudio Balance (2x50W/8Ω & 2x90W/4Ω ) VS Symphonic Line RG10mk4 (2x120W/8Ω & 2x180/4Ω) με ηχεία Audio Physic Virgo V. Ποιος οδηγούσε πληρέστερα και καλύτερα?

• Like
Θέλετε κι άλλο? Τsakiridis Soul με Μagnepan mmg (86 dB / 4 Ohms) σε χώρο 30m2. Εξαιρετικός ήχος, πλήρης οδήγηση.
Ούτε καν ο Reference μπορει να οδηγήσει ηχεία με αντίσταση που πέφτει αρκετά κάτω από 4Ω ούτε τα συγκεκριμένα ηχεια μπορούν να παίξουν σ' αυτόν τον χώρο.Δεν μπορούν να παίξουν δυνατά.

Last edited:
Τα specs δε λένε πάντα και πλήρως την αλήθεια. Ακρόαση στον Ορφέα στη μεγάλη αίθουσα. Πάνε χρόνια βέβαια. Σετ προ τελικου Clearaudio Balance (2x50W/8Ω & 2x90W/4Ω ) VS Symphonic Line RG10mk4 (2x120W/8Ω & 2x180/4Ω) με ηχεία Audio Physic Virgo V. Ποιος οδηγούσε πληρέστερα και καλύτερα?
Τα ηχεία είναι 4Ω και ζητούν min. 30W.Εντος και οι δύο.

Βάλε και ένα trinnov κυρ Στέφανε! 😂

Κάτσε, τελικά θέλεις ή δε θέλεις dsp στα ηχεία; Με έχεις μπερδέψει. 😁

Λοιπόν, αν θέλεις dsp και στα ηχεία, υπολόγισε ότι τρώει headroom.

Plot twist. Ο Παναγιώτης είναι υπέρμαχος του dsp παντού και για αυτό σου λέει ότι θέλεις περισσότερα watt. Είναι κρυφοσαμπακιας κι αυτός. 🥳😱😜

• Haha
Ε, ποιος θα παίζει τα 24 sub;
Θα προσλάβω drummer να τα βαράει ;

Έεεεε πάλι τα ίδια θα γράφουμε; Στις συχνότητες που θα αναλάβουν τα sub δεν υπάρχει κατευθυντικότητα.
24 sub σημαίνει πρακτικά ότι χωρίς πολλά πολλά θα πετύχεις απόκριση σωστή χωρίς να κάνεις τίποτε σχεδόν. Είναι τόσα που αν τα σκορπίσεις στον χώρο, πολύ δύσκολα δεν θα γεμίζουν τα κενά στην απόκριση.

Και μετά θα πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο να μπεις στον χώρο να ακούσεις. Άλλο θέμα όμως αυτό. 😜