Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Αυτό θα έρθεις να το κρίνεις ξανά, μιας και με τις τελευταίες επεμβάσεις - τα woofer που περιλαμβάνει το ηχείο μου- ξανά ήρθαν στη ζωή.
Να μην κάνω το σχόλιο του τι ακουει ο καθενας, που έχουμε θεωρητικά έμπειρους ακροατές που μπερδεύουν τα synth με τα βιολιά.😉

Αν κατάλαβα καλά εννοείς εμένα ;;

Και πρέπει εξ ορισμού να λοιδορώ τα συνθετικά βιολιά ;;

Το θέμα είναι ότι σε σένα έκανα προσπάθεια να τα ακούσω και αν δεν ήξερα ότι "υπάρχουν" , μπορεί και να μην τα έπαιρνα χαμπάρι...

Να φανταστώ ότι αναφέρεσαι σε αυτό το τρακ ;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τέλος πάντων χαίρομαι που βρήκες το πρόβλημα στα ηχεία σου γιατί δεν ήταν λογικό/φυσιολογικό να έχουν τα 40άρια καλύτερο μπάσο από τα zingali με το 15" γούφερ.. η επισκευή του κρος λογικά θα έφερε και τις μεσαίες εκεί που πρέπει.. έτσι δεν είναι ;;

Αλλά μην νομίζεις ότι με δύο δαπέδου θα έχεις καλύτερο μπάσο στο παράδειγμα που αναφέρω.

Δεν νομίζω, ξέρω. :)
Και δεν μιλάω μόνο για το μπάσο αλλά για όλες τις συχνότητες και την ομοιογένεια αυτών.
Έχω subwoofer που έχει καταλήξει τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ να παίζει μόνο με τον πολυκάναλο.
Με κόβεις για άνθρωπο που δεν έχει κάνει πειραματισμούς; 😂

Δεν νομίζω, ξέρω. :)
Και δεν μιλάω μόνο για το μπάσο αλλά για όλες τις συχνότητες και την ομοιογένεια αυτών.
Έχω subwoofer που έχει καταλήξει τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ να παίζει μόνο με τον πολυκάναλο.
Με κόβεις για άνθρωπο που δεν έχει κάνει πειραματισμούς; 😂

Άμα έχεις καλύτερο μπάσο με δύο δαπέδου σε μικρό χώρο από το να έχεις δύο bookshelf και sub σωστά ενσωματωμένο, τότε κάτι δεν έχεις κάνει σωστά στο πείραμα. Βέβαια εδώ θα κρατήσω μια υποσημείωση ως προς την ευκολία των προϋποθέσεων χρήσης.

Συγνώμην ωρέ παληκάρια.
Εγώ που δεν ξέρω από τεχνικά,αν δω τα specs του ATC και τα specs του δικού μου ηχείου,τι πρέπει να καταλάβω?
Ότι η δική μου πουτσουλιθρα, θα έχει πιο πολύ χαμηλό από ηχείο δαπέδου και μάλιστα ATC??
Θα σαλταρω με αυτά τα τεχνικά 😵‍💫
Εκτός από γελωτες,περιμένομεν και σχετικές εξηγήσεις😝

Συγνώμην ωρέ παληκάρια.
Εγώ που δεν ξέρω από τεχνικά,αν δω τα specs του ATC και τα specs του δικού μου ηχείου,τι πρέπει να καταλάβω?
Ότι η δική μου πουτσουλιθρα, θα έχει πιο πολύ χαμηλό από ηχείο δαπέδου και μάλιστα ATC??
Έτσι φαίνεται

Συγνώμην ωρέ παληκάρια.

Μην σαλτάρεις. Είναι το ίδιο επεξηγηματικό με το impedance. Τώρα σάλταρε... :ROFLMAO:

Όσο πιο πλήρη είναι τα τ. χαρακτηριστικά, τόσο καλύτερη μαντεψιά θα κάνεις. Η απόκριση συνήθως δεν αναφέρει από που είναι, όπως και η εμπέδηση δεν μας λέει σε ποια συχνότητα και με πόσες μοίρες κάνει βουτιά.
Και άλλα πολλά που άμα κάτσω, θα βρίσκω ένα-ένα. Ας πούμε την αντίσταση μεταξύ προ και τελικού.

Άμα έχεις καλύτερο μπάσο με δύο δαπέδου σε μικρό χώρο από το να έχεις δύο bookshelf και sub σωστά ενσωματωμένο, τότε κάτι δεν έχεις κάνει σωστά στο πείραμα.

Έχω 2 ATC 40άρια και ένα 10'' subwoofer που δεν έπαιξε ποτέ σωστά μαζί τους.
Έχει παίξει από το high pass, να πάρουν τα ATC έξοδο από αυτό.
Να το συνδέσω απλά παράλληλα και να κόψω πολύ χαμηλά.
Να περάσει από τον Denon και να αναλάβει εκείνος να "σπάσει" το τι θα πάει που (πολύ γέλιο).
Τελικά το ανάβω μόνο όταν βλέπω ταινίες για το πολυκάναλο.
Δεν θυμάμαι καν τι μάρκα είναι, έχει γίνει μια χαρά τραπεζάκι, αν και με 1500€ που το είχα πάρει πριν από 20 χρόνια έπαιρνα καλύτερα τραπεζάκια.

Να περάσει από τον Denon και να αναλάβει εκείνος να "σπάσει" το τι θα πάει που (πολύ γέλιο).
Δεν θυμάμαι καν τι μάρκα είναι, έχει γίνει μια χαρά τραπεζάκι, αν και με 1500€ που το είχα πάρει πριν από 20 χρόνια έπαιρνα καλύτερα τραπεζάκια.

Καμία σχέση δηλαδή με το παράδειγμα στο οποίο αναφέρομαι.
Θυμίζω, μικρός χώρος και δυνατότητα μόνο για bookshelf σε ράφια από το ΙΚΕΑ.

Ενεργά είναι τα dynaudio.
Και παίζουν απευθείας με XLR ,από το Eversolo.
Άρα ξεχνάμε προ και τελικούς
Οπότε τα specs είναι ΓΤΠΚ?
Όχι ότι τα κοιτάω ,γιατί μία που τα βλέπω και μία που δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Μια μπακαλιστικη εξήγηση ζητάω.
Ειλικρινά,αν ήταν εύκολο θα τα βουταγα και θα τα πήγαινα σπίτι του Vlad που έχει προ, να διαπιστώναμε τι νόημα έχει να διαβάζουμε specs,όταν η πραγματικότητα τα αναιρεί.

Ενεργά είναι τα dynaudio.
Και παίζουν απευθείας με XLR ,από το Eversolo.
Άρα ξεχνάμε προ και τελικούς
Οπότε τα specs είναι ΓΤΠΚ?
Όχι ότι τα κοιτάω ,γιατί μία που τα βλέπω και μία που δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Μια μπακαλιστικη εξήγηση ζητάω.
Ειλικρινά,αν ήταν εύκολο θα τα βουταγα και θα τα πήγαινα σπίτι του Vlad που έχει προ, να διαπιστώναμε τι νόημα έχει να διαβάζουμε specs,όταν η πραγματικότητα τα αναιρεί.

Να το πούμε λίγο πιο απλά; Τα 118db που λέει πιστεύεις ότι ισχύουν για όλο το εύρος των συχνοτήτων που λέει;

Να το πω και λίγο καλύτερα ακόμα; MAX consumption 94W, ενισχυτές 50+50W, δηλαδή 100W. Λείπουν έξι Watt. που πήγανε;

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Και έρχεται εδώ ο bill και σου λέει ότι αν έρθω σπίτι σου και μετρήσω και κάνω τα μαγικά μου,θα σου κάνω το σύστημα να παίζει καλύτερα.
Έρχεται λοιπόν και όντως το κάνει με μια τοοοοοοοσο δα μικρή παραχώρηση.
Το σαμπ πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο του σαλονιού και να βάλεις μια μπάσο παγίδα εκεί που έχεις το κλουβί του riko.
Θα το κάνεις???😁😀😀😀😀

Να το πούμε λίγο πιο απλά; Τα 118db που λέει πιστεύεις ότι ισχύουν για όλο το εύρος των συχνοτήτων που λέει;

Να το πω και λίγο καλύτερα ακόμα; MAX consumption 94W, ενισχυτές 50+50W, δηλαδή 100W. Λείπουν έξι Watt. που πήγανε;

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Δεν ξέρω , γι'αυτό ρωτάω
Τώρα αν μια εταιρεία του βεληνεκούς της dynaudio και ειδικά με αυτό το ηχείο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και όχι σε τίποτα μυρωδιαδες σαν και μένα, ανακοινώνει προδιαγραφές του πρωκτού, σηκώνω τα χέρια ψηλά!!

Μικρός χώρος γεμίζει εύκολα με σοβαρά bookself χωρίς να χρειάζεσαι υπογούφερ.
Αν δεν είναι μικρός ο χώρος και απλα έχεις φάει παντόφλα, θα ισχύει και για το subwoofer.

Δεν ξέρω , γι'αυτό ρωτάω
Τώρα αν μια εταιρεία του βεληνεκούς της dynaudio και ειδικά με αυτό το ηχείο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και όχι σε τίποτα μυρωδιαδες σαν και μένα, ανακοινώνει προδιαγραφές του πρωκτού, σηκώνω τα χέρια ψηλά!!

Μπα. Πιο πλήρη specs ανακοινώνει αυτή σε σχέση με άλλους.

Απλώς δεν μπορείς να τα καταλάβεις όλα από μια σελίδα specs. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η περιγραφή; Ας πούμε αν η απόκριση αφορά απόκριση μετρημένη σε ανηχοικό και in room; Αν ας πούμε θα μπορούσε να λέει σε ποιο εύρος συχνοτήτων αποδίδεται το peak SPL ή κοντά σε αυτό;
Αλλά έτσι θα ξεπερνούσε τη μία σελίδα.

• Like
Reactions: mdvq
Μικρός χώρος γεμίζει εύκολα με σοβαρά bookself χωρίς να χρειάζεσαι υπογούφερ.
Αν δεν είναι μικρός ο χώρος και απλα έχεις φάει παντόφλα, θα ισχύει και για το subwoofer.
Κανένα bookself ηχείο δεν γεμίζει εύκολα έναν μικρό χώρο.. δεν έχει αυτές τις δυνατότητες..
Ενα ηχείο βάσεως με 6.5 ιντσών γουφερακι αν το αφήσεις ελεύθερο στον χώρο δεν πρόκειται να ακούσεις χαμηλό, πρέπει να το ακούς στο 1.2 έως 1.5m για να ακούσεις κάτι..
Το τραγικό είναι όταν έχουν ηχεία βάσεως με 6.5 ιντσών μεγάφωνο και το ακούν στα 3-4 μέτρα.. και πιστεύουν ότι ακούν το χαμηλό του ηχείου και όχι το δωμάτιο..

• Like
Reactions: billpeppas
Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορείς να απολαύσεις το bookshelf ακόμα κι έτσι, χωρίς sub. Στην πραγματικότητα όλα μπορείς να τα απολαύσεις εκτός πια κι αν μιλάμε για κάτι που είναι σχεδιασμένο ευθύς εξαρχής να λειτουργεί με subwoofer (πολύ μικρά δορυφοράκια δηλαδή).

Ενα ηχείο βάσεως με 6.5 ιντσών γουφερακι αν το αφήσεις ελεύθερο στον χώρο δεν πρόκειται να ακούσεις χαμηλό, πρέπει να το ακούς στο 1.2 έως 1.5m για να ακούσεις κάτι..
Γιατί; Τι εννοείς εσύ μικρό χώρο;
Να είσαι στο 1.5, άντε 2 μέτρα μακριά από τα ηχεία σημαίνει ότι είναι μικρός χώρος.
Δεν θα βάλεις ένα bookself να ακούς από τα 5 μέτρα! 😂

Τα βάσης κατά κανόνα είναι φτιαγμένα για nearfield καταστάσεις.
Και τα Guarnieri βάσης με 6'' woofer είναι αλλά δεν θα με χάλαγαν καθόλου σε έναν μαζεμένο χώρο με έναν set λαμπάτο. 🥰
Ακούστε κανένα τέτοιο σετάκι και ελάτε μετά να μου πείτε για subwoofer και μπαμπόρδες.

Γιατί; Τι εννοείς εσύ μικρό χώρο;
Να είσαι στο 1.5, άντε 2 μέτρα μακριά από τα ηχεία σημαίνει ότι είναι μικρός χώρος.
Δεν θα βάλεις ένα bookself να ακούς από τα 5 μέτρα! 😂

Τα βάση κατά κανόνα είναι φτιαγμένα για nearfield καταστάσεις.
Και τα Guarnieri βάσης με 6'' woofer είναι αλλά δεν θα με χάλαγαν καθόλου σε έναν μαζεμένο χώρο με έναν σετ λαμπάτο.🥰
Ακούστε κανένα τέτοιο σετάκι και ελάτε μετά να μου πείτε για subwoofer και μπαμπόρδες.
Έχω ακούσει και τέτοια σεταπ, δεν είσαι μοναδικός..🙂
Αν νομίζεις ότι ακούς χαμηλό από αυτό το ηχείο οκ, πάω πάσο..😁

(Πότε δεν ανέφερα ότι είμαι υπέρμαχος των Sub)

Μπούρδες δεν λέω ποτέ, αλλά υπάρχουν και οι προδιαγραφές των μεγαφώνων, κάποιος που γνωρίζει δεν μιλάει για μπούρδες..
Υπαρχει και η φυσικη..
Δινει κάνεις βάση σε αυτό η μπαααα...

• Like
Reactions: billpeppas
Λυπάμαι που το λέω αλλά η προσωπική εμπειρία κάποιου αφορά τον ίδιο και μόνο. Μια φωτογραφία ζήτησα. Έναν οικιακό χώρο από τον παγκόσμιο ιστό έστω που ακροατής μουσικής (και όχι θεατής ταινιών) με χώρους σαν των κοινών ανθρώπων ακούει με κάτι σαν αυτό που αναφέρεις. Κάτι θα υπάρχει...
Δεν εχω φωτογραφια του χωρου, αλλα δεν μπορεσα να βρω και καποια που να εχει δημοσιοποιησει ο ιδιοκτητης του setup.