Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Δεν εχω φωτογραφια του χωρου, αλλα δεν μπορεσα να βρω και καποια που να εχει δημοσιοποιησει ο ιδιοκτητης του setup.
Υπάρχουν φωτογραφίες του συστήματος του στο νήμα του στο Avsite, όποιος θέλει μπορεί να δει και να διαβασει εκεί το σεταπ του.

Ούτε χρυσαυτιας είμαι ,ούτε hiendας,ούτε έχω ακούσει τα άπειρα συστήματα και μου αρέσει το μπάσο.
Όταν είχα τους ερμηδες και τους οδηγούσα με τελικό κοντά στο μισό κιλοβάτ στα 4 Ωμ ,το μπάσο που είχα εισπράξει δεν το έχω ακούσει σε κανένα σπίτι.
Άλλοι λέγανε ότι ήταν λάσπη,άλλοι το είχαν ηχείο αναφοράς.
Χεστηκ@ και για τους δύο ,με το παρδον δηλαδή.
Εμένα την χαρά που μου έδινε αυτός ο ήχος,ήταν απερίγραπτη.

Ας σκεφτούμε καλύτερα λοιπόν τα λόγια του γεροΚρητικού 😄😄
Προφίλ ακροατή 👋

Αφού είναι φανερό ότι πολλοί είναι απολύτως ευχαριστημένοι με το σύστημα τους και δεν έχουν διάθεση για πειραματισμούς και αλλαγές,τι προσπαθούμε να κάνουμε τώρα?
Να πείσει ο ένας τον άλλον??
Κομματάκι δύσκολο το κόβω.
Άσε δε που για να γίνουν τα σχετικά κόλπα χρειάζονται χοντρές εκταμιευσεις.
Αυτό το έχουμε τελείως εκτός συζήτησης,λες και είμαστε μπρουκλιδες.
Ελα μωρέ,τι είναι για μας να σκάσουμε κανά πενηντάρι χιλιάδες,έτσι να μας φύγει η περιέργεια 😵‍💫

(εντάξει για μένα μιλάω, εσείς μπορεί να τα έχετε!)

Last edited:
Και τα Guarnieri βάσης με 6'' woofer είναι αλλά δεν θα με χάλαγαν καθόλου σε έναν μαζεμένο χώρο με έναν set λαμπάτο. 🥰
Ακούστε κανένα τέτοιο σετάκι και ελάτε μετά να μου πείτε για subwoofer και μπαμπόρδες.

Έχομεν ακούσει και τέτοια setup και μικρότερα ακόμα και ξέρουμε τι ακούμε. Αλλά σε ό,τι αφορά το μπάσο... μπα. Όμως είναι αυτό το ζητούμενο, ή απλώς λέμε άκου αυτό και θα ανακαλύψεις άλλα πράγματα που δεν είχες υπ' όψη; Και αν τα ανακαλύψεις, σημαίνει ότι δεν θα θέλεις τα άλλα ενώ μπορεί και να τα θέλεις;
Εγώ μπορώ να σου πω ότι έχω διαλέξει και πράγματα γνωρίζοντας ότι δεν είναι αντικειμενικά καλύτερα στο ίδιο κόστος, γιατί... έτσι. Δεν σημαίνει τίποτε αυτό όμως.

Ξέρουμε τι ψάχνουμε όταν ακούμε κάτι, μην ανησυχείς. Και αυτό είναι το σημείο που ξεχωρίζει κάποιον που ξέρει από εκείνον που δεν ξέρει. Όμως υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα, τα οποία οφείλουμε να τα λέμε.

Ούτε χρυσαυτίας είμαι ,ούτε hiendas,ούτε έχω ακούσει τα άπειρα συστήματα και μου αρέσει το μπάσο.
Όταν τους ερμήδες και τους οδηγούσα με τελικό κοντά στο μισό κιλοβάτ στα 4 Ωμ ,το μπάσο που είχα εισπράξει δεν το έχω ακούσει σε κανένα σπίτι.
Άλλοι λέγανε ότι ήταν λάσπη,άλλοι το είχαν ηχείο αναφοράς.
Χεστηκ@ και για τους δύο ,με το παρδόν δηλαδή.
Εμένα τη χαρά που μου έδινε αυτός ο ήχος,ήταν απέριγραπτη.

Ας σκεφτούμε καλύτερα λοιπόν τα λόγια του γεροΚρητικού😄😄
Προφίλ ακροατής👋

Αφού είναι φανερό ότι πολλοί είναι απολύτως ευχαριστημένοι με το σύστημα τους και δεν έχουν διάθεση για πειραματισμούς και αλλαγές,τι προσπαθούμε να κάνουμε τώρα;
Να πείσει ο ένας τον άλλον;;
Κομματάκι δύσκολο το κόβω.
Τι τον έκανες τον Ερμή;

Έχω ακούσει και τέτοια σεταπ, δεν είσαι μοναδικός..🙂
Αν νομίζεις ότι ακούς χαμηλό από αυτό το ηχείο οκ, πάω πάσο..😁

Δεν κατάλαβες.
Σε τέτοια συστήματα δεν σε νοιάζει αν ακούς χαμηλό.
Αυτά είναι μικρολεπτομέρειες.

Σου φέρνουν τη Μόνικα Μπελούτσι και κοιτάς πόσους πόντους είναι το τακούνι της;

Έχομεν ακούσει και τέτοια setup και μικρότερα ακόμα και ξέρουμε τι ακούμε. Αλλά σε ό,τι αφορά το μπάσο... μπα. Όμως είναι αυτό το ζητούμενο, ή απλώς λέμε άκου αυτό και θα ανακαλύψεις άλλα πράγματα που δεν είχες υπ' όψη; Και αν τα ανακαλύψεις, σημαίνει ότι δεν θα θέλεις τα άλλα ενώ μπορεί και να τα θέλεις;

Όταν λοιπόν πρέπει να χάσεις από τη μαγεία για να έχεις... μπάσο, ναι.
Μουσική ακούμε, όχι συχνότητες.
Ανάμεσα στη μαγεία και το μπάσο, εγώ που έχω πάρει τα ΑΤC για τι τύπο με κόβεις; 😂
Αβυσαλέο μπάσο που να έρχεται απευθείας από τα καζάνια της κόλασης να μου δώσεις, ένα ψείγμα μαγείας από το σύστημά μου, δεν θα το θυσιάσω.

Δεν κατάλαβες.

Ανάμεσα στη μαγεία και το μπάσο, εγώ που έχω πάρει τα ΑΤC για τι τύπο με κόβεις; 😂
Αβυσαλέο μπάσο που να έρχεται απευθείας από τα καζάνια της κόλασης να μου δώσεις, ένα ψείγμα μαγείας από το σύστημά μου, δεν θα το θυσιάσω.

Μπορώ να σου απαντήσω ότι τη Μόνικα Μπελούτσι δεν θα την ρίξεις στο κρεβάτι κερνώντας μια μπύρα, όσο κι αν εκθειάζεις την συγκεκριμένη μπύρα. :ROFLMAO:

Έγραψα ότι δεν σημαίνει πως δεν θα σου λείψουν και τα υπόλοιπα εάν ανακαλύψεις κι άλλα που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Η έλλειψη θα παραμείνει εκεί και θα το θυμασαι κάθε φορά που θα θέλεις να ακούσεις και κάτι με μπάσο.

Δεν καταλάβαινες.

Αβυσαλέο μπάσο που έρχεται απευθείας από τα καζάνια της κόλασης να μου δώσεις, ένα ψείγμα μαγείας από το σύστημα μου, δεν θα το θυσιάσω.
Υπάρχουν ηχεία που σου γδύνουν την Μπελούτσι στο σαλόνι σου χωρίς να έχεις να δώσεις τα λεφτά που ζητάει το Sonus Faber..😁
Όταν μιλάω για ηχεία η μεγάφωνα δεν μιλάω αποκλειστικά για το χαμηλό τους..
Ενα καλό ηχείο είναι μαγευτικό σε όλο το φάσμα, σε αυτό συμφωνώ..

δεν ήταν λογικό/φυσιολογικό να έχουν τα 40άρια καλύτερο μπάσο από τα zingali με το 15" γούφερ.. η επισκευή του κρος λογικά θα έφερε και τις μεσαίες εκεί που πρέπει.. έτσι δεν είναι ;;
Αρχικά ενα ευχαριστώ γιατι τα σχόλια σου τα οποια με οδήγησαν σε δυο σοβαρές βλάβες στο εσωτερικό του ηχείου.
Τα μεσαία και τα χαμηλά ήρθαν στη θέση τους.
Για να πω την αλήθεια πάλι με ενοχλεί το μπάσο το θεωρω πολυ εντονο ξανά.
Ομως σε καμία περίπτωση δεν ξαναπειράζω τα crossover θα προσπαθήσω fine tuning με καλώδια.

Τι τον έκανες τον Ερμή;
Τον σκότωσα σε ένα φίλο να τον ξεφορτωθώ.
Του τον έδωσα και μου πήρε ,με δόσεις μάλιστα ,ένα ζευγάρι άθλια Dali.
Όμως....
Όση χαρά μου έδινε ο ήχος του, άλλο τόσο με είχε απογοητεύσει η αντοχή του.
Είχα ένα θεματακι βέβαια με τις μεσαίες του που θεωρούσα ότι φωνασκουσαν ολίγον,αλλά επειδή δεν έχω κολλήματα hiendα και πουριστα, αγόρασα ένα EQ της behringer και έφερνα τον ήχο κατά πως γουσταριζα.
Το θέμα ήταν ότι σε εντάσεις σπιτικής μάζωξης και κατόπιν άφθονου κατανάλωσης αλκοόλ,λες και ήθελε να με συνεφέρει έκαιγε όποιο μεγάφωνο γουσταριζε.
Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δεν είχε κάψει αυτό το βρωμομιντρέιντζ που με ενοχλούσε 😄
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν έκαψε ΟΛΑ τα γουφερ και τα τουίτερ μαζί.
Τα επισκεύασα , ενημέρωσα τον φίλο μου και τους ξεφορτώθηκα.
Ήταν λέει λάθος χρήση.
Δηλαδή ένα ηχείο που τοτενες έκανε πάνω από 1 μυριο δραχμές, έπρεπε ή να παίζει πολύ ώρα χαμηλά ή λίγη ώρα δυνατά.
Δεν μας χέζ3ις ρε Νταλάρα.
Αργότερα έμαθα ότι ο Πετρόπουλος είχε κάνει λάθος υπολογισμούς στο crossover και με ένα αστείο ποσό ,λυνόταν το πρόβλημα.
Λάθος μεγάλο η αγορά τους,για το δικό μου σπίτι.
Μικρός ήμουν, άπειρος ήμουν,λιγουρης ηχητικά ήμουν,δεν θέλει πολύ να γίνει η μακακια!
Μου έμεινε το behringer όμως.....λίγο το έχεις 😀

Τον σκότωσα σε έναν φίλο να τον ξεφορτωθώ.
Του τον έδωσα και μου πήρε ,με δόσεις μάλιστα ,ένα ζευγάρι άθλια Dali.
Αλλά....
Όση χαρά μου έδινε ο ήχος του, άλλο τόσο με είχε απογοητεύσει η αντοχή του.
Είχα ένα θεματάκι βέβαια με τις μεσαίες του που θεωρούσα ότι φωνάσκουσαν ολίγον,αλλά επειδή δεν έχω κολλήματα hienda και πουρίστα, αγοράσα ένα EQ της behringer και έφερνα τον ήχο κατά πως γουσταρίζα.
Το θέμα ήταν ότι σε εντάσεις σπιτικής μάζωξης και κατόπιν άφθονου κατανάλωσης αλκοόλ,λες και ήθελε να με συνεισφέρει έκειγε όποιον μεγάφωνο γουστάριζε.
Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δεν είχε κάψει αυτό το βρωμομιντρέιντζ που με ενοχλούσε😄
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν έκαψε ΟΛΑ τα γούφερ και τα τουίτερ μαζί.
Τα επισκεύασα , ενημέρωσα τον φίλο μου και τους ξεφορτώθηκα.
λέει λάθος χρήση.
Δηλαδή ένα ηχείο που τοτενες έκανε πάνω από 1 μυριο δραχμές, έπρεπε ή να παίζει πολύ ώρα χαμηλά ή λίγη ώρα δυνατά.
Δεν μας χέζ3ις ρε Νταλάρα.
Αργυρότερα έμαθα ότι ο Πετρόπουλος είχε κάνει λάθος υπολογισμούς στο crossover και με ένα αστείο ποσό ,λυνόταν το πρόβλημα.
Λάθος μεγάλο η αγορά τους,για το δικό μου σπίτι.
Μικρός ήμουν, άπειρος ήμουν,λιγούρης ηχητικά ήμουν,δεν θέλει πολύ να γίνει η μακάκια!
Μου έμεινε το behringer όμως.....λίγο το έχεις😀
Ποιος Ερμής ήταν;

Έγραψα ότι δεν σημαίνει πως δεν θα σου λείψουν και τα υπόλοιπα εάν ανακαλύψεις κι άλλα που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Η έλλειψη θα παραμείνει εκεί και θα το θυμασαι κάθε φορά που θα θέλεις να ακούσεις και κάτι με μπάσο.

Προτιμώ να αναπολώ το ρέψιμο του Σάκη Τόλη παρά το σφιχτό χαμηλό, τις υγρές μεσαίες και τα στρογγυλά ψηλά της Μπελούτσι.

Υπάρχουν ηχεία που σου γδύνουν την Μπελούτσι στο σαλόνι σου χωρίς να έχεις να δώσεις τα λεφτά που ζητάει το Sonus Faber..😁

Αυτά είναι Ιταλικά, τη Μπελούτσι θα γδύσουν! Πως να το κάνουμε τώρα. Παιδικός έρωτας είναι αυτός! 😂

Προτιμώ να αναπολώ το ρέψιμο του Σάκη Τόλη παρά το σφιχτό χαμηλό, τις υγρές μεσαίες και τα στρογγυλά ψηλά της Μπελούτσι.

Αυτά είναι Ιταλικά, τη Μπελούτσι θα γδύσουν! Πως να το κάνουμε τώρα. Παιδικός έρωτας είναι αυτός! 😂
Πάω πάσο στους παιδικούς έρωτες..😁

Η Μπελούτσι που κολλάει;;
Τραγουδάει η κοπέλα ;;;
Την τελευταία φορά που την θυμάμαι να τραγουδάει,ήτΟνε με τον Ζωιδάκη στο πανηγύρι στην πλατεία της γρα Λυγιάς στο Λασίθι , πέρσι 🤪😁

Έχω ακούσει και τέτοια σεταπ, δεν είσαι μοναδικός..🙂
Αν νομίζεις ότι ακούς χαμηλό από αυτό το ηχείο οκ, πάω πάσο..😁

(Πότε δεν ανέφερα ότι είμαι υπέρμαχος των Sub)

Μπούρδες δεν λέω ποτέ, αλλά υπάρχουν και οι προδιαγραφές των μεγαφώνων, κάποιος που γνωρίζει δεν μιλάει για μπούρδες..
Υπαρχει και η φυσικη..
Δινει κάνεις βάση σε αυτό η μπαααα...
Εγω δηλαδη που νομιζω οτι τα ηχεια βασης μου βγαζουν μπασο εχω παραισθησεις?