Να κλείσουμε ένα ραντεβού να έρθεις από εδώ να κάνεις τις μετρήσεις σου ;;;
Δεν υπάρχει βιασύνη , θα κάνω πρώτα κάποιες αλλαγές για να τελειώσω με τα ηλεκτρονικά του σετ μου (προ & τελικό) και μιλάμε με πμ για τα σχετικά...
Όποτε θες (από Μάρτιο και έπειτα που θα έχω λιγότερη δουλειά

)
Εγώ πάλι θεωρώ οτι η εμμονή με τους πανάκριβους trinnov εχει αποπροσανατολισει το νήμα και οδηγηθήκαμε σε πλήρη απαξια μηχανημάτων όπως ο νέος onkyo που μπορεί πιθανον να δώσει σοβαρή λύση στο ζητούμενο σε συστήματα συνολικής αξίας 10k σύνολο και να γινει πιο γήινο το όλο θεμα. Με δυο σωστές κολώνες στα 4000 ευρω, ενα τελικο στα 2000, τον προ γύρω στα 2000 υποθέτω και δυο subs στα 1000 εκαστο.
Καλό το "απολυτο" αλλα μη ξεχνάμε και πιο νορμάλ καταστάσεις.
Sorry bro, αλλά στο Onkyo είναι HARD PASS. Από όλες τις απόψεις.
Επίσης δεν βλέπουμε στο τίτλο "sub σε φθηνό σύστημα ή όχι".
Το ξέρω αλλά δεν παίζει σήμερα.
Για αυτό λέω λοιπόν, με τέτοιο κόστος για να παίξει σωστά ένα υπογούφερ σε δικάναλο χωρίς να χάσεις σε ποιότητα, συμφέρει απλά να πάρεις ηχεία που δεν χρειάζονται υπογούφερ.
Αν κάποια ηχεία των 2-3k είχαν βελτίωση με την προσθήκη ενός sub στα 1000€ να το ακούσω.
Αν όμως θέλεις 15-20k σε sub και συστήματα, ΔΕΝ θα πας για βελτίωση των ηχείων των 2-3k αλλά για ηχεία των 50k που πολύ πιθανόν να μην χρειάζονται βελτίωση.
Γιατί τα ηχεία σου πάλι ηχεία των 2-3k θα είναι.
Και δεν παίρνεις μόνο χαμηλό όσο ανεβαίνεις σε κόστος ηχείων!
Και μου συγκρίνεις τα μεγάλα συστήματα της Magico, της Kef και της Rockport με τα σαμπγουφεράκια και το τι μουσική μπορούν να βγάλουν σε συνδιασμό με ηχειάκια;
Δεν νομίζω.
Πως ακριβώς δεν χρειάζεται βελτίωση το ηχείο των 50k ? Δηλαδή το παίρνουμε, το πετάμε σε ένα κλασικό ελληνικό σαλόνι, κάνουμε ένα ισόπλευρο τρίγωνο, και παίζει σούπερ (με καρδιογράφημα στο bass frequency range (και ας παίζει γραμμικά σε anechoic chamber/free space)
Τα ηχειάκια σαν έκφραση δεν μου αρέσει. Είναι λίγο άκομψη να το πω ευγενικά. Και δεν στέκει και απαραιτήτως. Εκτός και αν μπορούμε να βαφτίσουμε ηχειάκια τα:
Revel M126Be, Neumann KH-420, Genelec 8351b, Revel M106, Revel M16, Kef Reference 1 Meta, Kef R3 Meta, Kef LS50
Τα πιο μικρά (π.χ. LS50) προφανώς και δεν θα είναι επιλογή για κάποιον που κάθεται στα 3μ και θέλει να ακούει στα 90dB (avg).
Ποιοτικά σαν ήχο έχουν πιστεύεις κάποιο θέμα; Δεν έχουν σωστά mids,highs ? Έχουν κακό ηχόχρωμα;
Τα M126Be με δύο καλά sub (με όλα τα παρελκόμενα, δηλαδή σωστή τοποθέτηση, ρύθμιση, ενσωμάτωση, χώρο) δεν θα παίξουν το ίδιο καλά (ή και καλύτερα στο μπάσο) από ένα ζεύγος F328Be ? (3x 8" Woofers + 5.25" mid-woofer + 1" beryl. tweeter)
Σε πιο μικρά αντίστοιχα, θα έπαιρνες Genelec με 4αρι woofer και 2 βαρβάτα subs (απόσταση ακρόασης πες 2μ) ή ένα μόνο ζεύγος με 6.5αρι woofer και δίχως sub (υποθέτουμε πηγή ίδια, ίδιο επεξεργαστή, για να ενοχλήσω αχαχα, ας πούμε Trinnov... το ίδιο setup, 1 με 2 subs & 4αρι woofer Genelec, και το ίδιο setup με ένα μόνο ζεύγος Genelec 8040b με 6.5αρι woofer).
Η Wilson γιατί δεν αποκλείει την χρήση sub στα WAMM Master Chronosonic αλλά έχει και προτεινόμενο sub, γράφοντας μάλιστα "The Master Chronosonic is a full range loudspeaker, capable of reproducing the bottom octaves of music with extreme speed and authority,
but Wilson’s design team also recognizes the advantages presented by fully active bass management and a dedicated subwoofer."
(άσχετοι λογικά)