Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Λάθος, τα specs δεν είναι απλά για να πάρεις ιδέα για ένα ηχείο, δεν είναι τυχαία, είναι η ταυτότητα τους, όλοι οι κατασκευαστές μετράνε τα ηχεία τους με τον ίδιο τρόπο, σε ειδικούς θαλάμους..
Απλά μερικές φορές οι εταιρίες "κλέβουν" λίγο και δημοσιεύουν αισιόδοξες μετρήσεις για χάρη του marketing ώστε να τραβάνε τον υποψήφιο αγοραστή..

Λάθος κανείς εσύ γιατί δεν κατάλαβες τι έγραψα.
Τα specs που γράφουν δεν αναφέρουν στις περισσότερες των περιπτώσεων όπως στην περίπτωση της απόκρισης, πώς προκύπτουν.
Για να μην μπερδεύεσαι περισσότερο διαβάζοντας, δες αυτό και θα καταλάβεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Λάθος κανείς εσύ γιατί δεν κατάλαβες τι έγραψα.
Τα specs που γράφουν δεν αναφέρουν στις περισσότερες των περιπτώσεων όπως στην περίπτωση της απόκρισης, πώς προκύπτουν.
Για να μην μπερδεύεσαι περισσότερο διαβάζοντας, δες αυτό και θα καταλάβεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δεν έκανα καθόλου λάθος με το σχόλιο μου, βιαστηκες να απαντήσεις..
Το είδα το βίντεο..
Δεν έμαθα κάτι καινούργιο από αυτά που γνωρίζω..

Θέλουν ΚΑΙ τα σαμπς την ανάλογη με τα ηχεία μας audiophile φροντίδα με ειδικά σαμποκαλώδια , καλώδια ρεύματος , ποδαράκια αντικραδαμσμικά και λιφτερ των σαμποκαλωδίων;; Η θα πρεπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους...???

Επίσης εγώ χρησιμοποιώ Υ τυπο καλωδίου και στα 4...

Θέλουν ΚΑΙ τα σαμπς την ανάλογη με τα ηχεία μας audiophile φροντίδα με ειδικά σαμποκαλώδια , καλώδια ρεύματος , ποδαράκια αντικραδαμσμικά και λιφτερ των σαμποκαλωδίων;; Η θα πρεπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους...???

Επίσης εγώ χρησιμοποιώ Υ τυπο καλωδίου και στα 4...
Φυσικά και θέλουν.

• Like
Reactions: djmnv81
Δεν έκανα καθόλου λάθος με το σχόλιο μου, βιαστηκες να απαντήσεις..
Το είδα το βίντεο..
Δεν έμαθα κάτι καινούργιο από αυτά που γνωρίζω..

Έκανες λάθος γιατί εγώ δεν έγραψα καθόλου αυτό που νόμισες ότι έγραψα και φάνηκε στην απάντησή σου. Το βίντεο στο έβαλα για να καταλάβεις τι έγραψα και δεν απαντώ ποτέ βιαστικά.

Δεν θα βάλω παράθεση στο τι έγραψες, γιατί είναι ήδη γραμμένο και φαίνεται ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Εντελώς όμως.
Επίσης ειναι κουραστικό να γυρνάς τη μπιφτέκα κάθε φορά που κάνεις λάθος και δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Μην μας περνάς και για βόδια. Δεν κάνει.

Έκανες λάθος γιατί εγώ δεν έγραψα καθόλου αυτό που νόμισες ότι έγραψα και φάνηκε στην απάντησή σου. Το βίντεο στο έβαλα για να καταλάβεις τι έγραψα και δεν απαντώ ποτέ βιαστικά.

Δεν θα βάλω παράθεση στο τι έγραψε, γιατί είναι ήδη γραμμένο και φαίνεται ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Εντελώς όμως.
Επίσης είναι κουραστικό να γυρνάς τη μπιφτέκα κάθε φορά που κάνεις λάθος και δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Μην μας περνάς και για βόδια. Δεν κάνει.
Χαρακτηρίζεις πάλι κάποιον..
Ανεφερα κάποιον σαν βόδι ρε φίλε;
Ειναι εντελώς κουραστικό όλο αυτό..
Τα λέμε..

Bipole speakers εχω δεί...."bipole" subs ποτε...έχει νόημα ύπαρξης ειδικα για ενα δικαναλο σύστημα όπως και συζητάμε εδώ...?? Πως στήνονται άραγε αυτα ? Όπως παρακάτω..??

Ακυκλοφότητο το συγκεκριμένο στη Ευρώπη...

612872837_10235703128612697_4020851291276642057_n.jpg

612515239_10235703128092684_7454800566684422309_n.jpg

• Like
Reactions: #@george@#
Bipole speakers εχω δεί...."bipole" subs ποτε...έχει νόημα ύπαρξης ειδικα για ενα δικαναλο σύστημα όπως και συζητάμε εδώ...?? Πως στήνονται άραγε αυτα ? Όπως παρακάτω..??

View attachment 264164

View attachment 264165

Ολίγον μας τα μπέρδεψες. Θα ήταν κάπως κουλό να λειτουργούν ως dipole και να ακυρώνει ο ένας κώνος τον άλλον στο μπάσο. Bipole ήθελες να γράψεις, αλλά εδώ οι κώνοι είναι τρεις.

Έβγαζε και η Martin Logan κάποτε τέτοια με τρεις κώνους. Και το ρυθμιστικό της φάσης πήγαινε έως 270 μοίρες αντί για το κλασικό 180.

Μικρότερα κενά και πιο ίση ενέργεια υποτίθεται αλλά σε συχνότητες που... δεν αφήνουν κενά από τη φύση τους.

Αυτό δεν είναι balanced και η θωράκιση στο rca δεν αντικαθιστά το αρνητικό σήμα του xlr

Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος για την ύπαρξη των xlr τα οποία λύνουν ακριβώς το πρόβλημα των rca..

Το σήμα τους (των xlr) δεν έχει τις απώλειες στα μεγάλα μήκη που έχουν τα rca.
Ως συνδεσμολογια σαφως και δεν ειναι balanced. Αυτο που ειπα ειναι οτι το καλωδιο που δειξανε , ειναι balanced σε unbalanced συνδεσμολογια.
Στην περιπτωση αυτη , η θωρακιση δεν αντικαθιστα το αρνητικο στο rca . Η θωρακιση ειναι κολλημενη μονο στο ακρο της πηγης και "αιωρουμενη" στο αλλο ακρο.
Το συν και το πλην στα rca τα αναλαμβανουν οι δυο ομοιοι αγωγοι του balanced καλωδιου.
Στο βιντεο λεει οτι ετσι εκαναν τη συνδεσμολογια σε εκεινο το καλωδιο που εδειξε.
Το μονο που κουβαλαει η θωρακιση κολλημενη μονο στο ακρο της πηγης , ειναι οποιο θορυβο μαζεψει (ως περιπου κεραια) και τον γειωνει στο πλην της πηγης .

Πληροφοριακα, να πω οτι η μονη περιπτωση που σε τετοια καλωδια και συνδεσμολογια η θωρακιση συνδεεται στο αλλο ακρο και οχι αυτο της πηγης , ειναι σε καλωδια βραχιονα.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66

View attachment 264164

View attachment 264165
Είναι όμως πανέμορφο. Πολύ θα ήθελα να μάθω πώς παίζει.

• Like

View attachment 264164

View attachment 264165
Νοοοοοο!

Έχουν λυθεί τα θέματα των subs. Δεν χρειαζόμαστε τερατογεννέσεις και εδώ.
Και παπούτσια να φοράει, ένα μόνο του sub, πάλι δεν μπορεί να λύσει τα θέματα που δημιουργούνται μπαίνοντας σε κλειστό χώρο.
Subs της προκοπής υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να παίζουμε ρουλέτα κι εδώ :D

• Like
Κατ' ευθείαν που θα βάλεις δεύτερο sub, θα υπάρξει βελτίωση και καλή μάλιστα. τέρμα οι τρύπες, κάθομαι εδώ ακούω, καθομαι λίγα εκατοστά πιο κει δεν ακούω τίποτε, που πήγε η μπότα; Αμάν στο Hotel California η μία νότα του μπάσου είναι 10 φορές μεγαλύτερη και η αμέσως επόμενη 3 φορές μικρότερη... . Τελειώνουν αυτά και άμα είσαι και ακριβολόγος μπορείς να βάλεις κι άλλα.
Εγώ πρόσφατα έβαλα δεύτερο sub, πριν από 5 χρόνια (σκηνή Ορέστης Μακρής, ορίστε μου κάψανε το σακάκι, καινούργιο σακάκι αντιπροπέρσινο... :ROFLMAO: ).

Αυτό γιατί; Γιατί πολύ απλά ο ήχος σε αυτές τις συχνότητες δεν έχει κατεύθυνση. Άρα τι άλλο μπορούμε να κερδίσουμε; να παίξουμε με τις θέσεις των sub και να μπουν εκεί που αποδίδουν καλύτερα. Απλώς το ένα θα καλύπτει τις λακούβες του άλλου και τα δυο μαζί θα παίζουν ως ένα. Τhat's all στο απλό, αγνό χωρίς πολλά πολλά μπλιμπλίκια (για αρχή).
Τα ηχεία δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί έχουν να παίξουν και άλλα πράματα τα οποία είναι κατευθυντικά. Δηλαδή τι να κάνουν κι αυτά; Να γίνουν χίλια κομμάτια;

Άρα. Ξεχάστε το στερεοφωνικό μπάσο. Daisy Chain all day baby.

Τι κοστος εχει το πιο φθηνο sub ( each ) που θα προτεινατε σε καποιον με ενα ( δικαναλο ) συστημα ας πουμε 20-25 K σε 25-30 τ.μ δωματιο ?

Τι κοστος εχει το πιο φθηνο sub ( each ) που θα προτεινατε σε καποιον με ενα ( δικαναλο ) συστημα ας πουμε 20-25 K σε 25-30 τ.μ δωματιο ?
ΑΝ έδωσες 25K για ηχεία, δεν νομίζω να είναι θέμα να δώσεις 5-10K για 2 subs ;)

ΑΝ έδωσες 25K για ηχεία, δεν νομίζω να είναι θέμα να δώσεις 5-10K για 2 subs ;)

25Κ για όλα έγραψε..

πικάπ, ενισχυτής , phono κοστίζουν πολλά από το σύνολο...
(μη σου πω πόσο πάει η μία κεφαλή του στην εδώ αγορά....)

Μαζί γράφαμε Πάνο..

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
25Κ για όλα έγραψε..

πικάπ, ενισχυτής , phono κοστίζουν πολλά από το σύνολο...
(μη σου πω πόσο πάει η μία κεφαλή του στην εδώ αγορά....)
Για αυτό πρέπει να μπορείς να κάνεις σωστή κατανομή των χρημάτων.
Οι απαιτήσεις σε πικάπ είναι θέμα, γιατί το καλό είναι και αρκετά ακριβό όπως φυσικά γνωρίζεις και ο ίδιος.

Γενικότερα, το φθηνότερο subwoofer που θα έβαζα σε σύστημα και για μουσική, θα ήταν το SVS SB-3000 (το οποίο πλέον τέλος, και αντικαθίσταται από το 3000 Revolution). (κανά 1500αρι περιμένω το 3000 Revolution μάλλον).

Πρέπει να υπολογίσετε και τον όποιο επεξεργαστή, και τρόπο φυσικά να μειώσετε τις αντηχήσεις του χώρου (όσο γίνεται). Καλά, μπορεί κάποιοι να το έχουν κάνει ήδη, οπότε να θέλει μικρό συμπλήρωμα μετά.

Απλώς θα πρέπει δύο πράγματα να θυμάστε. Τι κερδίζεις και τι χάνεις, γιατί αναφέρθηκαν ανησυχίες από τους δικάναλους, και αν είστε καλά με αυτό. Το ισοζύγιο γέρνει προς την πλευρά με sub, αλλά προυποθέτει πραγματάκια να γίνουν πρώτα.

Εάν γίνουν σωστά όλα, τότε με ένα κουμπάκι ακούτε με και χωρίς sub και τότε κρίνετε. Το σύνηθες είναι να βλέπουμε χύμα ενσωμάτωση, με αποτέλεσμα τον χύμα ήχο, με αποτέλεσμα να παίρνει την άγουσα για πώληση το sub μαζί με τον χρόνο και χρήμα που θα έχει χαθεί.
Αν και περνώντας τα χρόνια, αυξάνονται εκείνοι που κάνουν σωστή ενσωμάτωση. Τα πρώτα χρόνια ήταν σχεδόν τίποτε από σωστή ενσωμάτωση, ούτε καν φίλτρο στα ηχεία (που κι αυτό δεν αρκεί βέβαια).

Επίσης ισχύει πως τα σαμπς αυστηρα για δικάναλη ακρόαση πρεπει να είναι κλειστού τύπου αποκλειστικα;;

Αν βάλω τα φενιζολάκια ταπες στα ανοιχτού τυπου ported svs θα τα κανω κατάλληλα και για μουσική...;; 🤓

Εχω την ασθησω πω τα ported ειναι για μπαμ´
Μπουμ Homecinema και τα κλειστού για λα μιουσικα!!

Για αυτό πρέπει να μπορείς να κάνεις σωστή κατανομή των χρημάτων.
Οι απαιτήσεις σε πικάπ είναι θέμα, γιατί το καλό είναι και αρκετά ακριβό όπως φυσικά γνωρίζεις και ο ίδιος.

Γενικότερα, το φθηνότερο subwoofer που θα έβαζα σε σύστημα και για μουσική, θα ήταν το SVS SB-3000 (το οποίο πλέον τέλος, και αντικαθίσταται από το 3000 Revolution). (κανά 1500αρι περιμένω το 3000 Revolution μάλλον).
Δηλαδη , περιπου 3Κ για δυο subs ως μινιμουμ.