Το σχόλιό μου πήγαινε στο κατά πόσο το σύστημά του θεωρείται "hi end".
Όσο αφορά το Deqx απάντησα ξεχωριστά..
Ναι, εκει πηγαινε και η κολοκυθοπιτα που ειπα.Το σχόλιό μου πήγαινε στο κατά πόσο το σύστημά του θεωρείται "hi end".
Τόννοι μουσικής παράγονται πάνω σε Genelec. Και μετά έρχονται οι χαϊφιντελάδες και χαϊεντάδες να κάνουν κριτική ακρόαση πάνω σε σούπερ-ντούπερ puristic μηχανήματα!Αν γράφει πάνω του Genelec, δεν είναι hi end.![]()
Τι ακριβώς ορίζει το Hi End ? (ρητορική ερώτηση)
@Δημήτρης Δημητρακούδης
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν υπάρχει κανένα processing μέχρι την είσοδο του σήματος στο Sub. Το τι γίνεται από εκεί και πέρα είναι άλλη δουλειά.
Θα πρέπει να προσθέσει στο σήμα L/R και latency ισοδύναμο με τον χρόνο επεξεργασίας των χαμηλών συχνοτήτων.Μπορείς, διότι με αυτό τον τρόπο σχεδίασης έχεις feedback από το Sub μέσω ethernet. Το οποίο χρησιμοποιείς μία φορά κατά το setup και μετά δεν ασχολείσαι.
Στην σχεδίαση της Genelec που έβαλα ως παράδειγμα όλα τα παραπάνω ελέγχονται από εφαρμογή η οποία επικοινωνεί με το Sub μέσω Ethernet, ή οποία δεν παρεμβαίνει στην πορεία του σήματος.Τι σχέση έχει το ethernet του sub με το κροσάρισμα των L-R και την ρύθμιση των σχετικών delays?
Θα πρέπει να προσθέσει στο σήμα L/R και latency ισοδύναμο με τον χρόνο επεξεργασίας των χαμηλών συχνοτήτων.
Ακόμα χειρότερα αν το σήμα εισόδου πρός τον DSP processor είναι αναλογικό, διότι θα προηγηθεί και ADC μετατροπή.
Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που ακόμα τα DSP είναι σχετικά περιορισμένα σαν αυτόνομες συσκευές στον οικιακό χώρο.
Αντίθετα ενσωματώνονται ευκολότερα σε ολοκληρωμένους και πολυκάναλους ενισχυτές.
Η δική μου πρόταση θα βασιζόταν σε αναλογικό φίλτρο, κατά προτίμηση Linkwitz – Riley 4ης τάξης.
Γιατί; Λόγω τιμής;Ωραία όλα αυτά, αλλά αποκλείεται να είναι hi end.
Η κεντρική ιδέα είναι ότι χρησιμοποιεί ένα κλώνο του κυρίου σήματος, είτε του αναλογικού, είτε του ψηφιακού και κάνει όλα τα παραπάνω χωρίς να παρεμβαίνει στο κύριο σήμα που κατευθύνεται προς τα κυρίως ήχεία.Οπότε το Genelec μπορεί και κάνει ενεργό κροσάρισμα του sub αλλά και των L-R, και κάνει και time alignment και EQ.
Επανερχόμαστε στα ίδια. Πως ορίζουμε το Hi-End?Ωραία όλα αυτά, αλλά αποκλείεται να είναι hi end.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.