Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Χάζευα λίγο στην SVS τα καλά τους μοντέλα.

Το κλειστού τύπου SB17-Ultra R έχει ισχύ "2800 watts RMS continuous power (6000+ watts peak dynamic power)", οπότε πίνει αρκετά..

Αν βάλεις 3-4 τέτοια, φαντάζεσαι...

Σε επίπεδο DIY είναι άλλο πράγμα. Το δικό μου παίζει με μια πλάτη Hypex που βγάζει 400 ψωροβάτ αλλά φτάνουν και περισσεύουν.
Είναι και λίγο ψυγείο βέβαια σε διαστάσεις.. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Ναι, δεν διαφωνώ στο παράδειγμα 4αδας που αναφέρεις..
Πολύ σωστά..

Έχουμε ξεφύγει λίγο για το τι εντάσεις και σε τι χώρους τις ακούμε ή μου φαίνεται;
Αν βάλω 4 sub σαν του @Δημήτρης Δημητρακούδης στο σαλόνι μου δεν θα έχω που να κάτσω.
Εκτός αν καθόμαστε πάνω τους.

Ξεφύγει λίγο για το τι εντάσεις και σε τι χώρους τις ακούμε ή μου φαίνεται;
Αν βάλω 4 sub σαν του @Δημήτρης Δημητρακούδης στο σαλόνι μου δεν θα έχω που να κάτσω.
Εκτός αν καθόμαστε πάνω τους.
Να μετακομίσεις..
Να βγάλεις τους καναπέδες έξω..
Και οτι άλλο περισσεύει στο δωμάτιο...
Τι να κάνουμε, έτσι είναι το Αudio..😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Γιατι το ενα sub δεν ειναι αρκετο στην περιπτωση της rel? Γιατι θα χαλασει τον ηχο αν ρυθμιστει με χαμηλο cross και χαμηλο προς μετριο gain με high level συνδεση?

Εδώ δεν έχει DSP, θα παίξει και με ένα;

Τα βάζουν και τύπου array αυτοί, και τον χρονισμό όσο γίνεται με την τοποθέτηση σε σχέση με τα ηχεία, πάντα και με βάση τις ανάγκες της επίδειξης (το οποίο μπορεί να μην είναι το ιδανικό και πάλι).

Το ότι θέλεις δεύτερο sub, ισχύει και εδώ για τις ακυρώσεις. Ακόμα και με συμμετρική demάδικη τοποθέτηση, μια ακόμα πηγή μπάσου θα καλύψει τις κοιλάδες καλύτερα.

• Like
Reactions: steadyshot
Να μετακομίσεις..
Να βγάλεις τους καναπέδες έξω..
Και οτι άλλο περισσεύει στο δωμάτιο...
Τι να κάνουμε, έτσι είναι το Αudio..😁

Και δεν θα χρειαστεί DSP έξω. Αυτό που το πας; Απλά θα χρειαστεί άλλα ηχεία που είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν σε κατάσταση χωρίς room gain. :sneaky: Και να έχουν και IP πιστοποίηση.

To δευτερο (και τριτο και τεταρτο) σαμπ μπαινει κυριως για να "στρωσει" το δωματιο περισσοτερο.
Δηλαδη μειωνονται τα peak και ta deep του χωρου στις χαμηλες συχνοτητες.
Οι μεγαλυτερες εντασεις (αν θελεις/χρειαζεσαι) ειναι Bonus.

• Like
Reactions: Pleo
Στον δικό μου χώρο δεν έχω ούτε ακυρώσεις ούτε peeks, ούτε deeps.
Είχα βάλει ηχοαποροφητικά στο σαλόνι μετά από μετρήσεις και περίμενα τη γυναίκα να μου πει και εκείνη αν ακούει διαφορά.
Στην αρχή δεν άκουσα τίποτα. Μετά από 3-4 ημέρες άρχισα να ακούω κάτι από το ένα αυτί.
Οι γιατροί είπαν ότι ευτυχώς δεν έγινε μεγάλη ζημιά και θα ξαναπερπατήσω.
Φοβάμαι ότι αν βάλω 3-4 sub δεν θα είμαι τόσο τυχερός.