Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Μήπως παραβλέπετε πως το 9 έχει και mid;
Επίσης,στο ζήτημα του καλύτερου(το περισσότερο είναι προφανές) μπάσσου τα 2 5" είναι πιο γρήγορα από τα 2 8".

Μήπως να μας πεις και σε τι δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα σύστημα; Προσωπικά εννοώ γιατί εσύ θα ακούς, άρα έχει σημασία τι σου αρέσει.

Ναι προφανώς και είναι καλύτερα να υπάρχει mid από το να μην υπάρχει, αλλά εδώ θα πρέπει να ζυγίσεις εσύ τις προτεραιότητές σου.

Πάμε λοιπόν στα γρήγορα. Με το mid θα έχεις καλύτερη συμπεριφορά off axis και αν έπαιζες δίχως sub, σε σπάνιες περιπτώσεις που τα γούφερ θα είχαν να αναπαράγουν και μεσαίες μαζί με το μπάσο σε μεγάλες εντάσεις, θα μπέρδευαν. Αλλά αυτό το τελευταίο με το sub θα το περιόριζε σε σημείο εξαφανισμού.... εφόσον όμως χρησιμοποιούσες φίλτρο για τα ηχεία (high pass που θα έπαιζαν τα ηχεία μόνο τις συχνότητες που δεν θα αναπαράγει το sub).

Μήπως παραβλέπετε πως το 9 έχει και mid;
Επίσης,στο ζήτημα του καλύτερου(το περισσότερο είναι προφανές) μπάσσου τα 2 5" είναι πιο γρήγορα από τα 2 8".
Ένα mid δεν φέρνει την άνοιξη...
(Ποιος σου είπε ότι τα 2 5" είναι πιο γρήγορα από 2 8"' με τους δικούς τους αυτόνομους ενισχυτές;
Πιστευεις ότι ο ενισχυτής σου θα ελέγχει καλύτερα σε οποιαδήποτε στάθμη τα 2 5" συν μιντ και Tweeter σε σχέση να έπαιζε μόνο τα δικά σου ηχεία και τα αυτόνομα 8" τον REL;...
Είναι σαν να γράφεις καινούργιους κανόνες...
Την διαδρομή και έκταση χαμηλού των REL (ακόμα και την ταχύτητα, ατάκα κλπ) κανένα 5" PMC ή οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να τα καταφέρει στο φάσμα λειτουργίας των REL...
Ας μην μιλήσουμε για SPL στις χαμηλές...

Σαν τα subs που περιγράφονται στην προηγούμενη σελίδα, θα έβαζα μόνο αν είχα σαν main ηχεία δορυφόρους με 4.5αρι άντε, 6αρι woofer.
Για ηχεία που έχουν 7αρια+ woofer, και σοβαρά αν πάμε, 3δρομα, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω sub <12".

Θα ήθελα το μπασσο που εχω αυτήν την στιγμή(το βαθύ χαμηλό δεν μ' ενδιαφέρει)αλλά με περισσότερο σώμα δίχως να χαλάσουν η καθαρότητα,η άρθρωση και ο ρυθμός.Και ευ και εν τω πολλώ.

Θα ήθελα το μπασσο που εχω αυτήν την στιγμή(το βαθύ χαμηλό δεν μ' ενδιαφέρει)αλλά με περισσότερο σώμα δίχως να χαλάσουν η καθαρότητα,η άρθρωση και ο ρυθμός.Και ευ και εν τω πολλώ.

Thou shalt use closed box subs. Amen.

Ένα mid δεν φέρνει την άνοιξη...
(Ποιος σου είπε ότι τα 2 5" είναι πιο γρήγορα από 2 8"' με τους δικούς τους αυτόνομους ενισχυτές;
Πιστευεις ότι ο ενισχυτής σου θα ελέγχει καλύτερα σε οποιαδήποτε στάθμη τα 2 5" συν μιντ και Tweeter σε σχέση να έπαιζε μόνο τα δικά σου ηχεία και τα αυτόνομα 8" τον REL;...
Είναι σαν να γράφεις καινούργιους κανόνες...
Την διαδρομή και έκταση χαμηλού των REL (ακόμα και την ταχύτητα, ατάκα κλπ) κανένα 5" PMC ή οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να τα καταφέρει στο φάσμα λειτουργίας των REL...
Ας μην μιλήσουμε για SPL στις χαμηλές...
Έγραψα ήδη πως δεν μ' ενδιαφέρει το βαθύ χαμηλό.Δεν υπάρχει στην μουσική που ακούω.
Μ' ενδιαφέρει τι γίνεται πιο πάνω.Κι εκεί ναι, πιστεύω πως ο τελικός μου είναι ανωτερος(και αρκετά πιο ισχυρος)απ' αυτούς των REL.
Επίσης δεν μ' ενδιαφέρει οιαδήποτε στάθμη αλλά ως εκεί που "γεμίζει" κατά το θέλω μου και το θέλω του χώρου.

Έγραψα ήδη πως δεν μ' ενδιαφέρει το βαθύ χαμηλό.Δεν υπάρχει στη μουσική που ακούω.
Μ' ενδιαφέρει τι γίνεται πιο πάνω.Κι εκεί ναι, πιστεύω πως ο τελικός μου είναι ανώτερος(και αρκετά πιο ισχυρός)απ' αυτούς των REL.
Επίσης δεν μ' ενδιαφέρει οιαδήποτε στάθμη αλλά ως εκεί που "γεμίζει" κατά το θέλω μου και το θέλω του χώρου.
Καταλαβαίνω τι ψάχνεις, και αυτό που σε "έρθει" καλύτερα αν κρατήσεις τα ηχεία σου τα οποία είναι πολύ καλά, (τα νέα pmc που ανέφερες δεν έχουν την φινέτσα των δικών σου) και η προσφυγή των REL (αρκεί να ρυθμίσεις σωστά, γιατί αυτό είναι το παν) θα σου δώσουν αυτό που ζητάς..
Αν όμως δεν θες να μπλέξεις στις περιπέτειες των Sub (αν δεν φέρεις επαγγελματία να στα στήσει), καλό είναι να προχωρήσεις σε αγορά μεγαλύτερων ηχείων, όχι όμως αυτά τα PMC που σκέφτεσαι...

Δύο δωδεκάιντσα κλειστής καμπίνας, από εκείνα που είναι γνωστά για το articulation και το σφιχτό τους μπάσο θέλεις (κοινώς να έχουν καλό έλεγχο του κώνου) κατά προτίμηση να έχουν και κάποιο σύστημα επάνω τους που να μπορείς να πας παραμετρικά και να κόβεις τις συχνότητες που θα δημιουργήσουν υπερβολές. Άρα όχι REL.
Με υπομονή κατόπιν, θα βρεις και τις θέσεις που δεν κάνουν κοιλιά στην απόκριση και θα είσαι μια χαρά.
Θα προτιμούσα να υπάρχει και φίλτρο για τα ηχεία και DSP διόρθωσης, αλλά ΟΚ, έχω δεχτεί ότι το τελευταίο δεν το θέλουν όλοι.

Δύο δωδεκάιντσα κλειστής καμπίνας, από εκείνα που είναι γνωστά για την άρθρωση και το σφιχτό τους μπάσο θέλεις (κοινώς να έχουν καλό έλεγχο του κώνου) κατά προτίμηση να έχουν και κάποιο σύστημα επάνω τους που να μπορούν να πας παραμετρικά και να κόβουν τις συχνότητες που θα δημιουργήσουν υπερβολές . Άρα όχι REL.
Με υπομονή κατόπιν, θα βρεις και τις θέσεις που δεν κάνουν κοιλιά στην απόκριση και θα είσαι μια χαρά.
Θα προτιμούσα να υπάρχει και φίλτρο για τα ηχεία και το DSP διόρθωσης, αλλά ΟΚ, έχω δεχτεί ότι το τελευταίο δεν θέλουν όλοι.
Πολυ σωστα τα οσα αναφέρεις αλλά ο Παναγιώτης είναι σίγουρος ότι δεν θέλει να ασχοληθεί σε αυτά τα μονοπάτια, θα προτιμήσει να πάρει μεγαλύτερα ηχεία..