Δρακουλινο μου τα REL είναι ενεργά αλλά η παρουσίαση αφορούσε την ενσωμάτωση τους σε ένα σύστημα.
Το οποίο σύστημα είχε θέματα, κατά τη γνώμη μου βέβαια, ταιριάσματος όσον αφορά το συνδυασμό ενισχυτή ηχείων.
Άρα μιλάμε για μεγάλο εμπορικό foul.
Όσοι ηταν εκεί δεν ήξεραν πως έπαιζε χωρίς τα sub για να το συγκρίνουν με το μετά.
Όταν πας να ακούσεις ένα υπερσύστημα και ακούς χειρότερα από ότι σπίτι σου είναι τρελό ξενέρωμα.
Και σε αυτή την περίπτωση, αμέσως το μυαλό πάει στην προσθήκη, στα sub!
Δε χρειάζεται να σας φοβίζει τίποτα.
Ρε φίλε, εσύ μιλάς για ενσωμάτωση 1-2 sub με κόστος 3-4k ξέρωγώ και πετάγεται ο Pleo και μιλάει για 30k και βάλε με DSP επάνω και τοποθετήσεις στο χώρο που αν δεν σκοντάψουμε κανένα βράδυ πάνω του και σκοτωθούμε, θα μας το φέρει καπέλο η γυναίκα!
Είναι να μη φοβόμαστε;
Συνεννοηθείτε τουλάχιστον οι σαμπάκιδες μεταξύ σας πρώτα!
Αν η σωστή ενσωμάτωση sub ήταν κάτι του στυλ "αγοράζω αυτό που αντέχει η τσέπη μου, το βάζω όπου με βολεύει, το ρυθμίζω και παίζει γιατί δεν έχει κατευθυντικότητα", να είσαι σίγουρος ότι θα το συζητούσαμε.
BTW για να ξέρουμε για τι μιλάμε, καλό δεν θα ήταν να ξέρουμε και τι ηχεία/ενισχυτή έχει ο καθένας;
Γιατί ο ένας μπορεί να έχει ηχεία βάσης, οπότε ένα subwoofer θα είχε πολύ περισσότερο νόημα από κάποιον που έχει ηχεία με 2 12'' το καθένα και 2x500W ενισχυτή από πίσω.
Εγώ π.χ. είμαι στη μέση, με τα 40άρια τα ATC και έναν ενισχυτή 2x50W (που λέει ο λόγος

).
Ναι, οδηγούνται μια χαρά, μην πιάσουμε πάλι αυτή τη συζήτηση, βαράει σκαμπιλάκια με το τεράστιο μαύρο... καλώδιο ρεύματός του στον Denon AVR-3806 που υποτίθεται ότι βγάζει 2x120W RMS σε stereo mode.