Re: Versus
υπαρχει καποιο σημειο (διαφορετικο για το καθενα) , που απο κει και περα , οτι αλλαγη και να δεις , οσο και καλυτερη εικονα να παρεις, αποφασιζεις οτι αυτο που εχεις σου "αρκει".
Οταν περσυ δοκιμασα τις olympus - fuji , ειχα πει οτι με καλυπτουν απολυτα σε φωτο, αλλα πρεπει να βαλουν και καλο βιντεο 4Κ.
Θελω να εχω παντα μαζι μου μια μηχανη που να με καλυπτει επαρκως και στους 2 τομεις.
Η fuji xt2 λοιπον, δεν εχει τη καλυτερη εικονα ισως (sστο βιντεο παντα) , αλλα εχει μια πολυ καλη εικονα που με ικανοποιει σε μεγαλο βαθμο.
Εχει υπεροχα χρωματα, λιγοτερο RS, καλυτερο-μεγαλυτερο EVF, αρκετες ρυθμισεις στο βιντεο, καλο bitrate, τρομερη εστιαση , επαρκη δυναμικη περιοχη.
Σαφως κι επιδεχεται βελτιωσεων (εχω αναφερει που χωλαινει) , αλλα αυτο που βλεπω εγω, με καλυπτει σε μεγαλο βαθμο.
Αυτο ισχυει φυσικα και για την α6500 , που ειναι συνολικα πιο ολοκληρωμενη μηχανη , αλλα μου λειπει κατι...
Ισως ο χειρισμος, το σωμα, το χρωμα , η αισθηση...
Η olympus απο την αλλη, εχει τελικα πιο "προβληματικο" βιντεο, μικροτερο αισθητηρα , και γι αυτο δεν την επελεξα.
Ειναι και πιο ακριβη επισης...
Αυτο που μου λειπει περισσοτερο στη fuji ειναι οι φακοι, οσο και αν αυτο ακουγεται καπως.
Μιλαω παντα για το βιντεο, που δεν εχει σταθερους με σταθεροποιηση (ουτε IBIS) και δεν εχει αυτο που εγω παντα θελω...εναν 24-105 (σε 35mm eq ή αντιστοιχο) και με σταθερο διαφραγμα .
Η sony και τωρα και οι m43 , εχουν αντιστοιχους φακους, που εμενα τουλαχιστον με καλυπτουν περισσοτερο.
Αν βρω καποια 6300-6500 παντως θα κανω καποια συγκριτικα να δουμε τι γινεται... η αναζητηση δε τελειωνει ποτε!