Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

Οι πολλές μπαταρίες έχουν το πρόβλημα της επαναφόρτισης.
Βλάση, δοκίμασες την xt2 με το grip; Βοηθάει αρκετά στο κράτημα. Αυτό πάλι της xt1 πολύ λίγο.

Στάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι πολλές μπαταρίες έχουν το πρόβλημα της επαναφόρτισης.
Βλάση, δοκίμασες την xt2 με το grip; Βοηθάει αρκετά στο κράτημα. Αυτό πάλι της xt1 πολύ λίγο.

Δεν είναι πρόβλημα η φόρτιση. Δεν γίνεται σε παραγωγικό χρόνο για εμάς τους ερασιτέχνες. Αλίμονο.

Υπάρχουν και τα battery packs, τα dual chargers τα multi charger και χαμηλό κόστος.

όχι δεν είχα γκριπ. Είχα μια εταιρική τσάντα με ΧΤ1/ΧΤ2/50-140/100-400/23/35/56 την οποία παρέδωσα στην Αθήνα την Παρασκευή. Τράβηξα αρκετά πλάνα κυρίως πρόσωπα, κυρίως με τους τηλεφακούς. Για βίντεο με αυτούς τους φακούς η ύπαρξη τριποδιού είναι Must.

off topic. Στην Αθήνα κάναμε γύρισμα με κάμερες sony κια φακούς Zeiss CP κυρίως τους 35 και 85.
IMG_20170902_142404-1.jpg
IMG_20170902_142358-1.jpg

Last edited:

Δεν είναι πρόβλημα η φόρτιση. Δεν γίνεται σε παραγωγικό χρόνο για εμάς τους ερασιτέχνες. Αλίμονο.

Υπάρχουν και τα battery packs, τα dual chargers τα multi charger και χαμηλό κόστος.
Σε ταξίδι ή σαββατοκύριακο είναι. Ή όταν δεν υπάρχουν πολλές πρίζες. Πσκ γύρος Πηλίου το είδα λαιβ. Σπάνια ίσως αλλά μπορεί να γίνει.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που είδα την XT2 που πήρε φίλος από κοντά, μου μπήκε το σαράκι (παρεπιπτόντως αν βγει μεθαύριο νέα με ibis και λογική τιμή ο άλλος θα πάθει εγκεφαλικό).

Σαν πιάσιμο κλπ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα. Το θέμα με την αυτονομία ισχύει αλλά καλύπτεται αγοράζοντας spare battery και νομίζω μπορείς να φορτίσεις και με powerbank. Σίγουρα δεν έχεις το επίπεδο DSLR. Η κουβέντα είναι τελείως φιλολογική γιατί και ο πατέρας μου (που χρησιμοποιεί αρκετά την 7200) ψαχνόταν για ενδεχόμενο mirrorless, για αυτό με ένοιαζε να δω τι διάφορες θα δει σε σχέση με την 7200 σε επίπεδο εικόνας

Σε επίπεδο εικόνας και πάντα σε Raw η D7200 θεωρώ πως έχει το καλύτερο αρχείο (πραγματικό iso 100,DR και συμβατότητα προγραμμάτων στην επεξεργασία) Όμως σε σχέση με την X-t2:
Η fuji έχει καλύτερους σχεδιασμένους για crop format φακούς.
H fuji έχει τρομερό EVF, πολύ καλύτερο σε αίσθηση και ευχριστία από οποιοδήποτε crop OVF.
H fuji έχει πολύ καλή αίσθηση στη χρήση από τα dials έως και τον ήχο του κλείστρου. Επίσης είναι ελαφριά αλλά με καλή κατασκευή.
Περί ορέξεως συνυπολογίζοντας και τα υπόλοιπα θετικά και αρνητικά του κάθε συστήματος τα οποία έχουν συζητηθεί...βλέπω και στο skroutz E-M1 II στα 1799 με γκριπ δώρο...:)

Η αλήθεια είναι ότι από θέμα επεξεργασίας δεν έχει ψαχτεί καθόλου όποτε ένα καλό jpeg θα βόλευε.

Πάντως νομίζω ότι θα καλυφτεί.

Σχετικά με την em1 ii δεν έχω επαφή

Sent from my iPhone using Tapatalk

Για όσους αναφέρονται στα έτοιμα JPEG ακόμα της Fuji...
1) ως κάτοχος της μικρής x70 που είναι τής γενιάς x100s έχω να πω ότι το jpeg είναι μέτριο ειδικά στα σκοτεινά.
2) οι καλές νικον επιτρέπουν να ανεβάσεις δικό σου προφίλ για jpeg. Μιλάμε για πλήρες customization που μπορεί να σου λύσει τα χέρια

Για τον 16αρη αισθητήρα της Fuji θα συμφωνήσω, στα βραδινά δεν είναι και ότι καλύτερο το jpeg της, o 24αρης όμως είναι σαφώς καλύτερος.
Ναι είναι πολύ σημαντικό αυτό στην Nikon, ουσιαστικά δημιουργείς μέσα σχεδόν ότι Jpeg θες ειδικά όσον αφορά τα χρώματα, άλλα π.χ. και στην Sony A6300 που έχω σου δίνει τρομακτικό έλεγχο πάνω στο Jpeg, το φέρνεις με λίγες δοκιμές εκει που θες.

Ακριβώς. Για αυτό το λόγο για εμένα αυτή τη στιγμή η νικον έχει το καλύτερο jpeg.
Αν υπάρχουν και άλλες μηχανές που να επιτρέπουν το ίδιο στον ίδιο βαθμό ενημερώστε μας.
Το θεωρώ πολύ σημαντικό

Ακριβώς. Για αυτό το λόγο για εμένα αυτή τη στιγμή η νικον έχει το καλύτερο jpeg.
Αν υπάρχουν και άλλες μηχανές που να επιτρέπουν το ίδιο στον ίδιο βαθμό ενημερώστε μας.
Το θεωρώ πολύ σημαντικό

Ε για αυτό το έχω πει και άλλες φορές ότι η Nikon είναι φοβερή στο Jpeg, κάνεις ότι θέλεις πολύ εύκολα, μπορείς να δεις την ίδια φώτο σε Jpeg από 10 Nikon μηχανές και η κάθε φώτο να είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη ανάλογα τα γούστα του εκάστοτε χρήστη. Όρεξη να έχεις και χρόνο!!!

Αυτα τα προφιλ μπορουν να εφαρμοστουν αργοτερα κ σε καποιο raw ή ειναι μονο για in camera εφαρμογη;

Από όσο θυμάμαι προσωπικά τα έβαζα μόνο στην μηχανή, δεν το έψαξα για να δω αν μπαίνουν και σε κάποιο raw στου υπολογιστή, λογικά θα γίνεται πιστεύω...την πρώτη μέρα που τα ανακάλυψα έπαιζα με αυτά κανένα 5ωρο!!!χαχα

ενταξει τα περισσοτερα ειναι για γελια, το porta π.χ το εχουν αλλαξει τα φωτα ,οπως και πολλα αλλα.....

Εντάξει τραβάς τις καμπυλούλες και τα ψιλοφτιάχνεις εκει που θες. Δεν είναι όλα άψογα άλλα ψάχνοντας θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα...μακάρι να είχαν και κάτι παρόμοιο και οι άλλοι κατασκευαστές.

Στον ιστότοπο τα προφίλ δεν φαίνονται όπως βγαίνουν πραγματικά στην φωτογραφία. Δοκιμάστε τα και μετά κάνετε αλλαγές και τα ανεβάζετε πάλι στην μηχανή

Για όσους αναφέρονται στα έτοιμα JPEG ακόμα της Fuji...
1) ως κάτοχος της μικρής x70 που είναι τής γενιάς x100s έχω να πω ότι το jpeg είναι μέτριο ειδικά στα σκοτεινά.
2) οι καλές νικον επιτρέπουν να ανεβάσεις δικό σου προφίλ για jpeg. Μιλάμε για πλήρες customization που μπορεί να σου λύσει τα χέρια

και εγώ ως κάτοχος της ΧΜ1 δεν έχω τρελλαθεί με τα jpeg της, σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσουν πχ πολύχρωμα θέματα από καλοκαιρινές διακοπές, σε άλλες δεν μου αρέουν, πχ τοπία ειδικά αν υπάρχει πολύ πράσινο, υπάρχουν περιπτώσεις που έχω την ίδα φωτο από την pentax k100 που είχα και προτιμώ εκείνο το jpeg (της pentax δηλαδή) , αν και θεωρούνταν εκείνη η μηχανή πολύ μέτρια σε jpeg,

προσπαθώ να δω αν είναι θέμα x-trans, για να προχωρήσω σε αγορά της ΧΑ-3 γιατί κατά τα άλλα μου αρέσει το ρετρό στυλ και επίσης έχω βολευτεί με το μικρό μέγεθος