Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

3 ατομα που ο ενας δεν ηξερε τον αλλο
το πιο περιεργο ειναι οτι πολλοι απο τους τυφλους σιωπηλα αγορασαν και αυτοι καλωδια και power conditioner
γιατι αραγε?

Δεν ξέρω τι έκαναν, αν κορόιδευαν ή όχι. Αλλά ο ψυχολογικός παράγοντας όταν έχεις κάποιους να επιμένουν ότι αυτό είναι το καλύτερο νομίζω παίζει το ρόλο του στην τελική επιλογή ακόμα κι αν εσύ δεν βλέπεις καμία διαφορά...

εχω μια αρχη
βλεπω - ακουω
αν δεν
δεν ασχολουμε
πιστευω πως καλο ειναι να ημουν παρων
δεν λεω μπορει και εγω να μην εβλεπα
αλλα απο την στιγμη που ημουν απων
να κανω υποθεσεις με τηλεπαθεια δεν ειναι και σωστο

Δεν λέω, έχεις κάποιο δίκιο κι εγώ κάπως έτσι είμαι, αλλά από την άλλη μεριά επειδή είναι αδύνατον όλοι να παρευρισκόμαστε σε δοκιμές ή να βλέπουμε ή ακούμε όλα τα συστήματα που υπάρχουν και αναφέρονται και στο φόρουμ μάλλον πρέπει να εμπιστευόμαστε και λίγο αυτούς που κάνουν τις δοκιμές και αναφέρουν τις εμπειρίες τους. Αλλιώς τι νόημα έχει η αναφορά τους αν είναι να περνάνε στο ντούκου;

μα και να ΘΕΛΕΤΕ δεν πρόκειται να δείτε καμία διαφορά στην εικονα!!

Θελετε να τα πάρουμε ενα ενα?! ΟΚ

ας δούμε τι πρέπει να κάνει το καλώδιο ώστε να δούμε διαφορές μεταξύ τους!

brightness : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

contrast : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

sharpness : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

gamma : πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τιμές του ψηφιακού σήματος καθώς και να δωθούν οι σωστές τιμές στα signatures του BCH ώστε να ΜΗΝ διορθωθούν από τον αλγόριθμο.

noise : Εαν το καλώδιο "μπάζει" θόρυβο και το bitstream δέν δύναται πλέον να διορθωθεί από τον αλγόρθιμο BCH ,τότε ή δεν θα συγχρονίζει καθόλου ή θα έχουμε διακοπές.

ωχ ...για κοίτα...τελικά έχουμε ενα ψηφιακό σήμα με error correction...

Εχμ.. Χρήση BCH γίνεται μόνο στα data packets, όχι στο ίδιο το video content.

Οπότε, έχουμε error correction στα data που μεταφέρονται (DDC κτλ) αλλά όχι στο σήμα video.

Όχι ότι παίζει κανέναν ιδιαίτερο ρόλο.. Όταν υπάρχουν errors στο σήμα το καταλαβαίνει αμέσως το γυμνό μάτι, λόγω των artifacts (sparklies) ή του ξεκλειδώματος.

Αλλά όχι επειδή "ξεπλένεται το μπλε".

Όποιος δεν με πιστεύει, ας διαβάσει το spec sheet του HDMI το οποίο είναι σαφέστατο (παρ. 5.2.3 σελ. 60 για data, παρ. 5.4.4 σελ. 81 για video).

Last edited:
Re: Απάντηση: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

3 ατομα που ο ενας δεν ηξερε τον αλλο
το πιο περιεργο ειναι οτι πολλοι απο τους τυφλους σιωπηλα αγορασαν και αυτοι καλωδια και power conditioner
γιατι αραγε?

Υποψιάζομαι γιατί τους άρεσε το design / ζήλεψαν / pull mour factor / shopping therapy, ή γιά άλλους λόγους καθόλου κολακευτικούς για αυτούς που ντρέπομαι να αναφέρω.

Argi, αν δεν κάνω λάθος, ο Τάκης σε είχε καλέσει αλλά δεν ανταποκρίθηκες.

Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, όπως κι εσύ λες, αφού δεν ήσουν παρών, το να συνεχίζεις όχι απλώς να κάνεις υποθέσεις αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, να επιχειρηματολογείς περί του αντιθέτου εκ του αποτελέσματος στο οποίο όλοι οι παρόντες καταλήξαμε, είναι μάλλον άσκοπο.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ είσαι το κριτήριο. Επειδή εσύ πάντα βλέπεις και ακούς διαφορές με καλώδια;

3 ζευγάρια μάτια και όχι ασχέτων θέλω να πιστεύω, δεν είδαν (όσo και να προσπάθησαν) την παραμικρή διαφορά.

Το τι έγινε κάπου-κάπως-κάποτε με κάποιους που δεν γνωρίζουμε και δεν μας ανέφεραν τις απόψεις τους από 1ο χέρι (και όχι μέσω τρίτων) καθώς και το πώς έγινε το ʽσυγκριτικόʼ μάλλον δεν έχει να κάνει με την σοβαρότητα και μεθοδικότητα που, θέλω να πιστεύω, χαρακτήρισε την προσπάθειά μας.

Και πάντα μιλάμε για εικόνα και όχι ήχο (όπου τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά αλλά και όπου μπορεί ο καθένας να ʽακούει ότι θέλειʼ χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί τρελός από τους υπολοίπους – ίσα-ίσα ο ακούων τα ανύπαρκτά ίσως τελικά καταλήγει και ο ʽσχετικόςʼ :p – άλλη κουβέντα αυτό βέβαια).

Με βάση τα παραπάνω, το να συνεχίζεις να επιχειρηματολογείς ʽαπό το πληκτρολόγιοʼ είναι το λιγότερο άσκοπο.

Υπάρχει άραγε άλλη αντίστοιχη προσπάθεια σε κάποιο forum όπου να καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα από το δικό μας;

ΥΓ Εννοείται ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, ίσα-ίσα που μου είσαι και πολύ συμπαθής (παρόλο που δεν σε έχω γνωρίζει από κοντά) αλλά το βρίσκω το λιγότερο άτοπο να συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι έναν, όπως αποδείχθηκε από πολύ συγκεκριμένο και σοβαρό θέλω να πιστεύω, πρακτικό έλεγχο, μύθο (τουλάχιστον όσον αφορά την εικόνα).

ΥΓ 2 Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, συμφωνώ με τις ʽαπαντήσεις του Σώτου (άραγε γιατί κάποιος να ʽθέλει να μην βλέπειʼ διαφορές και μετά να τρέχει να αγοράζει το καλώδιο; Δεν έχει καμία λογική εξήγηση το φαινόμενο. Παρά μόνο το να ʽπείστηκε από τους ʽειδήμονεςʼ ή / και να μην ήθελε να αισθάνεται ο τυφλός / κουφός / μ@λ@κ@ς της υπόθεσης ή / και όσα αναφέρει ο Δημήτρης παραπάνω).

Last edited:
well
δειξε μου που με ειχε καλεσει και ειπα οχι
μαλλον u do not copy
δεν αμφεβαλα για κανενα απλα αν δεν ειμαι μπροστα σε κατι δεν μπορω να το κρινω
δεν ειπα οτι δεν μπορει να μην ειδαν κατι απλα εγω δεν ημουν εκει
και απο τι στιγμη ου δεν ημουν τι να πω
ναι ηταν ετσι ή δεν ηταν
δεν αποκλειω στο συγκεκριμενω τεστ να μην ειδαν κατι
αν λεω αν ημουν εκει και δεν εβλεπα η εβλεπα και εγω ολα θα ηταν διαφορετικα
παλι αν θελει καποιος να κανουμε δοκιμη κανονιζω να δανειστω εγω οποιο καλωδιο θελουν
και το κανουμε οπου θελουν εντος νομου και οποτε θελουν
ξαναλεω δεν με καλεσε κανεις καπου

οσο για το τι ειχε γινει σε αλλο φορουμ ψαχτο λιγο
και δες τι ειχε γινει
ενας απο τους τυφλους εγινε εισαγωγεας καλωδιων και φιλτρων
αραγε γιατι?
Δες και τον σεπτεμβρη που ειχα καμποσα καλωδια για δοκιμη και κανενας δεν ηρθε καν να δει τι χρωμα ηταν.
Τελος οποιος βλεπει και αντεχει η τσεπη του αγοραζει
οποιος δεν βλεπει κανει οτι θελει
Εγω ζω στο ψαξιμο 22 + χρονια και δεν προσπαθω να πεισω κανενα
οποιος παλι εχει διαθεση να μου αποδειξη το τι βλεπει εδω ειμαι
τελος δες στο #35 που με προσκαλεσε ο τακης αλλα δεν ορισε το που και ποτε
και δες το 72 που μαζευτηκατε χτες βραδυ χωρις να μα ειμαι παρων
αν αυτο το θεωρεις προσκληση παιζεις με την νοημοσυνη καποιου
και αυτος δεν ειμαι εγω
μιας και ολα αυτα τα διαβαζουν και αλλοι και καταλαβαινουν αν τελικα ημουν καλεσμενος
στην πραξη η γενικως καλεσμενος

Last edited:
Εχμ.. Χρήση BCH γίνεται μόνο στα data packets, όχι στο ίδιο το video content.

Οπότε, έχουμε error correction στα data που μεταφέρονται (DDC κτλ) αλλά όχι στο σήμα video.

Όχι ότι παίζει κανέναν ιδιαίτερο ρόλο.. Όταν υπάρχουν errors στο σήμα το καταλαβαίνει αμέσως το γυμνό μάτι, λόγω των artifacts (sparklies) ή του ξεκλειδώματος.

Αλλά όχι επειδή "ξεπλένεται το μπλε".

Όποιος δεν με πιστεύει, ας διαβάσει το spec sheet του HDMI το οποίο είναι σαφέστατο (παρ. 5.2.3 σελ. 60 για data, παρ. 5.4.4 σελ. 81 για video).

Σωστά ,είναι μόνο για το data island. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει και τόσο σημασία, όπως είπες, θα φαίνεται ο θόρυβος σαν χρωματιστά pixel κτλ.

Η γνώμη μου είναι ότι εάν υπάρχει τόσος θόρυβος ώστε να φαίνεται με γυμνό μάτι, μάλλον δεν θα τον δεις γιατί το καλώδιο δεν θα καταφέρει να συγχρονίσει ποτέ...

εάν ενα byte από τα actual video data περάσει λάθος, τότε αυτό μεταφράζεται σαν ένα λάθος pixel για 1/60 του δευτερολέπτου.......

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας

οσο για το τι ειχε γινει σε αλλο φορουμ ψαχτο λιγο
και δες τι ειχε γινει
ενας απο τους τυφλους εγινε εισαγωγεας καλωδιων και φιλτρων
αραγε γιατι?
Δες και τον σεπτεμβρη που ειχα καμποσα καλωδια για δοκιμη και κανενας δεν ηρθε καν να δει τι χρωμα ηταν.
Τελος οποιος βλεπει και αντεχει η τσεπη του αγοραζει
οποιος δεν βλεπει κανει οτι θελει
Εγω ζω στο ψαξιμο 22 + χρονια και δεν προσπαθω να πεισω κανενα
οποιος παλι εχει διαθεση να μου αποδειξη το τι βλεπει εδω ειμαι
τελος δες στο #35 που με προσκαλεσε ο τακης αλλα δεν ορισε το που και ποτε
και δες το 72 που μαζευτηκατε χτες βραδυ χωρις να μα ειμαι παρων
αν αυτο το θεωρεις προσκληση παιζεις με την νοημοσυνη καποιου
και αυτος δεν ειμαι εγω
μιας και ολα αυτα τα διαβαζουν και αλλοι και καταλαβαινουν αν τελικα ημουν καλεσμενος
στην πραξη η γενικως καλεσμενος

argi μπορεί στα 22+ χρόνια που ψάχνεις τα αναλογικά να έχεις εντοπίσει κάποιες απειροελάχιστες διαφορές αλλά μην τα μπερδεύεις πλέον με τα ψηφιακά... εκεί ο χαλκός χρησιμοποιείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

2 thingx
1 ποιος μιλησε για χαλκο?
2 Μιλησα για την απουσια μου,
δεν αμφισβητω τι δεν ειδαν η τι ειδαν αλοιμονο
απλα με προσκαλεσαν και εκει τελειωσε.

ps
σχετικα με το 1
επειδη εχω φιλους- γνωστους αντιπροσωπους και καλο θα ηταν να μην τους ξεφτιλισω στον αερα
ψαχτω λιγο παραπανω καλο θα σου κανει
εντελως φιλικα argi
ps 2 τις μικροδιαφορες τι ακουω απο το διπλανο δωματιο
και δεν ειμαι ο μονος που τις ακουει

Μπράβο παιδιά για το δοκιμαστικό!

Δε θέλω να ακουστώ γκρινιάρης, εντελώς καλοπροαίρετα θα πω οτι καλό θα ήταν να γινόταν παράλληλα μια δοκιμή με χρήση ακόμα φθηνότερων καλωδίων, όπως αυτο το clicktronic που έχουμε αρκετοί εδω μέσα πιστεύω. Εγώ έχω 2 μάλιστα, 1 DVI-HDMI 10μετρο, κι ενα HDMI-HDMI 15μετρο.

Αν ενα καλώδιο των 420 ευρώ, δείχνει το ίδιο όσο αυτό των 150, γιατί να μην το πάμε παραπέρα, συγκρίνοντας και των 65?

Και πάλι μπράβο για τη δοκιμή που κάνατε (ελπίζω να είστε οφθαλμολογικά ελεγμένοι ε? :flipout: )

με το 15μετρο,κλειδωνεις 1080p?

Argi, ας αφήσουμε στην άκρη το θέμα της πρόσκλησης και ας θεωρήσουμε ότι υπήρξε παρεξήγηση.

Ας μείνουμε στο θέμα μας και αυτό είναι το συγκριτικό και το όσα είδαμε και αναφέρουμε.

well
δειξε μου που με ειχε καλεσει και ειπα οχι
μαλλον u do not copy
δεν αμφεβαλα για κανενα απλα αν δεν ειμαι μπροστα σε κατι δεν μπορω να το κρινω
δεν ειπα οτι δεν μπορει να μην ειδαν κατι απλα εγω δεν ημουν εκει
και απο τι στιγμη ου δεν ημουν τι να πω
ναι ηταν ετσι ή δεν ηταν
δεν αποκλειω στο συγκεκριμενω τεστ να μην ειδαν κατι
αν λεω αν ημουν εκει και δεν εβλεπα η εβλεπα και εγω ολα θα ηταν διαφορετικα
παλι αν θελει καποιος να κανουμε δοκιμη κανονιζω να δανειστω εγω οποιο καλωδιο θελουν
και το κανουμε οπου θελουν εντος νομου και οποτε θελουν
ξαναλεω δεν με καλεσε κανεις καπου

Αρτζι μου, σε αυτο το thread πιο πισω σου ειπα αν θες να παρασταθεις οταν κανουμε το συγκριτικό, αλλα μου απαντησες κατι ψιλο-αλαμπουρνεζικο και δεν καταλαβα οτι ενδιαφεροσουν τελικα να εισαι παρων οποτε ζητω συγγνώμη για την παρανοηση...
Σε καθε περιπτωση, ευχαριστως να το ξανακανουμε για εσενα, αλλα δεν περιμενω να δουμε κατι διαφορετικο, αφου δεν ειδαμε ΚΑΜΙΑ διαφορα, πανω μαλιστα σε ενα συστημα αναφορας οπως αυτο του Συριου που αποτελούταν απο εναν απο τους καλυτερους προβολεις στον κοσμο (Jvc Hd-100), τον καλυτερο Video Processor στον κοσμο (lumagen radiancexd) και μια κορυφαια πηγη (HTPC) ενω φυσικα ηταν ρυθμισμενο απο το Μανωλη..

δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη
ξερεις οτι δεν παρεξηγω
τωρα
επειδη αυτα που αναφερουμε για ενα νορμαλ ατομο ειναι χαιενταδικα,
χωρις παρεξηγηση παντα.
Οταν ξαναγινει κατι τετοιο στειλτε μου pm κα αν δεν απαντησω dowachyoylike.
Απο εκει και περα
οπως μου ειχε πει καποιος ελληνας εισαγωγεας καποτε, το χαι εντ ειναι τοσο λεπτο που ειναι πολυ ευκολο να βγαλει καποιος λαθος συμπερασματα.
Επειδη δεν αποκλειω να εκανα λαθος σε αυτα που ειδα και εγω και ο αντιθετος και καχυποπτος κυρ λευτερης θα ηθελα καποια στιγμη να ξανακανουμε κατι τετοιο .
Οταν ειναι εδω ειμαι
τοσα χρονια δεν κρινω κατι με μια φορα αλλα με πολλες
φιλικα argi

Να κάνω μια ερώτηση. Είχαμε έναν κορυφαίο προβολέα, ένα κορυφαίο επεξεργαστή και μια κορυφαία πηγή. Δέχομαι ότι δεν βρέθηκαν διαφορές στο συγκριτικό των καλωδίων.
Επειδή δεν έχουν όμως όλοι κορυφαία μηχανήματα σαν αυτά του συγκριτικού η ερώτηση μου είναι αν το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο αν είχαμε έναν προβολέα αξίας 2000 ευρώ για παράδειγμα, ένα player μέσης κατηγορίας και καθόλου επεξεργαστή εικόνας.
Σε αυτή τη περίπτωση μήπως υπάρχουν διαφορές?
Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πιο ενδιαφέρων αποτέλεσμα για τους περισσότερούς από εμάς.