Συμβατότητες Digea με εξοπλισμό που κυκλοφορεί

Re: Απάντηση: Συμβατότητες Digea με εξοπλισμό που κυκλοφορεί

Γεια σας. Εχω κάνει την ερώτηση στο παρελθόν αλλά δεν υπήρχε... ειδική απάντηση, παρά μόνο γενική και αόριστη.
Η ερώτηση είναι: «Για εμάς που είμαστε συνδρομητές της ON TELECOMS και έχουμε τον αποκωδικοποιήτη της εταιρείας, ο οποίος πιάνει τα ψηφιακά της ΕΡΤ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ MPEG-2 ή MPEG-4 (δε φωνάζω, έμφαση δίνω); Θα πιάνουμε και τα κανάλια της DIGEA ή όχι και θα χρειαστεί να αγοράσουμε -ΚΑΙ ΑΛΛΟ- αποκωδικοποιητή;»

Εχω ρωτήσει και εγώ σε άλλο thread (Δέκτες mpeg-4), αλλά δεν έχω πάρει απάντηση.
Στις προδιαγραφές του "Sagem ITA D81 HD" πάντως, αναφέρεται σαν MPEG4 (H.264), αλλά αυτό δε λέει τίποτα γιατί αφ' ενός, μπορεί αυτός που δίνει η On να είναι κάποια (custom) παραλλαγή του και αφετέρου, βλέπεις τι γίνεται και με τις Mpeg-4 τηλεοράσεις...
Οπότε, αναμονή να έρθει το σήμα.

εχω την samsung le32a558 η οποια υποστηριζει Pan-Euro iDTV αλλα χτες κατα την δοκιμαστικη εκπομπη της digea μου ελεγε οτι δεν αναγνωριζει το hd Καναλι αλλα αντιθετα μου εδινε το ονομα του σταθμου τον ηχο και τις πληροφοριες του προγραμματος. μηπως ξερει καποιος να μου πει αν θα χρειαστω μοντουλα η αναβαθμιση της tv? το Pan-Euro iDTV τι σημαινει ακριβως Μpeg2 η mpeg4?

Κάτι είχα διαβάσει για συσκευές που θα έχουν πιστοποίηση και σηματάκι από την digea περί συμβατότητας !
Ξέρετε αν έχει γίνει κάποια ενέργεια και αν υπάρχει λίστα με τις συσκευές αυτές, ή περιμένουμε να εκπέμψουν και να δούμε στην πράξη ποιοι βλέπουν σωστά ;

Και εμένα κάτι τέτοιο είχε πάρει το αφτί μου αν και μάλλον πρόκειται για αρλούμπες. Εδώ δεν μπορούν οι ίδιοι να ακολουθήσουν σωστά ένα ευρέως διαδεδομένο standard και πάνε δια του "try-and-error", σιγά τώρα μην μοιράσουν και συγχωροχάρτια.

Και εμένα κάτι τέτοιο είχε πάρει το αφτί μου αν και μάλλον πρόκειται για αρλούμπες. Εδώ δεν μπορούν οι ίδιοι να ακολουθήσουν σωστά ένα ευρέως διαδεδομένο standard και πάνε δια του "try-and-error", σιγά τώρα μην μοιράσουν και συγχωροχάρτια.

εμένα ο turbo-x είχε αυτοκόλλητο digea-compatible. φαινόταν αυθεντικό.

εμένα ο turbo-x είχε αυτοκόλλητο digea-compatible. φαινόταν αυθεντικό.

"Αυθεντικό" μπορεί να είναι, το πόσο αξία έχει αυτή η επισήμανση είναι μια άλλη υπόθεση. Θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να δούμε σοβαρούς κατασκευαστές να δίνουν σημασία στις ντόπιες ιδιοτροπίες και βούλες. Εδώ οι μισές τηλεοράσεις μέχρι και σήμερα αγνοούν πως στην Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια δεν εκτελείσαι από τις ..."δυνάμεις κατοχής" αν έχεις δέκτη ικανό να λαμβάνει σήματα εξωτερικού, με αποτέλεσμα να απενεργοποιούν το DVBS. (Δεν αστειεύομαι για το νόμο, μέχρι πριν 15-20 χρόνια υπήρχαν ακόμα τέτοιες κατοχικές παράγραφοι στον ν.1244).
Αν και δεν το έχω πολυψάξει, ελπίζω μόνο το "δικό μας" σύστημα της Digea να μην διαφέρει ουσιαστικά από το terrestrial της Ωκεανίας - Αυστραλίας (DBT-T Mpreg4 - H.264) ώστε να βολευτεί η κατάσταση στις επερχόμενες συσκευές. Από την άλλη το να βλέπεις τον υπόλοιπο κόσμο να βαδίζει προς HD και εμείς να επιμένουμε σε SD και μάλιστα 4:3 είναι λίγο κάπως... :smile:

Last edited:
γεια σας,
εχώ καποια ερωτήματα αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του...
1.έχω μια pionner 37 kuro LCD, με mpeg-2, ξέρεις κανείς αν με το module απο την NEOTION ή κάτι άλλο αν έχει να προτείνει κανείς θα βλέπω τα κανάλια απο digea, επίσης το mpeg4 θα είναι αληθινό?
2.το dreambox 800 κάνει για digea? να το πάρω να τελειώνω ή να βολευτώ προς το παρών με το module?
3.ps3 και digea τι σχέση έχουν?
ευχαριστώ προκαταβολικά!

"Αυθεντικό" μπορεί να είναι, το πόσο αξία έχει αυτή η επισήμανση είναι μια άλλη υπόθεση. Θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να δούμε σοβαρούς κατασκευαστές να δίνουν σημασία στις ντόπιες ιδιοτροπίες και βούλες. Εδώ οι μισές τηλεοράσεις μέχρι και σήμερα αγνοούν πως στην Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια δεν εκτελείσαι από τις ..."δυνάμεις κατοχής" αν έχεις δέκτη ικανό να λαμβάνει σήματα εξωτερικού, με αποτέλεσμα να απενεργοποιούν το DVBS. (Δεν αστειεύομαι για το νόμο, μέχρι πριν 15-20 χρόνια υπήρχαν ακόμα τέτοιες κατοχικές παράγραφοι στον ν.1244).

Αν και δεν το έχω πολυψάξει, ελπίζω μόνο το "δικό μας" σύστημα της Digea να μην διαφέρει ουσιαστικά από το terrestrial της Ωκεανίας - Αυστραλίας (DBT-T Mpreg4 - H.264) ώστε να βολευτεί η κατάσταση στις επερχόμενες συσκευές. Από την άλλη το να βλέπεις τον υπόλοιπο κόσμο να βαδίζει προς HD και εμείς να επιμένουμε σε SD και μάλιστα 4:3 είναι λίγο κάπως...

Mολις σταθεροποιηθούν οι προδιαγραφές της (κάθε) Digea λογικό είναι κάθε σωστός εισαγωγέας να δώσει τελικές προδιαγραφές στο εργοστάσιο για τα προιόντα που φέρνει .Σε όλα τα πράγματα χρειάζεται περίοδος προσαρμογής.Γι'αυτό το λόγο δεν πρέπει κανείς να βιαζεται σε θέματα τεχνολογίας και ειδικά σε χώρες παραδοσιακά ανοργάνωτες όπως η Ελλάδα.

Με την λογική της μη βιασύνης μπορεί σύντομα κάποιοι να σκεφτούν γιατί η υπόλοιπη Ευρώπη σχεδιάζει μετάβαση σύντομα σε DVB-T2 και άντε πάλι από την αρχή....

Last edited:
Mολις σταθεροποιηθούν οι προδιαγραφές της (κάθε) Digea λογικό είναι κάθε σωστός εισαγωγέας να δώσει τελικές προδιαγραφές στο εργοστάσιο για τα προιόντα που φέρνει.

Άμα δούλευαν έστω έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα θα είχαμε πατήσει το φεγγάρι. Ποιός εισαγωγέας και ποιά Digea και ποιές προδιαγραφές. Εδώ χρειαστήκαμε εικοσιπέντε χρόνια, 22 διαρκείς επιστημονικές επιτροπές, καμμιά πενηνταριά πανεπιστημιακές έρευνες και τρία ιδρύματα τυποποίησης για να μπορέσουμε να κατασταλάξουμε σε standard ψηφιακό αλφάβητο (κατά ISO/ANSI), για την Digea θα μιλάμε τώρα; -bye-

Last edited:
Aν πρόσεξες έγραψα κάθε σωστός εισαγωγέας....
Λογικά δεν είναι όλοι σε οποιαδήποτε κοινωνία λαμόγια άσχετα αν χάνονται στο πλήθος.-bye-

Aν πρόσεξες έγραψα κάθε σωστός εισαγωγέας....
Λογικά δεν είναι όλοι σε οποιαδήποτε κοινωνία λαμόγια άσχετα αν χάνονται στο πλήθος.-bye-

Δίκιο έχεις, αν και δεν νομίζω πως αυτό είναι ευθύνη του εισαγωγέα αλλά του provider εν προκειμένω της κάθε Digea. Όταν με το ζόρι γνωρίζουμε τις προδιαγραφές της χωρίς και πάλι να είμαστε σίγουροι για τίποτα, ήθελα να ήξερα πως ακόμα και ο "σωστός" εισαγωγέας θα ενημέρωνε την μητρική εταιρία.
Άσε που αν κρίνουμε από λεπτομέρειες των κυκλοφορούντων στην Ελλάδα συσκευών είδαμε και μέχρι σήμερα που δεν υπήρχε η digea πόσο "ενημέρωση" έδιναν στους κατασκευταστές, ή πόσο αυτοί τους άκουγαν. Χάλια Ελληνικά, χάλια μεταφράσεις και manuals, εντελώς μαύρα μεσάνυχτα στα DVBS "standard" της Ελλάδας και πάει λέγοντας... :BDGBGDB55:
Αν δεν υπάρξει φίλε μου πραγματικός οργανισμός τυποποίησης στην Ελλάδα, με πραγματικό έργο και όχι σαν το μπάχαλο τον ΕΛΟΤ, να συνεργαστεί με το υπουργείο εμπορίου ώστε να βάλει φραγμούς στις εισαγωγές "non-conformant" προϊόντων, και ταυτόχρονα να κρατά ενήμερους τους παγκόσμιους οργανισμούς standards και τυποποίησης, δεν πρόκειται να δούμε προκοπή σε αυτό το θέμα όπως δεν είδαμε και σε κανένα άλλο σχετικό.

Last edited:
Samsung LE32B450
Με τον ενσωματωμένο επίγειο δέκτη της και στην διάρκεια των δοκιμών που έγιναν στην θεσ/νίκη αυτές τις μέρες ,έπαιξε τα νέα κανάλια της digea άριστα με πολύ καλή εικόνα, γρήγορη εναλλαγή καναλιών και σωστό epg.

800x600.jpg

Σημερα το μεσημερι εκανα ληψη με την samsung 46a756 στο καναλι 25......Τα βρηκε κατευθειαν και σε αλλαγη απο καναλι σε καναλι δεν εκανε πανω απο 1 δευτερολεπτο.
Αν και δεν εχω καποιο προβλημα ληψης στα αναλογικα,εκτος του alter το οποιο εχει μια πολυ μικρη παρεμβολη απο καποιο καναλι απο κατω,
μπορω να πω οτι η εικονα ηταν αριστη με σημα που επαιζε απο 60 εως 64%.
Η ποιοτητα της εικονας ομως χρωματικα και απο ζωντανια δεν με ενθουσιασε.....πιο συγκεκριμενα το καναλι alpha το εβαλα μετα το αναλογικο που ηταν τελευταιο στην λιστα και εκανα εναλαγες απο το ενα στο αλλο.....φυσικα οι ρυθμισεις της τηλεορασης ηταν ιδιες και για τον αναλογικο και για τον ψηφιακο δεκτη.
Η ποιοτητα της εικονας ηταν υπερ του αναλογικου παντως.:rifle:

παιδια εχω το cam neotion περασμενο στην sony bravia kdl 37p3000 ξερουμε κανενα προβλημα με συμβατοτιτα?

Το απόγευμα, πρόλαβα μια δοκιμαστική στο 25 alpha,alter ant1,mtv.
Εικόνα καλή.Ο Οδηγός(guide), έδειχνε ελληνικά.Οι πληροφορίες όμως των προγραμμάτων(info), ήταν αγγλικά. Πως διορθώνεται αυτό; Η τηλεόρασή μου είναι LG SL9000.

Απάντηση: Re: Συμβατότητες Digea με εξοπλισμό που κυκλοφορεί

Το απόγευμα, πρόλαβα μια δοκιμαστική στο 25 alpha,alter ant1,mtv.
Εικόνα καλή.Ο Οδηγός(guide), έδειχνε ελληνικά.Οι πληροφορίες όμως των προγραμμάτων(info), ήταν αγγλικά. Πως διορθώνεται αυτό; Η τηλεόρασή μου είναι LG SL9000.
Θα περιμένεις την έναρξη των κανονικών εκπομπών. Τότε θα βγουν τα συμπεράσματα..

Οπως ανεφερα και σε αλλο thread, η Τoshiba 32XV555D λειτουργει αψογα με την Neotion. H καθυστερηση στην εναλλαγη καναλιων ειναι καπως μεγαλυτερη απο οτι χωρις την καρτα αλλα απολυτα ανεκτη και ΣΙΓΟΥΡΑ προτιμοτερη απο τη χρηση αποκωδικωποιητη.

-----------------------------------------------UPDATE περί Digea-----------------------------------------------

Aπό κάποιες πρώτες δοκιμές μελών της Θεσσαλονίκης στην Panasonic TX-P42U10E έχουμε τα εξής, που μάλλον ισχύουν και για όλες τις Panasonic του 2009 με mpeg4:

1) Με χώρα εγκατάστασης Ελλάδα, η τηλεόραση βλέπει κανονικά τα κανάλια της Digea, μέσω της επιλογής "εισαγωγή HD καναλιών". Απλώς δεν λειτουργεί ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG).

2) Mε χώρα εγκατάστασης Ισπανία, η τηλεόραση βρίσκει τα κανάλια της Digea και στην αυτόματη αναζήτηση, ενώ και ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG) λειτουργεί κανονικά.

3) Με χώρα εγκατάστασης Σουηδία, όπως είχε δοκιμαστεί στην Κόρινθο, η τηλεόραση βλέπει τα κανάλια της Digea, αλλά δεν βλέπει τα mpeg2 της EPT.

-----------------------------------------------UPDATE περί Digea-----------------------------------------------

Απάντηση: Re: Συμβατότητες Digea με εξοπλισμό που κυκλοφορεί

Aπό κάποιες πρώτες δοκιμές μελών της Θεσσαλονίκης στην Panasonic TX-P42U10E έχουμε τα εξής, που μάλλον ισχύουν και για όλες τις Panasonic του 2009 με mpeg4:

1) Με χώρα εγκατάστασης Ελλάδα, η τηλεόραση βλέπει κανονικά τα κανάλια της Digea, μέσω της επιλογής "εισαγωγή HD καναλιών". Απλώς δεν λειτουργεί ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG).

2) Mε χώρα εγκατάστασης Ισπανία, η τηλεόραση βρίσκει τα κανάλια της Digea και στην αυτόματη αναζήτηση, ενώ και ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG) λειτουργεί κανονικά.

3) Με χώρα εγκατάστασης Σουηδία, όπως είχε δοκιμαστεί στην Κόρινθο, η τηλεόραση βλέπει τα κανάλια της Digea, αλλά δεν βλέπει τα mpeg2 της EPT.

Με ρύθμιση "Ισπανία"

imag0072b.jpg

imag0073q.jpg

imag0074t.jpg

Το μόνο που δεν είμαι σίγουρος ακριβώς είναι που μου βγάζει το μήνυμα "Η εγκατάσταση του Guide Plus δεν έχει ολοκληρωθεί, παρακαλώ εκτελέστε" κτλ κτλ ενώ το πρόγραμμα μου το βγάζει κανονικά. :BDGBGDB55:

......