Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Μα το ειπα στο τηλεφωνο εξαρχης οτι εχω 80αρι πιατο κ θελω συνεγκατΣταση κ θα καλυψω την διαφορα αμοιβης εγω. μαλλον θα του πω να αφησει τα πραγματα και να φυγει.

μαλλον βαριεται ο τεχνικος να κανει την συνεγκαταστασηη πολυ απλα δεν ξερει οτι γινεται και αυτο.....εχω δει πολλα αστερια εξουσιοδοτημενους τεχνικους και απο τις δυο πλατφορμες που κανουν οτι τους βολευει...
συνεγκατασταση γινεται κανονικα σε οποιοδηποτε κατοπτρο 80+εκ με την χρηση slim lnb βεβαια.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

...
ankoxen σε συνεννόηση με τους τεχνικούς ίσως βγάλεις άκρη...

Όντως Νίκο,ισχύει αυτό που λες.Θυμήθηκα περίπτωση φίλου που είχε κάτοπτρο με ΟΤΕ και ζήτησε από τον τεχνικό της NOVA να του τοποθετήσει παράκεντρα το lnb για NOVA.Και τελικά δεν του το αρνήθηκε.Αλλά νομίζω είναι πού θα "πέσει" ο φίλος.

Μα το ειπα στο τηλεφωνο εξαρχης οτι εχω 80αρι πιατο κ θελω συνεγκατΣταση κ θα καλυψω την διαφορα αμοιβης εγω. μαλλον θα του πω να αφησει τα πραγματα και να φυγει.

Να του πείς ότι δεν δέχεσαι 2ο πιάτο στην ταρατσα, ή βαζει lnb στο υπάρχον πιάτο και κάνει συνεγκατάσταση, ή απλά δεν παραλαμβάνεις, δεν υπογράφεις και δεν ενεργοποιείται η συνδρομή σου με τη Νόβα (οπότε αυτός δεν πληρώνεται). Θα δεχθεί:devil-smiley-029:

Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Κυρίως εξαρτάται απο την θέληση του εγκαταστάτη.
Επισήμως η νοβα δεν θα θέλει συνεγκατάσταση και μαλιστα παράκεντρη ενω πληρώνη τον εγκαταστάτη και δίνει πλεον 80αρια κάτοπτρα.
Αν μετά υπάρξουν παράπονα για μη σωστή λήψη τι θα γίνει.

Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Επισήμως η νοβα δεν θα θέλει συνεγκατάσταση και μαλιστα παράκεντρη ενω πληρώνη τον εγκαταστάτη και δίνει πλεον 80αρια κάτοπτρα.
Αν μετά υπάρξουν παράπονα για μη σωστή λήψη τι θα γίνει.
Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

H nova πληρώνει τον εγκαταστάτη για κεντρική λήψη και όχι παράκεντρη. Η εγγύηση εγκατάστασης έχει να κάνει μόνο με κεντρική λήψη...

Από κει και πέρα είναι στο χέρι του εγκαταστάτη να στο κάνει.

Στο τεχνικό μέρος, εσείς ως επαγγελματίες γνωρίζετε καλύτερα αν γίνεται και ποιό είναι το ρίσκο, εγώ αναφέρομαι στο εμπορικό σκέλος όπου η Νόβα προσπαθεί να ελέγχει την αγορά της όπως πχ η Φάγε σου δίνει το ψυγείο της στο μαγαζί σου και κερδίζει και από την προβολή των προιόντων της και απ τη διαφήμηση πάνω στο ψυγείο και απ το ότι δεν μπορείς να έχεις 5 ψυγεία από όλες τις εταιρίες οπότε διαμορφωνει ( αγοράζει ) σχέση αποκλειστικότητας. Αυτό δεν είναι κάτι που ως καταναλωτές πρέπει να ανεχόμαστε, δεν είμαστε έμποροι που το κάνουν για το κέρδος, αγοράζουμε μια υπηρεσία και τη θέλουμε στα μέτρα μας. Αν λοιπόν εσείς ως τεχνικοί δεν βλεπετε κάποιο πρόβλημα στην συνεγκατάσταση, με την προυπόθεση βέβαια ότι ο καταναλωτής εν γνώση του αναλαμβάνει τό όποιο ρίσκο, αυτά που κάνει η Νόβα είναι έκ του πονηρού.

φίλε προχώρα μόνος σου την εγκατάσταση και όταν είσαι έτοιμος πάρε τηλέφωνο στην ΝOVA. αν επιμείνουν για τεχνικό πες τους να σε συνδέσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για να κάνεις διακοπή (νομίζω έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών)....όταν μιλήσεις με το τμήμα αυτό εξήγησε τους την περίπτωση σου...δεν πιστέυω να επιμείνουν...

Καλησπερα σας ...παρακαλω εχω κατι ερωτησεις..εχω 80 πιατο και αυτη τη στιγμη ειναι κεντραρισμενο το LNB για να πιανω νοβα ,το δευτερο LNB για να πιασω οτε πρεπει να ειναι αρηστερα απο αυτο της nova η δεξια (οπως κοιταμε το πιατο απο μπροστα)και μενω στο χαιδαρι.Το slim LNB να το βαλω στο nova η στον οτε..??και αν πεζουν ρολο οι βασεις για τα LNB γιατι απο οτι καταλαβα τα lnb πρεπει να ειναι οσο πιο κολητα γινεται...σας ευχαριστω εκ τον προτερων..:worshippy:

Όπως κοιτάς από μπροστά,το lnb του ΟΤΕ θα πρέπει να είναι δεξιά.Το slim lnb να είναι το παράκεντρο.Βέβαια,καλό θα ήταν το κάτοπτρό σου να είναι κεντραρισμένο στις 9 μοίρες (ΟΤΕ).Και ο Hotbird στις 13 μοίρες (NOVA) να μπει παράκεντρα.Απ' ότι κατάλαβα όμως,για να ρωτάς σημαίνει ότι θα το κάνεις μόνος σου.Οπότε,αν δε μπορείς να κεντράρεις το κάτοπτρο όπως σου είπα,άστο έτσι.

Στο καλώδιο που κατεβαίνει θα βάλεις ένα διακόπτη προτεραιότητας.Στη θέση priority θα συνδέσεις τον δέκτη του εμπορίου και στην άλλη θέση τον δέκτη του ΟΤΕ.Όταν ο δέκτης του εμπορίου είναι ανοιχτός θα βλέπεις εικόνα από αυτόν.Όταν είναι κλειστός,θα βλέπεις από τον δέκτη του ΟΤΕ.Μόνο ταυτόχρονα δεν γίνεται να έχεις εικόνα και στους δύο δέκτες.Θα βλέπεις εναλλακτικά με τον τρόπο που σου είπα.
Και βέβαια θα πρέπει να έχεις κάνει και την κατάλληλη ρύθμιση από το μενού των 2 δεκτών για diseqc.

οταν λεμε κλειστος εννουμε stand-by? η τελειως? θελω να βαλω και ote tv και εχω ήδη έναν dreambox και τον 865. Που ειναι καλυτερα να βαλω τον διακοπτη?

Όταν λέμε κλειστός, εννοούμε από το χειριστήριο. Τώρα, για το σε ποιους δέκτες να βάλεις διακόπτη προτεραιότητας δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αυτό εσύ θα το επιλέξεις. Αν βέβαια τον θέλεις για χρήση ΟΤΕ-NOVA,δεν θα σου δουλέψει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βάλεις spaun 0/12 volt.Αν τον θέλεις για χρήση dreambox με έναν εκ των kaon ή pace,θα πρέπει να βάλεις στη θέση priority τον dreambox.

hdanca σε ευχαριστω πολυ...καλα το καταλαβες μονος μου θα το κανω και δεν θελω να πειραξω το κεντραρισμα στο Hotbird που ειναι 100%,
θα ειθελα να μου προτεινεις ενα πολυ καλο slim lnb για τον EuroBird 9 και μια καλη βαση (η βαση πρεπει να κανει κουρμπα η να ειναι ευθεια)και αν πρεπει το lnb του οτε να ειναι καθετο η χρειαζεται λιγο στριψιμο οπως της nοvas.
δεν με ενδιαφερει το κοστος αρκει να ειναι καλα.....σε ευχαριστω ξανα...:grinning-smiley-043

Ολα καλαμε την εγκατασταση ηρθε ο novaτεχνικος, εβαλε ενα ακομη lnb παρακεντρα για τον hotbird οχι slim. K προς το παρον με βροχη σημερα παιζουν κ οτε κ nova. Βεβαια η στοχευση μαλλον ειναι χαμηλη γιατι δεν πιανω στο nova 600 καναλια, αλλα κ τα 400 καλα ειναι. Εξαλλου σπανια τα βλεπω. Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια. Διαβαζοντας εδω δεν εφαγα τον παπα για 2 πιατα.μοναδικο μελανο σημειο, το οτι για να δω ote βγαζω το nova απο το ρευμα.

Ο τεχνικός σου έβαλε κανονικό lnb και όχι slim,επειδή τέτοιο δίνει η NOVA.Επειδή έχεις 80ρι κάτοπτρο, θα έπρεπε το παράκεντρο lnb να είναι slim για να είναι η λήψη σου καλύτερη. Και θα σου πρότεινα να βάλεις τέτοιο. Τώρα, αν δεν θες με τίποτα να το αλλάξεις, άφησε το έτσι και θα δεις στην πορεία πότε θα το κάνεις.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

hdanca σε ευχαριστω πολυ...καλα το καταλαβες μονος μου θα το κανω και δεν θελω να πειραξω το κεντραρισμα στο Hotbird που ειναι 100%,
θα ειθελα να μου προτεινεις ενα πολυ καλο slim lnb για τον EuroBird 9 και μια καλη βαση (η βαση πρεπει να κανει κουρμπα η να ειναι ευθεια)και αν πρεπει το lnb του οτε να ειναι καθετο η χρειαζεται λιγο στριψιμο οπως της nοvas.
δεν με ενδιαφερει το κοστος αρκει να ειναι καλα.....σε ευχαριστω ξανα...:grinning-smiley-043

Κοίταξε να δεις...Εφόσον πρόκειται για λήψη Hotbird,έστω και παράκεντρη,δεν χρειάζεται να το προβληματίζεσαι πολύ.Πήγαινε πάρε ένα φτηνό slim lnb και θα κάνεις τη δουλειά σου.Και ζήτα ένα universal holder για 2 lnb.Είναι κάτι σαν ράγα να καταλάβεις.Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα με δορυφορικά και ζήτα αυτά που χρειάζεσαι και θα σε βοηθήσουν.Με 10 περίπου ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου.
Και θα δώσεις ελαφριά κλίση στο lnb που θα βάλεις.

Όταν λέμε κλειστός, εννοούμε από το χειριστήριο. Τώρα, για το σε ποιους δέκτες να βάλεις διακόπτη προτεραιότητας δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αυτό εσύ θα το επιλέξεις. Αν βέβαια τον θέλεις για χρήση ΟΤΕ-NOVA,δεν θα σου δουλέψει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βάλεις spaun 0/12 volt.Αν τον θέλεις για χρήση dreambox με έναν εκ των kaon ή pace,θα πρέπει να βάλεις στη θέση priority τον dreambox.

λεω να το βάλω με τον 865 για να μην εχω απωλεια σε κατι οριακες συχνοτητες που πιάνω με τον dreambox.

το θεμα ειναι στον 865 σε ποια είσοδο το βάζω? Αν μπει στο lnb1 οταν εχω ανοικτο τον ΚΑΟΝ:
α) θα λειτουργουν οι εγγραφες που χρησιμοποιούν την δευτερη input του 865? Η βγαίνει off ο δέκτης αν δεν εχει σημα το το lnb1?
β) συνεχιζει να δουλευει το multiview?

η αλλη λυση που σκεφτομαι ειναι μηπως splitαρω με oneway dc-pass το 1 καλωδιο που κατεβαινει για τον 865 και χρησιμοποιησω το δευτερο για τον ΟΤΕ.

τι συμφερει λέτε?