Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

εγω τον κερατα τον Ποντιο που ανοιξε το θεμα θα τον πετυχω στην πιτα μας και θα τον κανω κουδουνι...μ αρεσει που κανει το μαγκα και εχει iphone και ειναι και κρυφοΟλυμπιακος

εγώ προτείνω να εκφέρουν γνώμη οι κατέχοντες και τις 2 πλατφόρμες

ουσιαστικά !!

όχι το είδα σε ένα φίλο , το έχουν στη δουλειά μου το δουλεύει η πεθερά μου, το άκουσα sτο blog malaperdas.org.edu;net

γιατί από τι κατάλαβα οι υποστηριχτές της πλατφόρμας mac
είναι αυτοί που έχουν σπρώξει πολύ χρήμα και κόπο στα πισια

Μην χάνεις τον χρόνο σου λοιπον, κανείς ποτέ δε τα κατάφερε εναντίον maclovers σε αυτο το forum!!!! εκ πείρας...

Tί τα 'χουμε τα παράσημα ? :flipout:

attachment.php

Brezhnevb2.jpg

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

εγώ προτείνω να εκφέρουν γνώμη οι κατέχοντες και τις 2 πλατφόρμες

ουσιαστικά !!

όχι το είδα σε ένα φίλο , το έχουν στη δουλειά μου το δουλεύει η πεθερά μου, το άκουσα sτο blog malaperdas.org.edu;net

γιατί από τι κατάλαβα οι υποστηριχτές της πλατφόρμας mac
είναι αυτοί που έχουν σπρώξει πολύ χρήμα και κόπο στα πισια

Εγώ είμαι κατέχων και τις δύο πλατφόρμες, μάλιστα η περίπτωσή μου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αφού ουσιαστικά είμαι switcher από mac σε pc :D:D:D

Aπό τότε που έκανα τη μεγάλη κίνηση, δουλεύω πιο άνετα, η τσέπη μου δεν παραπονιέται, κάνω οτιδήποτε χρειαστώ από έναν υπολογιστή και το βασικότερο, ικανοποιώ και τις "τεχνολογικές μου ανησυχίες", με κάνα κατσαβιδάκι, καμιά μετατροπούλα κλπ κλπ... Ο mac για μένα υπάρχει μόνο ως το macbook το οποίο προτιμώ λόγω φορητότητας και χρήσης για "lite" σκοπούς...

Aλλά μ'αυτά τα κουφά που βλέπω να λέγονται εδώ, ειλικρινά δεν ξέρω τι να προσθέσω, θέλετε να με πείσετε μέχρι και το ότι είναι στην ίδια τιμή μηχανήματα ιδίων specs που το ένα κοστίζει 800 ευρώ και το άλλο 2500... Η κατάσταση είναι ανίατη... τα χάπια μου... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Aλλά μ'αυτά τα κουφά που βλέπω να λέγονται εδώ, ειλικρινά δεν ξέρω τι να προσθέσω, θέλετε να με πείσετε μέχρι και το ότι είναι στην ίδια τιμή μηχανήματα ιδίων specs που το ένα κοστίζει 800 ευρώ και το άλλο 2500... Η κατάσταση είναι ανίατη... τα χάπια μου... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Και ένας κινέζικος λαμπάτος μπορεί να έχει τα ίδια specs με έναν αμερικάνικο αλλά δεν κάνουν και τα ίδια money.

Πρέπει να συγκρίνουμε ομοειδή πράγματα για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα, αλλιώς ο καθένας το κοιτάει από την οπτική γωνία που τον "συμφέρει".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Και ένας κινέζικος λαμπάτος μπορεί να έχει τα ίδια specs με έναν αμερικάνικο αλλά δεν κάνουν και τα ίδια money.

Πρέπει να συγκρίνουμε ομοειδή πράγματα για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα, αλλιώς ο καθένας το κοιτάει από την οπτική γωνία που τον "συμφέρει".

Mα εννοείται, απ'την αρχή αυτό φωνάζω... Το ότι ο αμερικάνικος μπορεί να είναι καλύτερος στα ίδια specs δε σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας και να μη βλέπουμε ότι είναι τρομακτικά ακριβότερος. Ούτε να τον προτείνουμε έτσι απλά σε οποιονδήποτε ως την καλύτερη επιλογή..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Mα εννοείται, απ'την αρχή αυτό φωνάζω... Το ότι ο αμερικάνικος μπορεί να είναι καλύτερος στα ίδια specs δε σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας και να μη βλέπουμε ότι είναι τρομακτικά ακριβότερος. Ούτε να τον προτείνουμε έτσι απλά σε οποιονδήποτε ως την καλύτερη επιλογή..

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: οι λαμπάτοι έχουν να κάνουν με ένα χόμπυ, έστω και να αυτό μερικές φορές γίνεται πολύ ακριβό, ενώ οι υπολογιστές μπορεί να χρησιμοποιούνται για ερασιτεχνική ή για επαγγελματική χρήση.
Στην δεύτερη περίπτωση, η αξιοπιστία, η απροβλημάτιστη λειτουργία και το *after sale μετράνε, γιαυτό και το όνομα μιας εταιρίας είτε λέγεται apple, imb, hp, dell κλπ έχει διαφορετική βαρύτητα (και κόστος) από μια noname συναρμολόγηση που μπορεί να κάνεις ο καθένας σπίτι του.

Eγω παντως αυτο το "τρομακτικα ακριβοτεροι" γιατι δεν το βλεπω ???
Κι εχω 5 υπολογιστες σπιτι μου, παντα οι mac μου φαινονται φτηνοτεροι .
Μαλλον μετραμε λαθος !

Τα λεμε αυριο... καιρος για υπνο !:ciao:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: οι λαμπάτοι έχουν να κάνουν με ένα χόμπυ, έστω και να αυτό μερικές φορές γίνεται πολύ ακριβό, ενώ οι υπολογιστές μπορεί να χρησιμοποιούνται για ερασιτεχνική ή για επαγγελματική χρήση.
Στην δεύτερη περίπτωση, η αξιοπιστία, η απροβλημάτιστη λειτουργία και το *after sale μετράνε, γιαυτό και το όνομα μιας εταιρίας είτε λέγεται apple, imb, hp, dell κλπ έχει διαφορετική βαρύτητα (και κόστος) από μια noname συναρμολόγηση που μπορεί να κάνεις ο καθένας σπίτι του.

H απροβληματιστη λειτουργια εξαρταται κατα 1000% απο τις γνωσεις του χρηστη και το πως θα χρησιμοποιησει το μηχανακι

Με σχετικα μετριο κοστος 500 -600 ευρω ο καθενας φτιαχνει ενα αξιοπρεπες pc desktop ικανο να τρεξει και τις πιο απαιτιτικες εφαρμογες (3d graphics - games) εκει που υστερουν τα macos
Με 2500 ευρω που κοστιζει το mac pro , φτιαχνουμε ultimate dream pc θα ηταν ενδιαφερουν να δουμε κατα ποσο αντεχε να συγκριθει μαζι του

Επιπλεον το pc προσφερει απειρο customization σε hardware και εμφανιση της επιλογης του χρηστη , απο τα ετοιμα των επωνυμων εταιριων

Αγαπητε μαρκα και μισθους πολυεθνικων στελεχων πληρωνεις , οχι τεχνολογια , ενα ασχετο παραδειγμα αυτος εδω ο κουβας http://www.smartmania.gr/forum/showthread.php?27269-FOR-TWO που ειναι πραγματικη σκοτωστρα στο δρομο και για τα μπαζα απο ποιοτητα κατασκευης μεχρι επιδοσεις κοστιζει σχεδον τα ιδια με αυτο εδω http://www.chevrolet.gr/cruze/cruze-index.html που ειναι 5 κατηγοριες πανω , πληρωνεις την σταμπα της mercedes

Last edited:
Eγω παντως αυτο το "τρομακτικα ακριβοτεροι" γιατι δεν το βλεπω ???
Κι εχω 5 υπολογιστες σπιτι μου, παντα οι mac μου φαινονται φτηνοτεροι .
Μαλλον μετραμε λαθος !

Τα λεμε αυριο... καιρος για υπνο !:ciao:

Μαλλον κανεις καπου λαθος. Εκτος αν εγω δεν βλεπω καποιο mac με 300-400 με 3 χρονια εγγυηση.

Φανταζομαι οτι συμφωνα με τη λογικη σου ,τα mac ειναι φθηνοτερα και απο την λυση linux pc. Αλλωστε μονο 70 παραπανω κοστιζει ενα windows pc απο ενα linux pc.
Αφου τα mac λοιπον ειναι φθηνοτερα απο windows pc, τοτε λογικα ειναι φθηνοτερα κ απο linux pc, στα 70 θα κολλησουμε!

Οτι θα ακουγαμε οτι τα mac ειναι πιο φθηνα, δε νομιζω να το περιμενε κανενας!!

Last edited:
Μια ερώτηση, το mac έχει δικό του hardware?
Διότι παλιότερα είχα διαβάσει ότι μπορεί να παίξει και ως dual boot με παράθυρα.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Μια ερώτηση, το mac έχει δικό του hardware?
Διότι παλιότερα είχα διαβάσει ότι μπορεί να παίξει και ως dual boot με παράθυρα.

Έχει δικό του hardware, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς πότε πρωτοπαρουσιάστηκαν) όλα έχουν επεξεργαστές intel οπότε μπορούν να τρέξουν και windows.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Έχει δικό του hardware, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς πότε πρωτοπαρουσιάστηκαν) όλα έχουν επεξεργαστές intel οπότε μπορούν να τρέξουν και windows.
Kαι Linux.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσα

H απροβληματιστη λειτουργια εξαρταται κατα 1000% απο τις γνωσεις του χρηστη και το πως θα χρησιμοποιησει το μηχανακι

πές μου τώρα ότι δεν σου έχει κολλήσει ποτέ το pc σου και αν αυτό συμβαίνει πας κατευθείαν για το βιβλίο guinness

Με σχετικα μετριο κοστος 500 -600 ευρω ο καθενας φτιαχνει ενα αξιοπρεπες pc desktop ικανο να τρεξει και τις πιο απαιτιτικες εφαρμογες (3d graphics - games) εκει που υστερουν τα macos

σωστά τα λες τα macs δεν είναι για παιχνίδια, αλλά γνωρίζω κάτι άλλα μηχανάκια με 300 ευρώ που τα κάνουν σκόνι τα pc σε αυτόν τον τομέα

Με 2500 ευρω που κοστιζει το mac pro , φτιαχνουμε ultimate dream pc θα ηταν ενδιαφερουν να δουμε κατα ποσο αντεχε να συγκριθει μαζι του

πράγματι θα είχε ενδιαφέρον κάτι τέτοιο, το πόσο θα αντέξει φαντάζομαι να εννοείς και στο χρόνο και όχι μόνο στιγμιαία, γιατί κάτι μου λέει ότι την επόμενη αναβάθμιση των windows μπορεί και να μην την τρέχει πολύ καλά

Επιπλεον το pc προσφερει απειρο customization σε hardware και εμφανιση της επιλογης του χρηστη , απο τα ετοιμα των επωνυμων εταιριων

Αγαπητε μαρκα και μισθους πολυεθνικων στελεχων πληρωνεις , οχι τεχνολογια , ενα ασχετο παραδειγμα αυτος εδω ο κουβας http://www.smartmania.gr/forum/showthread.php?27269-FOR-TWO που ειναι πραγματικη σκοτωστρα στο δρομο και για τα μπαζα απο ποιοτητα κατασκευης μεχρι επιδοσεις κοστιζει σχεδον τα ιδια με αυτο εδω http://www.chevrolet.gr/cruze/cruze-index.html που ειναι 5 κατηγοριες πανω , πληρωνεις την σταμπα της mercedes

πραγματικά άσχετο, δεν γνωρίζω ανώνυμο αυτοκίνητο, όπως αυτό εμφανίζεται στους υπολογιστές, αν εξαιρέσουμε κάτι ινδικά και κινέζικα αυτοκίνητα που κάνουν 2000 ευρώ, αλλά δεν γνωρίζω και πολλούς που να τα προτιμούν
:afro::afro:

Ας πως κι εγω την προσωπικη μου εμπειρια, μεχρι τωρα.

Απο την 4η-5η δημοτικου (1997 - δεν εχω τοοοοση εμπειρια οση μερικοι απο εσας αλλα δεν πειραζει :p) εχω υπολογιστη. Μεχρι πριν 3 χρονια σχεδον, ολοι οσοι ειχαν περασει απο το χερι μου ηταν φυσικα με παραθυρα. Αυτο που καταλαβα, μεχρι τη στιγμη που χρησιμοποιησα και τα βιστα, ηταν οτι ο Βασιλακης πρεπει να ηταν απο χωριο. Δεν εξηγηται αλλιως το οτι ολα τα παραθυρα εμπαζαν :p Τα 7 ακομα περιμενουν να μπουν στο λαπτοπ, αλλα βαριεμαι αφορητα τη διαδικασια.

Οταν ομως περασα στο πανεπιστημιο και πηρα μια ωραιοτατη επιδοτησουλα 500 ευρωπουλων και εδωσα αλλα 800 για το macbook (το οποιο το πηρα εντελως τυχαια, δεν ειχα δει καν πως ειναι τα mac μεχρι τοτε) τελικα καταλαβα οτι ηταν η καλυτερη value for money αγορα που ειχα κανει. 3 χρονια τωρα, και εκτος απο ενα φορματ που χρειαστηκε να κανω (εκανα εχω τεραστια βλακεια) κατα τα αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε ξανα για το οποιοδηποτε setup. Παταω το κουμπακι (αν εχω θυμηθει να τον κλεισω την τελευταια φορα), ανοιγει και off to go. Δε μπορω να πω, και το παραθυρικο λαπτοπ μου ανοιγει αμεσως, μονο που εκεινο ακομα δεν εχει ουτε ενα προγραμμα αφου μετα το φορματ δεν εκανα τον κοπο να το ξανανοιξω.

3 χρονια τωρα, εχω την ηρεμια μου οτι ο υπολογιστης μου δουλευει σα να αγοραστηκε χτες. Αλλα ακομα και να χαλασει, εχω ενα υπεροχο time machine να μου κραταει backup. Φορματ? Τι ειναι αυτο, το εχω ξεχασει. Pop-up για την εγκατασταση ενος flash usb? Οοο σουλταν, κι αυτο το εχω ξεχασει. Pop-up για restart μετα απο updates? Ενα εμφανιζεται κι αν πατησω για later ουτε που το ξαναεμφανιζει. Αν θα εδινα ξανα τα 1300? Σιγουρα θα τα εδινα και θα δωσω και παραπανω για τον imac που σκοπευω να παρω.

Εν ολιγοις, μην πατε να συγκρινετε το hardware ενος mac με ενα pc. Ειναι ιδιο, το ξερουμε. Αυτο που κανει τη διαφορα ΚΥΡΙΩΣ ειναι το λειτουργικο του. Η ταχυτητα, η ηρεμια που μου προσφερει μαζι με ολα τα μικρα η μεγαλα features ειναι αυτο που (μου) αρεσε στο Mac OS X. Μαζι και το design εννοειται, που δεν προκειται να το βρειτε αλλου. Οσο καλη προσπαθεια και να κανει η microsoft τελευταια, καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα. Once you go mac, you never go back :p

Συν ότι τα Mac είναι εντελώς αθόρυβα. Δεν ακούγονται σαν φορτηγά όπως τα PC.
Μη το λες. Προχτες η κοπελα μου με ρωταει "Φυσαει εξω?". Ε τελικα ηταν το ανεμιστηρακι απο το macbοοκ. :p :flipout:

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εν ολιγοις, μην πατε να συγκρινετε το hardware ενος mac με ενα pc. Ειναι ιδιο, το ξερουμε. Αυτο που κανει τη διαφορα ΚΥΡΙΩΣ ειναι το λειτουργικο του. Η ταχυτητα, η ηρεμια που μου προσφερει μαζι με ολα τα μικρα η μεγαλα features ειναι αυτο που (μου) αρεσε στο Mac OS X. Μαζι και το design εννοειται, που δεν προκειται να το βρειτε αλλου. Οσο καλη προσπαθεια και να κανει η microsoft τελευταια, καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα. Once you go mac, you never go back :p

Για την ακρίβεια μπορεί το hardware να είναι ίδιο η σχεδίαση όμως διαφορετική και γιαυτό σε κάποια τεστ μηχανήματα με ίδιο hardware τρέχουν γρηγορότερα κάποιες εφαρμογές. Αυτό βέβαια συμβαίνει και στα επώνυμα μηχανήματα που τρέχουν windows. Ακόμα θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει ένα μηχάνημα ΙΒΜ χωρίς καλώδια, όλα ήταν κουμπτωτά. Σίγουρα πληρώνεις και το όνομα και τις διαφημίσεις αλλά και έρευνα και υποστήριξη......

ΥΓ. το έγραψα και κάπου παραπάνω, δεν γνωρίζω τράπεζα που να παίρνει μηχανήματα και να τα συναρμολογεί μόνη της, δεν νομίζω να μην έχουν την τεχνογνωσία ή να θέλουν να πετάνε τα λεφτά τους σε επώνυμα.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Για την ακρίβεια μπορεί το hardware να είναι ίδιο η σχεδίαση όμως διαφορετική και γιαυτό σε κάποια τεστ μηχανήματα με ίδιο hardware τρέχουν γρηγορότερα κάποιες εφαρμογές. Αυτό βέβαια συμβαίνει και στα επώνυμα μηχανήματα που τρέχουν windows. Ακόμα θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει ένα μηχάνημα ΙΒΜ χωρίς καλώδια, όλα ήταν κουμπτωτά. Σίγουρα πληρώνεις και το όνομα και τις διαφημίσεις αλλά και έρευνα και υποστήριξη......

ΥΓ. το έγραψα και κάπου παραπάνω, δεν γνωρίζω τράπεζα που να παίρνει μηχανήματα και να τα συναρμολογεί μόνη της, δεν νομίζω να μην έχουν την τεχνογνωσία ή να θέλουν να πετάνε τα λεφτά τους σε επώνυμα.

Και το hardware και η σχεδίαση είναι ίδια ακριβώς. Ίδια chipset, ίδιοι δίαυλοι, ίδια αρχιτεκτονική, ίδια όλα. Καμία διαφορά στη σχεδίαση. Η μόνη τεχνολογική διαφορά είναι στο BIOS, όπου ο Mac για λόγους ασφάλειας (να μη τρέχει το MacOSX σε πολύ φτηνότερα και καλύτερα μηχανάκια από αυτά της Apple) χρησιμοποιεί EFI boot και TPM chip.

ΥΓ: Δε ξέρω καμία τράπεζα που να αγόρασε Mac.