Νίκος;1097455 said:
εγώ προτείνω να εκφέρουν γνώμη οι κατέχοντες και τις 2 πλατφόρμες
ουσιαστικά !!
όχι το είδα σε ένα φίλο , το έχουν στη δουλειά μου το δουλεύει η πεθερά μου, το άκουσα sτο blog malaperdas.org.edu;net
γιατί από τι κατάλαβα οι υποστηριχτές της πλατφόρμας mac
είναι αυτοί που έχουν σπρώξει πολύ χρήμα και κόπο στα πισια
Aλλά μ'αυτά τα κουφά που βλέπω να λέγονται εδώ, ειλικρινά δεν ξέρω τι να προσθέσω, θέλετε να με πείσετε μέχρι και το ότι είναι στην ίδια τιμή μηχανήματα ιδίων specs που το ένα κοστίζει 800 ευρώ και το άλλο 2500... Η κατάσταση είναι ανίατη... τα χάπια μου...![]()
Και ένας κινέζικος λαμπάτος μπορεί να έχει τα ίδια specs με έναν αμερικάνικο αλλά δεν κάνουν και τα ίδια money.
Πρέπει να συγκρίνουμε ομοειδή πράγματα για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα, αλλιώς ο καθένας το κοιτάει από την οπτική γωνία που τον "συμφέρει".
Mα εννοείται, απ'την αρχή αυτό φωνάζω... Το ότι ο αμερικάνικος μπορεί να είναι καλύτερος στα ίδια specs δε σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας και να μη βλέπουμε ότι είναι τρομακτικά ακριβότερος. Ούτε να τον προτείνουμε έτσι απλά σε οποιονδήποτε ως την καλύτερη επιλογή..
Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: οι λαμπάτοι έχουν να κάνουν με ένα χόμπυ, έστω και να αυτό μερικές φορές γίνεται πολύ ακριβό, ενώ οι υπολογιστές μπορεί να χρησιμοποιούνται για ερασιτεχνική ή για επαγγελματική χρήση.
Στην δεύτερη περίπτωση, η αξιοπιστία, η απροβλημάτιστη λειτουργία και το *after sale μετράνε, γιαυτό και το όνομα μιας εταιρίας είτε λέγεται apple, imb, hp, dell κλπ έχει διαφορετική βαρύτητα (και κόστος) από μια noname συναρμολόγηση που μπορεί να κάνεις ο καθένας σπίτι του.
Eγω παντως αυτο το "τρομακτικα ακριβοτεροι" γιατι δεν το βλεπω ???
Κι εχω 5 υπολογιστες σπιτι μου, παντα οι mac μου φαινονται φτηνοτεροι .
Μαλλον μετραμε λαθος !
Τα λεμε αυριο... καιρος για υπνο !:ciao:
Μια ερώτηση, το mac έχει δικό του hardware?
Διότι παλιότερα είχα διαβάσει ότι μπορεί να παίξει και ως dual boot με παράθυρα.
Kαι Linux.Έχει δικό του hardware, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς πότε πρωτοπαρουσιάστηκαν) όλα έχουν επεξεργαστές intel οπότε μπορούν να τρέξουν και windows.
:afro::afro:H απροβληματιστη λειτουργια εξαρταται κατα 1000% απο τις γνωσεις του χρηστη και το πως θα χρησιμοποιησει το μηχανακι
πές μου τώρα ότι δεν σου έχει κολλήσει ποτέ το pc σου και αν αυτό συμβαίνει πας κατευθείαν για το βιβλίο guinness
Με σχετικα μετριο κοστος 500 -600 ευρω ο καθενας φτιαχνει ενα αξιοπρεπες pc desktop ικανο να τρεξει και τις πιο απαιτιτικες εφαρμογες (3d graphics - games) εκει που υστερουν τα macos
σωστά τα λες τα macs δεν είναι για παιχνίδια, αλλά γνωρίζω κάτι άλλα μηχανάκια με 300 ευρώ που τα κάνουν σκόνι τα pc σε αυτόν τον τομέα
Με 2500 ευρω που κοστιζει το mac pro , φτιαχνουμε ultimate dream pc θα ηταν ενδιαφερουν να δουμε κατα ποσο αντεχε να συγκριθει μαζι του
πράγματι θα είχε ενδιαφέρον κάτι τέτοιο, το πόσο θα αντέξει φαντάζομαι να εννοείς και στο χρόνο και όχι μόνο στιγμιαία, γιατί κάτι μου λέει ότι την επόμενη αναβάθμιση των windows μπορεί και να μην την τρέχει πολύ καλά
Επιπλεον το pc προσφερει απειρο customization σε hardware και εμφανιση της επιλογης του χρηστη , απο τα ετοιμα των επωνυμων εταιριων
Αγαπητε μαρκα και μισθους πολυεθνικων στελεχων πληρωνεις , οχι τεχνολογια , ενα ασχετο παραδειγμα αυτος εδω ο κουβας http://www.smartmania.gr/forum/showthread.php?27269-FOR-TWO που ειναι πραγματικη σκοτωστρα στο δρομο και για τα μπαζα απο ποιοτητα κατασκευης μεχρι επιδοσεις κοστιζει σχεδον τα ιδια με αυτο εδω http://www.chevrolet.gr/cruze/cruze-index.html που ειναι 5 κατηγοριες πανω , πληρωνεις την σταμπα της mercedes
πραγματικά άσχετο, δεν γνωρίζω ανώνυμο αυτοκίνητο, όπως αυτό εμφανίζεται στους υπολογιστές, αν εξαιρέσουμε κάτι ινδικά και κινέζικα αυτοκίνητα που κάνουν 2000 ευρώ, αλλά δεν γνωρίζω και πολλούς που να τα προτιμούν
Μη το λες. Προχτες η κοπελα μου με ρωταει "Φυσαει εξω?". Ε τελικα ηταν το ανεμιστηρακι απο το macbοοκ.Συν ότι τα Mac είναι εντελώς αθόρυβα. Δεν ακούγονται σαν φορτηγά όπως τα PC.
Εν ολιγοις, μην πατε να συγκρινετε το hardware ενος mac με ενα pc. Ειναι ιδιο, το ξερουμε. Αυτο που κανει τη διαφορα ΚΥΡΙΩΣ ειναι το λειτουργικο του. Η ταχυτητα, η ηρεμια που μου προσφερει μαζι με ολα τα μικρα η μεγαλα features ειναι αυτο που (μου) αρεσε στο Mac OS X. Μαζι και το design εννοειται, που δεν προκειται να το βρειτε αλλου. Οσο καλη προσπαθεια και να κανει η microsoft τελευταια, καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα. Once you go mac, you never go back![]()
Για την ακρίβεια μπορεί το hardware να είναι ίδιο η σχεδίαση όμως διαφορετική και γιαυτό σε κάποια τεστ μηχανήματα με ίδιο hardware τρέχουν γρηγορότερα κάποιες εφαρμογές. Αυτό βέβαια συμβαίνει και στα επώνυμα μηχανήματα που τρέχουν windows. Ακόμα θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει ένα μηχάνημα ΙΒΜ χωρίς καλώδια, όλα ήταν κουμπτωτά. Σίγουρα πληρώνεις και το όνομα και τις διαφημίσεις αλλά και έρευνα και υποστήριξη......
ΥΓ. το έγραψα και κάπου παραπάνω, δεν γνωρίζω τράπεζα που να παίρνει μηχανήματα και να τα συναρμολογεί μόνη της, δεν νομίζω να μην έχουν την τεχνογνωσία ή να θέλουν να πετάνε τα λεφτά τους σε επώνυμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.