Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Συν ότι τα Mac είναι εντελώς αθόρυβα. Δεν ακούγονται σαν φορτηγά όπως τα PC.

Μάλλον δεν έχεις ακούσει κανένα σοβαρό PC.. σίγουρα όχι κάποιο αντίστοιχου κόστους με κάποιο Mac.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

ΥΓ. το έγραψα και κάπου παραπάνω, δεν γνωρίζω τράπεζα που να παίρνει μηχανήματα και να τα συναρμολογεί μόνη της, δεν νομίζω να μην έχουν την τεχνογνωσία ή να θέλουν να πετάνε τα λεφτά τους σε επώνυμα.

Προφανώς δεν γνωρίζεις και σε τι τιμές αγοράζουν οι τράπεζες (και οι υπόλοιποι μεγάλοι φορείς) τα επώνυμα PCs που αγοράζουν. Δοκίμασε την τιμή αντίστοιχου (λέμε τώρα..) mac δια 4 ή 5..

Οι mac δεν έχουν κανένα νόημα για αυτές, και ούτε και τα συναρμολογούμενα.

Μάλλον δεν έχεις ακούσει κανένα σοβαρό PC.. σίγουρα όχι κάποιο αντίστοιχου κόστους με κάποιο Mac.

Έλα ντε, το τελευταίο μου pc που "ακουγόταν", ήταν πολλά χρόνια πριν... το τωρινό μου ακούγεται όσο ο iMac, και αν θέλω μπορώ να του το "βουλώσω" και τελείως, σε ώρες που κάνω εργασία γραφείου και δεν καταπονείται.

Θα ήθελα να τονίσω κάτι :

Μπορεί οι επεξεργαστές των mac να είναι πια intel, ΑΛΛΑ οι μητρικές είναι σχεδίασης ειδικά για την apple, παρόλο που χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα κοινά με τα pc.

Επίσης, ότι νέο βγάζει η intel πρώτα το δίνει στα νέα apple κ μετά στους υπόλοιπους υπολογιστές.

Τα παραπάνω κάτι λένε.

Επαναλαμβάνω, κοινά ολοκληρωμένα αλλά άλλης σχεδίασης μητρικές.

Καταλαβαίνετε την σημασία της σχεδίασης, έτσι ;

=
ΥΓ: Δε ξέρω καμία τράπεζα που να αγόρασε Mac.

Προφανώς, να αγοράσει mac να τον κοιτάει? Αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο software... Όπως και σε κάθε επαγγελματικό τομέα πλην τoυ ΑV

Last edited:
Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Επίσης, ότι νέο βγάζει η intel πρώτα το δίνει στα νέα apple κ μετά στους υπόλοιπους υπολογιστές.

Πότε έγινε αυτό ρε συ??? Ο i7 υπάρχει κοντά στον έναν χρόνο στο εμπόριο, να μη μιλήσουμε πόσο καιρό πριν έχει βγει στα "προσεχώς"...

Όσο για τα υπόλοιπα components... προσπαθούσα χτες να φτιάξω ένα pc ακριβώς ίδιο με τον iMac ώστε να συγκρίνουμε τιμές... αλλά δεν τα κατάφερα πολύ απλά γιατί πρώτον δεν κυκλοφορεί πλέον RAM στα 1066Μhz, έχει καταργηθεί, δεύτερον η κάρτα γραφικών του κυκλοφορεί σε ελάχιστα κομμάτια σε ελάχιστα καταστήματα γιατί επίσης θεωρείται ξεπερασμένη...

Δηλαδή η Apple είναι η πρώτη εταιρεία που βγάζει σε παραγωγή μηχανήματα βασισμένα σε νέα π.χ. chipset της Intel?

Δηλαδή κάθε φορά που παρουσιάζει νέο επεξεργαστή / chipset η Intel, η Apple είναι η πρώτη που το διαθέτει;

Πιο σύντομα και από τους γνωστούς (ASUS, MSI, Gigabyte, κτλ)?

Είσαι σίγουρος;

E ντάξει... μιλάς για φήμες, εξάλλου κι εδώ τον περιμένουν αλλά δεν αναφέρουν πουθενά τη λέξη mac...
Eίμαι περίεργος πάντως να δω πως η Apple που κοστολογεί τον iMac βασισμένο στον i5 των 200 ευρώ ίσα με 1600 ευρώ, τι θα κάνει με αυτόν που λες που μόνος του κοστίζει 999 δολλάρια... :D:D:D

Μιας και το αναφέραμε.... 130W κατανάλωση για επεξεργαστή?? OMG

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

E ντάξει... μιλάς για φήμες, εξάλλου κι εδώ τον περιμένουν αλλά δεν αναφέρουν πουθενά τη λέξη mac...

Μιας και το αναφέραμε.... 130W κατανάλωση για επεξεργαστή?? OMG

Φίλε μου, οι φήμες περί mac κατά 90% επιβεβαιώνονται μετά από λίγο καιρό. :a0210:

Φίλε μου, οι φήμες περί mac κατά 90% επιβεβαιώνονται μετά από λίγο καιρό. :a0210:

Δεν είπα το αντίθετο, απλά σου εξηγώ, ότι το να βγαίνει φήμη ότι ο τάδε mac θα έχει τον νέο Intel, δε σημαίνει ότι τον έχει πριν τους άλλους... η φήμη προηγείται, όχι το μηχάνημα. Η ίδια "φήμη" υπάρχει και στο insomnia για τα pcs... Ο mac θα βγει κανονικά όταν βγει και το τσιπάκι στην αγορά.

εγω τον κερατα τον Ποντιο που ανοιξε το θεμα θα τον πετυχω στην πιτα μας και θα τον κανω κουδουνι...μ αρεσει που κανει το μαγκα και εχει iphone και ειναι και κρυφοΟλυμπιακος

Φούστη Larry θα σε σκίσω στην πίτα!!!!

ωραια υπογραφη εχεις ακου εκει την Apple προσκυνω 3 μερες θεμα και αλλαξόπιστες.....

Παλι επιμενετε σε κατι που δεν εχει νοημα ....

Χεστηκα αν εχει τη τελευταια καρτα γραφικων με 128 gb ram και ισχυς οσο ενα super computer !!!
Aφου αχρηστη μου ειναι στο 99% των περιπτωσεων (εκτος απο παιχνιδια).

Στο macbook pro , τριετιας και βαλε, με τη παμπαλαια για σας 8600 , εγω κανω τη δουλεια μου, πιο γρηγορα και αποδοτικα , απο οποιοδηποτε pc φετινο και το σωστο software.

Εσεις κυνηγατε benchmarks ... εμεις απλα κανουμε τη δουλεια μας !

ειναι στο νημα ο Τασος ο Οικονομου...δεν μασαει τα λογια του και εχει περασει απο Mac σε Pc απο PC σε Mac αρκετες φορες

Τασο για πες μας

Παλι επιμενετε σε κατι που δεν εχει νοημα ....

Χεστηκα αν εχει τη τελευταια καρτα γραφικων με 128 gb ram και ισχυς οσο ενα super computer !!!
Aφου αχρηστη μου ειναι στο 99% των περιπτωσεων (εκτος απο παιχνιδια).

Στο macbook pro , τριετιας και βαλε, με τη παμπαλαια για σας 8600 , εγω κανω τη δουλεια μου, πιο γρηγορα και αποδοτικα , απο οποιοδηποτε pc φετινο και το σωστο software.

Εσεις κυνηγατε benchmarks ... εμεις απλα κανουμε τη δουλεια μας !

Αααααακριβώς.... επιτέλους καταλήγουμε σε κοινό συμπέρασμα. Ανάλογα τι δουλειά θες να κάνεις επιλέγεις... αν κάνεις λάθος επιλογή, βρίσκεσαι με το..... ποντίκι στο χέρι, αφού τη δουλειά σου δεν την κάνεις... και στις δύο περιπτώσεις.

ειναι στο νημα ο Τασος ο Οικονομου...δεν μασαει τα λογια του και εχει περασει απο Mac σε Pc απο PC σε Mac αρκετες φορες

Τασο για πες μας

Ο Τάσος είναι γνωστό ότι δεν άντεξε ούτε λίγες εβδομάδες να αλλάξει τις συνήθειές του από windows σε pc.

Κ επίσης κ εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. :a0210:

Μα είναι γνωστό ότι τα Mac δεν φημίζονται για της τελευταίας τεχνολογίας hardware. Ισα ίσα αυτό είναι το πάτημα που βρίσκουν οι φανατικοί με τα PC.

Το θέμα όμως φαίνεται ότι δεν είναι τα υλικά αλλά στο "μαγείρεμα". Γι εγώ αν ρίξω σε ένα μίξερ, αλεύρι, ζάχαρι, βούτυρο, αυγά κλπ δεν θα βγεί το ίδιο αποτέλεσμα αν κάνει το ίδιο και ο Παρλιάρος :grinning-smiley-043

Μπορεί οι επεξεργαστές των mac να είναι πια intel, ΑΛΛΑ οι μητρικές είναι σχεδίασης ειδικά για την apple, παρόλο που χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα κοινά με τα pc.
Τι εννοεις ειδικης σχεδιασης?
Ολες οι μητρικες των φορητων ή των επωνυμων μηχανηματων ειναι "ειδικης σχεδιαση" και μπαινουν μονο στα μηχανηματα για τα οποια φτιαχτηκαν.

Πχ οι intel core i5 που εχουν βγει για φορητους και ειναι πολυ μεγαλο βημα μπροστα ως προς τις επιδοσεις ακομα να μπουν σε apple, ενω εχουν μπει σχεδον σε ολους τους κατασκευαστες..

Τι να λεμε τωρα:
οταν καποιος σε μια οικογενια ή μια μικρη επιχειρηση θελει 2 μηχανηματα για 2 χρηστες θα δωσεις συνολο 800 ευρω(2x400) και θα παρει τα 2 μηχανηματα με 3+ χρονια εγγυση.
Αν ηθελε να παρει apple, θα εδινε 800 ευρω για ενα μηχανημα και ετσι ο αλλος χρηστης/υπαλληλος θα καθοταν!

Οποτε ας αφησουμε τους macαδες(θα εχουν κ ελευθερο χρονο αφου δεν θα εχουν καν μηχανημα για να κανουν δουλεια) να λενε τα δικα τους (μεχρι οτι ειναι και φθηνοτερα τα mac) και ας κανουν οι pcαδες την δουλεια τους!

Last edited: