t-amp και ενισχυτές με tripath γενικώς

Ναι το διάβασα αυτό. Αλλά ούτως ή άλλως έχω πτώση τάσης όταν περνάει μέσα απο το κύκλωμα σταθεροποίησης που πέφτει απο τα 14+ σε 11.70+ οπότε και λίγα του δίνω. ίσως δοκιμάσω κανα 5Α μετασχηματιστή γιατί 11*3=33 ούτε τα 2*20W(θεωρητικά) δεν θα πιάνει...

Τα 15 "θεωρητικά" βατ του t-amp που ανακοινώνουν η Tripath και η Sonic Impact, έχουν μετρηθεί στα 4Ω και με THD 10%. Οι ρεαλιστικές μετρήσεις (THD κάτω του 0,1%) δίνουν 5,5 και 9w στα 8 και 4Ω αντίστοιχα. Τώρα, πόσο μπορείς να το ανεβάσεις από την τροφοδοσία.... Έχω την εντύπωση ότι τα 14v αναφέρονται ως όριο ονομαστικής τάσης του μετασχηματιστή, κανονικά η τροφοδοσία νομίζω πως είναι μέχρι 12v. Ας μας πει όμως κάποιος ειδικότερος...

Λοιπόν το ενισχυτάκι ήρθε. Πρώτη εντύπωση, ωραία υλικά, καλή τοποθέτηση.
Μπήκε στο κουτί χωρίς πολλά πολλά και το ποτενσιόμετρο είναι καλής ποιότητας.
Ακουστικά τώρα σε ηχεία 4Ohm.
Απλά ότι πιο περιέργο έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Καθαρός ήχος, δείχνει να έχει έκταση αλλά κάτι λείπει.
Έχει ένα περιεργο του οτι ενώ φαίνεται πως έχει έκταση, η μπότα είναι ψιλοψόφια. Υποψιάζομαι οτι 11.4 volt είναι πολύ ΛΙΓΑ για τον ενισχυτή. Κάποια στιγμή θα αλλάξω μετασχηματιστή και θα παίξω με 13.5v και 5Α.

Πάντως ο ενισχυτής παίζει με δικό του τρόπο. Δεν δείχνει να συγκινείται απο ρυθμιστικά bass tremble. Θα παίξει όπως θέλει να πάιξει. Το πολύ πολύ να λερώσεις τον ήχο του. Εικόνα καλή όπως και διαχωρισμοί. Πάντως σε κομμάτια με πολλά όργανα που παίζουν γρήγορα και πολλά μαζί μου δίνει την εντύπωση οτι πέφτουν όλα μαζί στη σκηνή και τελικά το αποτέλεσμα δεν αρέσει. Ενώ τα διακρίνεις τι παίζει φαίνεται οτι δεν έχει το καθένα το χώρο του να παίξει λίγο διακριτά. Δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω. Πάντως δείχνει να συμπαθεί, όπως είναι τώρα, χαλαρά κομμάτια.

Αυτά.

Μια πρόταση
Δοκίμασε να τα παιξεις με ηχεια πάνω απο 93db ευαισθησία.
Θα ανακαλύψεις έναν άλλον ενισχυτή

Ακούω προτάσεις ηχείων. Να έχουν και στοιχειώδες μπάσο έτσι.

σε τι χώρο θα τα χρησιμοποιήσεις ?

xmmm καμια 15αρια τετραγωνικά νομίζω. πάντως ελπίζω σε κάτι σε λογικό τριψήφιο, σε ευρώ, νούμερο απο τιμή και όχι κάτι τρελό έτσι; Κατα προτίμηση μικρό ηχείο.

ευχαριστώ:grinning-smiley-043

Last edited:
σε τέτοιο χώρο δεν θα έχεις πρόβλημα και με μέσης;ευαισθησίας ηχεία. Εγω το είχα σε τέτοιο χώρο με tannoy m2 (88db,80 ευρώ μεταχειρισμένο) και ήταν αποκάλυψη. Με wharfedale 8.1 δεν ταίριαξε το ίδιο καλά, με το 9.1. δεν ξέρω Για δες και εδώ http://adamco.buy.gr/
στις αγγελίες παίζει και ένα KEF Q15

Last edited:
Σε αναλογο χωρο ειχα ενα t-amp να οδηγει τα EPOS ELS3,κανενα προβλημα στην ενταση παρα τη μικρη ευαισθησια του ηχειου 86db και ειχαν ταιριαξει καλα και ηχητικα (μεταλλικο τουιτερ τα ηχεια και ματσαραν καλα με τις συγκρατημενες υψηλες του ενισχυτη).

Ο ενισχυτής έρχεται tuned για 8ομα ηχεία(πραγματικά 6ομα). Απο εκεί και πέρα για καλύτερες ψηλές σε 4ομα λέει μέσα στο manual τι να αλλάξεις και έχει και μερικές προτάσεις στο tnt-audio. Επίσης με τις τιμές που κοιτάζω και τα ηχεία δεν βρίσκω κάποιο 4ομο με πάνω απο 92db sens και μικρή τιμή san 200 ξέρω γώ.
Απο την άλλη κάτι μονάδες τις focal που είδα με βάλανε σε σκέψεις. 16,5 αρια midbass 4ομα και 93db με tweeter τιτανίου + crossover 200 ευρώ. Με μια κουτα είμαι κύριος. Είστε υπέρ μιας τέτειας κίνησης? Το σετ που λέω είναι το 165 v2. Και λογικά θα είναι ματσαρισμένες οι μονάδες μεταξύ τους. Ενώ σε ηχεία των 200 ευρώ έτοιμα δεν νομίζω να έχουν μπεί στον κόπο.

Eγω θα σου προτεινα να ακουσεις του Τσακιριδη τα ηχεια, τα οποια ομως ειναι full range με ο,τι συνεπαγεται αυτο.
Ειναι με ενα 8ιντσο, και αν του εχει μεινει ακομα κανενα ζευγαρι, θα το παρεις κατω απο τα 350ευρω.
Μονο τα μεγαφωνα κανουν 300ευρω.

Μπορείς να φτιάξεις κάτι τέτοιο.
Κόστος γύρω στα 150 .
Το έχω φτιάξει για το γραφείο μου και πολύ ευχάριστα εδώ και αρκετές μέρες εχει μετακομίσει στο σαλόνι.
Ηχος αναλυτικός, ζεστός, πολύ ξεκούραστος.Μπορείς να ακούς με της ωρες σε εντάσεις μεγάλες χωρίς να σε κουράσει ποτέ.
Βέβαια μην ψάχνεις για χαμηλό.Απλά με τον T-amp δεν υπάρχει.
Αλλά σε αυτή την ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Εάν θέλεις φωτό είμαισ την διαθεση σου

παντως υπάρχουν πάντα τα κιτ του www.41hz.com...
εγώ γλυκοκοιτάζω το amp1.... έστω κ για δοκιμή...
ενώ υπάρχει κ το amp3 , με to chip του tripath, κ τροφοδοτικό (πλην μ/τ), on board..

Attachments

• amp32_both3_600.jpg
    amp32_both3_600.jpg
    48.8 KB · Views: 42
Last edited:
παντως υπάρχουν πάντα τα κιτ του www.41hz.com...
εγώ γλυκοκοιτάζω το amp1.... έστω κ για δοκιμή...
ενώ υπάρχει κ το amp3 , με to chip του tripath, κ τροφοδοτικό (πλην μ/τ), on board..

Καλημέρα σε όλους...-bye-
Έχω πάρει έναν amp-1b, έχω φτιάξει την πλακέτα + ένα 7805 που θέλει, έχω τον μ/σ, γέφυρες και όλα τα σχετικά εκτός τους πυκνωτές... Είμαι στην φάση του μονταρίσματος και κάποια στιγμή (λόγω περιορισμένου χρόνου) θα τον τελειώσω.....:grandpa:
Τώρα όταν τελειώσει και ΑΝ δουλέψει :devil-smiley-029: (είναι η πρώτη μου προσπάθεια) είναι στην διάθεση του forum για δοκιμές και ότι άλλο θέλετε...

Λοιπόν σήμερα είπα να βγάλω τον t-amp από τα klipsch και να τον βάλω στα παλιά μου Rogers LS55 (2 x 6.5'' γουφερ, 88 ή 86db, δεν θυμάμαι) τα οποία τα έχω στον υπολογιστή. Λοιπόν μια χαρά το οδηγεί, πολύ καλή απόδοση στα mp3. Βέβαια τα Rogers δεν είναι ...Klipsch, και θέλουν τα βατ τους, αλλά επειδή ο χώρος είναι μόλις 12τμ, δεν πειράζει, ακούγονται πάλι δυνατά. Συνεπώς σε μικρό χώρο παίζει και με πιο αναίσθητα ηχεία.

An exei kapios ti dinatotita as dokimasei an ton akousei me Wharfedale 9.1 kai me tpt mikra castle na mas pei pos denei me ayta ta ixeia. eyxaristo