christos
Supreme Member
Να το δω κι αυτο και να τα πουλησω ολα![]()
Δεν εχεις δει το Balance ποτε ?
Να το δω κι αυτο και να τα πουλησω ολα![]()
Και το ίδιο ηχείο,σε διαφορετικό χώρο,διαφορετικά θα ακουστεί.Ακριβώς. Είναι όπως τα ηχεία που λέμε ότι έχουν monitor χαρακτήρα αλλά μεταξυ τους ακούγονται διαφορετικά.
Και το ίδιο ηχείο,σε διαφορετικό χώρο,διαφορετικά θα ακουστεί.
Μιλάμε πολλές φορές για όλα αυτά σαν οι χώροι να είναι δεδομένοι και τέλειοι.
Μακάρι να ήταν.
Αμ έλα που είναι ο Νο1 ένας παράγοντας,είτε στο live είτε στο σπιτάκι μας.
Κατά τα άλλα,συμφωνώ απολύτως,το αντικειμενικό κάποιου-ο δικός μου πονοκέφαλος.
Σωκρατη,υπαρχει απλος τροπος να τσεκαρουμε το ποσο "αντικειμενικοι" κριτες ειμαστε.
Να παρουμε τα πραγματα διαφορετικα και να ακουσουν 5 "αντικειμενικοι" κριτες, ενα αποδεκτα "ουδετερο συστημα" στον ιδιο χωρο και να περασουν ολοι απο το sweet spot, και να γραψουν τις εντυπωσεις τους για το τι ακουνε.
Νομιζεις θα συμφωνησουν? Εγω αμφιβαλλω επιεικως.....για να μην πω τι θα γραψουν αν δεν ξερουν/ βλεπουν καν το συστημα !!!
Μην ισοπεδώνουμε!! Η ισοπέδωση ευνοεί την άγνοια. Διαρκώς μαθαίνουμε. Προσωπικά μαθαίνω συνέχεια. Δεν μπορούμε όλα να τα βαφτίζουμε υποκειμενικά. Τότε όλοι έχουν δίκιο. Όμως δεν είναι έτσι. Νομίζω η συζήτηση έχει πάρει άλλη κατεύθυνση. Λ.Σ.
Πανίκο,δεν αμφιβάλω καθόλου,κι εγώ το ίδιο υποψιάζομαι.
Εγώ απλώς μίλησα γι´αυτό που κάνει κραυγαλέες διαφορές.
Μην ισοπεδώνουμε!! Η ισοπέδωση ευνοεί την άγνοια. Διαρκώς μαθαίνουμε. Προσωπικά μαθαίνω συνέχεια. Δεν μπορούμε όλα να τα βαφτίζουμε υποκειμενικά. Τότε όλοι έχουν δίκιο. Όμως δεν είναι έτσι. Νομίζω η συζήτηση έχει πάρει άλλη κατεύθυνση. Λ.Σ.
Αν καποιος επιλεξει ενα απο τα τρια ηχεια που λες η επιλογη του θα ειναι αντικειμενικη η υποκειμενικη ?Σαφώς και δεν είναι όλα υποκειμενικά. Μη τρελαθούμε στο τέλος...
Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία θα συμφωνήσουν (σχεδόν) ΟΛΟΙ!
Το μπάσο ενός 801, την εικόνα ενός καλοοδηγημένου Raidho ή Magnepan, ..... πολλά τα παραδείγματα.
Αν καποιος επιλεξει ενα απο τα τρια ηχεια που λες η επιλογη του θα ειναι αντικειμενικη η υποκειμενικη ?
Αραγε, να υπαρχουν και ηχοληπτες με προβληματα στα αυτια τους ? :ears::huh2::chinscratch::bang:
Μην ισοπεδώνουμε!! Η ισοπέδωση ευνοεί την άγνοια. Διαρκώς μαθαίνουμε. Προσωπικά μαθαίνω συνέχεια. Δεν μπορούμε όλα να τα βαφτίζουμε υποκειμενικά. Τότε όλοι έχουν δίκιο. Όμως δεν είναι έτσι. ....
Δλδ οταν καποιος επιλεγεί ενα δικο σου phono stage δεν εχει μια εικόνα στο μυαλο του του τι ειναι "σωστο" και τι οχι σαν ήχος, χροιά, διαύγεια κτλ? Αν βάλουμε 10 ακροατές να διαλεξουν και οι 8-9 τελικα καταλήξουν στο δικο σου και οχι σε κάποιο αλλο τι θα πεις? Οτι ηταν ολοι υποκειμενικοί ή οτι υπάρχει και μια κοινη ιδεα που μεσες ακρες ολοι ακολουθούμε και κατα γενική ομολογία θεωρείτε "σωστή"?
Αρα υπαρχει κατι αντικειμενικό (μετρήσεις) το οποιο πολλές φορες συνοδεύεται και απο το υποκειμενικό μας γουστο (μας αρεσει). Οταν αυτα τα δυο ειναι ευρύτερα αποδεκτά απο πολλους μπορουμε να πουμε οτι προσεγγίζουμε τον σωστό ηχο. Εξάσκηση, προηγουμενες εμπειριες, μουσικη παιδια, παραδόσεις χωρας προελεύσεις και πολλα αλλα κανουν την επιλογή υποκειμενική αλλα συνάμα την κανουν και πιο αληθινή.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.