Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ακριβέστατο;
Εγώ γιατί νομίζω οτι δείχνει άλλα αντ´ άλλων; Εκεί που το δοκίμασες ήταν καθαρός ο χώρος;
Το πήρα κι εγώ σε βεράντα με διάφορα πράγματα, όπως τραπέζι και καρέκλες, μέτραγε σωστά μόνο κοντινές αποστάσεις (4-5 μέτρα). Απο εκει και μετά έδειχνε ο,τι ήθελε. Έδειχνε σαν να αντανακλά ο υπέρηχος κάπου αλλού, όχι στην ευθεία αλλα στα πλαϊνά.
Δεν ασχολήθηκα πάρα πολύ γί αυτό κρατάω και μια πισινή, μια πιθανότητα να έχω κάνει εγώ κάπου λάθος στο χειρισμό του, αν και οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες, η χρήση του είναι απλούστατη.

To τσεκαρα σε καθαρη μετρηση απο τοιχο προς αντικείμενο, απο αντικειμενο προς αντικείμενο και απο τοιχο προς τοιχο χωρις ομως να παρεμβάλλονται εμπόδια.,. Ισως εχεις δικιο οτι τα δεδομένα αλλαζουν αν παρεμβάλλονται ενδιαμεσα αντικειμενα.
Εννοιείται οτι δεν περιμενω θαύματα για το ποσό που κοστίζει, αν εχουμε απαιτήσεις μαλλον θα πρέπει να τα σκάσουμε χοντρά..

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στα αποστασιομετρα να με ακούτε

Τι να κάνω ρε Μήτσο; Θεοδόλιχο να πάρω; Δεν έχω άνθρωπο να μου κρατάει το κοντάρι. :silly:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

To τσεκαρα σε καθαρη μετρηση απο τοιχο προς αντικείμενο, απο αντικειμενο προς αντικείμενο και απο τοιχο προς τοιχο χωρις ομως να παρεμβάλλονται εμπόδια.,. Ισως εχεις δικιο οτι τα δεδομένα αλλαζουν αν παρεμβάλλονται ενδιαμεσα αντικειμενα.
Εννοιείται οτι δεν περιμενω θαύματα για το ποσό που κοστίζει, αν εχουμε απαιτήσεις μαλλον θα πρέπει να τα σκάσουμε χοντρά..

Γιώργο θα το δοκιμάσω... Μάλλον όμως ο Δημήτρης έχει δίκιο.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θα κανω και γω μερικές "δύσκολες" δοκιμές και θα επανέλθω..

Ο Δημητρης εχει δίκιο (φαντάζομαι) αλλά δυστυχώς δεν ειναι εφικτό να σκάμε τριψήφια ποσά σε ευρώ για κάθε εργαλείο (πολυ περισσότερο αν δεν ειμαστε επαγγελματίες ..)

Αν με ρωτούσατε θα σας έλεγα οχι υπέρηχο.
Laser.
Θα γλυτωνατε τα 20 και θα σας έβγαινε το disto 80 για μια ζωή

Δεν βρίσκω Disto 80. Ένα D8 μου βγάζει πσντού. Είναι παλιότερο μοντέλο?

80 ευρώ
100-20=80
Το μικρό

Kατι που ειχα φτιαξει πριν καιρο εμπνευσμένος απο άλλο φόρουμ. Το ''εργαλειο'' προορίζεται για να φωτίζει σε σχετικά κοντινή απόσταση (το πολύ 1μετρο)
βαμένες επιφάνεις κυρίως αυτοκινήτων για εντοπισμό ατελειών

Παιρνοντας λοιπον ένα φτηνό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι (~15 )και ενα κοινό σποτάκι κανω βιδες το τρυπανακι.
Εδώ να πώ ότι υπάρχει σποτάκι που δινει συγκεκριμένη γωνία φωτισμου και πιο ψυχρό φως για καλύτερα αποτελέσματα.
Το πιο δυσκολο κομμάτι ήταν να στηρίξω το σποτ και έτσι χρησιμοποίησα λιγο τσέρκι. Δεν εκατσε και τέλεια αλλα δε φεύγει τουλάχιτον.

Last edited:

80 ευρώ
100-20=80
Το μικρό

D2 ε? Ωραίο εργαλείο φαίνεται. Μετράει και αν είναι υπό κλίση η επιφάνεια... πολύ ενδιαφέρον... Τό χεις πετύχει κάπου 100? Παντού το βρίσκω ~150

Χμμμ
Ειχα μείνει στο 100
Δες στο site της metrica
Έχει και αλλες επιλογές.
Πχ το agatape
Επισης δες τα spectra στο site της geotechη της jgc

Kατι που ειχα φτιαξει πριν καιρο εμπνευσμένος απο άλλο φόρουμ. Το ''εργαλειο'' προορίζεται για να φωτίζει σε σχετικά κοντινή απόσταση (το πολύ 1μετρο)
βαμένες επιφάνεις κυρίως αυτοκινήτων για εντοπισμό ατελειών

Παιρνοντας λοιπον ένα φτηνό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι (~15 )και ενα κοινό σποτάκι κανω βιδες το τρυπανακι.
Εδώ να πώ ότι υπάρχει σποτάκι που δινει συγκεκριμένη γωνία φωτισμου και πιο ψυχρό φως για καλύτερα αποτελέσματα.
Το πιο δυσκολο κομμάτι ήταν να στηρίξω το σποτ και έτσι χρησιμοποίησα λιγο τσέρκι. Δεν εκατσε και τέλεια αλλα δε φεύγει τουλάχιτον.

Δεν επρεπε να το ποσταρεις εδω....αλλα κατευθεαν στο νημα με τις μετατροπες. :firstprize:
πολυ καλη φαση! χρησιμοποιεις την μανισια μπαταρια ετσι?

Kαλά όλα αυτά, αλλά το ερώτημα είναι άλλο.... που δι@λο τα αποθηκεύουμε όλα αυτά...

Δυστυχώς δεν έχω δικό μου σπίτι για να έχω μόνιμο χώρο, οπότε πρέπει να είμαι κινητός όσο γίνεται... Και δυστυχώς όσα εργαλεία δεν έχουν δική τους θήκη καταλήγουν σπερμένα εδώ κι εκεί... Μια εργαλειοθήκη που έχω είναι τελείως άβολη.. το ένα πάνω στ´άλλο και ποτέ δεν μπορείς να βρείς τίποτε...

Σκεφτόμουν να πάρω κανένα εργαλειοφορέα με 4-5 ράφια, αλλά οι τιμές είναι αρκετά πάνω...

Κάτι σε αυτό το στύλ, αλλά να μη κάνει 400 ευρώ :p

BT-TW150-EINHELL.jpg

Καμιά ιδέα?

Last edited:

Ναι, αμε.
Οι ντουλαπες του σπιτιου, ειδικα αυτες που εχουν και συρταρια μεσα ειναι ιδανικες για εργαλειοθηκες. Καποια θα περισσευει για να βαλεις εργαλεια.
Οι μπουφεδες στο σαλονι. Βγαζεις τις πιατελες και λοιπα οικιακα σκευη και ειναι μια χαρα χωρος για μεγαλα εργαλεια με η χωρις τη θηκη τους.
Κασελες μεγαλες πλαστικες αυτες που βαζουν τα παιχνιδια τους μεσα τα παιδακια. Τσαμπα απο το Jumbo.
Φοριαμος στο μπαλκονι.
Αγορα επιπλου δωματιου 2 μετρα μηκος 60 υψος, με συρταρια στη μεση και ντουλαπια στο πλαι με χωρισματα εσωτερικα.
Πολυ πιο φτηνο απο εργαλειοφορεα και σου μενει και για το καινουριο σπιτικο σαν επιπλακι κανονικο.

Ολα τα παραπανω κατα καιρους τα εχω εφαρμοσει :))

Tους εργαλειοφορεις ποτε, μα ποτε δεν τους χωνεψα!!

Ναι απλά φαίνονται techy... και κάνουν τη μαστοράντζα μέσα μου να νιώθει χνουδωτά :p

Δυστυχώς από συρτάρια και ντουλάπια είμαι ήδη μείον...

Μου άρεσε η ιδέα σου για απλή συρταριέρα και έκανα μια βόλτα απ το σάιτ του ΙΚΕΑ...

500_500_2011_3_28_11_17_31.jpg

Ραφιέρα Alex 119 ευρώ και στάνταρ θα μείνει και χώρος να συμμαζέψω και τα διάφορα που κόβουν βόλτες πάνω στο γραφείο μου :)

Το αστείο είναι ότι πήγα youtube μπας και πετύχω κανένα video να δω πώς είναι πρακτικά, και μού βγαλε ένα κάρο βίντεα από γκόμενες που το χρησιμοποιούν για να αποθηκεύουν καλλυντικά... ναι 9 ράφια 10 εκατοστών τίγκα καλλυντικά... :p

Ή αυτό που θα χορέσει και πάνω στον πάγκο μου χωρίς τα ροδάκια...

500_500_2011_3_28_11_8_55.jpg

Μια χαρά... Βρηκα που θα φάω την υπόλοιπη δόση της εφορίας... :p

Με ευχαριστειτε μετα...την εχω παρει (99 σε χαμηλοτερη προσφορα)κ αξιζει ολα τα λεφτα.Μεταφορικα υπολογιστε στα 15ευρω.
http://www.louis.de/_10e65466ef2ad9343580dc617d12332877/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10008001
Για τα ψιλολοιδια εχω παρει κ μια μεταλλικη συρταριερα γραφειου που βγαινει στα 25ευρω απο Ικεα κ ειμαι κομπλε...

Aξιζει να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις ενα toolbox craftsman. Για μια ζωη!!

tools.jpg

ερωτηση για σιδηροπριονο....
Μεχρι τωρα βολευομουν με ενα μικρο απο αυτα που παιρνουν τις στενες λεπιδες των 6-7 χιλιοστων υψος.
Τωρα σκεφτομαι να παω στο αλλο ακρο και να βρω ενα απο αυτα τα μασιφ που παιρνουν τις φαρδιες λεπιδες των 3 εκατοστων περιπου με δοντια και στις 2 πλευρες (τα παλια)
ενδιαμεσα βλεπω τα πιο συγχρονα. Υπαρχει καποιος σοβαρος λογος να τα προτιμησω? πχ δεχονται διαφορες λεπιδες για διαφορα υλικα?

...
Σκεφτόμουν να πάρω κανένα εργαλειοφορέα με 4-5 ράφια, αλλά οι τιμές είναι αρκετά πάνω...

Κάτι σε αυτό το στύλ, αλλά να μη κάνει 400 ευρώ :p

BT-TW150-EINHELL.jpg

Καμιά ιδέα?

Παντα πανάκριβα όποια έχω κοιτάξει και εγώ

Με ευχαριστειτε μετα...την εχω παρει (99 σε χαμηλοτερη προσφορα)κ αξιζει ολα τα λεφτα.Μεταφορικα υπολογιστε στα 15ευρω.
http://www.louis.de/_10e65466ef2ad9343580dc617d12332877/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10008001
Για τα ψιλολοιδια εχω παρει κ μια μεταλλικη συρταριερα γραφειου που βγαινει στα 25ευρω απο Ικεα κ ειμαι κομπλε...

Λιγο μικρή αλλα καλή τιμή

Ε, ναι υπαρχει λογος, ειναι πιο συγχρονα, πιο εργονομικα, αλλαζεις λαμες ευκολα και βρισκεις ευκολοτερα και περισσοτερα ειδη λαμες (και καλυτερες ποιοτικα) απο τις παλιες που λες :))

Θα σου ελεγα να προτιμησεις με λαμες 30 εκ. και αν κοβεις αρκετα να παρεις ενα αλουμινενιο που ειναι γυρω στο μισο κιλο γιατι τα αλλα φτανουν και το 1 κιλο. Ειναι ωραιο η λαβη να ειναι παχια και ανετη.

Εγω για μεγαλα χρησμοποιω ακομα αυτα με τις φαρδιες λαμες, παρακαταθηκη απο τον πατερα μου, αλλα αν εκανα αρκετη χρηση, θα αγοραζα το 5 σε 1 της stanley, το εχω δει απο κοντα και ειναι γκατζετ :))
123_1.jpg
pi2.jpg

Ριξε μια ματια να παρεις μια ιδεα απο ποικιλια stanley.

http://www.toolstore.gr/πριόνια-σιδηροπρίονα-φαλτσοκούτι-c-108_114.html?filter_id=10&sort=5a