Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σε υπερευχαριστω!!!

Και το Στανλεΐ που εβαλε ο Μιχαλης απο το αμαζον ειναι πολυ καλο σε εξαιρετικη τιμη αλλα ελα που δεν εχω λογαριασμο εκει και στο ε-μπευ εχει 32 λιρες!!!

Κυριακο, αν θες μπορω να στην παραγγειλω εγω.

χαζευω εδω και καποιο διαστημα τα παρακατω...bench dogs...http://www.amazon.co.uk/Bench-Dog-9...sim_diy_7?ie=UTF8&refRID=0RJ2NR4KVGTNWQSX3TF6
τα εχει δοκιμασει κανεις...???

Αυτά δεν είναι bench dogs, είναι αντιολισθητικα cookies για να ακουμπάς επάνω το υπό κατεργασία κομμάτι όταν τρίβεις, βάφεις (αν και υπάρχουν ακόμα πιο εξειδικευμενα για αυτή τη δουλειά), κόβεις κλπ. Η εταιρεία που τα βγάζει λέγεται Bench Dog.

Σχετικά με τα κανονικά bench dogs υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά προϋποθέτουν την ύπαρξη πάγκου (αλλιώς πού θα τα βάλεις; ).
Έχω πάρει ποτηροτρυπανο 3/4" (που είναι η στάνταρ διάσταση του εμπορίου - στην Αμερική γιατί εδώ δεν ξέρω αν χρησιμοποιουνται) και θέλω κάποια στιγμή να ανοίξω μερικές τρύπες στον πάγκο μου. Αν και μάλλον αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει με το ρουτερ...
Πάντως για ορισμένες δουλειές φαίνονται πολύ χρήσιμα, ενώ αν έχεις τις τρύπες υπάρχουν και διάφορα άλλα εργαλεία που τις εκμεταλλεύονται (σφιγκτηρες κλπ).

Ναι
Υπαρχει και η ακριβοτερη εκδοση της stanley με ατσαλινο σωμα. Aυτη ειναι για σενα με τα μεγαλα projects και τη συχνη χρηση.
http://www.amazon.co.uk/Stanley-191...1392908844&sr=8-4&keywords=combination+square

Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι θέμα συχνης και βαριάς χρήσης (πράγμα που ούτως ή άλλως δεν συμβαίνει).

Απλά, η πλαστική ρυθμιζόμενη γωνία της Stanley είναι ΜΑΠΑ, ασχέτως αν τη χρησιμοποιησεις πολύ ή λίγο! Αν δεν ήταν πολύ ωραίος ο χαρακας, θα τη χαριζα σε όποιον θέλει να δοκιμάσει!

Σωστοι οι προλαλλησαντες!
Για σωστο και καλο κρατημα πρεπει να εχεις τρυπες στον παγκο με τα ..αληθινα bench dogs :))

Ομως κατα τη γνωμη μου χρειαζονται και τα δυο. Και τα αντιολισθητικα που εβαλε ο asotos και τα bench dogs.
Τα πρωτα αν δεν θες να τραυματισεις κατι ειτε να μην ακουμπησει στον παγκο για καποιο λογο και τα δευτερα για την πλειονοτητα των περιπτωσεων.

Επισης, δεν χρειαζεται να εχεις ξυλινο παγκο και να κανεις τρυπες. Πουλανε και φτηνους παγκους εργασιας (απο 20 ευρω) με ετοιμες τρυπες.

Οι φορητοι παγκοι εργασιας ειναι εξαιρετικα χρησιμα εργαλεια που λειτουργουν και σαν μια τεραστια μεγγενη για να συγκρατουν και ακανονιστα σχεδια.

Οταν αγορασα τον μικρο παγκο εργασιας της dremel, τον πηρα ουσιαστικα για να συμπληρωσω την συλλογη dremel...
Ποτε ομως δεν φανταστηκα οτι θα γινοταν ενα απο τα πιο χρησιμα εργαλεια για τα προτζεκτακια μου!!

Ετοιμαζομαι μαλιστα να παρω ενα δευτερο παγκο εργασιας -δαπεδου Τactix ~23 ευρω- επειδη ο παγκος εργασιας της dremel ειναι επιτραπεζιος, δηλαδη μονο για ..παγκο :))

12672972904_886d890e79_c.jpg

Για να καταλαβετε την αντοχη και σφιγκτικη ικανοτητα του μικρου αυτου παγκου και των μπλε παπουτσιων (bench dogs) εχω κοψει κορμο 8 εκατοστων με το bosch KEO (απειροι κραδασμοι) !!! Μονο gadget δεν ειναι τελικα..
Tα bench dogs εχουν εγκοπες που μπορεις να προσαρμοσεις και κυλινδρικα αντικειμενα για να τα σταθεροποιησεις.

Κυριακο, αν θες μπορω να στην παραγγειλω εγω.

Αν μπορεις Μιχαλη θα με υποχρεωσεις!
Παρε μου δυο κομματια απο αυτη την καλη μεταλλικη Stanley που τα εχω και σε μεγαλη υποληψη σαν εργαλεια!

Asotos σε ευχαριστω πολυ και εσενα!!!!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για αντιολισθητική επιφάνεια στον πάγκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ταράτσες χωρίς τρύπημα (βαρυτικά) και μπαίνουν ανάμεσα στη βάση και στην οροφή πάχους 1-3 cm. Δεν κουνιέται τίποτα!

Εχει μηπως καποιος απο εσας δουλεψει με τα 2 παρακατω:

ECHO CS-350TES
http://echo.com.gr/products/chainsa...ypage=flypage.tpl&product_id=5&category_id=19

HUSQVARNA T435
http://www.husqvarna.com/gr/products/professional-chainsaws/t435/

ωστε να μπορει να αναφερει τα υπερ και τα κατα απο προσωπικη εμπειρια;

@Vespas (Ο καταστροφέας/θρυμματιστής είναι μονόδρομος)-> Για ποιο λογο να καψεις ρευμα-βενζινη στο θρυματιστη, αφου το πευκο αντενδεικνυται για το κομποστ.

Εχω δυο μοντελα απο την προηγουμενη σειρα των κλαδευτικων της. Τα 335Τ και ΧΡ338Τ τα οποια ευτυχως ουδεμια σχεση εχουν με τα καινουργια κλαδευτικα!
Κανε μια ερευνα αγορας και αν τα βρεις απλα αγορασε τα!!!!!

Τελικα παιδια ακυρο με τις παραγγελειες.
Θα παω στο καταστημα που εβαλε ο Μπαμπης εφοσον ειναι Περιστερι και θα παρω και καποια ακομη εργαλειακια που θελω!
http://www.getatool.gr/ergaleia-metrisis-sxediasis.html?dir=asc&limit=32&order=price

Σας ευχαριστω παρα πολυ παντως!!!!!!

Παιδες, μια βοηθεια.

Θελω μια σεγα, πειτε καμια προταση, δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα. Χρηση "οικιακη"

Αν καποιος θελει να αναβαθμιστει, ας μου πει ;-)

Παιδες, μια βοηθεια.

Θελω μια σεγα, πειτε καμια προταση, δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα. Χρηση "οικιακη"

Αν καποιος θελει να αναβαθμιστει, ας μου πει ;-)

Έχω μια της Black & Decker σχεδόν καινούρια από χρήση … λεπτομέρειες όταν πάω σπίτι …

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για αντιολισθητική επιφάνεια στον πάγκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ταράτσες χωρίς τρύπημα (βαρυτικά) και μπαίνουν ανάμεσα στη βάση και στην οροφή πάχους 1-3 cm. Δεν κουνιέται τίποτα!

Mήπως θυμάσαι πως το λένε το υλικό?

Τελικα παιδια ακυρο με τις παραγγελειες.
Θα παω στο καταστημα που εβαλε ο Μπαμπης εφοσον ειναι Περιστερι και θα παρω και καποια ακομη εργαλειακια που θελω!
http://www.getatool.gr/ergaleia-metrisis-sxediasis.html?dir=asc&limit=32&order=price

Σας ευχαριστω παρα πολυ παντως!!!!!!

OK να σε καλα...

ok, pm me

Black and Decker KS638SE 400W Superlock

•Power Input: 400 Watt
•No Loads Strokes: 800-3200
•Depth of Cut - Wood: 65 mm
•Depth of Cut - Steel: 4 mm
•Depth of Cut - Aluminium: 10mm
•Handle Type: Bow
•Bevel Cut 0 - 45

IMG_3418.jpg

Δεν διευκρινισα κατι, για βενζινοκινητο ψαχνομαι και νομιζω ειχε βαλει πριν 1 χρονο στο lidl.

ΜΗΝ παρεις φθηνιαρικο βενζινοκινητο χορτοκοπτικο φιλε.. Θα σου χαλασει ευκολα η γωνιακη αν το ζορισεις (πχ με κανα δισκο) κατω χαμηλα και ΑΝ βρεις ανταλακτικο δε θα συμφερει η επισκευη..

ΜΗΝ παρεις φθηνιαρικο βενζινοκινητο χορτοκοπτικο φιλε.. Θα σου χαλασει ευκολα η γωνιακη αν το ζορισεις (πχ με κανα δισκο) κατω χαμηλα και ΑΝ βρεις ανταλακτικο δε θα συμφερει η επισκευη..

Οντως. Το πρωτο μου χορτοκοπτικο το αγορασα απο το πρακτικερ που το ειχε σε προσφορα και νομισα πως ηταν οντως ευκαιρια. Ηταν ενα mtd βαρυ και αδυναμο που με κουραζε μεχρι που το παροπλισα και πηρα ενα husqvarna. Διπλασιο και βαλε στην τιμη αλλα με βολεψε απιστευτα. Να σημειωσω πως εκτος απο το δικο μου οικοπεδο πρεπει να καθαριζω και 2 όμορα αγνωστων ιδιοκτητων για λογους πυροπροστασιας.
Γενικα κατεληξα πως τα βενζινοκινητα εργαλεια κηπου ειναι σαφως βολικοτερα και ισχυροτερα απο τα ηλεκτροκινητα και το μονο υπερ των δευτερων ειναι η τιμη σε βαρος ομως της φορητοτητας. Ηδη αντικατεστησα το ηλεκτροκινητο θαμνοκλαδευτικο stihl με βενζινοκινητο. Πιο πολυ χρονο ηθελα για να απλωσω, να προσεξω και να μαζεψω την μπαλαντεζα παρα για να κουρεψω.

Ετσι ακριβως.. Ο κηπος θελει "βενζινη" για ξεκουραστη-γρηγορη δουλεια..

Εχω δυο μοντελα απο την προηγουμενη σειρα των κλαδευτικων της. Τα 335Τ και ΧΡ338Τ τα οποια ευτυχως ουδεμια σχεση εχουν με τα καινουργια κλαδευτικα!
Κανε μια ερευνα αγορας και αν τα βρεις απλα αγορασε τα!!!!!

Ευχαριστω για την απαντηση enduras. Απο οτι ειδα το XP338T εχει αντικατασταθει απο το T540XP, και η τιμη του ειναι "φαρμακι" για καποιον που δεν ειναι επαγγελματιας κλαδευτης ή εχει στρεμματα να κλαδεψει.
Ξερω οτι το Τ435 ειναι κατασκευασμενο στην Λαοκρατικη Δημοκρατια της ................Σουηδιας, καθως και οτι στην Αμερικη πουλιεται "φασον" και σαν RedMax GZ3500T
redmax-gz3500t-4358ef67.jpg

150a2d4a.jpg

πραγμα που δεν μου αρεσει.

Απο την αλλη η Echo ειναι made in Japan ( τωρα αν ειναι συναρμολογηση μονο εκει δεν το ξερω) αλλα παραπερα δεν ξερω.
Γι' αυτο και ρωταω αν εχει καποιος εμπειρια απο αυτα τα δυο ή εστω και απο τις εταιριες.
Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν αληθευει αυτο που λενε σε ξενα φορουμ, δηλαδη το οτι, αν κοβεις κατω με κλαδευτικο ειναι παρα πολυ πιο επικυνδυνο για ατυχημα απο το να κοβεις με ενα κανονικης λαβης (πισω).

Ε οχι και πολυ ποιο επικυνδηνο..σιγα... απλα λιγο ποιο αβολο γιατι εχει τις λαβες πολυ κοντα.. απλα στα μικρα κλαδευτικα παρασυρεσαι ποιο ευκολα λογο μεγεθους, και φαινονται παιχνιδακι. Εκει την πατας λιγο, γιατι μονο παιχνιδακια δεν ειναι.
Πολυ καλο μικρακι, δοκιμασμενο, ειναι και το oleo mac gs-260 . Εγω εχω το stihl ms150 tc-e.. Τελειο εργαλειο..
Συμβουλη: Μην παρεις κινεζο φθηνο των 120-160ε! 50% να το πεταξεις σε 1 χρονο και 50% να σου σπασει τα νευρα γιατι μια δε θα παιρνει ευκολα, μια θα μπουκωνει, μια θα σβηνει μολις πατησεις γκαζι..
Το redmax που δειχνεις ειναι κοινος κλωνος .. θα βρεις πολλα ολοιδια με αλλη ετικετα.. Μακρυα!!... δε εχει καμια σχεση ποιοτικως με το husqvarna...