Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
Σωστοι οι προλαλλησαντες!
Για σωστο και καλο κρατημα πρεπει να εχεις τρυπες στον παγκο με τα ..αληθινα bench dogs

)
Ομως κατα τη γνωμη μου χρειαζονται και τα δυο. Και τα αντιολισθητικα που εβαλε ο asotos και τα bench dogs.
Τα πρωτα αν δεν θες να τραυματισεις κατι ειτε να μην ακουμπησει στον παγκο για καποιο λογο και τα δευτερα για την πλειονοτητα των περιπτωσεων.
Επισης, δεν χρειαζεται να εχεις ξυλινο παγκο και να κανεις τρυπες. Πουλανε και φτηνους παγκους εργασιας (απο 20 ευρω) με ετοιμες τρυπες.
Οι φορητοι παγκοι εργασιας ειναι εξαιρετικα χρησιμα εργαλεια που λειτουργουν και σαν μια τεραστια μεγγενη για να συγκρατουν και ακανονιστα σχεδια.
Οταν αγορασα τον μικρο παγκο εργασιας της dremel, τον πηρα ουσιαστικα για να συμπληρωσω την συλλογη dremel...
Ποτε ομως δεν φανταστηκα οτι θα γινοταν ενα απο τα πιο χρησιμα εργαλεια για τα προτζεκτακια μου!!
Ετοιμαζομαι μαλιστα να παρω ενα δευτερο παγκο εργασιας -δαπεδου Τactix ~23 ευρω- επειδη ο παγκος εργασιας της dremel ειναι επιτραπεζιος, δηλαδη μονο για ..παγκο

)
Για να καταλαβετε την αντοχη και σφιγκτικη ικανοτητα του μικρου αυτου παγκου και των μπλε παπουτσιων (bench dogs) εχω κοψει κορμο 8 εκατοστων με το bosch KEO (απειροι κραδασμοι) !!! Μονο gadget δεν ειναι τελικα..
Tα bench dogs εχουν εγκοπες που μπορεις να προσαρμοσεις και κυλινδρικα αντικειμενα για να τα σταθεροποιησεις.