Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οσο αφορα την ευρεση καλωδιων πισω απο τοιχους?

Θα κανει δουλεια για τις διαδρομες που ακολουθουν τα καλωδια η μπα?

Τα κουτιά του ηλεκτρολόγου δε φαίνονται?
Για ακόμα περισσότερη αξιοπιστία αν τα ανοίξεις βλέπεις ακριβώς τις διαδρομές αλλά δημιουργείς μερεμέτι.

Για το μηχάνημα δεν έχω άποψη.

To έχω στη μπλε/γκρί έκδοσή του και δουλεύει μια χαρά. Τόσο στο να βρίσκει καλώδια με ρεύμα, όσο και απλά μέταλα

Ο μετρητής απόστασης έχει όντως θέματα σε χώρο με εμπόδια

και τo αλφάδι laser δουλεύει μια χαρά πάντως

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To πολύμετρο, το παχύμετρο και το γωνιόμετρο τα έχει δοκιμάσει κανείς?

Τα κουτιά του ηλεκτρολόγου δε φαίνονται?
Για ακόμα περισσότερη αξιοπιστία αν τα ανοίξεις βλέπεις ακριβώς τις διαδρομές αλλά δημιουργείς μερεμέτι.

Για το μηχάνημα δεν έχω άποψη.

Δεν γινεται να κανω μερεμετι...
Το θεμα που θελω ειναι να δω εαν καπου στη διαδρομη εχει γινει καμια διακλαδωση και παει και αλλου καλωδιο χωρις να φαινεται (ψυλλιάζομαι οτι καποιος κλεβει ρευμα και μαλλον αυτο γινεται απο πολλα χρονια (σε καλωδιωση που μαλλον παει στο ισογειο αλλα εχουν γινει διαμερισματα) πριν ακομα και απο τους προηγουμενους που ηταν μεσα...μεγαλη ιστορια... 920 ευρω ρευμα, 650 ευρω κτλ κτλ).

To μονο αξιοπιστο μηχανακι που κανει αυτην την δουλεια καλα ειναι το αντιστοιχο της επαγγελματικης (μπλε) σειρας της Bosch.

Ακομα και το πρασινο που εχω δοκιμασει και της blackndecker τα ψιλοχανουν....

Αστο καλυτερα....κανε οπως λεει ο φιλος κοιτα τα κουτια και τις φυσιολογικες πορειες παροχων.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το πολύμετρο το είχα πάρει την προηγούμενη φορά και δουλεύει μια χαρά. Ένα κλασσικό πολύμετρο είναι.

Για τον ανιχνευτή καλωδίων/μετάλλων είχα πάρει τον φθηνότερο και δουλεύει κάπως καλά μόνο όταν είμαι ξυπόλητος...

κανε οπως λεει ο φιλος κοιτα τα κουτια και τις φυσιολογικες πορειες παροχων.

μεγαλη προσοχη στο τι θεωρειται(ε) φυσιολογικες πορειες...

μεγαλη προσοχη στο τι θεωρειται(ε) φυσιολογικες πορειες...

Αυτο λεω και εγω....δεν ξερω μπας και εχει καποια...."μη φυσιολογικη" πορεια.....

Αυτο λεω και εγω....δεν ξερω μπας και εχει καποια...."μη φυσιολογικη" πορεια.....

Aν υποπτευεσαι 'διαρροη'... τοτε καλο θα ηταν να σιγουρευτεις πρωτα, κλεινοντας ολους τους διακοπτες του σπιτιου σου (οχι τις ασφαλειες του πινακα) και τσεκαροντας το ρολοι της ΔΕΗ.
Αν το κανεις συστηματικα για καμμια βδομαδα, θα το καταλαβεις, ιδιαιτερα οταν εχει καυσωνα/κρυο (λειτουργια κλιματιστικου). Ο μετρητης θα γυριζει ταχυτατα!
Οταν εντοπισεις οτι οντως υπαρχει διαρροη, τοτε κλεινεις μια μια τις ασφαλειες του πινακα για να δεις απο ποια γραμμη ρουφιεται το ρευμα.

Κοιτα....
ειναι μεγαλη ιστορια πολυ καιρο τωρα , απλα τωρα τρελαθηκα περισσοτερο γιατι μιλαμε για ενα σπιτι 65μ και λογαριασμους ανω των 500 ευρω!!! 920 ευρω τον Μαρτιο και 450 τον Ιουλιο!!!

Εχω κλεισει τον γενικο για να ελεγξω "διαρροη" απο το ρολοι εως τον πινακα σε τυχαιες ωρες και ημερες...τζιφος.
Εχω βγαλει ολα τα ηλεκτρικα απο τις μπριζες για "διαρροη" μεσα στο σπιτι....δεν

Το θεμα ειναι οτι μπας και απλα ηταν "τυχερος" η μαλλον εγω ατυχος και τις ωρες που τα κοιταζα, δεν τραβουσαν ρευμα.
Εχω φερει την Δεη για τον μετρητη αλλα (και σιγα μην λεγανε οτι εχει προβλημα) μου ειπε οτι λειτουργει κανονικα.

Εχω κανει αιτηση για αλλαγη μετρητη αλλα λενε οτι δεν υποστηριζεται στην περιοχη μου!!! και επειδη δεν ειναι απο τους πολυ παλιους μετρητες, δεν μπορουν να την κανουν.

Εχω φερει ηλεκτρολο και μου λεει οτι η καταναλωση δεν ειναι λογικη.ουτε μικρο μαγαζι δεν εχει τετοια καταναλωση.

Μου ειχαν πει οτι επειδη ειναι παλια πολυκατοικια (81) κατεβαζανε καλωδια απο το καθε διαμερισμα στο ισογειο για το parking-αποθηκες , αλλα το θεμα ειναι οτι στο ισογειο οι θεσεις σταθμευσεις εχουν γινει διαμερισματα και γιαυτο λεω και ΜΠΑΣ παιζει κατι τετοιο ....

Εχω ερθει σε απογνωση και δεν μπορω να κανω κατι αλλο....πραγματικα ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση....

Εχεις δικιο ειναι δυσκολη κατασταση. Εαν ειναι δικο σου το σπιτι καλως η κακως πρεπει να ασχοληθεις μεχρι τερμα για να το λυσεις, μιλαμε για λεφτα και μαλιστα αρκετα.

βάλε μετρητή δικό σου μέσα στο σπίτι για 1 εβδομάδα και σύγκρινε με της ΔΕΗ
Δεν γίνεται να "χάνεται" το ρεύμα!

Δυστυχως μια τετοια περιπτωση απαιτει υπομονη και επιμονη.

Δες στον λογαριασμο σου για υπερβολικη καταναλωση νυχτερινου ρευματος. Να δεις μηπως το χρησιμοποιουν τη νυχτα που μαλλον δεν μπορεις να τσεκαρεις.
Οταν κλεινεις τον γενικο, το ρολοι του μετρητη σταματαει? Αυτο πρεπει να το ελεγξεις για να δεις αν φευγει το ρευμα κατ'ευθειαν απο τον μετρητη, πριν φτασει στον πινακα σου, και παει αλλου.

Πρεπει να κινηθεις συστηματικα και εξ' αποκλισμου σιγα σιγα να δεις πως και απο που χανεις ρευμα. Παιρνει χρονο αλλα δεν γινεται διαφορετικα.

Συμφωνώ

Βάλε έναν μετρητή με καταγραφή, κατά προτίμηση στο καλώδιο πριν τον μετρητή της ΔΕΗ
Έτσι θα μπορέσεις να δεις τι γίνεται κάθε μέρα όλη μέρα

Εγώ έχω βάλει της efergy
γύρω στο 100άρικο είχε βγεί μαζί με το μηχανάκι που αποθηκεύει στο σέρβερ τους τις μετρήσεις. Το έχεις την άλλη μέρα με ACS από Θεσσαλονίκη αν θυμάμαι καλά...

Καλημερα και σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας,

Εχεις δικιο ειναι δυσκολη κατασταση. Εαν ειναι δικο σου το σπιτι καλως η κακως πρεπει να ασχοληθεις μεχρι τερμα για να το λυσεις, μιλαμε για λεφτα και μαλιστα αρκετα.

Γιαυτο και θελω να κοιταξω πρωτα τι μπορω να κανω μπας και "δω" κατι που να μην ακολουθει τις γραμμες.

Δυστυχως μια τετοια περιπτωση απαιτει υπομονη και επιμονη.

Δες στον λογαριασμο σου για υπερβολικη καταναλωση νυχτερινου ρευματος. Να δεις μηπως το χρησιμοποιουν τη νυχτα που μαλλον δεν μπορεις να τσεκαρεις.
Οταν κλεινεις τον γενικο, το ρολοι του μετρητη σταματαει? Αυτο πρεπει να το ελεγξεις για να δεις αν φευγει το ρευμα κατ'ευθειαν απο τον μετρητη, πριν φτασει στον πινακα σου, και παει αλλου.

Πρεπει να κινηθεις συστηματικα και εξ' αποκλισμου σιγα σιγα να δεις πως και απο που χανεις ρευμα. Παιρνει χρονο αλλα δεν γινεται διαφορετικα.

Φιλε Χιωτη, δυστυχως δεν εχω νυκτερινο ρευμα.θΑ μπει μαλλον απο Σεπτεμβριο, οποτε δεν μπορω να το ελεγξω.
Οταν κλεινω τον γενικο το ρολοι δεν γυριζει.Απλα λεω μπας και τις ωρες και τις στιγμες που κλεινω τον γενικο, δεν χρεισιμοποιει καποιος την "διαρροη".

Μου εχουν πει και αλλοι να βαλω μετρητη δικο μου στον πινακα αλλα λογο ελειψης χρηματων το σκεφτομαι τωρα γιατι ειναι μια αιμοραγια ολο αυτο που συμβαινει.οποτε μαλλον και θα μπει.

Συμφωνώ

Βάλε έναν μετρητή με καταγραφή, κατά προτίμηση στο καλώδιο πριν τον μετρητή της ΔΕΗ
Έτσι θα μπορέσεις να δεις τι γίνεται κάθε μέρα όλη μέρα

Εγώ έχω βάλει της efergy
γύρω στο 100άρικο είχε βγεί μαζί με το μηχανάκι που αποθηκεύει στο σέρβερ τους τις μετρήσεις. Το έχεις την άλλη μέρα με ACS από Θεσσαλονίκη αν θυμάμαι καλά...

Φιλε dimkasta δωσε καποιο link για τον efergy .

Και μια ερωτηση, ολοι αυτοι οι μετρητες ειναι αναγνωρισμενοι απο την Δεη Η θα μου πουνε μετα εαν δω διαφορά στις μετρησεςι με τον πινακα, οτι δεν το αναγνωριζουν?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημέρα και από εμένα. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η κατανάλωση ρεύματος είναι εξωπραγματικά αδικαιολόγητη και είναι ηλίου φαεινότερο πως κάτι συμβαίνει. Ακόμα και τριφασικό ρεύμα να έχει ( κάτι που συνήθως υπάρχει σε παλιές πολυκατοικίες κατασκευής του '80 ) πάλι θεωρώ πως η κατανάλωση και η χρέωση ρεύματος είναι ασύλληπτη ακόμα και αν τα κλιματιστικά ή air condition δουλεύουν στο full ή πρακτικά δεν κλείνουν ποτέ.. ( αδύνατο να μην κλείνουν ποτέ μιας και το σπίτι είναι 65 τετραγωνικά ). Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάτι παίζει το οποίο για να βρεθεί θέλει υπομονή και παρακολούθηση σύμφωνα με τους τρόπους που σου έχουν υποδείξει οι συμφορουμίτες. Κράτησε μας ενήμερους, περιμένουμε νέα σου....

Αφου ειναι δεδομενο οτι χανεις ρευμα, τον μετρητη τι να τον κανεις?
Το θεμα ειναι να βρεις πως χανεις το ρευμα.

Η ακόμα καλύτερα ποιος το κλέβει το ρεύμα..

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημέρα και από εμένα. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η κατανάλωση ρεύματος είναι εξωπραγματικά αδικαιολόγητη και είναι ηλίου φαεινότερο πως κάτι συμβαίνει. Ακόμα και τριφασικό ρεύμα να έχει ( κάτι που συνήθως υπάρχει σε παλιές πολυκατοικίες κατασκευής του '80 ) πάλι θεωρώ πως η κατανάλωση και η χρέωση ρεύματος είναι ασύλληπτη ακόμα και αν τα κλιματιστικά ή air condition δουλεύουν στο full ή πρακτικά δεν κλείνουν ποτέ.. ( αδύνατο να μην κλείνουν ποτέ μιας και το σπίτι είναι 65 τετραγωνικά ). Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάτι παίζει το οποίο για να βρεθεί θέλει υπομονή και παρακολούθηση σύμφωνα με τους τρόπους που σου έχουν υποδείξει οι συμφορουμίτες. Κράτησε μας ενήμερους, περιμένουμε νέα σου....

Δεν εχω τριφασικο, δεν εχω νυκτερινο, δεν βαζω aircondition το χειμωνα (το δαγκωσαμε λιγακι αλλα καλα ηταν), το καλοκαιρι μονο βαζω και αυτο τον Αυγ που ειμαι εδω και αυτο μονο το βραδυ.

Γιαυτο και ψαχνω να δω ΠΩΣ μπορω να δω το ΠΟΥ πανε οι γραμμες μου ετσι ωστα να δουμε που και εαν εχουν καπου διακλαδωση. Καμια ιδεα??
Η αλλη λυση που μου ειπαν ειναι να καταργησω ΟΛΕΣ τις γραμμες στο σπιτι και να περασω καινουργιες!!! αλλα το θεμα ειναι οτι οι τιμες που μου ειπαν ξεπερνανε κατα πολυ τις δυνατοτητες μου.Ειμαστε 2 και 2 παιδια (9 και 6 ετων) και η τιμη που μου ειπαν παει πανω απο τα 1500 2000 ευρω για αλλαγη σε ολο το σπιτι σε ολες τις γραμμες!!!

Η ακόμα καλύτερα ποιος το κλέβει το ρεύμα..

αμα τελικα βγει οτι γινεται κατι τετοιο ...εκει να δεις γελια.....

Φιλε μου νοικιαζουμε σπιτι 96τετραγωνικων με 3φασικο (νεα πολυκατοικια)...ακομα και το καλοκαιρι που ο ανεμιστηρας δουλευει συνεχεια και για καποιες ωρες δουλευει και το aircon...
και παλι πανω απο 120ευρα δεν εχουμε ρευμα...η αληθεια ειναι οτι ειμαστε αρκετες ωρες στην δουλεια...
500αρια 900αρια κτλ κτλ ειναι τρελα νουμερα...ουτε μαγαζι να ειχες...

Αν νοικιαζεις βαλε τον ιδιοκτητη να σου βρει λυση...αν ειναι δικο σου καντο θεμα στην συνελευση...και προσπαθησε ευγενικα να δεις λογαριασμους αλλων διαμερισματων...οποιος ΔΕΝ εχει κατι να κρυψει δεν θα αρνηθει να σου δειξει τον λογαριασμο του...προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα ΑΝ καποιος μου ζηταγε να δει τον λογαριασμο μου...για να τον συγκρινη με τον δικο του...

ΑΝ η διαρροη ειναι πριν τον πινακα σου βαζοντας εναν μετρητη εκει θα δεις την δικη σου καταναλωση...και συγκρινοντας την με του ρολογιου της ΔΕΗ τοτε θα μπορεις να δεις τις οποιες "διαρροες"...δες την http://www.noratex.gr/, φερνει μετρητες φθηνους...ειδικα για εσενα που θελεις μετρηση σε μονοφασικο...http://www.kafkas.gr/ επισης φθηνους μετρητες...μην κοιτας μονο για ψηφιακους και ενας αναλογικος στο 30αριευρω θα σου κανει την δουλεια σου...ΔΕΣ μηπως ολοι σου κλεβουν ρευμα...δλδ εχουν ρηξει το κοινοχρηστο ασανσερ σκαλες κτλ κτλ σε εσενα...και δεν το εχεις παρει χαμπαρι...η καταναλωση ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ...!!!

Καλα ξεμπερδεματα...

Last edited:

H καταγραφή της κατανάλωσης στο χρόνο θα σε βοηθήσει να δεις τι ώρες γίνεται ώστε να καταλάβεις ενδεχομένως και από που έρχεται. Μάλιστα το efergy έχει και εφαρμογή για κινητό που μπορείς να ορίσεις όρια και σου σκάει συναγερμός όταν ξεπεραστεί ώστε να δεις τι γίνεται.

Εγώ έχω βάλει αυτόν
http://efergy.gr/en/energy-gateways/79-engage-gateway-pack.html