Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
Καλησπέρα και από μένα.
Απ' την βαση λοιπον στο πολυμηχανημα....!
Εχω αρκετα καδρονια να κοψω για τα πραγματα που θελω να φτιαξω. Κοιτουσα αρχικα το Bulle 250mm. Αλλα με ταβλες 15cm πλατος που θα χρησιμοποιησω, παρατηρησα οτι η κοπη 90 μοιρων ειναι 13cm. Γι' αυτο η υπερβαση στο 305mm.
O @Kostas k ισως εχει δικιο για τα πολυμηχανηματα, και το πριονι στον παγκο θα χρησιμοποιηθει ελαχιστα.
Βγαινει πολυ μεγαλυτερο κοστος ομως, αν εξαιρεσουμε τα einhell (λογω αρνητικων κριτικων), σε μεμονωμενα μηχανηματα.
Καλησπέρα,
Πρέπει να είμαστε στην ίδια φάση. Ούτε καν ερασιτέχνες αλλά με όρεξη και ψιλοπιάνουν τα χέρια μας.
Λοιπόν έχω ένα πολύ καλό δυνατό και βαρή δισκοπρίονο χειρός της B&D, δύο σέγες (μια Β&D και μια parkside) και ένα φαλτσοπρίονο της parkside. Παίζω πολύ με ταύλες και δοκάρια στις όποιες κατασκευές εχω κάνει μέχρι τώρα.
Για τις κοπές μου χρησιμοποιώ:
- κατά 85% το φαλτσοπρίονο. Τρομερή ευκολία η ύπαρξη του, δεν το συζητώ. Σημαδεύεις που θες να κόψεις, το βάζεις πάνω, το σφίγγεις απαλά και απλά κόβεις.
- Κατά 12% την σέγα. Η εισαγωγική της Β&D μου βγήκε μούφα μεγάλη. Πήρα πρόσφατα της parkside η οποία πετάει σε σχεση με την Β&D.
- Στο υπόλοιπο 3% οι κοπές γίνονται με ένα καλό πριόνι χειρός που έχω.
Το μεγάλο και βαρη δισκοπρίονο χειρός της Β&D απλα πιάνει χώρο και σκόνη. Επειδή το είχα αγοράσει πρώτο έκανα κάποιες κοπές με αυτό αλλά δεν έχει βγάλει τα λεφτά του ακόμα. Αν έκοβα μεγάλες επιφάνειες από χονδρό MDF θα άλλαζαν τα πράγματα, αλλά για αυτά που φτιάχνω δεν με έχει βολέψει. Ίσως κάποτε να πάρω ένα μικρό χειρός που είναι πιο μανιτζέβελο ώστε να το χρησιμοποιώ πιο συχνά, και να μετατρέψω το μεγάλο και βαρή δισκοπρίονο χειρός σε πάγκου.
Δεν ξέρω τι αρνητικά εχεις διαβάσει για τα einhell που είναι στην εισαγωγική κατηγορία τιμής. Επίσης δεν ξέρω ποιοι γράφουν τις κριτικές και με πια ιδιότητα το βλέπουν (επαγγελματίες, εργασιτέχνες).
Προφανώς όλοι θα ήθελαν να έχουν makita αλλά δεν μπορούν. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν υποπολλαπλάσια χρήματα για να αγοράσουν ένα εισαγωγικό μοντέλο και περιμένουν να παίζει σαν makita.
Όλα ειναι θέμα ισοροποιών και προταιρεωτήτων.
Η δική μου άποψη ειναι για 300ΕUR που κάνει το BULLE BMS-305X και αν δεν τίθεται θέμα χώρου αποθήκευσης των εργαλείων αγοράζεις (στην χαμηλή κατηγορία τιμής) φαλστοπρίονο, σέγα, δισκοπρίονο χειρος και ένα πριόνι χειρός και την δουλειά σου θα την κάνεις πολύ πιο ευκολα και θα έχεις και περισσότερες δυνατότητες.
Προσωπικά αντιπαθώ το lidl κυρίως λόγω καταγωγής αλλά και το όλο concept δεν μου κάνει. Από φαγώσιμα ούτε τσίχλες δεν παίρνω από αυτό όμως οφείλω να ομολογήσω ότι τα 100EUR που έδωσα για να πάρω το φαλστοπρίονο και τα 30 για την σέγα έπιασαν τόπο και με το παραπάνω.