Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δευτέρα 10/11.2014 το Lidl μας βάζει σε έξοδα. Έχει Parkside 18v δραπαναοκατσάβιδο, για όποιον ενδιαφέρεται, και πολλά άλλα καλούδια.
Η βάση δράπανου αξίζει, την έχει κάποιος να μας πει; Γνώμη για τα σκαρπέλα;
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=436

εγώ που δεν έχω να πάρω αυτό ή είναι βαρύ για γενικές δουλειές?? Δε θέλω τρυπήματα σε ντουβάρια, μόνο κανα βίδωμα σε ξύλο χωρίς να κάνω τρύπα για τη βίδα πρώτα.

Το αμέσως μικρότερο που βγάζει η parkside ποιο είναι? Έκανε νομίζω 40 γιούργια?

Κανένας που να τα έχει όλα να μας πει???

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το 14.4 ειναι το αμέσως μικρότερο.
Εγω το έχω μονο για κατσαβιδιερα και τρυπημα σε ξύλο και δεν εχω αντιμετωπίσει δυσκολία σε κάτι από αυτα.
Σκεφτομαι να πάρω και το 18άρι. Ειναι 25% πιο δυνατό. Πόσο πιο βαρύ να ειναι, θα τα καταφέρω να το σηκώσω.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

την έριξε την τιμή ένα δεκάρικο από την προηγούμενη φορά...

έχω κάνει αρκετές τρύπες σε τοίχο με αυτό, βέβαια όχι σε μπετό.

Εχω το 10βολτο και ειναι αστέρι. Εννοείται γιατην απλή χρήση που κάνω. Δεν σκεφτομαι για το 18αρι.

Εγω εχω και το 10αρι και το 18βολτο...και τα δυο αστέρια...και τα δυο βολικά...
Απο συνήθεια και μόνο χρησιμοποιώ το 10αρι λίγο περιςςοτερο απο οτι το 18αρι...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δευτέρα 10/11.2014 το Lidl μας βάζει σε έξοδα. Έχει Parkside 18v δραπαναοκατσάβιδο, για όποιον ενδιαφέρεται, και πολλά άλλα καλούδια.
Η βάση δράπανου αξίζει, την έχει κάποιος να μας πει; Γνώμη για τα σκαρπέλα;
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=436

εγώ που δεν έχω να πάρω αυτό ή είναι βαρύ για γενικές δουλειές?? Δε θέλω τρυπήματα σε ντουβάρια, μόνο κανα βίδωμα σε ξύλο χωρίς να κάνω τρύπα για τη βίδα πρώτα.
Το αμέσως μικρότερο που βγάζει η parkside ποιο είναι? Έκανε νομίζω 40 γιούργια?
Κανένας που να τα έχει όλα να μας πει???

Τα κουβεντιάζουμε τις τελευταίες μέρες, στο νήμα ΕΡΓΑΛΕΙΑ Lidl!

Καλησπέρα και από μένα.

Απ' την βαση λοιπον στο πολυμηχανημα....!
Εχω αρκετα καδρονια να κοψω για τα πραγματα που θελω να φτιαξω. Κοιτουσα αρχικα το Bulle 250mm. Αλλα με ταβλες 15cm πλατος που θα χρησιμοποιησω, παρατηρησα οτι η κοπη 90 μοιρων ειναι 13cm. Γι' αυτο η υπερβαση στο 305mm.
O @Kostas k ισως εχει δικιο για τα πολυμηχανηματα, και το πριονι στον παγκο θα χρησιμοποιηθει ελαχιστα.
Βγαινει πολυ μεγαλυτερο κοστος ομως, αν εξαιρεσουμε τα einhell (λογω αρνητικων κριτικων), σε μεμονωμενα μηχανηματα.

Καλησπέρα,

Πρέπει να είμαστε στην ίδια φάση. Ούτε καν ερασιτέχνες αλλά με όρεξη και ψιλοπιάνουν τα χέρια μας.

Λοιπόν έχω ένα πολύ καλό δυνατό και βαρή δισκοπρίονο χειρός της B&D, δύο σέγες (μια Β&D και μια parkside) και ένα φαλτσοπρίονο της parkside. Παίζω πολύ με ταύλες και δοκάρια στις όποιες κατασκευές εχω κάνει μέχρι τώρα.
Για τις κοπές μου χρησιμοποιώ:
  • κατά 85% το φαλτσοπρίονο. Τρομερή ευκολία η ύπαρξη του, δεν το συζητώ. Σημαδεύεις που θες να κόψεις, το βάζεις πάνω, το σφίγγεις απαλά και απλά κόβεις.
  • Κατά 12% την σέγα. Η εισαγωγική της Β&D μου βγήκε μούφα μεγάλη. Πήρα πρόσφατα της parkside η οποία πετάει σε σχεση με την Β&D.
  • Στο υπόλοιπο 3% οι κοπές γίνονται με ένα καλό πριόνι χειρός που έχω.

Το μεγάλο και βαρη δισκοπρίονο χειρός της Β&D απλα πιάνει χώρο και σκόνη. Επειδή το είχα αγοράσει πρώτο έκανα κάποιες κοπές με αυτό αλλά δεν έχει βγάλει τα λεφτά του ακόμα. Αν έκοβα μεγάλες επιφάνειες από χονδρό MDF θα άλλαζαν τα πράγματα, αλλά για αυτά που φτιάχνω δεν με έχει βολέψει. Ίσως κάποτε να πάρω ένα μικρό χειρός που είναι πιο μανιτζέβελο ώστε να το χρησιμοποιώ πιο συχνά, και να μετατρέψω το μεγάλο και βαρή δισκοπρίονο χειρός σε πάγκου.

Δεν ξέρω τι αρνητικά εχεις διαβάσει για τα einhell που είναι στην εισαγωγική κατηγορία τιμής. Επίσης δεν ξέρω ποιοι γράφουν τις κριτικές και με πια ιδιότητα το βλέπουν (επαγγελματίες, εργασιτέχνες).
Προφανώς όλοι θα ήθελαν να έχουν makita αλλά δεν μπορούν. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν υποπολλαπλάσια χρήματα για να αγοράσουν ένα εισαγωγικό μοντέλο και περιμένουν να παίζει σαν makita.
Όλα ειναι θέμα ισοροποιών και προταιρεωτήτων.

Η δική μου άποψη ειναι για 300ΕUR που κάνει το BULLE BMS-305X και αν δεν τίθεται θέμα χώρου αποθήκευσης των εργαλείων αγοράζεις (στην χαμηλή κατηγορία τιμής) φαλστοπρίονο, σέγα, δισκοπρίονο χειρος και ένα πριόνι χειρός και την δουλειά σου θα την κάνεις πολύ πιο ευκολα και θα έχεις και περισσότερες δυνατότητες.

Προσωπικά αντιπαθώ το lidl κυρίως λόγω καταγωγής αλλά και το όλο concept δεν μου κάνει. Από φαγώσιμα ούτε τσίχλες δεν παίρνω από αυτό όμως οφείλω να ομολογήσω ότι τα 100EUR που έδωσα για να πάρω το φαλστοπρίονο και τα 30 για την σέγα έπιασαν τόπο και με το παραπάνω.

Last edited:

Εξάρτημα για bits με ρύθμιση βάθους αλλά το ποιο σημαντικό για μένα είναι ότι έχει εξτρα μαγνήτη στο εμπρός μέρος για να συγκρατεί την βίδα.

bits.jpg

http://www.ebay.com/itm/290868294246?_trksid=p2060778.m2749.l2648&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

hello guys

καμία πρόταση για γαλλικό κλειδί (35μμ άνοιγμα, υπάρχουν μεγαλύτερα ? ). Ψάχνω για value for money γιατί θα χρησιμοποιείται σπάνια, μην είναι όμως φτηνιάρικο και διαλυθεί στην πρώτη δυσκολία. Δεν έχω θέμα να το πάρω από ebay κτλ.

Εξάρτημα για bits με ρύθμιση βάθους αλλά το ποιο σημαντικό για μένα είναι ότι έχει εξτρα μαγνήτη στο εμπρός μέρος για να συγκρατεί την βίδα.

View attachment 108435

http://www.ebay.com/itm/290868294246?_trksid=p2060778.m2749.l2648&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Θα σου πρότεινα να μην το πάρεις. Από προσωπική πείρα μιλώντας, ο μαγνήτης δεν είναι καθόλου ισχυρός, το μέταλλό του σπάει πολύ εύκολα και θρυματίζεται, η βίδα είναι δύσκολο να κεντραριστεί, άσε που πρέπει να έχει μεγάλο κεφάλι για να πατάει καλά και να μην πέφτει μέσα στην τρύπα για το bit. Το πήρα πιστεύοντας οτι θα βιδώνω με το ένα χέρι αλλά δεν, πεταμένα λεφτά. Σίγουρα κάποιος από εδώ μέσα θα βρεθεί να σου προτείνει κάποια καλύτερη λύση.

Προσφατα παρηγγειλα το rapidaptor της WERA. Σε λιγες μερες θα γραψω εντυπωσεις.

24k0962s2.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάτι αντίστοιχο για το dremel θα ήθελα για να παίρνει λίγο πιο χοντρά τρυπανάκια.. εχουμε τίποτα υπόψην;

Βρήκα αυτό με μια γρήγορη αναζήτηση και βλέπω οτι έχει πουλήσει αρκετά..
http://www.ebay.com/itm/MINI-MANDRE...453?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec48df5cd

Κάτι αντίστοιχο για το dremel θα ήθελα για να παίρνει λίγο πιο χοντρά τρυπανάκια.. εχουμε τίποτα υπόψην;

http://www.ebay.com/itm/MINI-MANDRE...453?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec48df5cd

Κάτι τέτοιο ίσως?
http://www.amazon.com/Dremel-4486-MultiPro-Keyless-Chuck/dp/B0000302ZV

Το Link αναφέρει "with a holding capacity range of 0 to 1.2mm accessories"

Ποια είναι η μέγιστη διάμετρος εξαρτήματος του Dremel ?

Μέχρι 3αρι τρυπάνι το παίρνει άνετα (το έχω δουλεψει). Απλώς το συγκεκριμένο εξάρτημα, έχω παρατηρήσει ότι σε μεγάλες ταχύτητες έχει έναν τζόγο και αστάθεια, σε σχέση με τις 4 φωλιές που δίνει η dremel. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με το 3αρι τρυπάνι.Σε χαμηλότερες (προσωπικη πάντα εκτίμηση) το εξάρτημα είναι σούπερ και σου λεινει τα χέρια όσον αφορά την εναλλαγή εξαρτημάτων. Νομίζω ότι συστήνεται για κάτοχο dremel.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μέχρι 3αρι τρυπάνι το παίρνει άνετα (το έχω δουλεψει). Απλώς το συγκεκριμένο εξάρτημα, έχω παρατηρήσει ότι σε μεγάλες ταχύτητες έχει έναν τζόγο και αστάθεια, σε σχέση με τις 4 φωλιές που δίνει η dremel. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με το 3αρι τρυπάνι.Σε χαμηλότερες (προσωπικη πάντα εκτίμηση) το εξάρτημα είναι σούπερ και σου λεινει τα χέρια όσον αφορά την εναλλαγή εξαρτημάτων. Νομίζω ότι συστήνεται για κάτοχο dremel.

Το "λεινει" διαβάζεται σαν "λύνει"....

Eξαιρετικη επιλογη και τιμη. Εχω αγορασει το σετακι με τα impact bits.
Το μπλε κομματι που περιεχει τον ισχυρο μαγνητη μπορει να αφαιρεθει και να μεινει ο adaptor σκετος.

Καλως ορισες φιλε!!

Το "λεινει" διαβάζεται σαν "λύνει"....

Συγγνωμη, επειδη είμαι καινούριος εδώ μέσα και δεν ξέρω καλά πως απαντάς σε συγκεκριμένο post, μιλάω για το επίσημο dremel εξαρτημα 4486 που πρότεινε ο Mikep. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

Eξαιρετικη επιλογη και τιμη. Εχω αγορασει το σετακι με τα impact bits.
Το μπλε κομματι που περιεχει τον ισχυρο μαγνητη μπορει να αφαιρεθει και να μεινει ο adaptor σκετος.

Καλως ορισες φιλε!!

Σωστα... Και εγώ αυτό έχω. Ισχυροτατος μαγνήτης αλλά και τα bits τα έχω διαλύσει στην χρήση και είναι ακόμα άψογα.

Σε ευχαριστώ Χιώτη. Σας παρακολουθώ μήνες τωρα (κυρίως λόγω googleαρισματος για διάφορα εργαλεία που ψαχνω και δουλειες που κανω) και τώρα γράφτηκα. Είμαι στην 520 σελίδα ακόμα του συγκεκριμένου άρθρου και μόλις φτάσω στην τελευταία θα κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις (αν το επιτρεπετε) για βοήθεια. Διαβαζω 4 μέρες τώρα. Ελπίζω μέχρι την Παρασκευή να τελειώσω...