Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

εχει στο e shop στο crazy sundays πολυεργαλειο krausmann 170 watt με 40 εξαρτηματα στα 26.95 τι γνωμη εχετε για αυτο ?

To ειχα και δεν εχω καλη αποψη. Kαι απο αποψη ποιοτητας κατασκευης αλλα και αποδοσης.
Το parkside ειναι σαφως καλυτερο. Αν βιαζεσαι να αγορασεις κατι παρομοιο προτιμησε το Skil http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5503

Last edited:

Μπραβο Γιαννη, πολυ καλη ανακαλυψη!
Power carving bits/cups/rasps.

φιλε χιωτη ευχαριστω για την αποψη σου για το KRAUSMANN θεωρω οτι εισαι "δεξαμενη" γνωσεων σχετικα με τα εργαλεια .θα περιμενω το parkside !!

Ψάχνοντας τον κατάλογο της WIHA 2014 βρήκα αντάπτορα που δίνει την δυνατότητα στον Wera 2013 Driver

WERA_1013_DRIVER.jpg

να χρησιμοποιεί μύτες C4 (4mm bits precision) τα οποία είναι πολύ φτηνότερα από τα Halfmoon και HIOS που παίρνει.

Wera-Micro-Compatible-Half-Moon-and-HIOS-Bits.jpg

Ο WIHA 7110 HM όμως πέραν ότι είναι πανάκριβος (26 ευρώ + 14 μεταφορικά περίπου) δεν τον στέλνει κανείς Ελλάδα.

WIHA_7110HM.PNG

Η λύση βρέθηκε μετατρέποντας μια επέκταση "WIHA Magnetic 'Extension For 4mm Drive Bits 105mm" (η οποία εχει πολύ μικρή διάμετρο σε σχέση με τις άλλες με κόστος 10 ευρώ)

WIHA_Magnetic Extension For 4mm Drive Bits 105mm.jpg

από 4mm εξάγωνο που ήταν το στέλεχος σε 4mm κυλινδρικό/Halfmoon με την βοήθεια ενός δραπονοκατσάβιδου για συγκράτηση και περιστροφή και του bosch Rotary tool για την κοπή και επεξεργασία σε 4mm κυλινδρικό.

WERA_HM_AD_WIHA.jpg

WERA_HM_DRIVER.jpg

Εγραψες Γιαννη....!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

φιλε χιωτη ευχαριστω για την αποψη σου για το KRAUSMANN θεωρω οτι εισαι "δεξαμενη" γνωσεων σχετικα με τα εργαλεια .θα περιμενω το parkside !!

Παρακαλω Βασιλη!
Ετυχε και ειχα το συγκεκριμενο εργαλειο και μπορουσα να εχω προσωπικη γνωμη.
Παροτι η μαρκα, οπως ειπα, δεν μου γεμιζει το ματι γενικοτερα, ειναι πιθανον καποια αλλου ειδους εργαλεια της Κrausmann να ειναι καλυτερα, οπως γραψαν και τα παιδια παραπανω.

Προς Χιώτη => Παραγγελία από το www.banggood.com … να επιλέξω standard shipping (free shipping) ή Air parcel register με χρέωση ένα ευρώ ?

Ιδιο χρονο παραδοσης κανει ειτε η μια επιλογη ειτε η αλλη.
Προσωπικα επιλεγω την χρεωση του 1 ευρω εαν η παραγγελια μου ειναι μεγαλυτερη των 20 ευρω.
Στις αλλες περιπτωσεις επιλεγω την δωρεαν.

Ο λογος που επιλεγω την χρεωση στις μεγαλυτερες παραγγελιες ειναι οτι εαν τυχον χαθει το πακετο (δεν μου εχει συμβει ποτε απο το συγκεκριμενο μαγαζι) η αποζημιωση θα ερθει αμεσα και χωρις πολλα πολλα επειδη και αυτοι αποζημιωνονται απο το ταχυδρομειο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παραγγελία από το www.banggood.com … να επιλέξω standard shipping (free shipping) ή Air parcel register με χρέωση ένα ευρώ ?

Το 2ο (Registered) αν θες tracking number (για μικρόδεμα οχι φτηνό...)

Και εγω μέχρι πρόσφατα δεν είχα ποτε πρόβλημα με τον banggood...
Μέχρι την τελευταία και ακριβωτερη αγορα μου απο εκει...μιας action cam και κατι αξεσουάρ αξίας 140 ... Τα οποία εώς τώρα δεν έχουν έρθει και μιλαμε για περισσότερες απο 55 μέρες αναμονής...παρότι πλήρωσα έξτρα για το γρήγορο ταχυδρομείο τους nederlands post...

Δύσκολοι στην επικοινωνία μιας και τα αγγλικα τους ειναι υποτιπωδει...καθώς και το γεγονός του οτι ενώ ζήτησα άμεση πλήρη επιστροφή χρημάτων μου είπαν οτι και καλα ήδη έχουν στείλει αντικατάσταση των πραγμάτων που εχω πληρώσει και θα πρέπει να ξανά περιμένω για πόσο ενας θεός ξέρει...
Το καλό απο την πλευρά τους ειναι οτι ζήτησα και πήρα μια καλη έκπτωση της τάξης των 35% αλλα αν σκεφτούμε οτι την κάμερα την ήθελα για ενα μοτο ταξίδι στην Ρουμανια το οποίο εγινε και δεν την είχα μαζί μου???
τοτε θεωρώ οτι ειναι σχεδον άχρηστη...αν και αν έρθει με το καλό θα εχω μια καλη κάμερα σε μια σούπερ τιμη...

Ερώτηση...

Η βαση για δραπανο που εχει ειναι της προκοπής ή τζογάρει πολυ...την εχει κάποιος...έλεγα αφου θα περάσω αύριο μηπως την επέρνα...

Η βαση για δραπανο που εχει ειναι της προκοπής ή τζογάρει πολυ...την εχει κάποιος...έλεγα αφου θα περάσω αύριο μηπως την επέρνα...

Είχαν γράψει οτι τζογάρει αν λές για του lidl.. Νομίζω ο Χιώτης που την έχει.

Οκ αν το λέει ο Μιχάλης τον εμπιστεύομαι ευχαριστώ...

λοιπον, παντα ηθελα απο τοτε που ξεκινησα την ξυλογλυπτικη-ξυλουργικη, αυτους εδω τους δισκους, αλλα δεν τους βρισκω σε Ελλαδα, ουτε καν ερχονται Ευρωπη...μονο Αμερικα...
holeygalahad_promo.jpg

αλλα ψαχνωντας στο site της bosch βρηκα και παραγγειλα αυτους εδω
174899.jpg

θα με ρωτησεις τι τους χρειαζεσαι
για τετοια projects και αλλα παρομοια
https://www.youtube.com/watch?v=gpDTX0a6Lm0&list=UUkelw4qNnvEkcVwtSJ7gv0A

προσεχως θα βαλω φωτο, αλλα και απο κατι αλλα χειροποιητα....

αυτα εδω πως μπορουμε να τα βρουμε, θα μου πεις παραγγειλε τα...αλλα δεν το εχω με τις αγορες απο εξω. ανα καποιος κανει κινηση ειμαι μεσα, προς το τελος του μηνα-να πληρωθουμε κιολας
Saburr-Header-540w.jpg

http://www.toolpost.co.uk/pages/Carving_Tools/Power_Carving/power_carving.html

και γαμω τα εργαλειακια

Είχαν γράψει οτι τζογάρει αν λές για του lidl.. Νομίζω ο Χιώτης που την έχει.

ειχα γραψει και ειχα βαλει και φωτο κιολας, οτι εγω ροσωπικα εμεινα πολυ ευχαριστημενος. ειναι λογικο να εχει τζογο, αλλα με 16 ευρω ειναι οκ. εδω αλλες πανακριβες και παιζουν. ειναι αναλογα τι θες να κανεις. εγω που κανω τρυπες με ποτηροτρυπανα και forstner ειναι οκ. αν θες χειρουργικη ακριβεια τοτε παιρνεις κολωνατο δραπανο.

https://www.youtube.com/watch?v=1JyTf1tJXXo
Βάση για δράπανο εχω δει το Proxxon Micromot MB 140/S και διαβάζω πολύ καλές κριτικές στο amazon.
Στο παραπάνω βίντεο το συγκρίνει με του dremel .
Κόστος απο 50-60 ευρώ ανάλογα απο που θα το αγοράσεις.

για την bagngood.
Χααλρωστε παιδα.. Παλι εχουν πηξει τα ταχυδρομεια εκει.
Εχω συστημενο κολλημενο στο ΗK απο τις 17/10

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχουν τα θέματά τους με την επανάσταση που κάνουν, πλησιάζει και η πρωτοχρονιά του κινέζικου έτους...έχω και εγώ 40 μέρες που περιμένω ένα δεματάκι από εκεί και ακόμη...

Last edited:

και οταν έρχονται Ελλάδα υπάρχει καθυστέρηση..

Εγινε η καταθεση...
1 βαση δραπανου...την πηρα αν δω οτι ειναι παρταλι την παω πισω...
1 σετ γυαλοχαρτα με την βασουλα για τριψιμο
1 σετ γυαλοχαρτα για το πολυεργαλειο
1 σετ σκαρπελα...
1 σετ τρυπανια...
τα 18αρια δραπανοκατσαβιδα εγιναν αναρπαστα με τους επαγγελματιες...ηταν καμια 10αρια απο εξω απο το Lidl με τα ρουχα εργασιας (οχι Lidl :) ) και τα περνανε δυο δυο...
Τα ακουμπησαμε παλι...χρειαζομαι πλεον επειγοντος εργαστηριο...εχω αρχησει και στιβαζω τα πραγματα το ενα πανω στο αλλο...

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια από τα ίδια...
Πήρα το σετ με τα γυαλόχαρτα και τη βασούλα για το τρίψιμο, το περιστροφικό κοπτικό, τη μικρή καστάνια για τα bit, τα 4 κατσαβιδάκια ορολογοποιού (τα σταθερά, χωρίς bit...είναι διαχρονικά ο τύπος του εργαλείου που έχω αγοράσει περισσότερες φορές με τρελή διαφορά), και πήρα και μια τανάλια γιατί την έψαχνα τις προάλλες και δεν την έβρισκα αυτή που είχα.
Εσύ θέλεις εργαστήριο, εγώ λέω να ξεκινήσω με πάγκο εργασίας...χρειάζομαι κάτι να προσαρμόσω μέγγενη, σέγα και τις δύο βάσεις για όποτε χρειάζεται (για τον γωνιακό τροχό ή το δράπανο). Νομίζω ότι πρέπει να πάρω ιδέες από αυτά που έχουν κάνει ήδη αρκετοί φίλοι εδώ, μάλλον με κάποιο κομμάτι του πάγκου που να μπορεί να αλλάζει και να βάζω στην ίδια θέση κάθε φορά όποιο από τα παραπάνω τρία θέλω...μετά βέβαια ανοίγει η όρεξη για ρούτερ και δισκοπρίονο...οπότε στο σχέδιο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης.
Το καλοκαίρι έτσι και αλλιώς είναι προγραμματισμένο να φτιάξω -να είμαστε πρώτα καλά- γλάστρες από παλέτες για μια μεγάλη βεράντα και γιατί όχι και κανένα άλλο επιπλάκι από παλέτα...