Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Kαλα Χριστουγεννα σε ολους τους φιλους του AVClub.

karta.jpg

Χρονια πολλα στους εορταζοντες και αγαπη, υγεια και δουλεια για ολους μας!

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ποιος ξερει αν αυτο το περιστροφικο

http://www.e-shop.gr/polyergaleio-i...kit-me-axesoyar-kasetina-4419177-p-TLS.050499

TLS.050499.jpg

μπορει να εφαρμοσει εδω

DRE231.JPG

ή σε κατι παρομοιο καθως το θελω να στρογγυλευω τις πλευρες απο τις "καλλιτεχνιες" μου, λογω μικρου μεγεθους αυτων, αφου το ρουτερ που εχω ειναι μεγαλο.

Δεν κανει, δεν εχει ιδιες βολτες αυτη η βαση. Μονο τα dremel κανουν.

Μπορεις ομως να πιασεις 'καπως' το εργαλειο σε μια μεγγενη και να κανεις τη δουλεια σου.

δλδ ξεβιδωνεις την βιδα της κεφαλης και μετα βιδωνεις το πολυεργαλειο στην βαση? μαλιστα...θα παω και σε ενα μαγαζι εδω στην Αλεξ/λη που φερνει πραγματα της dremel και το εντοπισα προχτες και αν την εχει και θελει να με εξπηρετησει θα την δοκιμασω.
ευχαριστω παντως Χιωτη...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θέλω να πυκνώσω τα μπουντούζια που έχει ένας μουσαμάς (έχει ανά 1μ) και αγόρασα, από ebay, ένα σετ των 30 με μια απλοϊκή μπουντουζιέρα, αλλά η εφαρμογή τους δεν είναι ικανοποιητική. Έψαξα στην ελληνική αγορά (Αθήνα) και βρήκα ότι υπάρχουν μαγαζιά με αυτό το υλικό στην περιοχή του Μοναστηρακίου.

Πριν πάω εκεί, γνωρίζει κάποιος να μου πει περισσότερα για το θέμα αυτό;

Εγω ειμαι ο ανθρωπος σου... Γραψε τι διαμετρο θες, καθαρη τρυπα...

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.
Αυτά που αγόρασα (μπρούτζινα), και έχω βάλει ήδη μερικά, έχουν εσωτερική διάμετρο 1/2 " δηλαδή 12,5 χλστ.
Με τα λίγα που έβαλα, διαπίστωσα ότι το εργαλείο-καρφί δεν εκτονώνει όλο το εσωτερικό ύψος του αρσενικού, και το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.

Δεχτυλιδι για το πισω μερος εχει? τι μπουντουζιερα πηρες,; Δωσε ενα λινκ..

Με σφυρι το χτυπας; Αν το χτυπησεις ποιο δυνατα δε "μαζευει" ?
Αν οχι, ο μουσαμας ειναι λεπτος πολυ; Αν ναι ισως εχεις θεμα.

Ο μουσαμάς είναι βαρέως τύπου (190γρ/μ2) και χτυπάω το μπουντούζι με σφυρί αλλά δεν γυρίζει όλο και αφήνει ένα μέρος (περίπου το 1/3) είτε αγύριστο είτε τσαλακωμένο, στην περιοχή της τρύπας, οπότε, εκτός από την κακή εφαρμογή, περιορίζει και τη διάμετρό της.

Ίσως φταίει το κωνικό του καρφιού, ίσως κάτι άλλο.

Κοιτα.. Τα μπουντουζια για να γυρησουν λιγο ειναι ευκολο.. Για να σφιξουν ομως τερμα θελει δυναμη.. Το εργαλειακι που σου χουν ειναι της πλακας.. Θες αλλο, πολυ ποιο βαρεως τυπου.. Εγω στο μαγαζι εχω τετοια:
031.jpg

Παιρνει μητρες για οτι θες, και σφιγκει πολυ, ,βεβαια δε σε συμφερει, θες κανα 60αρι για την πρεσσα κ 20-25 για την μητρα.. Υπαρχουν χτυπητες μητρες αλλα δε θυμαμαι κοστος...
Ακου, αν εισαι Αθηνα πηγαινε στο μοναστηρακι στην οδο Μιαουλη, οπως μπαινεις ,στην αρχη, στα 15 μετρα δεξια ειναι ο Τομπρος. Εκει εχει οτι θες, απλα ειναι πολυ μουντρουχος.. Ποιο περα θα βρεις κιαλλους, ρωτα τιμες κτλ.. Παρε μαζι σου ενα μπουντουζι για δειγμα.
Εγω για το μαγαζι αγοραζω απτον Βαφιδη ( http://www.vafidis.com.gr) απο Θεσσαλονικη..ειναι πολυ καλος κ εξηπηρετικος ανθρωπος.. Αν παρεις εκεινον τηλ, πες του οτι σου μιλησε ο Ιωσηφ απο την Σαμο. Εχει τεραστια ποικιλια απο τετοια...

Αν ημασταν κοντα θα στο φτιαχνα τσαμπα,..

Ααα ρωτα κ κανεναν τσαγκαρη εκει κοντα σου. Ισως εισαι τυχερος αμα ειναι ψαγμενος σα κιεμενα θα χει μητρες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοιταποσο ποιο ενυσχημενο ειναι αυτο. http://www.vafidis.com.gr/product_detail.jsp?prdId=008&manufactId=&extLang=

Γνωρίζω τα επαγγελματικά εργαλεία αλλά για μια δουλειά, όπως η συγκεκριμένη, καταλαβαίνεις ότι δεν συμφέρει η αγορά τέτοιας πρέσσας και καλουπιού.
Θα πάω στην οδό Μιαούλη, όπως είχα προγραμματίσει και το επιβεβαιώνεις, και θα ψάξω για καλή λύση.

Σ' ευχαριστώ και πάλι για την παρέμβαση.

Αλλη λυση ειναι να βαλεις διπλο μουσαμα εκει πουειναι οι τρυπες, να χοντρυνει λιγο το υφασμα για να πιανει.. Δοκιμασε και διπλη πισω ροδελα..
Οτι αλλο χρειαστεις ρωτα.

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά

Που μπορώ να βρω αυτοκόλλητα πιαστράκια σαν αυτά?
http://www.contact.com.gr/catalog/index.php?cPath=37_339
http://www.panduit.com/wcs/Satellit...id=ACC19-A-C&locale=en_us&pagename=PG_Wrapper

http://www.ebay.co.uk/bhp/self-adhesive-cable-clips

βαλε στο google ' self adhesive cable clips' και θα βρεις παντου, αμαζον, εβαυ, κλπ.

Επισης σε μεγαλα χρωματοπωλεια θα βρεις. (αυτοκολλητα κλιπ καλωδιων).

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Έχει χαλάσει το πλαίσιο μιας πολύ παλιάς μπουτονιέρας θυροτηλεφώνου. Είναι απολύτως λειτουργική. Το πρόβλημα είναι μόνο εμφανισιακό. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί ίδια, και μια καινούρια εκτός από το κόστος, δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι συμβατή.

Το ηχείο και το μικρόφωνο είναι βιδωμένα πάνω στο πλαίσιο και τα πλήκτρα είναι κουμπωτά στις υποδοχές τους.

Θέλω να αγοράσω ένα φύλλο αλουμινίου στις συγκεκριμένες διαστάσεις και να βάλω πάνω του το ηχείο, το μικρόφωνο και τα κουμπιά.

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να γίνουν οι τομές εκτός από υδροκοπή σε κάποιο μηχανουργείο ?

Το dremel με το δισκάκι του πόσο πάχος θα μπορέσει να κόψει ?

Τι άλλο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκτός από αλουμίνιο ?

Ευχαριστώ.

EPyiAVJ.jpg

Ανετα κοβεις με το dremel το φυλλο αλουμινιου που δεν θα ειναι μεγαλυτερο απο 1 χιλιοστο παχος.
Νομιζω οτι ~0.8 χιλιοστα ειναι καλο παχος. Δεν μπορω να φανταστω καλυτερο υλικο για την περιπτωση.

Η κοπη θα σε δυσκολεψει μονο στα καθετα μικρα κοψιματα, aλλα θα βρεις τροπο:)