Τι να πω τόσα χρονια τρυπάω με κρούση τουβλότοίχους...και με κλασσικό ουπατ κανω μια χαρά την δουλειά μου...
Απλα 2 νούμερα μικρότερο τρυπάνι αρχικά...και το κανονικό μέγεθος τρυπάνι μετα...και ποτε δεν είχα πρόβλημα...
Αυτά τα ουπατ τα βάζω μόνο σε γυψοσανιδα/τσιμέντοσανίδα...
Και μιας και πιασαμε τα τρυπηματα ας πω κ κατι αλλο... Αν εχουμε εναν τοιχο..χαρβαλο... Που ανοιγουμε τρυπα με 8αρι τρυπανι και γινεται τεραστια, το ουπα δε πιανει κτλ... Τι κανουμε;; .. Υπαρχουν ειδικες κολλες αγκυρωσης που κυριολεκτικα κανουν θαυματα!! Καθε εταιρια εχει την δικη της. Ειναι σε φυσιγγιο σα σιλικονης, σχεδον παντα ειναι δυο τελειως ξεχωρηστα υλικα Α-Β, μπροστα μπαινει ενα μακρυ μουτσουνι το οποιο στο μπροστα μερος κανει αναμειξη των δυο υλικων...γεμιζουμε την τρυπα με υλικο, χωνουνε το ουπα, και αμεσως βιδωνου ε σχεδον τερμα. Το υλικο αυτο σε μισο λεπτο εχει γινει πετρα!! Αν δε προλαβετε να βιδωσετε τοτε πρεπει να ξανατρυπησεις!
Οταν τελειωσετε την δουλεια δεν πετατε το μουτσουνι, το αφηνετε πανω κοκαλωμενο.. Οταν ξαναχρειαστειτε το υλικο τοτε βαζεται νεο μουτσουνι και ξανα κανετε την δουλεια σας!
Το θεωρω υπεραπαραιτητο υλικο για καποιον που μαστορευει κτλ...
Με αυτητην κολλα μπορειτε πχ να ανοιξετε τρυπα στον τοιχο, να χωσετε ρητηνη, να σφηνωσετε μια μπετοβεργα η μια ντιζα διχως ουπα κτλ, και να μεινει κοκκαλο.. Μπορει να χρισημοποιηθει για παρα πολυ μεγαλο ευρος εφαρμογων στερεωσης κτλ...
Να ευχαριστώ αρχικά τα παιδιά για τον θησαυρό γνώσεων που μας προσφέρουν και θα ήθελα να εκφράσω μια απορία.
Για διάτρηση σε τοιχοποιία κυρίως σε τούβλα για τοποθέτηση μικρών ούπα (νούμερο 6-8) ενδιαφέρομαι.
Θα τα βγάζει πέρα ένα δραπανοκατσάβιδο απλό στα 10,8V;
Αν ναι, να πάρω ένα Parkside ή να κρατήσω λεφτά για κάτι καλύτερο στο μέλλον;
Για πιο βαριές δουλειές, χρησιμοποιώ ηλεκτρικό πνευματικό πιστολέτο που κάνει τα πάντα αλλά υστερεί σε φορητότητα.

Amsen κανει απιστευτη δουλεια!!! Δε θα το πιστευεις!!
Απλα αν παρεις, παρε καβατζα δυο τρια εξτρα μουτσουνια, και εχε κατα νου οτι: αν εχεις πχ 6 τρυπες για βιδωμα, θα κανεις κ τις 6 τρυπες πρως, και μετα οσο ποιο γρηγορα μπορεις βαζεις ρητινη-ουπα-βιδωνεις!!! Σε χρονο ρεκορ γινεται ατσαλι!
Το ζητας σαν κολλα αγκυρωσης... Εχουν πολλες μαρκες-τυπους και κοστιζει 12-15ευρω..υποψιν ειναι για σπεσιαλ περιπτωσεις ε. Οχι για οτιδηποτε τρυπημα.
Και μιας και πιασαμε τα τρυπηματα ας πω κ κατι αλλο... Αν εχουμε εναν τοιχο..χαρβαλο... Που ανοιγουμε τρυπα με 8αρι τρυπανι και γινεται τεραστια, το ουπα δε πιανει κτλ... Τι κανουμε;; .. Υπαρχουν ειδικες κολλες αγκυρωσης που κυριολεκτικα κανουν θαυματα!! Καθε εταιρια εχει την δικη της. Ειναι σε φυσιγγιο σα σιλικονης, σχεδον παντα ειναι δυο τελειως ξεχωρηστα υλικα Α-Β, μπροστα μπαινει ενα μακρυ μουτσουνι το οποιο στο μπροστα μερος κανει αναμειξη των δυο υλικων...γεμιζουμε την τρυπα με υλικο, χωνουνε το ουπα, και αμεσως βιδωνου ε σχεδον τερμα. Το υλικο αυτο σε μισο λεπτο εχει γινει πετρα!! Αν δε προλαβετε να βιδωσετε τοτε πρεπει να ξανατρυπησεις!
Οταν τελειωσετε την δουλεια δεν πετατε το μουτσουνι, το αφηνετε πανω κοκαλωμενο.. Οταν ξαναχρειαστειτε το υλικο τοτε βαζεται νεο μουτσουνι και ξανα κανετε την δουλεια σας!
Το θεωρω υπεραπαραιτητο υλικο για καποιον που μαστορευει κτλ...
Ενα παραδειγμα:
Με αυτητην κολλα μπορειτε πχ να ανοιξετε τρυπα στον τοιχο, να χωσετε ρητηνη, να σφηνωσετε μια μπετοβεργα η μια ντιζα διχως ουπα κτλ, και να μεινει κοκκαλο.. Μπορει να χρισημοποιηθει για παρα πολυ μεγαλο ευρος εφαρμογων στερεωσης κτλ...
Στην απέλπιδα προσπάθεια να βάλω τη ζωή μου γενικώς εν τάξει, έχουν και τα εργαλεία μου το ρόλο τους. Θέλω να συμμαζέψω λοιπόν ό,τι σαβούρα υπάρχει εδώ κι εκεί και το καθένα να βρει τη σωστή του θέση. Όμως θέλω να φτιάξω και ένα βαλιτσάκι με τα απαραίτητα για εντός του σπιτιού, για να μην κουβαλάω από την αποθήκη ή το μαγαζί κάθε φορά που χρειάζομαι ένα βίδωμα ή ένα μικρό μερεμέτι.
Υπάρχει κάποια έτοιμη λύση που να συνδυάζει καλή τιμή με αξιοπιστία? Εννοώ για βαλιτσάκι που να περιέχει σετ κατσαβιδιών, γερμανικών/πολύγωνων, πένσα, κόφτη, ξεγυμνωτή καλωδίου, μυτοτσίμπιδο, σφυρί, και ό,τι άλλο ξεχνάω λόγω alzheimer. Για τον ίδιο λόγο ίσως μου διαφεύγει κάτι που έχει ήδη αναρτηθεί στο forum και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γι'αυτό.
Εδω αν σου απαντησει ο Μπαμπης που εφτιαξε αυτο που περιγραφεις με εργαλεια Wera Knipex κλπ θα σου πει πως φευγουν ευκολα 400 ευρω!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.