Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κατά τύχη σήμερα το πρωί πήγα να αγοράσω μερικά ουπα γιατί είδα ότι έπεφτε το απόθεμα.
Αυτά είναι είδη πρώτης ανάγκης. χαχα
:-)

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τι να πω τόσα χρονια τρυπάω με κρούση τουβλότοίχους...και με κλασσικό ουπατ κανω μια χαρά την δουλειά μου...
Απλα 2 νούμερα μικρότερο τρυπάνι αρχικά...και το κανονικό μέγεθος τρυπάνι μετα...και ποτε δεν είχα πρόβλημα...
Αυτά τα ουπατ τα βάζω μόνο σε γυψοσανιδα/τσιμέντοσανίδα...

Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ με τα 2 νούμερα μικροτερΟ τρυπάνι. Τα ουπα του sifi, πλαστικά ή μεταλικα τα χρησιμοποιώ σε γυψοσανιδες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μιας και πιασαμε τα τρυπηματα ας πω κ κατι αλλο... Αν εχουμε εναν τοιχο..χαρβαλο... Που ανοιγουμε τρυπα με 8αρι τρυπανι και γινεται τεραστια, το ουπα δε πιανει κτλ... Τι κανουμε;; .. Υπαρχουν ειδικες κολλες αγκυρωσης που κυριολεκτικα κανουν θαυματα!! Καθε εταιρια εχει την δικη της. Ειναι σε φυσιγγιο σα σιλικονης, σχεδον παντα ειναι δυο τελειως ξεχωρηστα υλικα Α-Β, μπροστα μπαινει ενα μακρυ μουτσουνι το οποιο στο μπροστα μερος κανει αναμειξη των δυο υλικων...γεμιζουμε την τρυπα με υλικο, χωνουνε το ουπα, και αμεσως βιδωνου ε σχεδον τερμα. Το υλικο αυτο σε μισο λεπτο εχει γινει πετρα!! Αν δε προλαβετε να βιδωσετε τοτε πρεπει να ξανατρυπησεις!
Οταν τελειωσετε την δουλεια δεν πετατε το μουτσουνι, το αφηνετε πανω κοκαλωμενο.. Οταν ξαναχρειαστειτε το υλικο τοτε βαζεται νεο μουτσουνι και ξανα κανετε την δουλεια σας!
Το θεωρω υπεραπαραιτητο υλικο για καποιον που μαστορευει κτλ...
Με αυτητην κολλα μπορειτε πχ να ανοιξετε τρυπα στον τοιχο, να χωσετε ρητηνη, να σφηνωσετε μια μπετοβεργα η μια ντιζα διχως ουπα κτλ, και να μεινει κοκκαλο.. Μπορει να χρισημοποιηθει για παρα πολυ μεγαλο ευρος εφαρμογων στερεωσης κτλ...

Έχω ακούσει για κάτι παρόμοιο. Κάνει δουλειά δηλ. τεσταρισμενα? ΚαΙ πώς την ζητάμε ρε Σηφη?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Να ευχαριστώ αρχικά τα παιδιά για τον θησαυρό γνώσεων που μας προσφέρουν και θα ήθελα να εκφράσω μια απορία.

Για διάτρηση σε τοιχοποιία κυρίως σε τούβλα για τοποθέτηση μικρών ούπα (νούμερο 6-8) ενδιαφέρομαι.

Θα τα βγάζει πέρα ένα δραπανοκατσάβιδο απλό στα 10,8V;
Αν ναι, να πάρω ένα Parkside ή να κρατήσω λεφτά για κάτι καλύτερο στο μέλλον;

Για πιο βαριές δουλειές, χρησιμοποιώ ηλεκτρικό πνευματικό πιστολέτο που κάνει τα πάντα αλλά υστερεί σε φορητότητα.

Ένα απλό όπως το Parkside μπορεί να τρυπήσει μέχρι 8mm τοιχοποιία/τούβλο αλλά όχι με ευκολία μια και έχει μέγιστη ροπή 20Nm και είναι αρκετά ογκώδες σε σχέση με άλλα 10,8V αλλά είναι πολύ φτηνό οπότε δεν έχουμε και απαιτήσεις.

Η Bosch έχει αυτήν την στιγμή έχει το

Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο Bosch GSB 10,8-2-Li Professional

1. Μέγιστη Ροπή 30Nm
  2. Μέγιστη Διάμετρος Βιδών 7mm, Ξύλο 19 mm, Χάλυβας 10 mm, Τοιχοποιία 10mm
  3. Βάρος με μπαταρία 1 kg

μικρό, ελαφρύ και δυνατό.

Bosch GSB 10.8 2-LI_2x2Ah_L-Boxx_Full.jpg

Η Full έκδοση έχει 162 ευρώ +16 ευρώ μεταφορικά (178 σύνολο, χωρίς επιπλέων κόστος για επιπλέων κομμάτια)
ή
134 ευρώ +16 ευρώ μεταφορικά (150 σύνολο, χωρίς επιπλέων κόστος για επιπλέων κομμάτια) με μια μπαταρία, χωρίς L-Boxx

Bosch GSB 10.8 2-LI_1x2Ah_1130.jpg

η 72 ευρώ +16 ευρώ μεταφορικά (88 σύνολο, χωρίς επιπλέων κόστος για επιπλέων κομμάτια) μόνο το εργαλείο

Bosch GSB 10.8 2-LI_Solo.jpg

Οι μπαταρίες στα παραπάνω είναι 2Ah και ο Φορτιστής είναι o Bosch AL1130 CV (και όχι ο AL1115 CV)

H Full έκδοση στο www.kentrovidas.gr έχει 180 ευρώ, 152,50 έχει μείων μια μπαταρία και 120 ευρώ έχει μόνο το εργαλείο σε L-Boxx

Υπάρχει και το Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο Bosch GSB 18V-LI με 67Nm με τιμή από 180 ευρώ + 16 ευρώ μεταφορικά με δύο μπαταρίες 1,5ah, φορτιστή σε L-Boxx

Bosch GSB 18v-LI 2x1.5ah 1820cv L-Boxx.jpg

Όπως βλέπουμε το 18v με υπερδιπλάσια Ροπή είναι αρκετά δελεαστικό σε σχέση με το 10,8 ως προς την τιμή ...

(Oι τιμές είναι από Amazon.de)

Last edited:

Amsen κανει απιστευτη δουλεια!!! Δε θα το πιστευεις!!
Απλα αν παρεις, παρε καβατζα δυο τρια εξτρα μουτσουνια, και εχε κατα νου οτι: αν εχεις πχ 6 τρυπες για βιδωμα, θα κανεις κ τις 6 τρυπες πρως, και μετα οσο ποιο γρηγορα μπορεις βαζεις ρητινη-ουπα-βιδωνεις!!! Σε χρονο ρεκορ γινεται ατσαλι!
Το ζητας σαν κολλα αγκυρωσης... Εχουν πολλες μαρκες-τυπους και κοστιζει 12-15ευρω..υποψιν ειναι για σπεσιαλ περιπτωσεις ε. Οχι για οτιδηποτε τρυπημα.

Amsen κανει απιστευτη δουλεια!!! Δε θα το πιστευεις!!
Απλα αν παρεις, παρε καβατζα δυο τρια εξτρα μουτσουνια, και εχε κατα νου οτι: αν εχεις πχ 6 τρυπες για βιδωμα, θα κανεις κ τις 6 τρυπες πρως, και μετα οσο ποιο γρηγορα μπορεις βαζεις ρητινη-ουπα-βιδωνεις!!! Σε χρονο ρεκορ γινεται ατσαλι!
Το ζητας σαν κολλα αγκυρωσης... Εχουν πολλες μαρκες-τυπους και κοστιζει 12-15ευρω..υποψιν ειναι για σπεσιαλ περιπτωσεις ε. Οχι για οτιδηποτε τρυπημα.

Ρε φιλε, πρώτον: Αυτή η κόλλα χρειάζεται και ρητίνη? Δεύτερον επειδή ίσως δεν το κατάλαβα καλά...βάζεις στην τρυπαρα που δημιουργηθηκε λόγω σαθρης τοιχοποιίας την κόλλα (άντε και την ρητίνη) και καρφωνεις και το ουπα. Αυτά γίνονται ένα πράγμα, μπετόν, ατσάλι οπως θες πες το. Γιατί πρέπει να βιαστώ να βιδωσω αφού έχω πλέον το ουπα?

Και κάτι ακόμα επείδη ειπες για μπετοβεργα ή ντιζα...μπορώ να βάλω αυτό το υλικό και να δέσει Η ντιζα πχ χωρίς ουπα ή η μπετοβεργα?

Α και κάτι ακόμα. Αν κατάλαβα καλά αυτή η κόλλα είναι δύο συστατικών. Έχει ημερομηνία λήξης όπως και οι σιλικονες ή την παίρνω τώρα και την εχω καβαντζα για τα δυσκολα?

Την έχω καβαντζα εννοώ μέχρι να την ανοίξω και πρωτοχρησιμοποιησω?

Φιλε η κολλα ειναι δυο συστατικων.. Μεσα στο καψουλι της εχει δυο χωριστα μερη.. Η αναμειξη γινεται μεσα στο μουτσουνι οταν την πιεζεις να βγει, κ βγαινει ετοιμη, δε χρειαζεται κατι αλλο... Απλα φυσας τα σαθρα/σκονες να φυγουν... Το ουπα οταν το χωσεις/βουτηξεις στην κολλα, συνηθως παιρνει λιγο κολλα μεσα του και αν αργησεις μερικες φορες δε μπαινει η βιδα.... Ο χρονος που ε εις διαθεσιμος εξαρταται απτην κολλα αλλα και απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος..το καλοκαιρι μιλαμε στεγνωνει παρα πολυ γρηγορα.. Γιαυτο σου πα οτι βαζει κολλα μονο οταν εισαι ετοιμος για τσακ μπαμ βιδωμα εχοντας ετοιμασει ολες τις τρυπες...
Δυστηχως εχουν κ αυτες ημερομηνια ληξης.. Και το χειροτερο ειναι οτι αν την ανοιξεις, δε κραταει και παρα πολυ.. Ειναι το τελειο υλικο για κεινη τη ρημαδοδουλεια που δεν εχεις αλλη λυση!
Και ναι ανετα σταθεροποιεις ντιζα η μπετοβεργα σε τρυπα διχως ουπα..αρκει να μπει λιγο σφινωτα ε κ να χωθει αρκετα στον τοιχο...

Τέλεια...! Ευχαριστώ Σηφη. Θα την ψάξω γιατί μοιαζει με καλό εργαλείο/πανάκεια για δύσκολα μερεμέτια. Είχα ακουσει για κάτι τέτοιο οπως σου είπα αλλά δεν το πολυεμπιστευομουν.

Καλό βράδυ...με έβαλες σε ιδέες/λυσεις...το καλοκαίρι Που κάναμε διάφορες επιδιορθώσεις στο οίκημα έπαθα μεγάλες νιλες

Δεν το ήξερα τότε...μετά το έμαθα αλλά ήταν αργά...

Ειναι ενα ακριβο αλλα σωτηριο υλικο φιλε... Θα το διαπιστωσεις!!!-bye-

Έκανα κάτι μερεμέτια με revinex και μια κόλλα σε σκόνη με ρητινες (d40? Δεν θυμαμαι Καλά) αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ότι καλύτερο ή τουλαχιστον το επιθυμητό....ήταν πιο πολύ σκληρός σοβας παρά μπετόν που ήθελα/χρειαζοταν

Και μιας και πιασαμε τα τρυπηματα ας πω κ κατι αλλο... Αν εχουμε εναν τοιχο..χαρβαλο... Που ανοιγουμε τρυπα με 8αρι τρυπανι και γινεται τεραστια, το ουπα δε πιανει κτλ... Τι κανουμε;; .. Υπαρχουν ειδικες κολλες αγκυρωσης που κυριολεκτικα κανουν θαυματα!! Καθε εταιρια εχει την δικη της. Ειναι σε φυσιγγιο σα σιλικονης, σχεδον παντα ειναι δυο τελειως ξεχωρηστα υλικα Α-Β, μπροστα μπαινει ενα μακρυ μουτσουνι το οποιο στο μπροστα μερος κανει αναμειξη των δυο υλικων...γεμιζουμε την τρυπα με υλικο, χωνουνε το ουπα, και αμεσως βιδωνου ε σχεδον τερμα. Το υλικο αυτο σε μισο λεπτο εχει γινει πετρα!! Αν δε προλαβετε να βιδωσετε τοτε πρεπει να ξανατρυπησεις!
Οταν τελειωσετε την δουλεια δεν πετατε το μουτσουνι, το αφηνετε πανω κοκαλωμενο.. Οταν ξαναχρειαστειτε το υλικο τοτε βαζεται νεο μουτσουνι και ξανα κανετε την δουλεια σας!
Το θεωρω υπεραπαραιτητο υλικο για καποιον που μαστορευει κτλ...
Ενα παραδειγμα:

Με αυτητην κολλα μπορειτε πχ να ανοιξετε τρυπα στον τοιχο, να χωσετε ρητηνη, να σφηνωσετε μια μπετοβεργα η μια ντιζα διχως ουπα κτλ, και να μεινει κοκκαλο.. Μπορει να χρισημοποιηθει για παρα πολυ μεγαλο ευρος εφαρμογων στερεωσης κτλ...

Τέλειο και για ανεμιστήρα οροφής για έξτρα ασφάλεια.

Πολύ καλό υλικό και αξιόπιστο. Εμένα ο σιδεράς που έβαλε κάγκελα στα παράθυρα στο εξοχικό όταν τα τοποθέτησε έβαλε και αυτή την κόλλα (ρητίνη). Σε λίγη ώρα είχε γίνει μπετό.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους για την βοήθεια τους! Ιδιαίτερη αναφορά στον φίλο Ιωάννη που έκανε μια πολύ καλή ανάλυση και μου έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω (και είναι αυτός της υπομονής).

Χαιρετώ την παρεα. Ετυχε να την χρησιμοποιήσω οταν χρειαστηκα να στερεωσω σωλήνα στην ταράτσα γιά βάση ενος παλαγκου. Πηρα τα ουπα και τους σφηκτηρες καί ρώτησα στο κατάστημα πως θα πετύχω μεγιστη στερεωση σε τοίχο από τούβλα. Μου έδωσαν την εποξικη κόλλα, (8 ευρώ) και το αποτέλεσμα οπως ήθελα. Αν ηταν τα ουπα χωρίς την κόλλα, μετα 90 κιλα που ανεβάζω (6 τσουβάλια πέλλετ) θα φεύγαν όλα.

Στην απέλπιδα προσπάθεια να βάλω τη ζωή μου γενικώς εν τάξει, έχουν και τα εργαλεία μου το ρόλο τους. Θέλω να συμμαζέψω λοιπόν ό,τι σαβούρα υπάρχει εδώ κι εκεί και το καθένα να βρει τη σωστή του θέση. Όμως θέλω να φτιάξω και ένα βαλιτσάκι με τα απαραίτητα για εντός του σπιτιού, για να μην κουβαλάω από την αποθήκη ή το μαγαζί κάθε φορά που χρειάζομαι ένα βίδωμα ή ένα μικρό μερεμέτι.

Υπάρχει κάποια έτοιμη λύση που να συνδυάζει καλή τιμή με αξιοπιστία? Εννοώ για βαλιτσάκι που να περιέχει σετ κατσαβιδιών, γερμανικών/πολύγωνων, πένσα, κόφτη, ξεγυμνωτή καλωδίου, μυτοτσίμπιδο, σφυρί, και ό,τι άλλο ξεχνάω λόγω alzheimer. Για τον ίδιο λόγο ίσως μου διαφεύγει κάτι που έχει ήδη αναρτηθεί στο forum και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γι'αυτό.

Εδω αν σου απαντησει ο Μπαμπης που εφτιαξε αυτο που περιγραφεις με εργαλεια Wera Knipex κλπ θα σου πει πως φευγουν ευκολα 400 ευρω!

Μπορεις βεβαια να το κανεις και πιο οικονομικα με Stanley οπως εχω κανει εγω στο εξοχικο.

Στην απέλπιδα προσπάθεια να βάλω τη ζωή μου γενικώς εν τάξει, έχουν και τα εργαλεία μου το ρόλο τους. Θέλω να συμμαζέψω λοιπόν ό,τι σαβούρα υπάρχει εδώ κι εκεί και το καθένα να βρει τη σωστή του θέση. Όμως θέλω να φτιάξω και ένα βαλιτσάκι με τα απαραίτητα για εντός του σπιτιού, για να μην κουβαλάω από την αποθήκη ή το μαγαζί κάθε φορά που χρειάζομαι ένα βίδωμα ή ένα μικρό μερεμέτι.

Υπάρχει κάποια έτοιμη λύση που να συνδυάζει καλή τιμή με αξιοπιστία? Εννοώ για βαλιτσάκι που να περιέχει σετ κατσαβιδιών, γερμανικών/πολύγωνων, πένσα, κόφτη, ξεγυμνωτή καλωδίου, μυτοτσίμπιδο, σφυρί, και ό,τι άλλο ξεχνάω λόγω alzheimer. Για τον ίδιο λόγο ίσως μου διαφεύγει κάτι που έχει ήδη αναρτηθεί στο forum και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γι'αυτό.

AN Εχεις ηδη καλα εργαλεια για τις ποιο καλες δουλειες...
μπορεις να παρεις μια τετοια και να εχεις τα παντα σε μια βαλιτσα...αντι απο εδω και απο εκει...
http://www.geta.gr/eshop/products/b...tileskopiko-xerouli-smart-kraft-sk1/452-16170

Εμενα με εχει σωσει αυτη.
26182_prev.jpg

Απο την πισω πλευρα εχει θηκη μακροστενη για αλφαδι, πριονι κλπ!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εδω αν σου απαντησει ο Μπαμπης που εφτιαξε αυτο που περιγραφεις με εργαλεια Wera Knipex κλπ θα σου πει πως φευγουν ευκολα 400 ευρω!

Με 400 θα ήμουν πανευτυχής... Κι αυτή είναι η δεύτερη, η μικρή...:frown:

Και που να δείς και του Μάνου.... :grinning-smiley-043

Τέρμα όμως, μέχρις εδώ, εγώ "έκλεισα" σαν μάστορας. Συνειδητοποίησα οτι είναι ποιό οικονομικό να αγοράζεις κάθε χρόνο καινούριο προβολέα παρά εργαλεία...

Attachments

• asset2.jpg
    asset2.jpg
    97.9 KB · Views: 265

Ειπα να του το φερω λαου λαου μπας και γλυτωσουμε τπτ καρδιακα επεισοδια......

Χαχαχαχα

Μα και εσυ ρε Μπαμπη το παρακανες, πηρες την ελιτ.