Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Επίσης όλα τα dewalt με την δήλωση τους αποκτούν 3ετη εγγύηση!

Δεν ισχύει Κυριάκο, αυτό γίνεται μόνο στα μπαταρίας... 1 χρόνο εγγύηση έχει.

Δε θα πάρεις μπαταρίας???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είδες για να πει ο Μιχάλης πως είναι φοβερό εργαλείο με μπέρδεψε.....
Χαχαχαχαχα

Για ποιο εργαλειο ειχα πει 'φοβερο'? Με μπερδεψες και μενα :))

Aν εννοεις την επιτραπεζια πλανη, ειπα μονο οτι, αν ποτε αγοραζα, θα επαιρνα την deWalt επειδη εχει 3 λεπιδες.

Μα για να θελεις να αγορασεις ενα εργαλειο πρεπει να ειναι και φοβερο!

Αστειευομαι φυσικα!
Μπαμπη αυτες του εμποριδη γιατι να υστερουν?
Εγω παντως μια απο αυτες θα διαλεγα στην μιση τιμη απο τα κιτρινακια που συμπαθω και τα ΜΑΚΙΤΑ βεβαια.

Μα για να θελεις να αγορασεις ενα εργαλειο πρεπει να ειναι και φοβερο!

Αστειευομαι φυσικα!
Μπαμπη αυτες του εμποριδη γιατι να υστερουν?
Εγω παντως μια απο αυτες θα διαλεγα στην μιση τιμη απο τα κιτρινακια που συμπαθω και τα ΜΑΚΙΤΑ βεβαια.

Αυτές του Εμπορίδη ήταν οι πρώτες που κοίταξα... Όχι μόνο λόγω τιμής αλλά κυρίως λόγω της πάνω πλάνης. Η πλάνη όμως, για να κάνεις δουλειά, θα πρέπει να είναι απόλυτα ζυγισμένη, 90 μοίρες ακριβώς, διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα. Κι επειδή δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη είπα να προτιμήσω κάτι επώνυμο.
Σίγουρα η πάνω πλάνη είναι τρομερή ευκολία αλλά εγώ σπάνια θα χρειαστώ να πλανίσω κομμάτια πιο φαρδιά από 30 πόντους.

Γιατί να μην είναι ευθυγραμμισμενες? Και να μην είναι θα μπορέσεις να τις ευθυγραμμισεις εσύ! Όπως και όταν αλλάζεις μαχαίρια στην χειρός μετά θέλει ευθυγραμμιση!

Σωστά, ο κάθετος οδηγός έχει ρυθμιζόμενη κλίση, συνήθως αβαθμίδωτη, οπότε με μια γωνιά πάνω στην πλάκα τον φέρνεις.
Αλλά απ'ότι είδα με άνω πλάνη πάει περίπατο η φορητότητα.

Γιατί να μην είναι ευθυγραμμισμενες? Και να μην είναι θα μπορέσεις να τις ευθυγραμμισεις εσύ! Όπως και όταν αλλάζεις μαχαίρια στην χειρός μετά θέλει ευθυγραμμιση!

Ναί αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να πάω εκεί... Στα 1800 Watt που είναι το Dewalt, το αντίστοιχο Boston στοιχίζει τα ίδια. Και στα άλλα χαρακτηριστικά δεν είναι καλύτερο πουθενά, μόνο το οτι έχει την πάνω πλάνη.
Δυό μαχαίρια έχει και το Boston
Φάρδος πλανίσματος 25,4 cm το Boston 30 το Dewalt
Ύψος πλανίσματος 16 cm το Boston 15.8 το Dewalt
Τί είναι αυτό που μου διαφεύγει και δεν το βλέπω; ΟΚ, η πάνω πλάνη σημαντική, δεν αντιλέγω, αλλά βολεύομαι και με την κάτω πλάνη, δεν είμαι επαγγελματίας με τρελές απαιτήσεις σε υλικό φαρδύτερο των 30 cm, πχ MDF κλπ.
Αν πάλι πάω στα μισά λεφτά όπως λές θα έχω 1250 watt, 20 cm φάρδος πλανίσματος και 12 cm ύψος.
Αξίζει το κόπο να πάω σε Boston; Δεν ξέρω, το ξαναλέω, μπορεί να τα βλέπω εγώ λάθος τα πράγματα, για αυτό το γράφω εδώ, για να το συζητήσουμε.

Το mdf δεν μπαίνει σε πλάνη όπως και το κόντρα πλακέ και το νοβοπαν , το γνωρίζουμε φαντάζομαι .. :-)

Το MDF στο σοκορο μια χαρά πλανίζεται (αλλά όχι συστηματικά, θα φάει γρήγορα τα μαχαίρια).

Άρα το κιτρινακι νίκησε!!!!!
Αξιολάτρευτε Μπάμπη θα μου το δανιζεις και εμένα έ??

Τα ρωτάνε αυτα; :ernaehrung004:
Αν γουστάρεις πάμε και μια βόλτα απο Παναγιώτη αύριο.... Έχουμε κι άλλες σοβαρές αποφάσεις να πάρουμε... :laugh:

Μάστορες,ερώτηση:Τι λέτε για τούτο το πριόνι;Βαρύ το όνομα αλλά με προβληματίζει λίγο η μικρή ισχύς.Για ερασιτεχνική χρήση φυσικά..
http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=17_27_301&product_id=6416

Δεν ειναι καθολου μικρη η ισχυς αναλογικα με τον (μικρο) δισκο κοπης των 160μμ που φοραει.

Βαρυ δεν ειναι μονο το ονομα, αλλα και το βαρος του! 4 κιλακια δεν ειναι λιγα.
Παρομοιο βαθος κοπης εχει το skil που ερχεται και με μεγαλη ραγα δωρο. Ειναι και μισο κιλο ελαφρυτερο και 50% φτηνοτερο :) https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8086#texnika

Επισης υπαρχουν φτηνα επωνυμα δισκοπριονα αν θες μαξιμουμ βαθος καπης εως τα 40μμ και οχι τα 55 που εχουν τα παραπανω. Ριξε μια ματια στο κεντρο βιδας.

Για παγκο εγω προτεινω μονο εαν εχει riving knife, ειναι αυτο το μαχαιρι που βρισκεται σε καποια δισκοπριονα.
p_RivingKnife.jpg

Ποιος θα μου εξηγησει γιατι να θελει καποιος να πλανισει mdf; Το mdf ειναι βιομηχανικο απολυτα ισιο προιον ξυλου, σταθερο οσο παει. Για δωστε παραδειγματα.

Μία εξήγηση Παναγιώτη ... το έκοψες αλλά δεν "κάθεται" για λίγο...το περνάς ένα χεράκι στο σόκορο και έτοιμο.

Καλησπέρα και από εμένα. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα orck, πως από την στιγμή ειδικά που προορίζεται για προσαρμογή σε τραπέζι θεωρώ πως είναι απαραίτητο το riving knife, αλλιώς θα πρέπει να προσαρμοστεί ένα "φτιαχτό". Καλύτερα να επιλέξεις δισκοπρίονο με δίσκο 190mm ή και μεγαλύτερο αν βρεις γιατί από την στιγμή που θα προσαρμοστεί σε τραπέζι παίζει μεγάλο ρόλο το βάθος κοπής, που λόγο της προσαρμογής του πάνω σε αυτό είναι μέρος του (βάθους κοπής) χάνεται.