Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευχαριστώ πολύ !
Τωρα απο μέγεθος λέω για την 300αρα αντι 250mm .Σε συνδιασμο με μια τσιμπιδα υδραυλικου ή ενα μεγάλο γαλλικό μήπως ειναι πιο χρηστικό ζευγάρι?
Θα βολεψει λετε ?

Η 250aαρα ειναινποιο all around. Χωρις να υπολειπεται σε δυνατοτητες ειναι λιγο ποιο συμμαζεμενη απο τη 300αρα. Η 300 αρα ειναι σαν μεγεθος ενος καβουρα/τσιμπιδα, οπου και τον αντικαθιςτα στα περιςςοτερα. Ενω η 250 αρα σαν μια μεγαλη πενσα. Ετσι τις νοιωθω.
Γιαυτο πηρα και τις δυο.
Αν δουλευεις πολυ σωληνες μεγαλης διατομης παρε τσιμπιδα, αν οχι παρε cobres.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το γαλλικο της κνιπεχ ειναι σουπερ για ξεβιδωμα μπουλωνιων και μονο, ειναι και ακριβο. Αλλα ειναι εργαλειο που χαιρεσαι να το δουλευεις οταν το χρειαστεις.

Πριν λίγες μέρες είχα αναφέρει, με αφορμή την αγορά επιτραπέζιας σέγας από κάποιο φίλο εδώ μέσα, ότι η δική μου (proxxon dsh) αν και ευχαριστημένος 100%, έχω ένα θεματάκι με το σφίξιμο του σφιγκτήρα για τις ακέφαλες λάμες.
Σήμερα έκατσα και έφτιαξα μία δική μου βίδα χρησιμοποιώντας ντίζα με ίδιο πάσο και φτιάχνοντας στην σέγα μία λαβή της οποίας το σχέδιο το βρήκα από έναν Αμερικάνο που ασχολείται χρόνια με τις κατασκευές με επιτραπέζια σέγα και έχει και δικό του σαιτ και κόλλημα με κόλλα δύο συστατικών.

Attachments

• 20151102_124802[1].jpg
    20151102_124802[1].jpg
    108 KB · Views: 207
  • 20151102_124834[1].jpg
    20151102_124834[1].jpg
    102.7 KB · Views: 206
Θα ήθελα να ρωτήσω την παρέα αν έχει κάποιος εμπειρία από ηλεκτιρκή πλάνη και πλάνη χειρός (ροκάνι). Έλεγα να πάρω μια ηλεκτρική αλλά σκεφτόμουν μήπως με την χειρός (ροκάνι, κάτι τέτοιο: http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?cPath=109_362&products_id=13728 ) γίνεται καλύτερα η δουλειά (να μπορείς βασικά να δώσεις σημασία στη λεπτομέρεια). Νομίζω και η λάμα είναι λεπτότερη από την ηλεκτρική. Έχει κανείς σας εμπειρία από ροκάνι και αν ναι, τι θα συμβούλευε μεταξύ των δύο;
Και κάτι ακόμα: έψαξα για "ροκάνι" στο φόρουμ και έβγαλε το συγκεκριμένο thread, αλλά μήπως ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να πας απ' ευθείας στα σημεία που έχει αναφερθεί η λέξη; Το να ψάχνω μία-μία τις ...1027 σελίδες, είναι απλά αδύνατο! (για αυτό ζητώ και προκαταβολλικά συγνώμη αν επαναφέρω ερώτηση που έχει ήδη απαντηθεί).

Η αναζήτηση λειτουργεί σε δύο στάδια. Από τη σελίδα της αναζήτησης βρίσκεις όλα τα θέματα που περιέχουν τον όρο που ψάχνεις. Ανοίγεις το κάθε θέμα και χρησιμοποιείς την εντολή "Search thread" που βρίσκεται πάνω και δεξιά από την πρώτη δημοσίευση της κάθε σελίδας. Εκεί θα σου βγάλει τη λίστα με τα μηνύματα που περιέχουν τον όρο, μαζί με δεσμούς για να πας απευθείας σε αυτά.

Η αναζήτηση λειτουργεί σε δύο στάδια. Από τη σελίδα της αναζήτησης βρίσκεις όλα τα θέματα που περιέχουν τον όρο που ψάχνεις. Ανοίγεις το κάθε θέμα και χρησιμοποιείς την εντολή "Search thread" που βρίσκεται πάνω και δεξιά από την πρώτη δημοσίευση της κάθε σελίδας. Εκεί θα σου βγάλει τη λίστα με τα μηνύματα που περιέχουν τον όρο, μαζί με δεσμούς για να πας απευθείας σε αυτά.

Σ' ευχαριστώ πολύ, μ' έσωσες! Βρήκα πολύ εύκολα όλη την πληροφορία που έψαχνα για τα ροκάνια!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θα ήθελα να ρωτήσω την παρέα αν έχει κάποιος εμπειρία από ηλεκτιρκή πλάνη και πλάνη χειρός (ροκάνι). Έλεγα να πάρω μια ηλεκτρική αλλά σκεφτόμουν μήπως με την χειρός (ροκάνι, κάτι τέτοιο: http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?cPath=109_362&products_id=13728 ) γίνεται καλύτερα η δουλειά (να μπορείς βασικά να δώσεις σημασία στη λεπτομέρεια). Νομίζω και η λάμα είναι λεπτότερη από την ηλεκτρική. Έχει κανείς σας εμπειρία από ροκάνι και αν ναι, τι θα συμβούλευε μεταξύ των δύο;
Και κάτι ακόμα: έψαξα για "ροκάνι" στο φόρουμ και έβγαλε το συγκεκριμένο thread, αλλά μήπως ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να πας απ' ευθείας στα σημεία που έχει αναφερθεί η λέξη; Το να ψάχνω μία-μία τις ...1027 σελίδες, είναι απλά αδύνατο! (για αυτό ζητώ και προκαταβολλικά συγνώμη αν επαναφέρω ερώτηση που έχει ήδη απαντηθεί).

Έχω ηλεκτρική πλάνη κι ένα ροκάνι της Stanley σχεδόν ίδιο μ´ αυτό που έβαλες.
Η άποψή μου είναι οτι δεν τίθεται θέμα "-τό ένα ή το άλλο;", μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Αν θες λεπτομέρεια σίγουρα το ροκάνι, αν θές ταχύτητα και όγκο δουλειάς καλύτερα η ηλεκτρική. Προσωπικά θεωρώ οτι χρειάζονται και τα δύο.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

+1 στόν Μπάμπη,έτσι ακριβώς όπως τά λέει είναι,η λεπτομέρεια με την πλάνη χειρός καί ο όγκος δουλειάς + ταχύτητα γιά τήν ηλεκτρική
π.χ άν θέλεις νά πλανίσεις λίγο μιά πόρτα πού έχει φουσκώσει από υγρασία καί δέν κλεινη δέν θά βάλεις ηλεκτρική πλάνη,άν όμως θέλεις νά πλανίσεις μερικά δοκάρια η καδρόνια θά βάλεις ηλεκτρική γιατί μέ τήν χειρός θά πιαστούν τά χέρια + ότι θα κάνεις τόν δεκαπλάσιο χρόνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

π.χ άν θέλεις νά πλανίσεις λίγο μιά πόρτα πού έχει φουσκώσει από υγρασία καί δέν κλεινη δέν θά βάλεις ηλεκτρική πλάνη....

Ακριβώς :a0210:
Εκτός των άλλων η ηλεκτρική πλάνη χρειάζεται και λίγο εμπειρία, μπορεί να κάνεις ζημιά, ειδικά στα άκρα, αν σου "βουτήξει" η πλάνη. Ειδικά στις πόρτες που τα νερά του ξύλου στις άκρες είναι κάθετα μπιρεί να σπάσει κομμάτι και να το πετάξει.

Μπράβο Μπάμπη !!!:worshippy: και άσε τις κότες να λένε.....
Και για να μην "βουτήξει" η πλάνη δεν την περνάμε πέρα -πέρα στο υπό επεξεργασία, σταματάμε όταν φτάσει η μπροστινή μεριά της στην άκρη και την περνάμε από την αντίθετη πλευρά για να πάρουμε και την άκρη.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Λέω να ξεκινήσω με το ροκάνι (για να "μάθω" και το πλάνισμα) και μετά (αν τα καταφέρω) να περάσω και σε μια ηλεκτρική.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Λέω να ξεκινήσω με το ροκάνι (για να "μάθω" και το πλάνισμα) και μετά (αν τα καταφέρω) να περάσω και σε μια ηλεκτρική.

Μιά χαρά θα τα καταφέρεις, αρκεί να ρυθμίσεις σωστά τη λάμα, να ξεκινήσεις δηλαδή με το μαλακό, μην προσπαθήσεις με 3 περάσματα να φας ένα πόντο ξύλο...

Πλακα πλακα (δε ψαχτηκα ποτε για ροκανι) προτεινετε μου ενα σωστο ροκανακι να υπαρχει στο εργαστηρι...

Πλακα πλακα (δε ψαχτηκα ποτε για ροκανι) προτεινετε μου ενα σωστο ροκανακι να υπαρχει στο εργαστηρι...

Εγώ έχω αυτό και είναι εξαιρετικό. Μπορείς βέβαια να πάς και σε πιο φτηνές λύσεις.

Εχω κατι βιδες με θυληκη τριγωνη εσοχη. Τι μυτη χρειαζονται αυτες! Υπαρχει τριγωνη μυτη? εχει ενα σετ η ζμπροξον αλλα δεν βλεπω καποια τριγωνη μυτη.

Εχω κατι βιδες με θυληκη τριγωνη εσοχη. Τι μυτη χρειαζονται αυτες! Υπαρχει τριγωνη μυτη? εχει ενα σετ η ζμπροξον αλλα δεν βλεπω καποια τριγωνη μυτη.

Aμα δεις πιο προσεκτικα εχει αρκετα μεγεθη τυπου ΤW (Tri-Wing) bits.

Σαν το παρακατω τεταρτο στην δευτερη σειρα δεν εννοεις?

kunsthalbuidling.head.137564344044