Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νομίζω ότι κάπου διάβασα ότι τα κρουστικά προκειμένου να έχουν δυνατότητα κρούσεων είναι λιγότερο σταθερά/ακριβή σε σχέση με τα μη κρουστικά.

Αλλη ομως η χρηση ενος κρουστικου και αλλη ενος απλου δραπανου.

Νομίζω ότι κάπου διάβασα ότι τα κρουστικά προκειμένου να έχουν δυνατότητα κρούσεων είναι λιγότερο σταθερά/ακριβή σε σχέση με τα μη κρουστικά.

Αυτό ισχύει. Εάν πας με κρουστικό να τρυπήσεις σε μέταλλο αρχικά κάνει "οχτάρια" πριν διεισδύσει μέσα στο μέταλλο το τρυπάνι. Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει εγώ ο ίδιος.

Αυτό ισχύει. Εάν πας με κρουστικό να τρυπήσεις σε μέταλλο αρχικά κάνει "οχτάρια" πριν διεισδύσει μέσα στο μέταλλο το τρυπάνι. Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει εγώ ο ίδιος.

Οταν είναι νά τρυπήσουμε μέταλο θά κάνουμε πρίν απεμπλοκή τής κρούσης στό δράπανο.

Πρώτη φορά τό ακούω αυτό.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πρώτη φορά τό ακούω αυτό.
Εχουν εναν μικρο τζογο. Θα δεις αν εχεις κρουστικο .Δοκιμασε να πιεσεις το τσοκ προς τα μεσα με το χερι και θα δεις οτι θα υποχωρησει 1-2 χιλιοστα και υπαρχει μια ανεπαισθητη κινηση αριστερα δεξια . Επειδη χρησιμοποιω κρουστικο σε βαση σε μεγαλα bit ( πανω απο 6mm) δεν ειδα προβλημα. Σε μικρα Bit θα δεις το προβλημα πιο εντονα.

μπερδεύεις τα πνευματικά δραπανα... τα απλά κρουστικά δραπανα έχουν ελάχιστους τζόγους(μπαταρίας ή μη)

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

οπ ξέχασα την παράθεση, στον kstgr απευθυνόμουν...μάλλον διάβασε για τα πνευματικά

παρολα αυτά σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, όλα έχουν τζόγο μέσα έξω που είναι και η διαδρομή της κρούσης οταν είναι στην κρούση, όταν δεν είναι στην κρούση αυτός ο τζόγος μηδενίζετε απο την πίεση που ασκούμε (ο άξονας πιέζετε πίσω)
όσο για τούς πλάγιους τζόγους ειναι ανάλογα το μηχάνημα, 2 κομμάτια 1600re που έπεσαν στα χέρια μου ειχαν τζόγο ,ενώ ενα μεταβο του 89 που αγόρασα απο στοκ καταστήματος με αλουμινένιο κιβώτιο έχει μηδαμινό τζόγο (δεν μπορείς να τον αισθανθείς με το χέρι),

γενικά στα χειρός οι μικροί τζόγοι θεωρούνται αμελητέοι γιατί έτσι και αλλιώς το χέρι μας δεν είναι 100% σταθερό(αν και τα κολονάτα έχουν τζόγο, τα ερασιτεχνικά τουλάχιστον)
λίγο πολύ τα ίδια ισχύουν και στα μπαταρίας (σχεδόν ίδια λογική)
θα σου πρότεινα να δεις για ρουλεμάν μηπος μηπος μειωθεί ο τζόγος

Φοβερο.

Επισης ωραια μια μεγγενουλα που δοκιμασα στο Χιωτικο μαγαζι!
10401756.jpg

https://toolshouse.gr/εργαλεια/εργαλεία-χειρός/μέγγενες/stanley-0-83-179-μέγγενη-γρήγορης-σύσφιξης/

Παιδιά καλησπέρα,
ξέρει κανείς εάν το παρακάτω εργαλείο (Milwaukee BS 125) με τη κορδέλα έχει κάποιο πλεονέκτημα/πλεονέκτημα (εκτός του ότι είναι φορητό) σε σχέση με ένα σταθερό τροχό και με μία σπαθοσέγα; Από ότι έχω δει η σπαθοσέγα (GSA 18V-32 Professional) και ο σταθερός τροχός (GCD 12 JL Professional) κόβουν πολύ γρηγορότερα, όποτε ποια η χρησιμότητα του;

Milwaukee BS 125 ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ / 1100 Watt
https://www.milwaukeetool.eu/deep-cut-band-saw/bs-125-eu/

Πριόνι κοπής μετάλλου - GCD 12 JL Professional
https://www.bosch-professional.com/gr/el/gcd-12-jl-34372-ocs-p/

Σπαθόσεγα μπαταρίας - GSA 18V-32 Professional
https://www.bosch-professional.com/gr/el/gsa-18v-32-40058-ocs-p/

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα αν μπορείτε τα φωτα σας έχω το φαλτσοπριονο της metabo 216 το μοντέλο και σημερα προέκυψε ενα θεμα:εμένα μ'αρέσει να κόβω Μικρούς κορμούς σε ροδέλες σαν ρεσο τόσο φίλους από την αρχή σε κάποια κοψίματα μου επερνε ο τροχός τα ξύλα πίσω και τα έκανε κομμάτια πράγμα το οποίο είναι επικίνδυνο σήμερα μου έκανε το ίδιο πράγμα δηλ. Πέρασε από την πρώτη εικόνα και μετά πήγε από εκεί που πάνε τα ροκανιδια για την σακούλα με αποτέλεσμα να σπάσει το πλαστικό πισω από τον τροχό και ολόκληρο το ξύλο πέρασε και σφυνωσε στην τρίτη Φωτό και το καταλαβα Γιατί έκανε ένα περίεργο θόρυβο ο δίσκος Όταν γυρνούσε δηλ. Λίγο ακόμα και θα μου έκανε πιο χοντρη ζημιά η ερώτηση μου είναι μπορώ να κανω κάτι γι'αυτό;
6e6eb4d001b0f88a6eba4a21b86a52a1.jpg
eda821877ad345e987a7c4941fc90202.jpg
af7b37339fce095215b7ee1d53e87b47.jpg

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα αν μπορείτε τα φωτα σας έχω το φαλτσοπριονο της metabo 216 το μοντέλο και σημερα προέκυψε ενα θεμα:εμένα μ'αρέσει να κόβω Μικρούς κορμούς σε ροδέλες σαν ρεσο τόσο φίλους από την αρχή σε κάποια κοψίματα μου επερνε ο τροχός τα ξύλα πίσω και τα έκανε κομμάτια πράγμα το οποίο είναι επικίνδυνο σήμερα μου έκανε το ίδιο πράγμα δηλ. Πέρασε από την πρώτη εικόνα και μετά πήγε από εκεί που πάνε τα ροκανιδια για την σακούλα με αποτέλεσμα να σπάσει το πλαστικό πισω από τον τροχό και ολόκληρο το ξύλο πέρασε και σφυνωσε στην τρίτη Φωτό και το καταλαβα Γιατί έκανε ένα περίεργο θόρυβο ο δίσκος Όταν γυρνούσε δηλ. Λίγο ακόμα και θα μου έκανε πιο χοντρη ζημιά η ερώτηση μου είναι μπορώ να κανω κάτι γι'αυτό;
6e6eb4d001b0f88a6eba4a21b86a52a1.jpg
eda821877ad345e987a7c4941fc90202.jpg
af7b37339fce095215b7ee1d53e87b47.jpg

Πάνω στην βιασύνη μου Δεν σας είπα και Χρόνια πολλά μια φωτο με το σπάσιμο που έβγαλα Τώρα
6c374eace741a6ce9e5701ef70c36f57.jpg
5a72a3f24b90cd87021ff968e97dfdb3.jpg

Χρόνια πολλά Ανδρέα!
Θέλει πολύ καλή στήριξη του ξύλου αυτή η εργασία.
Μήπως σου κουνήθηκε λίγο και το εσπασε-εκτοξευσε?
Κόβεις πολύ λεπτές φέτες?

Πιο ενδεδειγμένη είναι μια κορδελιτσα για αυτή τη δουλειά παντως.

Χρόνια πολλά Ανδρέα!
Θέλει πολύ καλή στήριξη του ξύλου αυτή η εργασία.
Μήπως σου κουνήθηκε λίγο και το εσπασε-εκτοξευσε?
Κόβεις πολύ λεπτές φέτες?

Πιο ενδεδειγμένη είναι μια κορδελιτσα για αυτή τη δουλειά παντως.
Ναι κόβω λεπτές φέτες ειδα στο YouTube κάτι κατασκευές με ξυλο αλλά θα κάνω δουλειά;Δεν ξερω

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

σηκώνεις τον δίσκο πριν σταματήσει εντελώς να γυρνάει?
Κάποιες φορές Ναι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κάποιες φορές Ναι

να περιμένεις να σταματάει πρώτα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι κόβω λεπτές φέτες ειδα στο YouTube κάτι κατασκευές με ξυλο αλλά θα κάνω δουλειά;Δεν ξερω

Θελει προσοχη στο κοψιμο ξυλων που δεν πατανε με ολη την επιφανεια πισω και κατω. Ισως αυτο μπορει να βοηθησει αν και το δισκοπριονο δεν ειναι καταλληλο για τετοιες κοπες.

68950d1327980690-would-miter-saw-totally-wrong-pen-blanks-jig-2.jpg

Στο φαλτσοπριονο δεν κοβουμε κυκλικης διατομης κομματια!αν δεν κανω λαθος το γραφεξ στο μανιουλ τ ου parkside μου.

Είναι λίγο απ'όλα αυτά που σου έγραψαν οι προλαλήσαντες.
Πρώτον, δεν σηκώνεις ποτέ τον δίσκο πριν ακινητοποιηθεί.
Δεύτερον, τα κυκλικής ή απροσδιοριστης διατομής φροντίζεις να έχουν στηριχτεί καλά και να μην κουνηθούν μετά την κοπή.
Τρίτον, για πολύ λεπτές φέτες προτιμάς την κορδέλα, αλλά αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, φτιάχνεις ένα zero clearance fence όπως αυτό που έβαλε ο Νεκτάριος παραπάνω.

Φτηνά τη γλύτωσες με το σπασμένο πλαστικό πάντως, θα μπορούσες να πάθεις πιο σοβαρές βλάβες, και εννοώ σωματικές. Μην χρησιμοποιήσεις το εργαλείο προτού μπουν καινούργια εξαρτήματα, και σε δεύτερη φάση φτιάξε τα παραπάνω. Μετά λογικά δε θα έχεις κανένα θέμα. :afro: