Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Α, μπορεί να ήταν και 8 ah .
Αυτό που θυμάμαι ,μιας και τον ρώτησα , ότι κρατούσαν αρκετά οι μπαταρίες σε διάρκεια ,έτσι τουλάχιστον μου είπε . Δεν πρόσεξα αν ήταν xlock η απλός , αλλά για ερασιτέχνη και ο απλός μια χαρά είναι.
Πάντως ο τύπος είχε ένα μεγάλο VAN και μέσα είχε εργαλεία top. Εντύπωση μου έκανε ένα μηχάνημα της Kraenzle (που έχει αντιπροσωπεία στη ελλάδα απότι μου είπε) που έβγαζε πεπιεσμένο αέρα και έσπρωχνε την ίνα μέσα στη σωλήνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ των οπτικών ινών , που είναι ξεχωριστό από τα κλασσικά ΚΑΦΑΟ του χαλκού . Τέσσερις τύποι ήταν συνολικά με επικεφαλής έναν μηχανολόγο μηχανικό . Δούλευαν για λογαριασμό του ΟΤΕ .
Έξυπνη ιδέα ήταν η πάνινη τσάντα που είχε θήκες δεξιά και αριστερά για τις μπαταρίες . Δεν σκέφτηκα να τη βγάλω μια φωτό. Τον ρώτησα γιατί δεν χρησιμοποιεί ένα L-Boxx 236 και πάνω , και μου είπε ότι είχε διαμορφώσει ειδικά ένα μεγάλο x-boxx αλλά ήταν βαρύ και δεν του πολυάρεσε .

• Like
Reactions: KOSSTV
παντως ο μπλε 18 βολτος με 4αρα μπαταρια, ειναι το απολυτο σε πιασιμο και ζυγισμα εργαλειο!
μια προεκταση του χεριου!
καμια σχεση ουτε με παρκσαιντ περφορμανς ουτε φυσικα κανενας ρευματος οποιασδηποτε μαρκας δεν σου δινει αυτην την αισθηση

Δεν ξερω για ποιον απο ολους αναφερεστε,εχει πολλους, αλλα ο συγκεκριμενος φαινεται το ιδανικο εργαλειο...!!!

xlarge_20200304160018_bosch_gws_18v_10_c_professional_18v_solo_125mm_06019g320a.jpeg

εγω αυτον λεω
https://www.skroutz.gr/s/25238152/Bosch-GWS-18V-10-Τροχός-125mm-Μπαταρίας-Solo-06019J4003.html

ειναι παρομοιος με αυτον που εβαλες κωστη μονο που ειναι brussless και νομιζω λιγο πιο μακρυ το στενωμα για να πιανει το χερι.
αν και δεν εχει αντικραδασμικο χερουλι ειναι σαν να λειτουργει βουτυρο, τοσο ομαλο!
αν ημουν επαγγελματιας θα ηταν ο μονιμος συντροφος μου
δεν ξερω αν οι metabo ειναι καλυτεροι, σιγουρα ομως οι ρευματος ακομα και οι κορυφαιοι dewalt , υπολοιπονται πολυ σε εργονομια και ευκολια δουλιας απο αυτον

Α, μπορεί να ήταν και 8 ah .
Αυτό που θυμάμαι ,μιας και τον ρώτησα , ότι κρατούσαν αρκετά οι μπαταρίες σε διάρκεια ,έτσι τουλάχιστον μου είπε . Δεν πρόσεξα αν ήταν xlock η απλός , αλλά για ερασιτέχνη και ο απλός μια χαρά είναι.
Πάντως ο τύπος είχε ένα μεγάλο VAN και μέσα είχε εργαλεία top. Εντύπωση μου έκανε ένα μηχάνημα της Kraenzle (που έχει αντιπροσωπεία στη ελλάδα απότι μου είπε) που έβγαζε πεπιεσμένο αέρα και έσπρωχνε την ίνα μέσα στη σωλήνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ των οπτικών ινών , που είναι ξεχωριστό από τα κλασσικά ΚΑΦΑΟ του χαλκού . Τέσσερις τύποι ήταν συνολικά με επικεφαλής έναν μηχανολόγο μηχανικό . Δούλευαν για λογαριασμό του ΟΤΕ .
Έξυπνη ιδέα ήταν η πάνινη τσάντα που είχε θήκες δεξιά και αριστερά για τις μπαταρίες . Δεν σκέφτηκα να τη βγάλω μια φωτό. Τον ρώτησα γιατί δεν χρησιμοποιεί ένα L-Boxx 236 και πάνω , και μου είπε ότι είχε διαμορφώσει ειδικά ένα μεγάλο x-boxx αλλά ήταν βαρύ και δεν του πολυάρεσε .

Γενικά οι επαγγελματίες που εχω δεί να δουλεύουν (και εχω πάει σχεδον παντού λογο δουλειάς ) με βανάκια κλπ ξεκινάνε με σκληρές βαλίτσες καταλήγοντας σε ιφασμάτηνες ή κουτιά με όλα μέσα πεταμένα χύμα οι υφασμάτινες κουβαλιούνται ποιο εύκολα μαζί(env me ta L BOX ειν αι σαν να κανεις μετακόμηση ) . Με όσους εχω μιλήσει ολοι μου λένε οτι το βάλε βγάλε κουράζει πολύς όγκος οταν η δουλειά σου δεν ειναι δίπλα στο αυτοκίνητο συνεχεια και χρειάζσεσαι μεταφορά, επίσης παίζουν πολλές κλοπες .
Εγώ ας πούμε που πάω σε δουλειές με τα εργαλεία ειμαι με τσάντα πλάτης (καθαρα για να μπορω να κινηθω και με μηχανακι ποιο ανετα αλλιως θα επαιρνα πλαινή ) κρεμαστή θήκη τζιν(μαυρο χρώμα να μην κανουμε μπαμ ) για το πλαστικο βαλιτσάκι bosch και ενα μικρό πάλι φτιαχτό με καραμπίνερ για το φλογιστρο της dremel και τα παρελκόμενα του (κρεμασμενη στην πλάτης ) . Το επόμενο που θα φτιάξω ειναι rollup για τρυπάνια και κανα 2 5 πράγματα οπως το βλέπω γιατί πολλές φορές δεν δεν αντέχω να κουβαλαω και αλλη εργαλειοθήκη (λογο συναγερμών καμερών κλπ σχεδόν πάντα εχω και μια σακούλα ή κουτί με υλικά )

• Like
Reactions: Χιωτης
ενα ενδιαφερν βιντεακι...
το τρυπημα σε διατομη 5 τυπων τρυπανιων ξυλου

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

παιδια μια προταση για ενα εξαρτηματακι που θα σας λυσει τα χερια αν καταπιανεστε με καλωδια USB, και πρεπει να ψαχουλεψετε τις συνδεσεις....
μολις ξεκινησα την επισκευη ενος καλωδιου φορτισης, αλλα σταματησα για να ποσταρω

• Like
Reactions: nikfor
Για να πέφτει η τιμή του σε τοσο γρηγορο διαστημα αντιλαμβάνεται κάνεις τι ζήτηση έχει....!!!
Ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω μια καλη-καλη δόκιμη για να πω τις εντυπώσεις μου...

Παιζει να συμβαινει και ακριβως το αντιθετο :)

Γενικως ομως, στην αρχη τα νεα εργαλεια ειναι πιο ακριβα και μετα απο καποιους μηνες η τιμη πεφτει.
Ετσι ηταν με το 12βολτο ρουτερ και με την πλανη της Bosch.

• Like
Reactions: KOSSTV and panoss1
νεες παραλαβες απο το κουμπαρο , τελευταιων μηνων και πηγα στην αποθηκη του να ριξω μια ματια και να δανειστω το μπορντουροψαλιδο του. δινει σταθερα 3-4 κατοσταρικα το μηνα για εργαλεια σιγουρα και καποιες φορες τα διπλα!
"εχω φτασει πλεον στην υβρι" μου ειπε και εχει δικιο :)

πριονοκορδελα σιδηρου της yato, ραντιαλ φαλτσοπριονο της metabo, το θηριωδες μπουλονοκλειδο 3/4 της μπος με 8ah pro-core, ενα μεταχειρισμενο ινβερτερ 2,5 kw απο 12/24 -> 220 v (πανακριβο αλλα με μια μπαταρια 12 ή 24 βολτ, μετατρεπει ολα τα εργαλεια ρευματος σε φορητοτητα μπαταριας) , κατι γερμανοπολυγωνα με καστανια, φλογιστρο yato και μπουκαλες, μια ψαλιδα felco και φυσικα το δραπανοκατσαβιδο 110C και κατι ψιλολογια.
επικειται και η αγορα παλμικου κατσαβιδιου , μπλε και αυτο (μαλλον αυτο που ειχε βαλει βιντεο ο κωστης) γιατι δεν με ακουσε και το θεριο μπουλονοκλειδο ειναι μεν τερας δυναμης αλλά για να το χεριασεις πρεπει να εχεις φαει καλα το πρωι :)
η πριονοκορδελα και το φαλτσοπριονο δεν εχουν ανοιχτει ακομα για να στηθουν και να σεταριστουν. θα του φτιαξω κανα παγκο μεταλλικο πρωτα.
θα μας φαει μερες η ολη δουλεια αλλά ειναι με χαρα :)

Attachments

• DSC_0948.JPG
    DSC_0948.JPG
    1.1 MB · Views: 51
  • DSC_0952.JPG
    DSC_0952.JPG
    896.7 KB · Views: 53
  • DSC_0953.JPG
    DSC_0953.JPG
    950.8 KB · Views: 48
  • DSC_0957.JPG
    DSC_0957.JPG
    1.1 MB · Views: 45
  • DSC_0958.JPG
    DSC_0958.JPG
    805.4 KB · Views: 47
Το ενα θηριο πισω απο το αλλο....!!!
Καλοριζικα πες του.....μας δαιμονιζει με το παραπανω.....!!!
Πρεπει να ειναι λιγο της υπερβολης ο κουμπαρος σου......!!!
Το μπουλονοκλειδο ειναι απο ζαντα αυτοκινητου και πανω....!!!!

• Like
Reactions: nickolas
εμενα να δεις πως με δαιμονιζει :)
αλλά εχει το καλο οτι ο,τι θες σου το δινει. ειναι καλοψυχος ο ατιμος για αυτο τον λατρευω.

ναι το μπουλονοκλειδο ειναι κτηνος, αυτο πρεπει να εχεις οχι αμαξι αλλά φορτηγο ή τρακτερ για να το αξιοποιησεις.
απο την αλλη και το 110 C ειναι τοσο κτηνος που δεν νομιζω να μην τον καλυψει σε θεση παλμικου. στην ουσια το παλμικο θα του ειναι αχρηστο, απο την μια το 110c απο την αλλη το 1050, δυσκολα δεν θα καλυφθει οταν μαλιστα εχει και το 18βολτο gsr που εχει το πιο τελειο πιασιμο που εχω βαλει στο χερι

Ωραιο εργαλειο αυτη η πριονοκορδελα σιδηρου και με μεγαλο ευρος κοπης 127εκ. χ 127εκ. Κανει και για κοπη ξυλου.

Δυστυχως οι αντιστοιχες 18βολτες πριονοκορδελες μπαταριας εχουν περιορισμο στο ευρος κοπης, στο μισο απο το παραπανω.

• Like
καινουριο εκανε 6-7 κατοσταρικα απο οσο μου ειπε αλλά το πηρε πολυ λιγοτερο, δεν τον ρωτησα ποσο ομως.
ειναι τουτο εδω που φαινεται στη φωτο αριστερα αλλά δεν του εδωσα προσοχη. ειναι κανα εξαρι ετων.
την επομενη φορα που θα παω θα τον ρωτησω.

Ωραιο εργαλειο αυτη η πριονοκορδελα σιδηρου και με μεγαλο ευρος κοπης 127εκ. χ 127εκ. Κανει και για κοπη ξυλου.

Δυστυχως οι αντιστοιχες 18βολτες πριονοκορδελες μπαταριας εχουν περιορισμο στο ευρος κοπης, στο μισο απο το παραπανω.

αν οντως το ινβερτερ κανει δουλεια και καλυπτει ολα τα εργαλεια ρευματος, τοτε μια λυση ειναι και η αγορα ενος τετοιου οπότε ενας μαστορας οπου και αν βρεθει μπορει να εχει ρευμα για τα εργαλεια του και να μην συμβιβαστει με τις περιορισμενες δυνατοτητες των εργαλειων μπαταριας.
ενταξει, δεν θα εχει την ιδια φορητοτητα και ευχρησια, αλλά μπορει να δουλεψει ανετα τα εργαλεια του σε περιβαλον που δεν εχει δεη

Attachments

• DSC_0959.JPG
    DSC_0959.JPG
    1.1 MB · Views: 48
  • Like
Reactions: aetosa
Συνάδελφοι, το δίλημμα με το παγκοπρίονο συνεχίζεται και θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Το Parkside PTKS 2000 G5 κάνει 130€. (και για τεχνικούς λόγους δεν μπορώ να πάρω με τιμολόγιο) άρα θα μου στοιχίσει 130€

Μπορώ όμως να πάρω με τιμολόγιο τα 2 πιο κάτω:

Το Black & Decker BES720 1800W που θα μου στοιχίσει 185€
Το Ryobi RTS1800ES-G που θα μου στοιχίσει 205€

Αυτά είναι τα πιο προσιτά που βρήκα από τα κάπως πιο επώνυμα

2021-10-02_20-56-29.jpg

Πιστεύετε πως αξίζουν τα +55€ για το Black & Decker ή τα +75€ για το Ryobi αντί του Parkside;

Αυτό με την ασφάλεια "τουλάχιστον 16Α του Parkside είναι μεγάλο πρόβλημα για μένα που η ενισχυμένη πρίζα (κουζίνα) είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού. Νομίζω πως αυτά τα 2 που έβαλα δεν έχουν τόσο πρόβλημα λόγω λιγότερων watt, αν και ούτε αυτά μου φαίνεται να έχουν soft start.

Αν έχετε κάποια γνώμη θα με βοηθούσατε να καταλήξω κάπου.

:unsure: :unsure: :unsure:

Last edited by a moderator:
  • Like
Νίκο, το να βάλεις 16Α ασφάλεια στον πίνακα και να τραβήξεις γραμμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση;
Το ρωτάω γιατί άσχετα με το παγκοπρίονο ίσως σου δώσει λύση και σε άλλες εφαρμογές.
Το Holzmann το έχεις δει; Είναι σε παρόμοια τιμή με το Ryobi αλλά στα 255χλστ και 2.000w που πιθανόν να σε περιορίζει

Εγω νομιζω οτι τα 2000 με 1800w δεν εχουν διαφορα....παλι ενδεχομενος θεμα να εχεις....
θα συμφωνησω και εγω οτι το να τραβηξεις μια παροχη κατευθιαν ειναι καλυτερα...η να αλλαξεις μια υπαρχον σε μεγαλυτερη...
Απο τα 3 που βλεπω δυστυχως παλι το parkside μου φενεται καλυτερο των 3....