Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

Επιστροφή απο την έκθεση για ακροασεις, μιας και απέναντι απο το περίπτερο του forum μας πουλούσαν βυνίλια.
Ακριβουτσικα αλλά πέτυχαν και οι 3 επιλογές μου.
Καταπληκτικες εγγραφές με τη Nicks πραγματικά reference.
1000041983.jpg
1000041984.jpg

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με την δημιουργία του master vinyl κυκλοφόρησε στο δίκτυο και θα ήθελα να το μοιραστώ....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος και ξετυλιξα το πολύ ενδιαφέρον αυτό νήμα γιατί πρόσφατα (το απέφευγα χρόνια) κόλλησα με τα βινύλια. Να ρωτήσω θέλω, τελικά με τις ελληνικές εκδόσεις τι παίζει; Για παράδειγμα ξεκίνησα την συλλογή με Aphrodite child 666 και έδωσα κάτι παραπάνω να πάρω μια γερμανική τέλη 70'. Είμαι από επαρχία και αναγκαστικά ψωνίζω μόνο από discogs και βλέπω τις ελληνικές κοπές φθηνότερες γενικά. Επίσης ένα μέλος στην αρχή είπε ότι ισιωνει μόνος του τα βινύλια. Πώς γίνεται αυτό με ασφάλεια να μην γίνει ζημιά;;; (Έπεσα σε UK έκδοση πρώτη κόπια Judas painkiller και είναι στραβή στη αρχή).

Οι ελληνικές εκδόσεις που τυπώνονται τώρα είναι πολύ καλές, διότι γίνονται στο εξωτερικό. Τις ακολουθεί όμως η κακή φήμη που απέκτησαν από τα 80'ς και 90'ς.
Το ίσιωμα των δίσκων είναι εφικτό, αν μπουν ανάμεσα σε δύο τετράγωνα γυαλιά 5χιλ. πάχος (σάντουϊτς) και φουρνιστούν στους 60 - 65 βαθμούς για μισή ώρα. Όμως καταστρέφεται η ομοκεντρικότητα των αυλακιών, επειδή το στραβό σημείο απλώνεται προς τα έξω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακούς παραμορφώσεις και άσχημο θόρυβο επιφανείας στο «ισιωμένο» σημείο. Προσωπικά εγκατέλειψα αυτήν την πρακτική, αφού κατάφερα καλύτερα αποτελέσματα με τον σφιγκτήρα που διαθέτει το πικ απ μου. Έχει δηλαδή σπείρωμα στον άξονα και όταν το σφίγγω αρκετά, ο δίσκος ισιώνει κατά 40% περίπου. Δυστυχώς μάθαμε να ζούμε μ' αυτό και απλώς παρακαλάμε να μη μας τύχει...

Όσους στραβούς δίσκους είχα τους ίσιωσα απλά τοποθετώντας τους κάθετα και πολύ σφιχτά ανάμεσα σε άλλους.

Θέλουν λίγους μήνες για να ισιώσουν με αυτόν τον απλό τρόπο , αλλά "παρατράγουδα" δεν έχω ακούσει.

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος και ξετυλιξα το πολύ ενδιαφέρον αυτό νήμα γιατί πρόσφατα (το απέφευγα χρόνια) κόλλησα με τα βινύλια. Να ρωτήσω θέλω, τελικά με τις ελληνικές εκδόσεις τι παίζει; Για παράδειγμα ξεκίνησα την συλλογή με Aphrodite child 666 και έδωσα κάτι παραπάνω να πάρω μια γερμανική τέλη 70'. Είμαι από επαρχία και αναγκαστικά ψωνίζω μόνο από discogs και βλέπω τις ελληνικές κοπές φθηνότερες γενικά. Επίσης ένα μέλος στην αρχή είπε ότι ισιωνει μόνος του τα βινύλια. Πώς γίνεται αυτό με ασφάλεια να μην γίνει ζημιά;;; (Έπεσα σε UK έκδοση πρώτη κόπια Judas painkiller και είναι στραβή στη αρχή).
Αρχικά να σε καλωσορίσω στην παρέα μας και να σου γράψω οτι ειναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω σε νήμα μου το νούμερο 1 σε posts. Οπως οι ξένες έτσι και οι ελληνικές εχουν πολύ καλές μέτριες και κακές εκδόσεις. Αν θες γράφεις τι σκέφτεσε να αγοράσεις και αν το εχω εγω η κάποιο άλλο μέλος σου γράφουμε τη γνώμη μας ως προς την ποιοτητα της έκδοσης.
Στην Αθήνα υπάρχουν μαγαζιά που αναλαμβάνουν να ισιωσουν τους στραβούς σου.
Προσωπικά ακολουθώ το σύστημα που σου έγραψαν παραπάνω με την οριζόντια τοποθέτηση, με μέτρια αποτελέσματα. Επίσης μια εναλλακτική στο άλλο παραπάνω σύστημα.
Όταν ήμουν 22 σαν dj βάζαμε 2 τζάμια αναμεσα το δίσκο στη μέση το πατουσαμε με βιβλια και στον ήλιο για κάποιες ώρες. Φυσικά τότε οι δίσκοι γρατζουνιζονταν απο τη χρήση στα μαγαζιά και καταστρέφουν πολυ πιο γρηγορα απο το λιώσιμο της παραπάνω μεθόδου.😄
Πωλούνται φυσικά ειδικα εργαλεία για αυτή τη δουλειά αλλά ειναι ακριβά.

Last edited:
Καλώς ήρθες!
Γράψε αν θες και δυό λόγια για το σύστημα σου.
Προσωπικά , για κανέναν απο αυτούς τους δίσκους που προσπάθησα κάποιες φορές και με διάφορες μεθόδους, να "ισιώσω", δεν κατάφερα να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βρίσκεις άλλη κόπια και τέλος.