Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Σαφως και οχι. Οτι προσφορες βλεπεις στο site του sky ειναι μονο για το Ηνωμενο Βασιλειο.
Με private ομως vpn μπορεις να ξεγελασεις την ip στον υπολογιστη σου και να κατεβαζεις BBC ντοκυμοντερ και να τα βλεπεις μεσω iplayer.
Περισσοτερες πληροφοριες για οποιν ενδιαφερεται στο Hitech που κυκλοφορει.
Νικος

Καλά τώρα, το HiTech περιγράφει πως να κατεβάσεις παράνομα υλικό που προορίζεται μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο;!;;

Ρε δεν πάμε καλά..

Καλά τώρα, το HiTech περιγράφει πως να κατεβάσεις παράνομα υλικό που προορίζεται μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο;!;;

Ρε δεν πάμε καλά..

Οχι μονο για το Ηνωμενο Βασιλειο. Τα vpn αφορουν πολλες χωρες αλλα το κυριως ενδιαφερον μας ειναι σε Αγγλια και Αμερικη.
Νικος

Ενεργοποιημένη είναι και εμένα η 3d.
Όσο αναφορά το itvHD, είμαι δουλειά οπότε και δε μπορώ να δω το σήμα όταν είμαι στο συγκεκριμένο κανάλι. Παρόλα αυτά μόλις είδα πως ο Δημήτρης ναι μεν έχει το ίδιο setup με εμένα (gibertini 125 έχω) αλλά ζει στο Βόλο ενώ εγώ Αθήνα. Ίσως η νέα συχνότητα να χρειάζεται κάτι παραπάνω από 1.25 στην Αθήνα για να δώσει τα μέγιστα. Αν υπάρχει άλος κάτοχος 1.25 στην Αθήνα ας μας πει για το ITVHD (αυτό που έχει το epg, όχι αυτά του other channels)

Κατ αρχην απο οτι φαινεται η 3D υπηρεσια ενεργοποιηθηκε σε ολους οσους εχουν το world + HD pack.
Δεν υπηρχε λογος για τηλεφωνηματα αφου ηταν πολυ ευκολο μεσω του συστηματος του sky να δοθει εντολη στις καρτες που ειχαν τις προυποθεσεις και πολυ καλα εκαναν και μπραβο τους. Ασε που ετσι αυξανεται εκθετικα ο αριθμος των συνδρομητων που βλεπουν και γλυφονται ενω αν ηταν να παιρνουν τηλεφωνα πολλοι χωρις να εχουν 3D τηλεοραση απλα δεν θα επαιρναν.
Οσον αφορα το προβλημα με το ITVHD σιγουρα το προβλημα σου ειναι το μεγεθος του πιατου πιθανως λογω δυσκολοτερου transponder απο την καινουργια συχνοτητα. Μην το ψαχνεις καθολου. Ο απλουστερος τροπος ειναι βεβαια η αλλαγη LNB οπου μπορει να σου δωσει μερικα κρισιμα εκατοστα ωστε να περασεις το κατωφλι του προβληματος. Αν δεν κανεις δουλεια τοτε η αλλαγη με μεγαλυτερο πιατο ειναι μονοδρομος αν φυσικα σε ενδιαφερει τοσο πολυ το καναλι απο τη θεση 178 και οχι απο το other channels.
Νικος

Κατ αρχην απο οτι φαινεται η 3D υπηρεσια ενεργοποιηθηκε σε ολους οσους εχουν το world + HD pack

..πάντως σε μένα δεν βλέπω να ενεργοποιήθηκε, τουλάχιστο όχι ακόμη.
Για παράδειγμα χθές το βράδυ, ΟΚ έβλεπα το promo. Σήμερα όμως, απο τις 12 που υποτίθεται ξεκινάει, δείχνει το τηλέφωνο επικοινωνίας του sky.

Θα δοκιμάσω να στείλω ενα email στο help center όπως έκανες κι εσύ Νίκο:a0210:

ΥΓ: Όλα καλά τα λέμε, να 'χαμε και 3D TV!!

Last edited:

Ενεργοποιημένη είναι και εμένα η 3d.
Όσο αναφορά το itvHD, είμαι δουλειά οπότε και δε μπορώ να δω το σήμα όταν είμαι στο συγκεκριμένο κανάλι. Παρόλα αυτά μόλις είδα πως ο Δημήτρης ναι μεν έχει το ίδιο setup με εμένα (gibertini 125 έχω) αλλά ζει στο Βόλο ενώ εγώ Αθήνα. Ίσως η νέα συχνότητα να χρειάζεται κάτι παραπάνω από 1.25 στην Αθήνα για να δώσει τα μέγιστα. Αν υπάρχει άλος κάτοχος 1.25 στην Αθήνα ας μας πει για το ITVHD (αυτό που έχει το epg, όχι αυτά του other channels)

με 1.20 πιάτο στην 11973V S 85%, Q 84%, μια χαρά βγαίνει από Αθήνα μη το φοβάσαι...

Οχι μονο για το Ηνωμενο Βασιλειο. Τα vpn αφορουν πολλες χωρες αλλα το κυριως ενδιαφερον μας ειναι σε Αγγλια και Αμερικη.
Νικος

Καλά, σαφώς και η μέθοδος μέσω VPN αφορά όλες τις χώρες, αλλά αυτό απλά σημαίνει ότι το HiTech περιγράφει πως να κατεβάσεις παράνομα υλικό που προορίζεται για άλλες αγορές!

Το θέμα μου είναι με το παράνομο του πράγματος, όχι με το συγκεκριμένο υλικό από κάποια χώρα..

Σαν να έχουν αποθρασυνθεί λίγο τελευταία..

Καλά, σαφώς και η μέθοδος μέσω VPN αφορά όλες τις χώρες, αλλά αυτό απλά σημαίνει ότι το HiTech περιγράφει πως να κατεβάσεις παράνομα υλικό που προορίζεται για άλλες αγορές!

Το θέμα μου είναι με το παράνομο του πράγματος, όχι με το συγκεκριμένο υλικό από κάποια χώρα..

Ποιον ακριβώς ΕΛΛΗΝΙΚΟ νόμο παραβιάζει;

ΟΚ.. για να το πάμε αναλογικά και "on topic", θέλεις να πεις ότι επιτρέπεται να βάζεις οποιαδήποτε μόντουλα στον δέκτη σου και να σπας οποιοδήποτε "μπουκέτο", αρκεί να μην είναι αυτό της Nova?

Κοίταξα χτες το βράδυ το σήμα και είναι μηδενικό. Μηδενικό βέβαια είναι και στο rushHD και στο Bloomberg αλλά παρόλα αυτά τα κανάλια αυτά παίζουν, έστω και οριακά στις δύσκολες μέρες.
Έχω gibertini op120 και μένω Αθήνα. Όπως είπε και ένας φίλος νωρίτερα, δε θα έπρεπε να έχω πρόβλημα, παρόλα αυτά έχω. Υποπτεύομαι πως χρειάζεται καλύτερη ρύθμιση το πιάτο ή και αλλαγή των lnb. Θα κοιτάξω μέσα στη βδομάδα να "δαγκωθώ" από τον cable guy μου:)

με 1.20 πιάτο στην 11973V S 85%, Q 84%, μια χαρά βγαίνει από Αθήνα μη το φοβάσαι...
Νομίζω το συγκεκριμένο ITV δε βγαίνει στην 11973. Τα δύο της 11793 τα πιάνω μιά χαρά.

..πάντως σε μένα δεν βλέπω να ενεργοποιήθηκε, τουλάχιστο όχι ακόμη.
Για παράδειγμα χθές το βράδυ, ΟΚ έβλεπα το promo. Σήμερα όμως, απο τις 12 που υποτίθεται ξεκινάει, δείχνει το τηλέφωνο επικοινωνίας του sky.

Θα δοκιμάσω να στείλω ενα email στο help center όπως έκανες κι εσύ Νίκο:a0210:

ΥΓ: Όλα καλά τα λέμε, να 'χαμε και 3D TV!!

Καλημερα Δημητρη,
Ισως το πανε με καποια σειρα οσον αφορα την ενεργοποιηση. Αν δεν εχεις και σημερα το μεσημερι στειλε mail δεν χανεις τιποτα.
Δημητρη το ζουμι ερχεται το Φθινοπωρο. Τοτε θα εχουμε κανονικο προγραμμα. Οσο για την tv εγω εκανα την προπαραγγελια μου ηδη χεχε!
Νικος

Αγαπητε Δημητρη,
Μιλαω για τον εαυτο μου και μονο,
Nova δεν πληρωνω και δεν βλεπω.
Στον sky ειμαι συνδρομητης 4 χρονια τα σκαω κανονικα καθε μηνα. Δεν εκλεψα τη συνδρομη, Ιρλανδος με βοηθησε στην ολη διαδικασια. Αυτος ηταν και ο μονoς λογος που χρησιμοποιω τις υπηρεσιες skyplayer (μεσω VPN) και βλεπω ντοκυμοντερ του BBC που λογω θεσης ειναι αδυνατον (με φυσιολογικα πιατα) να βλεπω δορυφορικα.
Για τον ιδιο λογο δεν κατεβαζω και δεν με ενδιαφερει να κατεβαζω υλικο απο Αμερικη αν και μπορω και γιατι αλλωστε? Πολλες απο τις αμερικανικες σειρες ο sky τις εχει συμπεριλαβει στο προγραμμα του. Να μερικες απο αυτες
The pacific ( μην το χασετε- Ειναι στο anytime αν δεν το ειδατε - φανταστικη ποιοτητα εικονας)
Lost
StarGate Universe, Τονεο επεισοδιο 13/3 Βαλτε series link αν δεν το πηρατε χαμπαρι, το 10ο επεισοδιο για να θημηθουμε ειναι ηδη στο anytime.
Fringe

ΟΚ.. για να το πάμε αναλογικά και "on topic", θέλεις να πεις ότι επιτρέπεται να βάζεις οποιαδήποτε μόντουλα στον δέκτη σου και να σπας οποιοδήποτε "μπουκέτο", αρκεί να μην είναι αυτό της Nova?

Επειδή απαντάς στην ερώτηση με ερώτηση, θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου.
Το να βλέπω το Sky UK με πληρωμένη συνδρομή από Ελλάδα, για σένα είναι παράνομο; Και αν ναι, ποιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ νόμο παραβιάζει;

Αυτό που έγραψε το Hitech για VPN δεν είναι παράνομο. Ο περιορισμός περιεχομένου στο internet με βάση την IP είναι το λιγότερο αστείος και φυσικά μη πρακτικός και μη ελεγχόμενος.

Πάμε πάλι λοιπόν στη γνωστή κουβέντα, για την "ασθενή" κλειδαριά στο σπίτι και την ενθάρρυνση του κλέφτη..

Δεν το συνεχίζω.

Και πάμε πάλι στη γνωστή κουβέντα, του συσχετισμού δηλαδή της παραβίασης κάποιου license aggreement για την θέαση ψηφιακού περιεχομένου και της φυσικής κλοπής σε ένα σπίτι. Να πιπιλίζουν την καραμέλα του "παράνομου" η ΑΕΠΙ και οι συναφείς σε αυτήν εταιρείες το καταλαβαίνω. Αλλά να το κάνουμε και εμείς οι ίδιοι, ομολογώ δε το καταλαβαίνω. Η "πειρατεία" δεν είναι κλοπή, και το να βλέπεις μέσω VPN ψηφιακό περιεχόμενο που δε προορίζεται για την IP σου ΔΕΝ είναι παράνομο, τουλάχιστο με τους νόμους που γνωρίζω εγώ. Αν θες πες μας με ποιους νόμους αντίκειται (και άρα είναι παράνομο).

Αγαπητε Δημητρη,
Μιλαω για τον εαυτο μου και μονο,
Nova δεν πληρωνω και δεν βλεπω.
Στον sky ειμαι συνδρομητης 4 χρονια τα σκαω κανονικα καθε μηνα. Δεν εκλεψα τη συνδρομη, Ιρλανδος με βοηθησε στην ολη διαδικασια.

Ο Ιρλανδός σε βοήθησε με το αζημίωτο φαντάζομαι, σωστά;

Ο λόγος που ο Sky δεν δέχεται συνδρομητές εκτός UK είναι ότι δεν έχει τα δικαιώματα για το υλικό που προβάλλει για άλλες αγορές. Ως εκ τούτου, αν μάθει ότι δεν είσαι στο UK, θα σε κόψει.

Οπότε, στα μάτια του, είσαι παράνομος. Το μόνο που μπορεί όμως να κάνει, είναι να τσιμπήσει τον Ιρλανδό.

Αυτος ηταν και ο μονoς λογος που χρησιμοποιω τις υπηρεσιες skyplayer (μεσω VPN) και βλεπω ντοκυμοντερ του BBC που λογω θεσης ειναι αδυνατον (με φυσιολογικα πιατα) να βλεπω δορυφορικα.
Για τον ιδιο λογο δεν κατεβαζω και δεν με ενδιαφερει να κατεβαζω υλικο απο Αμερικη αν και μπορω και γιατι αλλωστε? Πολλες απο τις αμερικανικες σειρες ο sky τις εχει συμπεριλαβει στο προγραμμα του. Να μερικες απο αυτες
The pacific ( μην το χασετε- Ειναι στο anytime αν δεν το ειδατε - φανταστικη ποιοτητα εικονας)
Lost
StarGate Universe, Τονεο επεισοδιο 13/3 Βαλτε series link αν δεν το πηρατε χαμπαρι, το 10ο επεισοδιο για να θημηθουμε ειναι ηδη στο anytime.
Fringe

Εσύ καλά κάνεις και παίζεις έτσι.. τουλάχιστον τους τα σκας.

Αλλά φοβάμαι ότι το HiTech δεν απευθύνθηκε ακριβώς σε ανθρώπους σαν εσένα..

Μάλλον απλά σε επίδοξους τζαμπατζήδες.. ;)

Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω και με ψιλομπερδευει. Συμφωνα με τον sky το καναλι ειναι συμβατο και με τις δυο τεχνολογιες δηλαδη την active shutter με ενεργα γυαλια και την τεχνικη του superimpose με παθητικα γυαλια. Η τεχνικη των 2 εικονων η μια διπλα στην αλλη φωναζει απο μακρια για active shutter technique. Πως στο καλο ομως θα δουλεψει μια τηλεοραση με polarized glasses οταν δεν βλεπω superimposed εικονες (ΒΛΕΠΕ AVATAR)
Am I missing something here?
Παω να ξεστραβωθω να διαβασω παλι τα σχετικα διαφημιστικα του sky μπας και βγαλω ακρη. Αν ξερει κανεις κατι ας μας φωτισει.
Νικος

Εγώ νομίζω πως οι ειδικές 3D τηλεοράσεις θα καταλαβαίνουν την split screen εικόνα και θα την παρουσιάζουν ενιαία, είτε με αλλαγμένη πόλωση είτε με τη χρήση των active shutter glasses. Δηλαδή η γνώμη μου είναι πως στην 3D τηλεόραση με active shutter glasses, η εικόνα που θα βλέπεις χωρίς τα γυαλιά δε θα είναι split αλλά ενιαία με εναλλαγή των frames αριστερού και δεξιού ματιού. Φαντάζομαι πως τους ήταν πιο εύκολο/συμβατό να μεταδίδουν ένα σήμα τυπικό HD (1920*1080*25) από το να μετέδιδαν μισή οριζόντια ανάλυση σε διπλάσιο framerate. Γι' αυτό άλλωστε οι δορυφορικοί δέκτες δε χρειάζεται να "ξέρουν" κάτι από 3D, αφού γι' αυτούς εξακολουθεί να είναι μία τυπική 1080 μετάδοση.

Ο Ιρλανδός σε βοήθησε με το αζημίωτο φαντάζομαι, σωστά;

Ο λόγος που ο Sky δεν δέχεται συνδρομητές εκτός UK είναι ότι δεν έχει τα δικαιώματα για το υλικό που προβάλλει για άλλες αγορές. Ως εκ τούτου, αν μάθει ότι δεν είσαι στο UK, θα σε κόψει.

Οπότε, στα μάτια του, είσαι παράνομος. Το μόνο που μπορεί όμως να κάνει, είναι να τσιμπήσει τον Ιρλανδό.

Εσύ καλά κάνεις και παίζεις έτσι.. τουλάχιστον τους τα σκας.

Αλλά φοβάμαι ότι το HiTech δεν απευθύνθηκε ακριβώς σε ανθρώπους σαν εσένα..

Μάλλον απλά σε επίδοξους τζαμπατζήδες.. ;)

Δεν απευθύνεται ακριβώς σε τσαμπατζήδες. Με το vpn δε μπορείς να δεις τα κανάλια του sky, παρά μόνο εαν έχεις ήδη συνδρομη στο sky. Το να μπορεί κάποιος να δει BBC/ITV και γενικότερα τα free κανάλια του UK δε το βρίσκω τόσο "παράνομο" αφού δυστηχώς λόγω θέσης δε μπορούμε να τα έχουμε με ένα νορμάλ πιατάκι.

Τι απαιτεί συγκεκριμένα ο Sky δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν αμέτρητα τέτοια sites στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα οποία δεν απαιτούν καμία συνδρομή - απλά βλέπουν IP.

Και φυσικά τα ξεγελάς πανεύκολα μέσω VPN.

Εγώ νομίζω πως οι ειδικές 3D τηλεοράσεις θα καταλαβαίνουν την split screen εικόνα και θα την παρουσιάζουν ενιαία, είτε με αλλαγμένη πόλωση είτε με τη χρήση των active shutter glasses. Δηλαδή η γνώμη μου είναι πως στην 3D τηλεόραση με active shutter glasses, η εικόνα που θα βλέπεις χωρίς τα γυαλιά δε θα είναι split αλλά ενιαία με εναλλαγή των frames αριστερού και δεξιού ματιού. Φαντάζομαι πως τους ήταν πιο εύκολο/συμβατό να μεταδίδουν ένα σήμα τυπικό HD (1920*1080*25) από το να μετέδιδαν μισή οριζόντια ανάλυση σε διπλάσιο framerate. Γι' αυτό άλλωστε οι δορυφορικοί δέκτες δε χρειάζεται να "ξέρουν" κάτι από 3D, αφού γι' αυτούς εξακολουθεί να είναι μία τυπική 1080 μετάδοση.

Xmmm,
Ειναι γνωστο οτι οι split εικονες αφορουν active shutter glasses. Σαφως με τα γυαλια καθε μιση εικονα για καθε ματι απλωνει σε ολο το panel ενναλαξ αναλογα με τον παλμο που δεχονται τα γυαλια απο τον υπερυθρο πομπο της τηλεορασης κι ολο αυτο το πακετακι με μεγαλη ταχυτητα ωστε η εντυπωση των δυο εικονων να παραμενει στον εγκεφαλο και να δη,ιουργει την τρισδιαστατη εικονα.
Δεν νομιζω ωστοσο οτι τα πολωτικα γυαλια εχουν την νδυνατοτητα να κανουν το ιδιο γιατι ο τροπος προβλολης διαφερει - βλεπε avatar. Αν βγαζαμε τα γυαλια απλα βλεπαμε 2 εικονες την μια διπλα στην αλλη με καθετη πολωση μεταξυ τους. Αναλογη πολωση ειχαν τα πολωτικα γυαλια ετσι ωστε ο καθε φακος να προσλαμβανει την καταλληλα πολωμενη εικονα που αντιστοιχει στο καθε ματι και παλι μετα ο εγκεφαλος να αναλαμβανει να κανει τα περαιτερω.
Ο προβληματισμος μου εγκειται στο γεγονος οτι με τις απλες γνωσεις που εχω δεν νομιζω η split εικονα με τα πολωτικα γυαλια να ανοιγει επειδη προκειται για διαφορετικη τεχνολογια. Περιμενα αντιθετα να δω superimpose εικονα.
Εδω μπορει να μας διαφωτισει καποιος καλυτερα?
Νικος