Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
Ο Τάσος και ο Ιωάννης... :)

Το σύστημα ήταν ο Naim Supernait με ηχεία τα Fidelio II της Acapella.
Το CD ήταν ένα NAIM (νομίζω το CD 5x) και έπαιζε και ένα sub στο χώρο το οποίο δεν παρατήρησα μάρκα ή μοντέλο...

μάλιστα...
πάντως έχω ήδη μιά προσφορά γιά να τα δοκιμάσω (εδώ και τρείς μέρες).
Αλλά δεν ξέρω ακόμα αν ευοδωθεί...

Re: Απάντηση: Re: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Αυτό που άκουσα ήταν περισσότερο εστιασμένη στερεοφωνική εικόνα, ησυχία στο σύστημα, τρισδιάστατη απεικόνιση των οργάνων στο χώρο και ανάδειξη των λεπτομερειών η οποία υποθέτω ότι ήρθε από την ησυχία...
Το σύστημα βέβαια έχασε σε μεσοχαμηλά, κάτι που σε ένα λεπτόηχο σύστημα μάλλον θα δημιουργούσε πρόβλημα.
Οι διαφορές είναι άμεσα ακουστές και δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα placebo.
Οποτε με τα λεγομενα σου απλα επιβεβαιωνεις τις δικες μου σκεψεις για τον τροπο λειτουργιας και το οτι τυχαια αλλαζουν τον ηχητικο χαρακτηρα μιας συσκευης και οτι δεν μπορει να ειναι ολες οι αλλαγες θετικες??

Οποτε με τα λεγομενα σου απλα επιβεβαιωνεις τις δικες μου σκεψεις για τον τροπο λειτουργιας και το οτι τυχαια αλλαζουν τον ηχητικο χαρακτηρα μιας συσκευης και οτι δεν μπορει να ειναι ολες οι αλλαγες θετικες??

ακριβώς αυτό είναι το θέμα...
πάνω στην αγωνία του δοκιμαστή να καταλάβει άν όντως υπάρχει ή όχι διαφορά, ίσως να χάνει το δάσος και να μην προσέχει προς τα που πάει η διαφορά...:a0210:

Ο Τάσος είμαι εγώ :-)

Προσωπικά ανάλωσα το χρόνο μου συζητώντας με τον κ. Μενδρινό για τις απαράδεκτες κατά την άποψή μου ‛επιστημονικές’ αναφορές που βρίσκονται αναρτημένες στο website του.
Δεν έλαβα καμία τεχνική πληροφορία πέραν όσων έχετε συζητήσει.
Αναφορές σε ηλεκτρομαγνητικά / κβαντομηχανικά φαινόμενα ή και άλλα φαινόμενα θα πρέπει πάντοτε να είναι τεκμηριωμένες.
Η αναφορά τους, ενώ δεν υπάρχει τεκμηρίωση, είναι κατά την προσωπική μου άποψη απαράδεκτες.

Πολλά μέλη με κατάλληλη κατάρτιση τα έχουν πει καλύτερα από εμένα.

Εξήγησα στον κ. Μενδρινό ότι ακόμα και ο ίδιος να ανοίξει forum (πολλοί ιστορικοί κατασκευαστές διατηρούν ή τοποθετούνται ανοιχτά σε forum), τα ίδια ακριβώς θα εισπράξει από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

φιλε inest δεν ξερω αν ειναι τυχαιο επειδη ομως εχω ακουσει διαφορετικα συστηματα μ’αυτα πριν και μετα την τοποθετηση τους αυτο που μπορω να σου πω εγω ειναι οτι παντα οι αλλαγες στον ηχο σε ολα ειχαν τα ιδια χαρακτηριστικα οπως τα περιεγραψε και ο τζιμισκης.
δεν εχω σκοπο να μπω στα χωραφια σου (δεν μπορω αλλωστε) αλλα οταν οι αλλαγες σε ολα ειναι οι ιδιες δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι τυχαιο...-bye-

Τα άκουσα σε ένα συγκεκριμένο σύστημα, οπότε δεν μπορώ να πω ότι σε όλα θα συμπεριφερθούν το ίδιο.
Ακόμη και σε 100 συστήματα να τα άκουγα, πάλι δεν θα το έλεγα.
Αυτό που λέω είναι ότι στο συγκεκριμένο σύστημα άκουσα αυτά τα πράγματα και δεν χάνει κανείς τίποτα να τα βάλει στο δικό του αν ψάχνεται για τέτοια παραφερνάλια, και στην τελική αν δεν του αρέσουν οι διαφορές ή αν δεν τις ακούει, δεν τα αγοράζει...
Το ότι δεν μπορεί όλες οι αλλαγές να είναι θετικές είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.
Εδώ ενισχυτή αλλάζεις και παίζει σε κάποια πράγματα να χάσεις σε σχέση με τον παλιό σου...

Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

φιλε inest δεν ξερω αν ειναι τυχαιο επειδη ομως εχω ακουσει διαφορετικα συστηματα μ’αυτα πριν και μετα την τοποθετηση τους αυτο που μπορω να σου πω εγω ειναι οτι παντα οι αλλαγες στον ηχο σε ολα ειχαν τα ιδια χαρακτηριστικα οπως τα περιεγραψε και ο τζιμισκης.
δεν εχω σκοπο να μπω στα χωραφια σου (δεν μπορω αλλωστε) αλλα οταν οι αλλαγες σε ολα ειναι οι ιδιες δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι τυχαιο...-bye-
Οκ δεκτο. Ας προσπαθησουμε να το εξηγησουμε και αυτο. Επεσα μεσα στο οτι δεν μπορει να ειναι ολες οι αλλαγες θετικες λογω της ανισοροπιας που δημιουργεις στα ηλεκτρονικα σου και οχι στο οτι δεν μπορει να αναπαραχτουν σε διαφορετικα συστηματα. Αυτο διοτι ειχα στο μυαλλο μου μια συγκεκριμενη συχνοτικη συμπεριφορα των εν λογω purifiers.

Τωρα πραγματικα ομως θα ηθελα καποια στοιχεια παραπανω απο τον κατασκευαστη για να εξηγησω αυτην την συμπεριφορα.

Τι εννοω? Θα ηθελα να ηξερα ποια ακριβως περιοχη του Η/Μ φασματος αποκοπτει και μαλιστα με τι επιτυχια, δηλαδη ποσα db διαφορα υπαρχουν με και χωρις την χρηση τους.

Γιατι αν αποκοπτουν ενα μονο συγκεκριμενο κομματι αποτελεσματικα τοτε ειναι πολυ πιθανον ακριβως αυτο το κομματι του φασματος να ειναι ιδιο σε πολυ μεγαλο βαθμο σε πολλους διαφορετικους χωρους.
Δηλαδη πχ η ραδιοφονικη εκπομπη στα FM εχει τα ιδια χαρακτηριστικα σε σχεδον ολους τους χωρους εστω και αν αυτοι απεχουν μεταξυ τους παρα πολυ.
Αν παρεις δηλαδη το φασμα μεσα σε ενα δωματιο στα ραδιοφωνικα μηκη κυμματος που εκπεμπουν οι σταθμοι FM τοτε θα δεις οτι αυτο στα γενικα χαρακτηριστικα του θα ειναι ιδιο σε διαφορετικους χωρους.
Οποτε αν κοβει την συγκεκριμενη περιοχη τοτε τα αποτελεσματα του θα ειναι επαναληψημα σε διαφορετικους χωρους και συστηματα.
Αν κοβει στα μικροκυματα τοτε δεν ειναι επαναληψημα, μιας και ο καθε χωρος εχει διαφορετικα χαρακτηρηστικα, πχ μπορει ενα δωματιο να ειναι κοντα σε μια μικροκυματικη ζευξη αλλα θα ειναι μονο και μονο αυτο.
Ελπιζω να γινομαι κατανοητος.

Μια ερωτηση ομως την οποια την εχω ξανακανει.
Πειτε μου, γιατι τα βαζετε πανω στο transport απο τα CD player???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Εσένα σε τρώει ε; Θες να φάμε ξύλο στο τέλος... :flipout:

Αυτό που άκουσα ήταν περισσότερο εστιασμένη στερεοφωνική εικόνα, ησυχία στο σύστημα, τρισδιάστατη απεικόνιση των οργάνων στο χώρο και ανάδειξη των λεπτομερειών η οποία υποθέτω ότι ήρθε από την ησυχία...
Το σύστημα βέβαια έχασε σε μεσοχαμηλά, κάτι που σε ένα λεπτόηχο σύστημα μάλλον θα δημιουργούσε πρόβλημα.
Οι διαφορές είναι άμεσα ακουστές και δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα placebo.

Τώρα για το κόστος, δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει κατά πόσον αξίζει ή όχι να μπει αυτό το προϊόν σε ένα σύστημα και κατά πόσον κοστίζει 5, 10 ή 1000 ευρώ η κατασκευή του.
Πάντως αν μου έλεγαν να διαλέξω ανάμεσα σε ένα καλώδιο ρεύματος, ένα interconnect ή καλώδια ηχείων αξίας 1000 ευρώ ή αυτά κατά 99% θα προτιμούσα αυτά.

Sorry αλλά άκουσα διαφορές... -bye-

Αν βάζατε ένα αντίστοιχο σε βάρος αντικείμενο,μόνο πάνω στο cd player,υπήρχε περίπτωση να ακούσετε τις ίδιες διαφορές;Οσοι έχετε ένα μεσαίο cdp σαν το naim ή και φθηνότερο,τοποθετήστε καμιά 10-15αριά δισκάκια με τις θήκες τους,πάνω απο τον οδηγό και γράψτε μας πόσοι άκουσαν διαφορές.

Μέτρησε κανείς τι κάνουν;Είπατε,ότι δεν επηρέαζαν το σήμα του κινητού...

Μήπως ακούσατε διαφορές γιατί ζεστάθηκαν καλύτερα τα μηχανήματα;

Μήπως ήταν άστρωτα τα ηχεία;

Μήπως μετακινήθηκε ένα πόντο η κλίση ενός ηχείου;

Μήπως....................................................................................................

Προσωπικά μόνο στο σύστημά μου,θα ήμουν απόλυτα ικανός να πώ άν υπάρχουν διαφορές και γιατί.Εσείς είστε βέβαιοι τι ακούσατε και γιατί σ' ένα άγνωστο σύστημα,που τις επεμβάσεις τις έκαναν άλλοι;

Last edited:
Είχαμε διαφορές προς το καλύτερο όταν μπήκαν και προς το χειρότερο όταν βγήκαν...
Αλλά ούτως η άλλος είπα ότι θα ήθελα να τα ακούσω σε ένα σύστημα που ξέρω και με την ησυχία μου... -bye-

Οκ οπότε είναι περίπου σαν να μην το ακούσατε.

Όπως είχε γράψει κάποτε ο Πάρις (σε ένα τεστ που είχε κάνει):
Οι διαφορές ήταν ακουστές αλλά δούλευε και το πλυντήριο πιάτων

Καλά Δημήτρη δεν είπαμε κι έτσι...

Δεν θέλω να μειώσω κανέναν,πόσο μάλλον τα παιδιά που είναι φίλοι και συνδιαχειριστές,αλλά μιά δοκιμή έχει νόημα,μόνο σε ένα πολύ γνωστό σύστημα-το δικό μας,με δεδομένο μουσικό πρόγραμμα και με απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες απο τον ίδιο τον δοκιμαστή.

Στο δικό μου σύστημα μπορώ να τρελλάνω τον καθέναν και να τον κάνω να πιστέψει ότι εγώ θέλω,επειδή ακριβώς το ξέρω πολύ καλά και νά μην πάρει χαμπάρι,ότι κάνω ζαβολιές.Δεν λέω,ότι αυτό συνέβει στην ακρόαση που συζητάμε,αλλά το γράφω,για να φανεί η αξία της σωστής ακρόασης.

Απάντηση: Re: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Είχαμε διαφορές προς το καλύτερο όταν μπήκαν και προς το χειρότερο όταν βγήκαν...
Αλλά ούτως η άλλος είπα ότι θα ήθελα να τα ακούσω σε ένα σύστημα που ξέρω και με την ησυχία μου... -bye-

Οι αλλαγες αυτες γινονταν ενω ακουγατε κανονικα την μουσικη χωρις να ανεβοκατεβαινει η ενταση στις αλλαγες;

Ακόμα να πώ,ότι μέλη με εξαιρετικά συστήματα και μεγάλη εμπειρία,που τα δοκίμασαν στο σύστημά τους,είτε δεν άκουσαν διαφορές,είτε άκουσαν πρός το χειρότερο(άς γράψουν οι ίδιοι άν θέλουν για την εμπειρία τους).

Αρα δεν είναι και επαναλαμβανόμενα τ' "αποτελέσματα".

Ακόμα να πώ,ότι μέλη με εξαιρετικά συστήματα και μεγάλη εμπειρία,που τα δοκίμασαν στο σύστημά τους,είτε δεν άκουσαν διαφορές,είτε άκουσαν πρός το χειρότερο(άς γράψουν οι ίδιοι άν θέλουν για την εμπειρία τους).

Αρα δεν είναι και επαναλαμβανόμενα τ' "αποτελέσματα".

Ειτε επαναλαμβανομενα ειτε οχι, ολα εξηγουνται με βαση την φυσικη και την λογικη και οχι με εικασιες....:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Purifiers το

Προσωπικά πήγα εκεί με μεγάλη δόση αμφισβήτησης αλλά τελικά αποδείχθηκε πολύ ενδιαφέρον το πείραμα και σίγουρα θα το επαναλάβω... Ίσως μάλιστα με κάποιο blind test. :p

Α, τι; Δεν κάνατε blind test; :bang:
Καλά κρασιά τότε... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Ειτε επαναλαμβανομενα ειτε οχι, ολα εξηγουνται με βαση την φυσικη και την λογικη και οχι με εικασιες....:grandpa:

Τα ίδια έλεγε κι ο...Δαρβίνος,αλλά ακόμα και σήμερα ο μισός "πολιτισμένος" κόσμος-παρά τις συντριπτικές αποδείξεις-πιστεύει,ότι πάντα το ανθρώπινο είδος ήταν σαν και μάς σήμερα.
Για να πειστείς για κάτι λογικό κι επιστημονικά τεκμηριωμένο,πρέπει νάχεις και την ανάλογη αντιληπτική ικανότητα μαζί με κάποια απαραίτητη παιδεία.

Αν αρχίσει (που ήδη άρχισε,άσχετα άν δεν κατατέθηκε ακόμα εδώ),η ανάμιξη της μεταφυσικής και του...φέγκ σούϊ,στην όλη ιστορία των "εξαγνιστικών αντικειμένων" καλύτερα να ξεκινήσουμε τα μπάνια απο τώρα.

Καλά Δημήτρη δεν είπαμε κι έτσι...

Δεν θέλω να μειώσω κανέναν,πόσο μάλλον τα παιδιά που είναι φίλοι και συνδιαχειριστές,αλλά μιά δοκιμή έχει νόημα,μόνο σε ένα πολύ γνωστό σύστημα-το δικό μας,με δεδομένο μουσικό πρόγραμμα και με απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες απο τον ίδιο τον δοκιμαστή.

Στο δικό μου σύστημα μπορώ να τρελλάνω τον καθέναν και να τον κάνω να πιστέψει ότι εγώ θέλω,επειδή ακριβώς το ξέρω πολύ καλά και νά μην πάρει χαμπάρι,ότι κάνω ζαβολιές.Δεν λέω,ότι αυτό συνέβει στην ακρόαση που συζητάμε,αλλά το γράφω,για να φανεί η αξία της σωστής ακρόασης.

Τα μηχανηματα ηταν ζεστα, δεν μετακινηθηκαν ηχεια, δεν αλλαξε η σταθμη πριν και μετα ουτε φιλτρα πολυμπριζα καλωδια ακιδες, ασφαλειες στον πινακα, σεμεδακι στο τραπεζι ουτε θεση οι ακροατες ουτε ανοιγοκλεισε η πορτα, και οι διαφορες ηταν παντα εκει και ακουστες. Σε ολα τα συστηματα που τα εχω δοκιμασει παρατηρουνται τα ιδια πραγματα, αυτα που ο tzimisce εγραψε νωριτερα. Σε ολα παντα τα ιδια. Αν και παλι δεν πειθεστε ε καντε τον κοπο και δοκιμαστε τα στο συστημα σας.

Status
Not open for further replies.