Α, δεν σας είπα, έφτασε τη Δευτέρα. Είχε ταχυδρομηθεί 8/12. Απ' ότι φαίνεται ο ταχυδρόμος περνά μια φορά τον μήνα.Εμένα έχει λήξει ο λογαριασμός αερίου από τις 16/12 κι ακόμα δεν έχει έρθει σπίτι.
Είναι η τρίτη φορά σε πέντε μήνες που η αλληλογραφία δεν παραδίδεται για πάνω από δύο εβδομάδες.
Από κεκτημένη ταχύτητα, έγραψα πιο πάνω ότι το δέμα με UPS ήταν με "δωρεάν" μεταφορικά. Η αλήθεια είναι ότι πλήρωσα κανονικότατα μεταφορικά για το δέμα, περίπου 10 ευρώ (ήταν από το γαλλικό Amazon και δεν έχουν δωρεάν μεταφορικά).2 στα 2 στα χάλια των εταιρειών κούριερ σήμερα για μένα.
Περίπτωση πρώτη: Περιμένω δέμα του άμαζον που (για κακή μου τύχη) το έστειλαν με UPS. Χθες λοιπόν το μεσημέρι βλέπω στο tracking ότι έγινε "απόπειρα παράδοσης" και δεν με βρήκαν. Φυσικά δεν υπήρχε χαρτάκι στην πολυκατοικία, ούτε κάποια άλλη ένδειξη παρουσίας τους... Σήμερα νωρίς το πρωί καταφέρνω και μιλάω με τα γραφεία τους (περιοχή αεροδρομίου/Κορωπί) και ζητώ να παραδώσουν σε γείτονα που ξέρω ότι θα βρίσκεται όλη μέρα σπίτι και με τον οποίο έχω συνεννοηθεί σχετικά. Γύρω στις 1 το μεσημέρι με ειδοποιεί ο γείτονας ότι βρήκε χαρτάκι στην πολυκατοικία ότι πέρασαν και δε βρήκαν κανέναν, παρότι όπως μου δήλωσε, ήταν ανελλιπώς σπίτι και δεν χτύπησε κανένα κουδούνι. Φυσικά για την εταιρεία λογίστηκε ως δεύτερη και τελευταία απόπειρα παράδοσης, γεγονός που συνεπάγεται ότι από Δευτέρα θα πρέπει να γράψω 40+40=80 χλμ συν 2 (τουλάχιστον) ώρες από τη ζωή μου (και περίπου 15 ευρώ σε βενζίνη συν διόδια) για να παραλάβω ο ίδιος από τα γραφεία τους το δέμα με τα "δωρεάν" μεταφορικά. Λεπτομέρειες...
Περίπτωση δεύτερη: Χθες βλέπω από το tracking δέματος του Aliexpress ότι το δέμα έχει αφιχθεί στο κατάστημα ΕΛΤΑ Κούριερ της περιοχής μου. Σήμερα βλέπω από την αναζήτηση αποστολής μέσα από τη σελίδα των ΕΛΤΑ Κούριερ, ότι μπορώ να περάσω από το κατάστημα για να παραλάβω. Γύρω στις 4 το απόγευμα πηγαίνω. Αφού περίμενα γύρω στα 20 λεπτά στην ουρά (μιας που είχε άλλα 4 άτομα πριν από μένα και η μοναδική κοπέλα-υπάλληλος της υποδοχής έκανε και χρέη υπαλλήλου αναζήτησης δεμάτων στην αποθήκη τους), όταν ήρθε η σειρά μου κι αφού περίμενα άλλα 5 λεπτά για να φέρει το δέμα μου από την αποθήκη, έρχεται πίσω στο ταμείο και μου λέει, ξέρετε, δεν βρίσκω το δέμα σας. Αφήστε μας τηλέφωνο, και όταν θα το βρούμε, θα σας καλέσουμε να έρθετε να παραλάβετε, εκτός αν θέλετε όταν το βρούμε να σας το φέρουμε σπίτι (πάντα φυσικά σε ώρες που εγώ λείπω...). Βάλτε στην εξίσωση και τα 15+15 λεπτά χρόνοι μετάβασης στο κατάστημα κι επιστροφής, έχουμα άλλη μία χαμένη ώρα από τη ζωή μου (και δουλειά δεν έγινε φυσικά).
Άσε την υπάλληλο στον πόνο τηςSpeedex....
Καθε αλλο παρα speed... Μαλλον exspeed έπρεπε να λεγεται.
Παρήγγειλα καινούργιο smartwatch oneplus από το siteus με έδρανα στη γερμανία ενώ στην αρχή χάρηκα που θα αποστέλετο με dhl το παρέδωσε στην ελλάδα στην speedex...
Κοιτώντας το tracking έλεγε ότι δύο μέρες πριν τασι στα γραφεία του στην καλλιθέα εκεί χωρίς να ανατεθει σε διανομεα....
Πήγα λοιπόν εχθές το πρωί και το παρέλαβα μόνος μου ψάχνοντας το και σχεδόν μόνος μου στο σωρό των δεμάτων έχοντας την υπάλληλο να γκρινιάζει ότι κανονικά έπρεπε να τα παραδίδει η ιδια η dhl....
Δεν υπάρχει σωτηρια.
Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, δέμα που έφυγε από Βουλγαρία αργά το μεσημέρι τη Δευτέρα 28/12/25, έφτασε σπίτι μου Αττική, την Πέμπτη 31/12 με κούριερ της ίδιας της DHL. Αυτό μάλιστα, είναι σοβαρή εξυπηρέτηση εταιρείας κούριερ. Τα υπόλοιπα που συζητάμε είναι (δυστυχώς) φτηνές παραλλαγές των κακών εκδοχών των ΕΛΤΑ.Άσε την υπάλληλο στον πόνο της
Εδώ και πολλά χρόνια όταν ακούτε Γερμανία και dhl, εννοούν την dhl postpaket υπηρεσία που είναι απλά τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Γερμανίας.
Και αυτό διότι πριν από πολλά χρόνια η DHL αγόρασε τα γερμανικά ΕΛΤΑ.
Εξάλλου φαίνεται και από την αξία των μεταφορικών . Αν είναι dhl η γρήγορη η courier (αυτή που θεωρούμε εμείς DHL) είναι ακριβά τα μεταφορικά.
Για να σας κάνει παράδοση η ίδια η DHL θα πρέπει να είναι είτε DHL express (πανάκριβο) είτε DHL courier. Όχι postpaket.
DHL PREMIUM εγραφε η ετικετα Τασο.Άσε την υπάλληλο στον πόνο της
Εδώ και πολλά χρόνια όταν ακούτε Γερμανία και dhl, εννοούν την dhl postpaket υπηρεσία που είναι απλά τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Γερμανίας.
Και αυτό διότι πριν από πολλά χρόνια η DHL αγόρασε τα γερμανικά ΕΛΤΑ.
Εξάλλου φαίνεται και από την αξία των μεταφορικών . Αν είναι dhl η γρήγορη η courier (αυτή που θεωρούμε εμείς DHL) είναι ακριβά τα μεταφορικά.
Για να σας κάνει παράδοση η ίδια η DHL θα πρέπει να είναι είτε DHL express (πανάκριβο) είτε DHL courier. Όχι postpaket.
Edit: και φυσικά ΔΕΝ θέλετε να σας κάνει παράδοση η ίδια η DHL για δέματα εκτός Ε.Ε. γιατί θα τσούξει χοντρά.....(εκτός αν έχετε πληρώσει τα import fees στην πηγή κατά την αγορά).
Αυτή είναι η γρήγορη παράδοση της DHL international postpaket. Δηλαδή , μια τρύπα στο νερό. Πάλι postpaket είναι.DHL PREMIUM εγραφε η ετικετα Τασο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.