Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εμένα έχει λήξει ο λογαριασμός αερίου από τις 16/12 κι ακόμα δεν έχει έρθει σπίτι.
Είναι η τρίτη φορά σε πέντε μήνες που η αλληλογραφία δεν παραδίδεται για πάνω από δύο εβδομάδες.

Λεμε λεμε για τα ελληνικα κουριερ αλλα και τα ξενα δεν πανε πισω...
UPS με αποστολη απο Nkon...
2 ανεπιτυχείς προσπαθείες παραδοσης και καλα.... Και στην τριτη θα εστελναν το δεμα πισω!
Σε ερωτηση μου στο τηλέφωνο μα καλα γτ δεν με καλεσατε η απαντηση ηταν "δεν καλουν οι διανομείς"
Πρωτοφανες και ακολουθως εξοργιστικο μπορω να πω.

• Like
Reactions: lazarefa
Εμένα έχει λήξει ο λογαριασμός αερίου από τις 16/12 κι ακόμα δεν έχει έρθει σπίτι.
Είναι η τρίτη φορά σε πέντε μήνες που η αλληλογραφία δεν παραδίδεται για πάνω από δύο εβδομάδες.
Α, δεν σας είπα, έφτασε τη Δευτέρα. Είχε ταχυδρομηθεί 8/12. Απ' ότι φαίνεται ο ταχυδρόμος περνά μια φορά τον μήνα.
Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει φέτος.

Κοσμογονία.
Τα ΕΛΤΑ παραδίδουν μέσω Box Now…
Περιμένω ένα δέμα από Ali (παραγγελία 21/1). Μόλις μου ήρθε μήνυμα από ΕΛΤΑ ότι θα παραδοθεί σε Box Now.
Δεν είναι scam· όλα τα νούμερα είναι σωστά.

1769581707205.png

Eπιτελους μια σοβαρη συνεργασια γιατι μεχρι προτινος εδιναν τα δεματα σε ιδιωτες που γεμιζαν τα ΙΧ τους δεματα και εκαναν τις παραδοσεις!

2 στα 2 στα χάλια των εταιρειών κούριερ σήμερα για μένα.
Περίπτωση πρώτη: Περιμένω δέμα του άμαζον που (για κακή μου τύχη) το έστειλαν με UPS. Χθες λοιπόν το μεσημέρι βλέπω στο tracking ότι έγινε "απόπειρα παράδοσης" και δεν με βρήκαν. Φυσικά δεν υπήρχε χαρτάκι στην πολυκατοικία, ούτε κάποια άλλη ένδειξη παρουσίας τους... Σήμερα νωρίς το πρωί καταφέρνω και μιλάω με τα γραφεία τους (περιοχή αεροδρομίου/Κορωπί) και ζητώ να παραδώσουν σε γείτονα που ξέρω ότι θα βρίσκεται όλη μέρα σπίτι και με τον οποίο έχω συνεννοηθεί σχετικά. Γύρω στις 1 το μεσημέρι με ειδοποιεί ο γείτονας ότι βρήκε χαρτάκι στην πολυκατοικία ότι πέρασαν και δε βρήκαν κανέναν, παρότι όπως μου δήλωσε, ήταν ανελλιπώς σπίτι και δεν χτύπησε κανένα κουδούνι. Φυσικά για την εταιρεία λογίστηκε ως δεύτερη και τελευταία απόπειρα παράδοσης, γεγονός που συνεπάγεται ότι από Δευτέρα θα πρέπει να γράψω 40+40=80 χλμ συν 2 (τουλάχιστον) ώρες από τη ζωή μου (και περίπου 15 ευρώ σε βενζίνη συν διόδια) για να παραλάβω ο ίδιος από τα γραφεία τους το δέμα με τα "δωρεάν" μεταφορικά. Λεπτομέρειες...
Περίπτωση δεύτερη: Χθες βλέπω από το tracking δέματος του Aliexpress ότι το δέμα έχει αφιχθεί στο κατάστημα ΕΛΤΑ Κούριερ της περιοχής μου. Σήμερα βλέπω από την αναζήτηση αποστολής μέσα από τη σελίδα των ΕΛΤΑ Κούριερ, ότι μπορώ να περάσω από το κατάστημα για να παραλάβω. Γύρω στις 4 το απόγευμα πηγαίνω. Αφού περίμενα γύρω στα 20 λεπτά στην ουρά (μιας που είχε άλλα 4 άτομα πριν από μένα και η μοναδική κοπέλα-υπάλληλος της υποδοχής έκανε και χρέη υπαλλήλου αναζήτησης δεμάτων στην αποθήκη τους), όταν ήρθε η σειρά μου κι αφού περίμενα άλλα 5 λεπτά για να φέρει το δέμα μου από την αποθήκη, έρχεται πίσω στο ταμείο και μου λέει, ξέρετε, δεν βρίσκω το δέμα σας. Αφήστε μας τηλέφωνο, και όταν θα το βρούμε, θα σας καλέσουμε να έρθετε να παραλάβετε, εκτός αν θέλετε όταν το βρούμε να σας το φέρουμε σπίτι (πάντα φυσικά σε ώρες που εγώ λείπω...). Βάλτε στην εξίσωση και τα 15+15 λεπτά χρόνοι μετάβασης στο κατάστημα κι επιστροφής, έχουμα άλλη μία χαμένη ώρα από τη ζωή μου (και δουλειά δεν έγινε φυσικά).

2 στα 2 στα χάλια των εταιρειών κούριερ σήμερα για μένα.
Περίπτωση πρώτη: Περιμένω δέμα του άμαζον που (για κακή μου τύχη) το έστειλαν με UPS. Χθες λοιπόν το μεσημέρι βλέπω στο tracking ότι έγινε "απόπειρα παράδοσης" και δεν με βρήκαν. Φυσικά δεν υπήρχε χαρτάκι στην πολυκατοικία, ούτε κάποια άλλη ένδειξη παρουσίας τους... Σήμερα νωρίς το πρωί καταφέρνω και μιλάω με τα γραφεία τους (περιοχή αεροδρομίου/Κορωπί) και ζητώ να παραδώσουν σε γείτονα που ξέρω ότι θα βρίσκεται όλη μέρα σπίτι και με τον οποίο έχω συνεννοηθεί σχετικά. Γύρω στις 1 το μεσημέρι με ειδοποιεί ο γείτονας ότι βρήκε χαρτάκι στην πολυκατοικία ότι πέρασαν και δε βρήκαν κανέναν, παρότι όπως μου δήλωσε, ήταν ανελλιπώς σπίτι και δεν χτύπησε κανένα κουδούνι. Φυσικά για την εταιρεία λογίστηκε ως δεύτερη και τελευταία απόπειρα παράδοσης, γεγονός που συνεπάγεται ότι από Δευτέρα θα πρέπει να γράψω 40+40=80 χλμ συν 2 (τουλάχιστον) ώρες από τη ζωή μου (και περίπου 15 ευρώ σε βενζίνη συν διόδια) για να παραλάβω ο ίδιος από τα γραφεία τους το δέμα με τα "δωρεάν" μεταφορικά. Λεπτομέρειες...
Περίπτωση δεύτερη: Χθες βλέπω από το tracking δέματος του Aliexpress ότι το δέμα έχει αφιχθεί στο κατάστημα ΕΛΤΑ Κούριερ της περιοχής μου. Σήμερα βλέπω από την αναζήτηση αποστολής μέσα από τη σελίδα των ΕΛΤΑ Κούριερ, ότι μπορώ να περάσω από το κατάστημα για να παραλάβω. Γύρω στις 4 το απόγευμα πηγαίνω. Αφού περίμενα γύρω στα 20 λεπτά στην ουρά (μιας που είχε άλλα 4 άτομα πριν από μένα και η μοναδική κοπέλα-υπάλληλος της υποδοχής έκανε και χρέη υπαλλήλου αναζήτησης δεμάτων στην αποθήκη τους), όταν ήρθε η σειρά μου κι αφού περίμενα άλλα 5 λεπτά για να φέρει το δέμα μου από την αποθήκη, έρχεται πίσω στο ταμείο και μου λέει, ξέρετε, δεν βρίσκω το δέμα σας. Αφήστε μας τηλέφωνο, και όταν θα το βρούμε, θα σας καλέσουμε να έρθετε να παραλάβετε, εκτός αν θέλετε όταν το βρούμε να σας το φέρουμε σπίτι (πάντα φυσικά σε ώρες που εγώ λείπω...). Βάλτε στην εξίσωση και τα 15+15 λεπτά χρόνοι μετάβασης στο κατάστημα κι επιστροφής, έχουμα άλλη μία χαμένη ώρα από τη ζωή μου (και δουλειά δεν έγινε φυσικά).
Από κεκτημένη ταχύτητα, έγραψα πιο πάνω ότι το δέμα με UPS ήταν με "δωρεάν" μεταφορικά. Η αλήθεια είναι ότι πλήρωσα κανονικότατα μεταφορικά για το δέμα, περίπου 10 ευρώ (ήταν από το γαλλικό Amazon και δεν έχουν δωρεάν μεταφορικά).

• Sad
Reactions: KOSSTV and newbie
Speedex....
Καθε αλλο παρα speed... Μαλλον exspeed έπρεπε να λεγεται.
Παρήγγειλα καινούργιο smartwatch oneplus από το siteus με έδρανα στη γερμανία ενώ στην αρχή χάρηκα που θα αποστέλετο με dhl το παρέδωσε στην ελλάδα στην speedex...
Κοιτώντας το tracking έλεγε ότι δύο μέρες πριν τασι στα γραφεία του στην καλλιθέα εκεί χωρίς να ανατεθει σε διανομεα....
Πήγα λοιπόν εχθές το πρωί και το παρέλαβα μόνος μου ψάχνοντας το και σχεδόν μόνος μου στο σωρό των δεμάτων έχοντας την υπάλληλο να γκρινιάζει ότι κανονικά έπρεπε να τα παραδίδει η ιδια η dhl....
Δεν υπάρχει σωτηρια.

• Wow
  • Like
Reactions: newbie and lazarefa
Είναι πλέον (εδώ και καιρό κι ιδίως θα έλεγα από τις καραντίνες και μετά) άπειρα τα παραδείγματα κάκιστης εξυπηρέτησης και κακών πρακτικών από όλο πρακτικά το φάσμα των εταιρειών κούριερ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει πλέον οργανωμένος μοχλός πίεσης από τον κόσμο προς τις εταιρείες αυτές (πχ μέσω της ΕΕΤΤ, της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά και γενικότερα δικαστικά), με νομική εκπροσώπηση και πίεση προς τους ανωτέρω φορείς, είτε στο πλαίσιο ενός νέου σχήματος/σωμετείου που θα συγκροτηθεί (στο πρότυπο πχ ενός συλλόγου όπως ο σύλλογος δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, αναφέρω ένα σύλλογο που μου ήρθε τυχαία στο μυαλό), είτε στο πλαίσιο υφιστάμενου σχετικού σωματείου, πχ το ΙΝΚΑ (αν και έχω την αίσθηση ότι το υπόψη σωματείο έχει κατακερματισθεί και δεν έχει σοβαρή διαπραγματευτική ισχύ).
Χωρίς οργανωμένη και συλλογκή νομική πίεση δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Οι εταιρείες απλά παίζουν μπάλα όπως τις συμφέρει σε μια αγορά με στρεβλό ανταγωνισμό (στην πραγματικότητα εκτιμώ ότι είναι καρτέλ και οι 5-6 μεγάλες εταιρείες κούριερ).

• Like
Reactions: newbie
Speedex....
Καθε αλλο παρα speed... Μαλλον exspeed έπρεπε να λεγεται.
Παρήγγειλα καινούργιο smartwatch oneplus από το siteus με έδρανα στη γερμανία ενώ στην αρχή χάρηκα που θα αποστέλετο με dhl το παρέδωσε στην ελλάδα στην speedex...
Κοιτώντας το tracking έλεγε ότι δύο μέρες πριν τασι στα γραφεία του στην καλλιθέα εκεί χωρίς να ανατεθει σε διανομεα....
Πήγα λοιπόν εχθές το πρωί και το παρέλαβα μόνος μου ψάχνοντας το και σχεδόν μόνος μου στο σωρό των δεμάτων έχοντας την υπάλληλο να γκρινιάζει ότι κανονικά έπρεπε να τα παραδίδει η ιδια η dhl....
Δεν υπάρχει σωτηρια.
Άσε την υπάλληλο στον πόνο της 😁
Εδώ και πολλά χρόνια όταν ακούτε Γερμανία και dhl, εννοούν την dhl postpaket υπηρεσία που είναι απλά τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Γερμανίας.
Και αυτό διότι πριν από πολλά χρόνια η DHL αγόρασε τα γερμανικά ΕΛΤΑ.
Εξάλλου φαίνεται και από την αξία των μεταφορικών . Αν είναι dhl η γρήγορη η courier (αυτή που θεωρούμε εμείς DHL) είναι ακριβά τα μεταφορικά.
Για να σας κάνει παράδοση η ίδια η DHL θα πρέπει να είναι είτε DHL express (πανάκριβο) είτε DHL courier. Όχι postpaket.

Edit: και φυσικά ΔΕΝ θέλετε να σας κάνει παράδοση η ίδια η DHL για δέματα εκτός Ε.Ε. γιατί θα τσούξει χοντρά.....(εκτός αν έχετε πληρώσει τα import fees στην πηγή κατά την αγορά).

Last edited:
Εδώ και πολλά χρόνια όταν ακούτε Γερμανία και dhl, εννοούν την dhl postpaket υπηρεσία που είναι απλά τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Γερμανίας.
Εξάλλου φαίνεται και από την αξία των μεταφορικών . Αν είναι dhl η γρήγορη η courier (αυτή που θεωρούμε εμείς DHL) είναι ακριβά τα μεταφορικά.
Για να σας κάνει παράδοση η ίδια η DHL θα πρέπει να είναι είτε DHL express (πανάκριβο) είτε DHL courier. Όχι postpaket.
Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, δέμα που έφυγε από Βουλγαρία αργά το μεσημέρι τη Δευτέρα 28/12/25, έφτασε σπίτι μου Αττική, την Πέμπτη 31/12 με κούριερ της ίδιας της DHL. Αυτό μάλιστα, είναι σοβαρή εξυπηρέτηση εταιρείας κούριερ. Τα υπόλοιπα που συζητάμε είναι (δυστυχώς) φτηνές παραλλαγές των κακών εκδοχών των ΕΛΤΑ.
Βέβαια, στον αντίποδα, και η διαβόητη UPS, που κάνει η ίδια τις διανομές (τουλάχιστον στην Αττική) είδαμε πόσο καλά τα καταφέρνει:

• Like
Reactions: KOSSTV
Εχει χαλάσει τελευταία η UPS. Μεγάλες καθυστερήσεις και λάθη στην παράδοση.
Περίμενα κάτι από amazon και βλέπω παραδοση σε άσχετη διεύθυνση και παραλαβή απο άσχετο όνομα !
Τρεις φορές τους πήρα τηλέφωνο για να ξυπνήσουν να πάνε να το παραλάβουν πίσω και να μου το φέρουν. Μετά από μια εβδομάδα που έκαναν για να έρθει από διπλανό Δήμο, τελικά μου το έφεραν.
Τι email τους έστελνα ότι έχουν καταντήσει χειρότεροι και από τα ΕΛΤΑ, μάλλον δεν ιδρώνει κανενός το αυτί.

• Sad
Και το 2024, όταν είχα πάλι πάρε-δώσε με την UPS ήταν άθλια και άκρως αντιεπαγγελματική η αντιμετώπιση που έτυχα από πλευράς τους. Δυστυχώς αν διαβάσει κανείς τις αρνητικές κριτικές για αυτούς στο google, θα διαπιστώσει ότι η καλή εξυπηρέτηση εδώ και καιρό δεν αποτελεί κανόνα αλλά εξαίρεση.
Γενικότερα, όταν όλες σχεδόν οι εταιρείες κούριερ στην Ελλάδα λειτουργούν λίγο πολύ με ερασιτεχνισμό και με ουσιαστικά μοναδικό γνώμονα τη συμπίεση του κόστους, και παράλληλα δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος κι εποπτεία από το κράτος, τα αποτελέσματα είναι αυτά που λίγο πολύ όλοι βιώνουμε.

Edit: και φυσικά ΔΕΝ θέλετε να σας κάνει παράδοση η ίδια η DHL για δέματα εκτός Ε.Ε. γιατί θα τσούξει χοντρά.....(εκτός αν έχετε πληρώσει τα import fees στην πηγή κατά την αγορά).
DHL PREMIUM εγραφε η ετικετα Τασο.

• Wow
DHL PREMIUM εγραφε η ετικετα Τασο.
Αυτή είναι η γρήγορη παράδοση της DHL international postpaket. Δηλαδή , μια τρύπα στο νερό. Πάλι postpaket είναι.
Στην χώρα μας για να μας το παραδώσει η ίδια η DHL πρέπει να είναι η DHL Express υπηρεσία.

Μια χαρά έρχονταν τα δέματα με Acs από Αλί,
Τι τα σκαλίσαν!
Μάλλον κάποιος έφαγε πάλι και τα πήραν τα ΕΛΤΑ κούριερ….

Εκεί που έκαναν 10-12 μέρες τωρα πάνω από 20……