Αν σου πω ότι κατάλαβα τι έγραψες θα είναι ψέματα, αλλά από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι η ΑΙ δεν απειλεί τη δουλειά σου προς το παρόν.Ανάλογα τι εννοείς με το να "ανακατασκευάσει".
Θεωρητικά ο coding parner του Gemini, πρακτικά θα χρειαστεί να βάλεις τη δουλειά σε όλα μήπως και κάποιο τα καταφέρει.
Να του δώσεις sitemap, images και text και να περιμένεις σωστό site από το 0, θα περιμένεις μερικές πολύ ακόμη.
Και σιγά μη κάτσουμε οι devs να μάθουμε στα ΑΙ πως να φτιάχνει σωστά site.
Θα σας ρίξουμε στην παγίδα να νομίζετε ότι φτιάχνουν site, να μας απολύσουν και να γίνουμε πλούσιοι από τα λύτρα που θα ζητάμε για να σας τα δώσουμε πίσω.
Έχω γράψει πιο πάνω, σε δοκιμές, μου έδωσε κώδικα με την εντολή exec() και δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει purify το input.
Μην νομίζεις, δεν είναι μεγάλη τρύπα το να μπορεί οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση cli στον server σου.
Αν σου πω ότι κατάλαβα τι έγραψες θα είναι ψέματα.
Είχα δει ένα βιντεάκι σχετικά με αυτό. Η ιδέα είναι ότι το Google καταλαβαίνει αν είσαι άνθρωπος από τόν τρόπο που μετακινείς τον κέρσορα.Εκεί ακριβώς βασιζόμαστε.
Από τη στιγμή που ο μέσος χρήστης δεν έχει ιδέα για αυτά τα πράγματα, δεν μπορεί να τα πει στο AI για να του τα κάνει.
Η δουλειά μας απέχει πολύ από το "βάλε αυτό το κείμενο εκεί και αυτή τη φωτογραφία εκεί".
Τόσο όσο το να βάλεις το κλειδί στο αυτοκίνητο και να φύγεις από το "σχεδίασέ μου μία μηχανή εσωτερικής καύσης".
Όσο δεν μπορείς να σχεδιάσεις τη μηχανή ενός αυτοκινήτου, τόσο δεν ξέρεις τι υπάρχει πίσω από ένα site.
Π.χ. το κουμπάκι "δεν είμαι ρομπότ" που πατάς ξέρεις τι κάνει ή νομίζεις ότι ένα "ρομπότ" δεν μπορεί να πατήσει ένα κουμπάκι;![]()
Aν σου πω οτι ΟΥΤΕ ΕΓΩ καταλαβα (μα τον Τουτατη, τον Μπελενο και τα χιλια αγριογουρουναΑν σου πω ότι κατάλαβα τι έγραψες θα είναι ψέματα,
Θες να με κανεις να νιωσω ταπεινος ............ το καταλαβα !Έτσι για να το κάνω πιο "λιανά", μου έδωσε κώδικα που μπορούσα να τρέξω οποιαδήποτε εντολή στον server μέσα από το site.
Ένα sudo rm -rf, να μεταφέρεις πραγματάκια στο /dev/null, ή να κάνεις ένα mkfs.ext3 /dev/sda ρε αδερφέ!![]()
Δεν τον λες και ψεκασμένο τον Paul KrugmanΚάτι μισοψεκασμένα δημοσιεύματα περί τερατώδους κατανάλωσης ενέργειας από τις μηχανές της Open AI,σε σημείο μεγάλης πίεσης (προς τα πάνω) στις τιμές του ρεύματος, ισχύουν; Έχετε άποψη;
Προφανώς και ισχύει. Αν έχεις διάθεση, διάβασε το άρθρο μου.Κάτι μισοψεκασμένα δημοσιεύματα περί τερατώδους κατανάλωσης ενέργειας από τις μηχανές της Open AI,σε σημείο μεγάλης πίεσης (προς τα πάνω) στις τιμές του ρεύματος, ισχύουν; Έχετε άποψη;
Συμπεριφέρεται σαν απόφοιτο πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό, αλλά με μηδενική εργασιακή εμπειρία. Όπως θα έπαιρνες από το χεράκι έναν νέο εργαζόμενο, έτσι πρέπει να κάνεις και με αυτό. Να είσαι πολύ συγκεκριμένος, να σπας την εργασία σε βήματα κλπ.Συμπεραίνω ότι το ChatGPT συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος, απλά όχι σαν έξυπνος άνθρωπος. Κάπου μου θυμίζει το μέσο Έλληνα φαντάρο. Υποψιάζομαι όμως ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος των δημιουργών του.
Φυσικά και θα το διαβάσω Γιώργο. Άρα είναιασφαλές να συμπεράνουμε πως το mining και η AI έχουν βάλει το "χεράκι" τους στο ράλυ των τιμών ενέργειας παρ' όλη την "πρασινάδα";Προφανώς και ισχύει. Αν έχεις διάθεση, διάβασε το άρθρο μου.
![]()
Artificial Intelligence and the Energy Transition
In recent years, the energy sector has entered a decisive phase of transformation, driven by mounting concerns regarding climate change and the recognized need to transition toward sustainable energy systems [...]www.mdpi.com
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.