Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τι είναι, τι ξέρουμε, τι αλλάζει στη ζωή και στον πολιτισμό;

Έδινες χάλια prompt...είμαι σίγουρος...απόλυτα σίγουρος... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Μα το είπα.
Έκανα emulate τα prompts που θα έδινε ένας junior που δεν ξέρει προγραμματισμό.
Ενώ εγώ το δουλεύω σαν ένας senior που βαριέται.
Τώρα το έβαλα να μου δημιουργήσει Ελληνικό translation π.χ. για να μπω μετά να το ελέγξω και να το κράξω.
Και ένα άλλο φτιάχνει model με getters και setters για το σχήμα το INSETE.
Borring things...
Αν κάνουν επανάσταση τα ΑΙ θα με βάλουν τιμωρία να μετράω usages σε functions ξέρωγώ ή να γράφω documentation. 😱

Εγώ πάντως που αυτές τις μέρες προσπαθώ να μάθω Verilog για τα FPGAs έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από το AI.

Μέσα σε λίγες ώρες έμαθα πράγματα και έβγαλα "δουλειά" που χωρίς βοήθεια θα χρειαζόμουν εβδομάδες, αν όχι μήνες.

Ο κίνδυνος βέβαια είναι με αυτά και με αυτά να μην μάθω ποτέ Verilog.. και δεν είναι ωραίο αυτό..

• Like
Reactions: Tzimisce and anderm
Η Anthropic έχει το πιο φιλικό πακέτο για το χρήστη σήμερα, μιας μπορείς να πετύχεις και πρόσβαση στο API μέσω συνδρομής (αυτό τυπικά απαγορεύεται βάσει όρων χρήσης όμως με συνδυασμό των εργαλείων που προσφέρει μπορεί κάποιος να το υλοποιήσει έμμεσα με Claude Code - δεν έχω βρει αντίστοιχο τρόπο πχ μέσω του CODEX της OpenAI). Επίσης το co-work είναι ο πιο εύκολος τρόπος για κάποιον αρχάριο να μπει στην ανάπτυξη agentic εφαρμογών. Πάντως έχει αρχίσει και κόβει δραστικά το τι προσφέρει σε σχέση με την έμμεση πρόσβαση στο API (αυτό που ανέφερα ποιο πάνω) γιατί ναι μεν αυτό της έδωσε το boost σε revenue, όμως ταυτόχρονα κοστίζει πολύ όταν μεγάλο μέρος των χρηστών με μια καλή συνδρομή άφηνε openclaw agents να παρτάρουν.

Η OpenAI δίνει τo CODEX που στην πράξη κάνει ότι κάνει το Claude Co-work σε συνδυασμό με το Claude Code αλλά με όχι τόσο εύκολο τρόπο. Επίσης δεν υπάρχει έμμεσος τρόπος να χρησιμοποιήσεις agentic framework αυτοματοποιημένο χωρίς API.
Εχμμ...old news.
Εδώ και 1-2 ημέρες η Anthropic έκοψε τη χρήση του openclaw χωρίς να πληρώσεις το API, ενώ η OpenAI αφήνει ελεύθερα τη χρήση του CODEX από το openclaw. Επίσης υπάρχει φυγή χρηστών από την Anthropic προς την OpenAI για αυτό το λόγο.
Τώρα το έμαθα.

Εγώ πάντως που αυτές τις μέρες προσπαθώ να μάθω Verilog για τα FPGAs έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από το AI.

Μέσα σε λίγες ώρες έμαθα πράγματα και έβγαλα "δουλειά" που χωρίς βοήθεια θα χρειαζόμουν εβδομάδες, αν όχι μήνες.

Ο κίνδυνος βέβαια είναι με αυτά και με αυτά να μην μάθω ποτέ Verilog.. και δεν είναι ωραίο αυτό..
Πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου. Σε ενδιαφέρει περισσότερο:
- Να μάθεις Verilog
- Να ολοκληρώσεις πολύ περισσότερα project σε λιγότερο χρόνο
Αυτό είναι το μεγάλο δίλλημα τις τελευταίες εβδομάδες, αν στη θέση του Verilog βάλεις ότι άλλο θες.

Για εμένα η απάντηση ήταν εύκολη...Θέλω περισσότερα project. Αν θελήσω να μάθω όντως κάτι, όσο μου αναπτύσει το project του λέω να μου φτιάξει ένα customized course για αυτό που θέλω να μάθω.

• Like
Reactions: Tzimisce
Μπα, ίσα ίσα. Τώρα πια το χρησιμοποιεί κυριολεκτικά όλος ο κόσμος, ειδικά οι νεότεροι.

Και περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε, βασικά.

Υπάρχει αρκετός κόσμος που το συμβουλεύεται ακόμα και για τα ψυχολογικά του.
Για το forum ήταν το σχόλιο ;)

Πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου. Σε ενδιαφέρει περισσότερο:
- Να μάθεις Verilog
- Να ολοκληρώσεις πολύ περισσότερα project σε λιγότερο χρόνο
Αυτό είναι το μεγάλο δίλλημα τις τελευταίες εβδομάδες, αν στη θέση του Verilog βάλεις ότι άλλο θες.

Για εμένα η απάντηση ήταν εύκολη...Θέλω περισσότερα project. Αν θελήσω να μάθω όντως κάτι, όσο μου αναπτύσει το project του λέω να μου φτιάξει ένα customized course για αυτό που θέλω να μάθω.

Κι εγώ προς τα εκεί τείνω. Το χόμπι μου αυτή τη στιγμή δεν είναι ο προγραμματισμός, απλά χρειάζεται και ο προγραμματισμός για να πάει καλά το χόμπι. :P