Έχω βαρεθεί να λέω ότι τα νέα τρέχουν με κατεγιστηκούς ρυθμούς. Μέσα σε λίγες ημέρες:
- Έχουμε νέα βελτιωμένη έκδοση του DeepSeek το
DeepSeek-V3-0324 . Παραμένει open-source
- H Google έκανε colpo grosso και πέρασε μπροστά σε όλα πρακτικά τα benchmarks αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό με το Gemini 2.5.
- H OpenAI μόλις ανακοίνωσε νέο μοντέλο δημιουργίας εικόνας, σημαντικά καλύτερο από το προηγούμενο και το ενσωμάτωσε στο 4o.
Νομίζω ότι όλα τα σκεπτόμενα μοντέλα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που είναι ήδη overkill για το 99% των αναγκών μας.
Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο και μάλλον πάμε σε λύσεις πολυπρακτορικού συστήματος όπου ένα σκεπτόμενο ΑΙ διαβάζει το prompt και αποφασίζει ποια εργαλεία που έχει πρόσβαση να χρησιμοποιήσει αυτόματα. Το πιο κοντινό που έχουμε τώρα είναι το 4ο της openai που μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα μαζί του (ήχο, εικόνα, κλπ)
Επίσης λίγο που χρησιμοποιώ το ChatGPT 4.5 μου αρέσει η απουσία παραισθήσεων. Ως τώρα απαντά σαν εγκυκλοπέδια.
Για το νέο δημιουργίας εικόνας, προφανώς το τέσταρα μόλις λέγοντάς του να φτιάξει ένα νέο logo για το avclub. Ωραίο το ότι με ρώτησε 10 ερωτήσεις πριν ξεκινήσει τη δημιουργία. Τα prompts μου:
1. Can you create a new logo for the website
www.avclub.gr ?
2. Η απαντήσεις στις ερωτήσεις του
AV Club is Audio/Visual
Primary focus is community engagement on anything related to audio/video focusing mostly on home entertaintment
AV Club has been present for over 20 years now, so the logo ought to convey this legacy.
Target audience is A/V enthusiasts.
I prefer a combination text with icon
Color schemes are dark blue / black currently.
It should be dark-mode friendly
The logo is mainly for use on the website.
Για δουλειά ενός λεπτού ειναι σούπερ, ενώ το βασικό είναι ότι για πρώτη φορά το κείμενο βγαίνει σωστά και όχι με λάθη όπως μέχρι τώρα. Μεγάλη βελτίωση.
Για το τέλος οι δηλώσεις πριν λίγο καιρό του Gates ότι βλέπει οι περισσότερες δουλειές σε μια δεκαετία να γίνονται από ΑΙ/ρομπότ.
Ο βαθύπλουτος συνιδρυτής της Microsoft προβλέπει ότι σύντομα θα εισέλθουμε στην εποχή της «δωρεάν νοημοσύνης» όπου συστήματα Α.Ι. θα αντικαθιστούν ακόμα και τους εξαιρετικούς γιατρούς και δασκάλους.
www.kathimerini.gr