Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τι είναι, τι ξέρουμε, τι αλλάζει στη ζωή και στον πολιτισμό;

Για ένα περίεργο η openAI δεν με βολεύει καθόλου.

Του δίνω τον κώδικα. Προτείνει αλλαγές. Τις κάνει και ο κώδικας είναι άχρηστος. Βάζω τις προτασεις στο Gemini, τις κάνει και ο κώδικας λειτουργεί. Τον βάζω πίσω στο codex για επιβεβαίωση και μου προτείνει αλλαγές πάνω στις αλλαγές του...

Το gpt 5.5 είναι μια χαρά μοντέλο και για coding. Κάνει σχεδόν τα πάντα σε backend στο codex. Δεν είναι opus, ειδικά στο frontend αλλά δεν πρόκειται για μέρα με τη νύχτα διαφορά όπως ήταν πριν από λίγους μήνες.

Προσωπικά προτιμούσα τον Grok… μου άρεσε το στυλ της επικοινωνίας του και είχα καθημερινές μακροχρονες συζητήσεις για όλα τα θέματα.
Ξαφνικά με δύο ερωτήσεις τέρμα ο χρόνος ομιλίας, και σε προτρέπει σε συνδρομή. Το chat gpt & Gemini που είχαν περιορισμό χρόνου φαντάζουν πλέον πολύ πιο large σε θέμα χρόνου.

Προσωπικά προτιμούσα τον Grok… μου άρεσε το στυλ της επικοινωνίας του και είχα καθημερινές μακροχρονες συζητήσεις για όλα τα θέματα.
Ξαφνικά με δύο ερωτήσεις τέρμα ο χρόνος ομιλίας, και σε προτρέπει σε συνδρομή. Το chat gpt & Gemini που είχαν περιορισμό χρόνου φαντάζουν πλέον πολύ πιο large σε θέμα χρόνου.
Έχουν αλλάξει και οι άλλοι λογικά τα μοντέλα τους . Chatgpt μπορεί σε τρεις ερωτήσεις να σε παραπεμπει σε επί πληρωμής μοντέλο.
Το Gemini δεν έχω καταλαβει ακομη τα ορια του . Μπορώ να ασχολούμαι 5 ώρες πριν πετάξει μήνυμα ή αν του βάλω κάτι βαρύ να μην το ολοκληρώσει απ το πρωτο prompt!!
Και αυτό τις τελευταίες μέρες. Πριν 2 μήνες έπιανα μέχρι και 500.000 token στο ai studio δωρεάν, πριν με περιορισει .

Εμένα πάντως μου διόρθωσε 60 μικρες εργασίες φοιτητών στο μεσαίο δωρεάν επίπεδο. Και μου πρότεινε πλάνο για το πώς να τις μετατρέψω σε ομαδική εργασία του χρόνου.
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι στα αποτελέσματα μιας άσκησης μου έδωσε την ανάποδη απάντηση απ' ότι μου έδωσε την περασμένη εβδομάδα. Και είπε ότι αυτό είναι "λογικο", δίνοντας μου αυτή τη φορά επιχειρηματα για την νέα άποψη τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό άρθρο για το θέμα!

Εμένα πάντως μου διόρθωσε 60 μικρες εργασίες φοιτητών στο μεσαίο δωρεάν επίπεδο. Και μου πρότεινε πλάνο για το πώς να τις μετατρέψω σε ομαδική εργασία του χρόνου.
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι στα αποτελέσματα μιας άσκησης μου έδωσε την ανάποδη απάντηση απ' ότι μου έδωσε την περασμένη εβδομάδα. Και είπε ότι αυτό είναι "λογικο", δίνοντας μου αυτή τη φορά επιχειρηματα για την νέα άποψη τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό άρθρο για το θέμα!
Δεν χρησιμοποιούμε δωρεάν μοντέλα για τέτοιες δουλειές, εκτός αν θέλουμε συμπεριφορές αντιπροέδρου Εδεσσαϊκού... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Κοίτα να δεις τι γίνεται.. Κοστίζει η χρήση του AI.. τσκ τσκ τσκ..
Αναμενόμενο. Αν χρησιμοποιείς API άστα να πάνε το κόστος. Από την άλλη είναι -μάλλον- σίγουρο ότι το compute θα αυξάνει και το κόστος θα μειώνεται. Οπότε όσα περισσότερα workflows / artifacts φτιάχνεις τώρα, τόσο περισσότερο μπορείς να τα πολλαπλασιάσεις όταν θα είναι cost effective και να ελπίζεις να το κάνεις γρηγορότερα/καλύτερα από τους ανταγωνιστές σου.
Είναι το αντίστοιχο του
1779647041515.png

Πάντως με τη Microsoft είναι να αναρωτιέσαι πόσο χειρότερο είναι το -θεωρητικά- ίδιο μοντέλο που προσφέρει με την OpenAI. Τι post training έχουν κάνει, τι εντολές δίνουν και πόσο πετσοκόβουν το thinking...

με το ai εχει φτιαξει κανεις μενου για εστιατοριο ? ενοω να στο φτιαξει απο την αρχη αρκει να του δωσεις προιοντα που θες να βαλει